maandoverzicht april

10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | April

Laat ik maar met het slechte nieuws beginnen: deze maand geen nieuwe Netflix-tip van mij. Ik heb het retedruk gehad met andere dingen en dus bijna geen Netflix gekeken. Dus dat. Drama. Verder ging april als een dolle. En daar bedoel ik mee: snel. Dolsnel. Is dat een woord? Nee. Maakt niet uit. Je snapt me. Het was een drukke maand, met allerlei onverwachte dingen. Maar ook een gezellige maand vol met leuke dingen. De eerste echte warme dagen hebben we nu gehad en ik kan niet wachten op meer! In mei (over een dikke week) ben ik trouwens jarig, dus ik ben al helemaal in birthday-mode. Dat is zo lekker als je de dertig gepasseerd bent. Wat maakt het ouder worden nu nog uit (zegt ze terwijl ze bang is dat ze van binnen helemaal verrot raakt)?!

Weekend met beste vriendinnetje

Twee weekenden geleden was mijn beste vriendinnetje bij ons en we hebben werkelijk helemaal niets gedaan. We hebben gekletst, gekletst en nog meer gekletst. En dat allemaal terwijl we heerlijk konden genieten van het zonnetje. Op zondagochtend zelfs heerlijk ontbeten. Zo fijn! Ohja, en we dronken wijn en dat kunnen we allemaal niet meer aan.

Een paar extra rustdagen thuis

Nadat mijn auto in de prak was gereden, hadden we geen vervoer meer. Want mijn vriend heeft om bepaalde redenen ook geen auto meer (klinkt obscuur. Is het ook). Ik had wel een leenauto, maar daar mocht ik maar x aantal kilometers per dag mee maken. Dat betekende dus dat ik iets minder vaak naar Groningen kon dan de bedoeling was. Geen probleem voor mijn opdrachtgever, want ik kan mijn werk overal doen. Vooral thuis. Die paar extra dagen thuis had ik wel nodig, zo bleek. Dus ik kwam in april even tot rust!

Nieuwe auto. Raad eens? 

Ja, op de valreep heb ik nog een nieuwe auto weten te scoren. Mijn vorige Fiat was geheel onverwachts total loss verklaard. Gelukkig was ik all risk verzekerd en had ik dus recht op geld terug. Dat kreeg ik relatief snel, dus ik kon voor het einde van de looptijd van de leenauto een hele fijne en mooie nieuwe Fiat kopen. Zo blij mee met dit wagentje.

Autootje

Oh, die twee zonnige weekenden

Ja, die hebben we toch maar mooi gehad, he! Natuurlijk is het weer nu natuurlijk wederom belabberd, maar wat wil je. We hebben al twee zonnige weekenden gehad, we moeten ook niet té verwend raken. Dat eerste zonnige weekendje was begin april en ik heb daar zo van genoten in mijn eentje. Mijn vriend zat in Spanje, dus ik had het hele weekend voor mezelf. Ik heb geschreven, foto’s gemaakt, gelezen en ‘s avonds series gebingewatched (komt me bekend voor dit. Volgens mij heb ik hier al eerder veel te trots over verteld). Naja, en dat tweede zonnige weekendje kennen jullie nu wel. Zie boven.

Broertje op bezoek

Je zou bijna denken dat ik sociaal ben, hè? Voor mijn broertjes doe ik alles natuurlijk. Dus als zij een nachtje willen logeren omdat ze anders heen en weer moeten rijden, dan blijven ze logeren. We hebben lekker gegeten, gekletst en ‘s avonds gewoon niets gedaan, want dat kunnen we samen heel goed.

Uitgelezen: Origin. Begonnen met: Still me

April was niet mijn leesmaand. Het jaar begon zo goed met twee tot drie boeken per maand, maar in april lukte het me nog maar net om Origin uit te lezen. En het was niet omdat ik het boek slecht vond of omdat ik er geen zin in had. Het lukte gewoon niet zo goed. Nou ja, ik heb ‘m nu uit en vond ‘m leuk. Prima verhaal, goed geschreven en je niet te langdradig. Nu zit ik middenin Still me en ben alweer helemaal blij. Ik had mijn iPad zaterdag meegenomen naar de kapper (gelukkig!) en kon dus terwijl de verf erin zit helemaal opgaan in mijn boek.

Bruiloftsjurk en schoenen in the pocket

Komende zaterdag hebben we een bruiloft en zoals met alles had ik weer enorm lopen uitstellen. Ik had nog geen jurk, nog geen schoenen, geen niets. Gelukkig kwam de jurk vorige week donderdag binnen en ben ik samen met mijn mama gaan speedshoppen voor schoenen. Klaar alweer.

 Autootje

Nachtje logeren bij pap en mam

Omdat ik niet zoveel kon rijden, ben ik een nachtje bij mijn ouders gebleven zodat ik alsnog twee dagen op kantoor in Groningen kon zijn. Iedereen, echt iedereen, zei de dag ervoor tegen me: ‘Oh, dat vinden je ouders vast super gezellig!’ Jep! En ik ook!

Blogverjaardag!

April zal voor altijd in het teken staan van blogverjaardagen. En ik heb zo’n fijne gehad. Iedereen was zo lief. En ik voelde me zo trots. En heb één iemand heel blij kunnen maken met het pakketje! Voor wie mijn Instagram-stories niet heeft gezien: Nikki van Interior by Nik (bijna online!) won het adulting-pakket.

Last but not least: inkomensbelasting klaaarrrrr

Op moment van schrijven (30 april, ik weet het…ik loop achter als een malle) heb ik eindelijk, maar dan ook echt eindelijk mijn eerste inkomstenbelasting als ondernemer opgestuurd. Het had nogal wat voeten in de aarde, want euhm winst- en verliesrekening en balans activa, balans passiva…anyone? Er valt zo’n ongelofelijke last van mijn schouders nu het eindelijk af is! Nu nog hopen dat ik het goed heb gedaan, haha. Please don’t hurt me, Belastingdienst.

Ietsiepietsie minder deze maand:

 • Te horen krijgen dat mijn witte Fiatje total loss is. Moest stante pede mijn leenauto van de garage inruilen voor een leenauto van de verzekeraar. Stressss.
 • De zoektocht naar een nieuwe auto. Had ik maar twee weken voor. Zie dan maar eens een goede keuze te maken. Stressss. Maar goed, het is gelukt.
 • Door dat hele autogedoe en alles eromheen, had ik in mijn hoofd vrij weinig ruimte voor andere dingen. En had ik eigenlijk ook in de praktijk weinig tijd voor andere dingen. Mijn blog en aangifte moesten heel even wachten, want anders overleefde ik het niet.
 • Maar. Ik heb het allemaal overleefd. Op naar een nieuwe maand. Mei heb ik omgedoopt tot freelance-ontwikkelingsmaand, dus ik hoop dat ik dikke vooruitgang kan boeken!

Wat was jouw favoriete aprilmoment? 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 14 Comments
 1. marleen schreef:

  Pfff die auto’s ook altijd! Vreselijke kostenposten die krengen! haha! Maarrrr wat een leuk Fiatje! Ik hou ervan! 🙂
  En zoo herkenbaar ook die bruiloftsoutfits, haha! Ik ben ook echt principieel tegen kleding kopen die ik waarschijnlijk maar op 1 dag aanheb (lees: hakken) dus ik koop altijd lange rokken enzo die over mn benen vallen zodat ik mn slippers eronder aan kan :’)
  En jaaa, dit weekend wordt het weer zonnig! 😀
  marleen onlangs geplaatst…VOLWASSEN WORDEN – Momenten waarop ik liever een unicorn ben!My Profile

  • Johanne schreef:

   Echt he, wat een gedoe die dingen. En dat heb ik dus precies zo, maar dan anders ;p. Eigenlijk koop ik normaal gesproken ook geen eendagskleding (dit jurkje hoop ik daarom ook vaker te dragen). Maar dat is wel een goed idee, van de lange rokken! Mijn probleem is alleen dat ik geen lange rokken pas, aaaltijd te lang, haha.

 2. Jess schreef:

  Whaa, hier ook al een auto total loss! Die van mijn moeder is ook total loss verklaard twee weken geleden na een aanrijding.. Nu doet zij dus een beroep op mijn witte fiatje (Fiat girls (:(: ).

 3. Romy schreef:

  Oh, je nieuwe auto! Dat is dus echt helemaal mijn kleur en model. En het is heel wat dat iemand die niet zo veel met auto’s heeft als ik dat zegt, haha 😉 Wel balen dat je vorige auto total loss is verklaard, maar hopelijk is dit een goede vervanger. Je jurkje is trouwens echt supermooi! En heerlijk lijkt me om weer even bij je ouders te logeren. Ik weet zeker dat ik dat ook vaak en graag zal blijven doen als ik eenmaal het huis uit ben 😉
  Romy onlangs geplaatst…April 2018 | De maand van…My Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, jaaa dat zegt echt wel wat! Leuk is ‘ie, he. Is ook echt de perfecte auto voor mij, dit. Is zo fijn om af en toe even in het ouderlijk huis te zijn en dat voor je gezorgd wordt!

 4. Shirley schreef:

  Mooi jurkje heb je gevonden voor de bruiloft. Zo balen van je auto, maar gelukkig ben je er zelf goed vanaf gekomen. Je nieuwe auto is in ieder geval ook leuk, maar ik snap dat een nieuwe auto een tijdrovende bezigheid is. Freelance-ontwikkelingsmaand klinkt als een goed idee, veel succes. Mijn april stond grotendeels in het teken van vakantie in Canada (jeej), maar in mei staan er ook al wat leuke dingen gepland. Er zijn natuurlijk wat lange weekenden en dat komt met mijn weekendrelatie goed van pas (zonder weekendrelatie eigenlijk net zo goed).
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #7My Profile

  • Johanne schreef:

   Dankjewel! Ben er ook wel blij mee. Wel wennen hoor. Zó netjes ben ik nooit! Jaa, jouw April zag er heerlijk uit. Zo gaaf dat je in Canada bent geweest. Fijn dat je komende maand ook leuke dingen gaat doen. Is in de lente toch wat makkelijker ofzo, he?

 5. Eva schreef:

  Wat een maand zeg met dat autogedoe! Kan me voorstellen dat dat veel van je energie en hoofdruimte opneemt, fijn dat het opgelost is uiteindelijk! En love het jurkje trouwens <3
  Eva onlangs geplaatst…Travel: Steden waarbij het geen liefde op het eerste gezicht wasMy Profile

 6. Irene schreef:

  Ooh dat jurkje ziet er héél mooi uit! En gelukkig kreeg je geld terug van de verzekering. Dat is toch altijd een meevaller hé 🙂 tof nieuw autootje! Ben wel benieuwd naar Origin maar ik heb nog zo veel boeken om te lezen dat ik geen nieuwe mag kopen :p
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #11My Profile

 7. kaylee schreef:

  Heerlijk om te lezen!! En hallo.. Je nieuwe auto!!! Die is echt té gaaf hoor!!
  kaylee onlangs geplaatst…Things I loved in AprilMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge