10 leuke cadeautjes voor boekenliefhebbers

10 perfecte cadeautjes voor boekenliefhebbers

Laatst gaf een van mijn boekenclub-blog-allround-vriendinnetjes ons een enamel pin (heet dat nou in ouderwets Nederlands een broche?) en ik vond het zo leuk! Ik dacht: er moeten nog meer leuke cadeautjes zijn voor boekenliefhebbers die (ongetwijfeld) nog dieharder zijn dan ik. En wat denk je? Natuurlijk zijn er genoeg andere leuke cadeautjes om aan hen te geven, voor de kerst of ieder ander moment van het jaar. 

Ben jij goed in cadeautjes geven? Ik niet. Vind het vaak heel lastig om iets leuks te vinden voor mensen en áls ik dan iets bedenk, is het vaak te vergezocht (of nog niet verkrijgbaar…). Nu kreeg ik dus onlangs een enamel pin. Iets heel kleins misschien, maar ik ben er heel blij mee. Toen dacht ik: het hoofd allemaal niet groots om iemand een leuk cadeau te geven. Om iemand blij te maken. En vooral boekenliefhebbers zijn denk ik de moeilijkste niet. Die houden vaak van gezelligheid op de bank, een dekentje en rust om zich heen. Daaromheen kun je, geloof het of niet, heel veel leuke dingen bedenken. Dit zijn de 10 perfecte cadeays voor boekenliefhebbers.

Kerstboomdecoratie

Laten we beginnen met het meest acute cadeau: het kerstkadootje. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken en er is wel een kerstbal (of funbal!) van. Zo ook van boeken. Nou, het perfecte geschenkje voor een boekenliefhebber toch? Een kerstbal om aan de collectie toe te voegen. Op Etsy zijn er een paar hele leuke te vinden, maar ook hier en hier

Boekenmok

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan een leuke mok altijd waarderen. Zo heb ik van vriendinnetjes hele leuke Delfts blauwe Blond-mokken gekregen en drink ik graag mijn koffie uit de mega mok die ik van mijn vriend uit Boston heb gekregen. Ook staat er op een van mijn mokken ‘Shut up, I’m reading’ en dat is vaak ook gewoon waar. Dusseh ja, kan bijna niet missen voor mede-boekenliefhebbers toch? 

 

Boekenpin 

Zo schattig, zo leuk. Ik ben echt blij met mijn broche (of eigenlijk pin). Dus ik kan me voorstellen dat anderen er ook blij van worden! Deze website heeft hele schattige voor book lovers (3,50 pond verzendkosten naar Nederland – valt mee!) en deze pin met zwarte kat is ook leuk (niks niet bevooroordeeld hier). 

Leesdagboek 

Natuurlijk heb je online Goodreads en Hebban, maar soms is het gewoon leuk om dingen op papier te doen. En een ding dat me opvalt aan boekenliefhebbers, is dat ze bijna allemaal een voorliefde hebben voor notitieboeken. Wat is dan leuker om een soort notitieboekje te hebben, speciaal voor de boeken die je leest of wil lezen.

Deze journal van Etsy is ietwat diehard voor mij, maar enorm leuk voor lezers die contact hebben met uitgeverijen, echte verslagen maken en pre-orders op een rij willen zetten. 

Maar dan heb je ook nog laagdrempeligere zoals deze: 

Duurzaam draagtasje

Draagtasjes zijn the best. Cute, makkelijk op te ruimen en je kunt er meer in kwijt dan je denkt. Een cadeau hoeft niet groots te zijn om betekenisvol te zijn. 


Sweatshirt

Een warme trui en een lekker zittende broek zijn alles wat je nodig hebt in de winter. Qua kleding dan. Er zijn zo enorm veel leuke truien op deze wereld, maar boekentruien zijn toch wel extra leuk.

Truien voor boekenliefhebbers

Just One More Chapter trui

All I want for Christmas is more books trui

Abibliophobia trui

Koffie + boek + regen trui

Thematische kaarsen

Je hebt kaarsen en je hebt boekenkaarsen. Nu blijkt dus dat boekenkaarsen speciaal naar boeken ruiken. Of nog specifieker: naar oude boeken! Leuk toch? Daarnaast zijn er ook gewone keursen met een leuk citaat erop, zoals deze.

Boekenleggers

Iemand kan nooit te veel boekenleggers hebben. Zelf kocht ik altijd de magnetische boekenleggers van HEMA, maar die heeft niet meer zoveel leuke (niet online, in ieder geval). Deze boekenleggers bij bol.com zijn wel cute. En dan heb je natuurlijk nog de meest gezellige original boekenleggers. Die brengen toch altijd een extra gevoel met zich mee, vind je niet? Beide zijn van Etsy 1) SpaceBirdCrafts en 2) Avenuecrafter

Book seat boekensteun

Eerlijk is eerlijk, ik wist niet eens van het bestaan af van zo’n boekensteun. Maar na een klein beetje onderzoek lijkt dit me toch wel heerlijk, hoor. Het is soms best een struggle om te lezen, thee te drinken en chocola in je mond te douwen. Mijn persoonlijke mening. Of als je een lamme hand krijgt van het vasthouden. Dus dan is zo’n boekensteun, best een goede uitkomst!

Boekenstempel

Hoe leuk is het als iemand zijn of haar eigen boeken kan bestempelen als ‘uit de eigen bibliotheek van…’. Op Etsy zijn er tal van stempels die je kunt laten personaliseren voor degene die het krijgt.

Ik snap dat het soms moeilijk lijkt om de juiste cadeautjes voor een persoon te vinden. Maar dat hoeft het niet te zijn. Wat geef je iemand die houdt van boeken met TBR-stapel tot het dak? Genoeg dingen te bedenken, gelukkig! En het hoeft helemaal niet duur of groots te zijn. Juist met kleine presentjes kun je een groots gebaar maken.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 2 Comments
  1. Heidi schreef:

    ziet er super leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *