#1 Gelezen, geluisterd en gegeten

Drie van mijn favoriete dingen (met stip op 1: eten). Ik dacht, laat ik er een rubriek van maken. Iedere maand deel ik met jullie wat ik heb gelezen, geluisterd en gegeten (of eigenlijk, gebakken of gekookt of gemaakt – whatever –  maar dit klinkt lekkerder). En nee, natuurlijk zal ik niet mijn hele eetschema delen, maar alleen de lekkere en nieuwe dingen die ik iedere maand probeer.

Deze boeken las ik in januari

One in a Million – Lindsey Kelk ♥♥♥♥

The Housemaid – Freida McFadden (in één dag uitgelezen, dat zegt wat) ♥♥♥♥♥

Ugly Love – Colleen Hoover ♥♥♥♥

Dit heb ik in januari geluisterd

Afgelopen maand ben ik begonnen met wat luisterboeken voor de jongens. Gewoon via YouTube. Ook heb ik ze eindelijk bekendgemaakt met Peter en de Wolf (mijn jeugd(trauma)). Verder luisterde ik naar: 

Florence + The Machine – Never let me go

Lana del Rey – Video Games 

Lana del Rey – Blue Jeans 

Jessie J – Flashlight 

Dua Lipa & Chris Martin – Homesick 

(Ja, ik was deze maand in een semi-nostalgische bui – en ben ook niet groot fan van de nieuwste muziek (hahaha, oud). 

Dit heb ik in januari gebakken en/of gemaakt én gegeten

Apple Pie Donuts uit de oven Ze smaakten naar appeltaart, maar waren niet je van het. Ik heb de laatste stap overgeslagen waardoor er geen heerlijk laagje suiker met kaneel bovenop zat. Denk dat dat een foutje was en ze daardoor meer af waren geweest. Verder heel leuk om eens te experimenteren met het maken van donuts uit de oven! Dat kan ook zonder suiker, I’ll let you know als ik een geslaagd recept daarvoor vind.

Cinnamon Sugar Donut Muffins Deze muffins waren zeer geslaagd! Meerzoet, maar oprecht heel lekker en zacht. Smaakten meer naar donuts dan die apple pie dingen.

Bagels Volgens het recept ‘ridiculously easy’ maar heb nog nooit zoveel lopen schelden bij het bakken van iets. Ik had veel meer bloem nodig dan het recept zei (als het deeg te plakkerig is moet je er steeds een beetje meer bij doen), maar deed er uit pure frustratie te veel bij waardoor ze droog werden. Ja, en toen had ik geen zin meer en heb ik ze alsnog de oven in gepleurd. De smaak was oprecht prima en ik zou ze nog een keertje maken, maar wel met minder tijdsdruk en niet zomaar op een doordeweekse middag na werk.

Kip Tikka Massala zonder pakjes of zakjes. Ik weet niet helemaal of het aan mij lag of het recept, maar mijn saus was een beetje geschift door de yoghurtmarinade. De smaak vond ik oprecht heel goed, maar door de schifting een beetje onaantrekkelijk om te eten. Volgende keer ga ik het in de slowcooker proberen, denk ik.

Carrot Cake – ja, succesnummer! De crème smeren is niet mijn ding, dus de taart is heel lelijk geworden. Maar de smaak echt perfect. Lekker veel wortel erin en appelmoes om ‘m lekker zacht te houden. Aanrader. Op de wortel raspen na is het ook helemaal niet zoveel werk. In plaats van de aanbevolen kruiden heb ik gewoon mijn pumpkin spice kruidenpotje gebruikt en de aantallen in het recept bij elkaar opgeteld.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 3 Comments
  1. Luus schreef:

    Nu ben ik heel benieuwd naar The Housemaid!

  2. Heidi schreef:

    Dat iet er allemaal leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *