Maandoverzicht maart19

10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Comeback March

Yas! Eindelijk weer tijd, zin & voldoende onderwerpen voor een maandlijstje. Dit jaar heb ik welgeteld nul maandlijstjes gemaakt, maar met goede reden. Deze maand ben ik eindelijk weer wat socialer geweest, heb ik niet gehuild om de dingen waar ik de afgelopen maanden om moest huilen en heb ik daadwerkelijk de draad weer opgepakt. Genoeg om te vertellen dus!

Geen polonaise meer aan mijn lijf

Sinds deze maand weet ik dat mijn lijf weer functioneert zoals ze eerder functioneerde. Dus dat is goed. Alles is weer in orde, geestelijk ook zo goed als, dus ik kan weer verder met mijn leven. En het helpt natuurlijk dat de lente er weer aan komt. Dat doet mijn gemoedstoestand zoveel goeds.

Tweedehandsen en photoshooten met Romy

Begin maart ging ik weer eens shoppen met Romy. We maakten de binnenstad van Utrecht onveilig en hebben heerlijk rondgeslenterd. Uiteindelijk kwam ik thuis met een volle buik (hello, carrot cake), drie tweedehandsboeken en een nieuwe roze zonnebril.

Netflix-tips: Workin’ Moms, Russian Doll, Grace & Frankie en One Day at a Time

Maart is ook de maand dat ik eindelijk weer een beetje ritme in het spinning kreeg. En ik raak de spinningfiets niet aan zonder Netflix te kijken, dus ik heb heerlijk veel gekeken deze maand. Workin’ Moms was een tip van Romy op Instagram en het is heerlijk luchtig en grappig. En hopelijk ooit herkenbaar. Russian Doll met Natasha Lyonne (van Orange is the New Black) gaat over een vrouw die vastzit in een soort loop en iedere dag opnieuw moet beleven. Leuk & grappig!

En dan is er natuurlijk nog seizoen 5 van Grace & Frankie dat al een tijdje uit was, maar ik nog niet had aangeraakt. Wederom genieten, uiteraard. En tot slot, en dit is even een tippie van mij, kijk One Day At a Time! Het is zooo’n goede sitcom die op een passende manier allerlei actuele thema’s aanpakt. Netflix heeft de serie gecancelled omdat er niet genoeg kijkers waren, maar ik vind het echt zo zonde. Dus kijk en zorg voor meer views!

Me onderdompelen in de petite fashionwereld

Jaaaaa, da’s onderdeel van mijn geheime projectje. Ik hoop het over een maand te kunnen opleveren, maar in de tussentijd wil ik er nog niet al te veel over kwijt. Gewoon om nog niet al te veel druk op mezelf te leggen en nog geen views te genereren want de website is toch nog under construction. Wel met een heel leuk plaatje, mocht je er per ongeluk terechtkomen.

In ieder geval, ik ben nu helemaal fan van petite mode. En heb mezelf voorgenomen om daar ook meer items van te kopen. De kleren passen me immers beter met mijn 1.58m en ze zijn ook nog eens hartstikke betaalbaar en leuk! Vroeger was dat nog anders en toen leek petite mode alleen geschikt te zijn voor oudere vrouwen?

Ohja, en ik heb net vorige week een hele leuke nieuwe jumpsuit gekocht van de Miss Selfridge petite-afdeling.

Een romantisch briefje van vriend

Ik zeg altijd (bij wijze van grap en ik vind het helemaal niet erg) dat mijn vriend totaal niet romantisch is. Hij is lief, bedachtzaam en denkt vaak aan mijn wensen en behoeften, maar echt romantisch is hij niet. Vorige week zat hij voor werk een paar dagen in Denemarken. Donderdagochtend kwam hij thuis, om vervolgens weer naar kantoor te vertrekken. Toen ik ‘s avonds thuiskwam, lagen er twee cadeautjes en een briefje op mij te wachten. En het was zo’n lief briefje!!! Dus. Dat moest even gezegd worden. De rest houd ik voor mezelf ;-).

Nieuwe portemonnee

Eén van de cadeautjes die vriendlief voor me had gekocht was een portemonnee. Dat zou hij eigenlijk doen voor Valentijnsdag, maar was hij toen vergeten (de chaoot). Nu vond hij in Denemarken eentje die bij mij paste en inderdaad: perfect! Ruimte voor al mijn pasjes én ik hoef me eindelijk niet meer dood te schamen voor m’n portemonnee als ik in de winkel sta.

Shoppen met mama

Afgelopen weekend ging ik met mijn mama rondwandelen in Amersfoort. Het idee was om ook een beetje te shoppen, maar dat hebben we eigenlijk niet gedaan. We kwamen aan, liepen naar het terras en hebben daar eerst twee uur gezeten met een kopje koffie en een heerlijke mega salade. Daarna hebben we alle uithoekjes van de stad bezocht (mooi!) en goed rondgeslenterd. Aan het einde van de middag waren we moe, deden we een kopje thee op wederom een terras en gingen we met een slakkengang naar The Streetfood Bar.

Aan de andere kant van het sollicitatiegesprek zitten

De reden was niet leuk, want mijn twee liefste collega’s zijn een andere uitdaging aangegaan, maar het feit dat ik eens niet de vragen hoefde te beantwoorden maar enkel te stellen, vond ik wel leuk. Ik ben geen zakelijk type en al helemaal niet gemeen, maar een beetje doen alsof (zakelijk, niet gemeen) was wel geinig. En nu maar hopen dat iedereen denkt zoals ik denk tijdens zulke gesprekken, en dan valt het allemaal wel mee. En daarmee bedoel ik te zeggen: ik dacht dat ik harder zou oordelen over mensen, maar het net zo goed kon waarderen als ze te snel spraken (doe ik ook), een beetje hakkelden (doe ik ook) en even géén antwoord op een vraag hebben (overkomt ons allemaal).

Buttons is weer eens aan het schootkatten

Ik weet nooit zo goed wat haar triggert om ineens weer een mega schootkatje te zijn (is ze vaak al), maar de afgelopen twee weken is het weer raak. Iedere keer als ik op de bank zit, ook als ik werk, dan moet en zal ze op schoot. Het maakt me zo gelukkig om haar zo ontspannen te zien. En dat ze me zo vertrouwt. M’n beebie. ❤

Deadpool 2

Ryan Reynolds. Nuff’ said.

Hoe was jullie maand? 

 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 18 Comments
 1. Romy schreef:

  Wat mooi om te lezen dat je deze maand een betere maand had! Ik vond ons dagje in Utrecht ook héél geslaagd <3 Zo spannend, al je voorbereidingen voor het geheime project! Ik weet zeker dat het geweldig gaat worden. Hoe tof dat je een keer aan de andere kant van een sollicitatiegesprek kon zitten. Stiekem lijkt mij dat ook nog steeds heel gaaf om nog eens te doen.
  Ik wens je een mooie nieuwe maand mét veel geschootkat van Buttons! 🙂

 2. Shirley schreef:

  Ik ben blij om te lezen dat het beter met je gaat en dat maart een aantal fijne momenten had. Succes met je project. Zo leuk dat je daarmee bezig bent. En hoe lief zo’n briefje van je vriend <3

 3. Lizzy schreef:

  Super fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat! <3 En wat klinkt je nieuwe project leuk en spannend. Ik ben echt benieuwd wat het gaat worden.

 4. Darina schreef:

  Fijn om te lezen dat het beter met je gaat en ik ben heel benieuwd naar je project!

 5. Saskia schreef:

  Wat een super fijn lijstje weer<3
  ben ook zoals iedereen die een reactie achter laat, benieuwd naar je projectje!

 6. Lilian schreef:

  Fijn dat het weer wat beter gaat. En wat een fijne maand. Dat shoppen met m’n moeder herken ik wel, zij denkt: “Laat ik m’n kind eens fatsoenlijk aankleden” en ik denk “Laat ik eens even lekker gaan zitten, eten en kletsen” 😉

  En leuk dat je vriend toch een beetje romantisch is! 🙂

  • Johanne schreef:

   Hahaha, gelukkig probeert mijn moeder me niet meer te kleden ;p. Geloof dat ze m’n stijl (voor zover ik die heb) wel leuk tegenwoordig. Maar lekker op een terrasje zitten en niks doen is hoe dan ook heerlijk!

 7. Geke schreef:

  Fijn dat het beter met je gaat. Wat een heerlijke lijst! Ik wens je een april toe met minstens evenveel leuke momenten.

  Je maakt me, als ook petite met mijn 156 cm, benieuwd naar je geheime project 🙂
  Zelf heb ik er een dubbel gevoel bij, bij die specifieke mode. Ofwel is het gericht naar erg jonge meisjes (crop tops – altijd de neiging om te zeggen dat ik nu ook weer niet zó klein ben) of naar oudere vrouwen inderdaad. Of het begint maar vanaf maat 36 of 38…

  • Johanne schreef:

   Je hebt niet geheel ongelijk als je zegt dat het vaak gericht is op jonge meiden, met heel veel crop tops (snap sowieso niet waarom dat nóg korter moet). Maar ik heb nu een paar petite items gekocht en ik vind ze zeker ‘age appropriate’. Ik probeer een goede mix aan te brengen, maar zodra het zo ver is hoor ik heel erg graag jouw feedback!

 8. Rachel schreef:

  Wat fijn dat je nu een betere maand had, en shoppen is altijd leuk en gezellig!

 9. Irene schreef:

  Fijn om te lezen dit! En wat lief van je vriend! Mijne is ook totaal niet romantisch eigenlijk. Haha. Wel heel lief hoor 😉 Ben ook heel benieuwd naar je project dus. SPANNEND!

 10. Karin schreef:

  Dat klinkt als een erg fijne maand 🙂 Ik heb als gedetacheerde veel sollicitatiegesprekken gehad voor opdrachten… Soms heb ik het gevoel dat degene die mij interviewt dat minder vaak heeft gedaan dan dat ik gesprekken heb gevoerd. En dan erger ik me nogal als ze WEL gemeen zijn!

  Ik ben heel benieuwd naar je petitemodeproject 😀 Met 1,63 m heb ik er meestal niet zo’n problemen mee, vooral omdat ik mijn broeken liever te lang dan te kort heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *