augustus

[:nl]10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Juli (de hitte editie)[:en]10 things that made my month even better | July (the heatwave edition)[:]

[:nl]Juli 2018 gaat toch wel de boeken in als: holy crap wat was het mother-f-ing warm! De laatste volle week van juli was ik eigenlijk nog vrij weinig waard. De week begon met verschrikkelijke duizeligheid en eindigde in lamlendigheid. Want ja, 37 graden. Ik dacht niet dat ik dit ooit zou zeggen (ik houd van de hitte namelijk), maar er is wel degelijk zoiets als té warm. Lesje geleerd. Vanwege het mooie weer, is mijn leven ineens veel meer een buitenleven. Niet per se actiever (wie dat wel dacht kent mij nog niet, haha), maar wel in de buitenlucht. Met boeken. En een laptop.

Privéstrandje gevonden

Mijn vriend zeurt altijd zo over het leven hier, mede omdat wij dus geen leuke of mooie stranden hebben. Zegt hij, hè. Niet ik. Maar goed, een paar weken geleden maakt hij een ritje op zijn motor en hij kwam compleet enthousiast terug. Hij had allerlei strandjes gezien waar we wel een keertje heen konden. Prima! Dus wij op de motor richting het zuiden. Naar Waardenburg welteverstaan, omgeving van dan. En wat zijn daar veel ministrandjes aan de Waal! Veel die algemeen bekend zijn en goed toegankelijk, maar ook veel strandjes die iets minder toegankelijk en dus heel rustig zijn. Omdat wij op de motor zaten waren we iets flexibeler en vonden we zomaar een leeg strand. Wat een rijkdom!

We zijn de volgende dag meteen teruggegaan. Toen waren er ineens wel mensen. Zul je net zien.

Hello, leesflow

Juni was wat lezen betreft een slechte maand. Ik kon me er niet toe zetten en ik vrees dat de oorzaak een zelfhulpboek was. Het overkomt me regelmatig dat ik compleet uit mijn flow raak als ik aan een zelfhulpboek begin. En dan is het niet omdat ik dat boek zo slecht vind, het is gewoon minder verslavend. Het is geen verhaal, snap je? Dus de behoefte om verder te lezen is ook anders. Denk dat ik zulke boeken maar gewoon tussendoor moet lezen, want ik wil ze wel heel graag doorspitten om te leren.

Goed. Juli was daarentegen een heerlijke leesmaand en ik heb dan ook fantastische tips voor je! Dus, mocht je nog op zoek zijn naar boeken om te lezen: Nooit meer – Colleen Hoover (las ‘m in het Engels, zo goed), The Hate U Give (voor als je een beter beeld wilt krijgen van black lives matter) en nog licht voer: Stuur me een berichtje (This could change everything) van Jill Mansell. Gewoon een lekker weglees/wegdroomboek.

En ik ben net klaar met ‘Ik moet nog even kijk of ik kan’, een boek over introversie. Super interessant en vaak heel herkenbaar. Ik ben misschien niet de grootste introvert (ambivert, met een neiging naar introvert. Is mijn eigen beoordeling), maar het is écht een goed boek. Ook voor extraverten die introverten niet zo goed begrijpen.

Vakantievoorbereidingen bijna klaar!

Nog heel even en we vertrekken naar Noorwegen. Zo spannend! We gaan dus onderweg kamperen (niet mijn ding) en omdat we nog niet samen gekampeerd hebben moe(s)ten we aardig wat spul inslaan (ook niet mijn favoriete activiteit). Het goede nieuws is dat we een tent hebben, tassen voor op de motor, warme kleren, goede motorschoenen, een headset, matrassen, een GoPro en een gasstelletje. Nu rest ons alleen nog een goede slaapzak, pannetjes en een paar kleine dingen. Daarna kunnen we – als het goed is – met een gerust hart op verkansieee.

Buiten werken

Buttie mag na haar tien ontsnappingen (laatst wéér! In het donker! Konden d’r niet vinden!) niet meer alleen de tuin in. Maar ik – #kattenmoeder die ik ben – voel me daar schuldig over. Dus in plaats van de hele dag in mijn kantoortje zitten, verplaats ik rond een uurtje of één/twee met mijn laptop naar buiten. Buttons heppie. Ik heppie. Het is uiteraard geen straf om buiten te werken met het weer van de afgelopen tijd. M’n concentratie is er mogelijk zelfs iets door verbeterd. Net als mijn motivatie en inspiratie. Woop woop!

Lieve collega’s die altijd met je meedenken

Een maand geleden had ik het op kantoor over alle dingen die we nog moesten doen voor de vakantie, waaronder het kopen van een MP3-speler (ja, hoe old skool is dat). Ik wilde gewoon zo’n zeven euro dingetje kopen via AliExpress, maar twee lieve collega’s zeiden tegelijk dat ze nog wel iets voor me hadden. En jawel hoor, een paar weken later lag er een machientje op m’n bureau. En mijn andere collega had ‘m al klaarliggen. Hoe lief!

Subway salade & pulled chicken nacho’s

Klinkt suf hè? Subway salade. Maar voor mij een ontdekking! We hadden laatst een lunchvergadering en gingen Subway-en. Omdat we voor de lunch al taart hadden gehad, hadden we niet zoveel zin in brood. Maar, wat wij nog niet wisten, is dat je in plaats van brood een salade kunt krijgen bestaande uit alle ingredienten die je ook op je broodje kunt doen. Geniaal! En lekker! Wel buikpijn erna. Maar heerlijk!

Voor mijn vriend maakte ik op zijn verjaardag heerlijke pulled chicken op nacho’s met een hele lading cheddar. Zo lekker. Nachooooo’ssssss.

Deze meme

Nederlandse hitte meme

Nieuw op Netflix!

Op de valreep nog even goed nieuws. Ik zat al een tijdje te wachten op het nieuwe seizoen van Orange is the New Black en tadaaa daar is ‘ie eindelijk! En het nieuwe seizoen van El Chapo verscheen diezelfde dag op Netflix. Fijne dingen om naar uit te kijken dus.

Eindelijk dat groentewinkeltje binnenlopen

Al één heel jaar loop ik er langs. Eén heel jaar denk ik: hmmm, dat ziet er lekker. En het is goedkoop ook nog. Maar nooit liep ik naar dat groente- en fruitwinkeltje naar binnen, want ja, het is veel makkelijker om je fruit en groenten in de supermarkt te kopen als je toch al groot aan het inslaan bent. Op de valreep van juli liep ik er toch even naar binnen. Want ik zag watermeloen voor 0,60 cent. En een dikke bak aalbessen voor 2 euro (mijn favoriet toen ik een kind was en dus nostalgisch). Dus dat kocht ik. En toen zag ik nog veel meer leuke dingen daar. En nu vind ik dat we er iedere week heen moeten.

Op bezoek bij de buren

Nog zoiets. We wonen al een jaar naast onze buren, maar hebben nooit bij elkaar gezeten. Wel af en toe met elkaar gekletst voor de deur, maar dat is niet zoveel waard natuurlijk. Dus anderhalve week geleden gingen we er ein-de-lijk op de koffie. En ik vond het echt heel waardevol om gezellig eens met buren te kletsen over van alles en nog wat. Zulke buren heb ik nooit eerder gehad en ik merk nu dat dat hele gebeuren met een goede buur toch best veel betekent. Weer wat geleerd.

Houd jij het nog een beetje vol???

[:en]July 2018 will go down in history as holy crap this was mother-f-ing hot! The last full week of July I was worth…nothing. The week started out with terrible dizziness and ended in misery. Because 37 degrees Celsius. Not temperatures we’re used to, here in the Netherlands. I never thought I would say this (I love hot summers), but too hot actually does exist. Lesson learned. On the positive side: because of this beautiful weather, my life turned into an outside life. Not an active outside life (whoever thought so doesn’t know me very well, haha), but I was outside. With books. And a laptop.

Found a lil’ private beach 

The bf likes to complain about a lack of beaches here in the Netherlands. I’m not saying he’s wrong, but apparently, he’s not right either. A couple of weeks ago he went out for a ride on his motorcycle and when he came back he was completely hyper. He saw all kinds of beaches we could go to. Okay! So the next week we toured on the bike and found several tiny beaches next to a river. Lots of them were easily accessible, others were less accessible and quieter. We were on the bike so a little more flexible than others so while cruising we found an empty beach. Such luxury!

We went back the next day. And then there were people. Of course. 

Hello, book flow 

June was a sucky book month. I couldn’t get myself to do it and I fear it was a self-help books’ fault. It’s not the first time it happened. I get completely thrown off my reading game once I start a self-help book. And it’s not because I think the books suck, it’s just less addicting. I miss the story, you know? So the need to read (ha) is different. Probably next time I should just read the self-help books when I’m on a break from other books. Just a chapter per time. Or something.

Okay, so. July, on the other hand, was a great month to read and I have some awesome tips for you! So, if you’re looking for some good books to read this summer: It ends with us – Colleen Hoover (so good), The Hate U give (loved every character) and if you’re in the mood for some easy reading: This Could Change Everything – Jill Mansell.

Almost done preparing for our big trip

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 12 Comments
 1. Shirley schreef:

  Het is zo fijn om een beetje contact te hebben met de buren, daar werd ik me laatst ook heel bewust van. Ik ben benieuwd hoe jullie vakantie in Noorwegen wordt. Het klinkt heel avontuurlijk, maar ook heel gaaf. Ik ben ooit een paar dagen op persreis in Noorwegen geweest en ik vond het echt zo mooi! In mijn huis is het inmiddels ook goed opgewarmd tot minstens 30graden, maar gelukkig scoorde ik nog een ventilator voordat die overal uitverkocht waren, komt echt goed van pas.

  • Johanne schreef:

   Oooh, goed bezig! Ik heb inmiddels nog steeds geen ventilator en ben zachtjes aan achter mijn bureau aan slaap aan het vallen. Ben ook zo benieuwd naar Noorwegen. Iemand die ik op Instagram volg is daar nu en ze plaatst ook zulke gave foto’s.

 2. Romy schreef:

  Haha, die meme is geniaal! Wel lekker Nederlands inderdaad 😉 Zo tof dat jullie naar Noorwegen gaan. Hopelijk bevalt het kamperen een beetje. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen 🙂 En ideaal dat je in de tuin kon werken met Buttons erbij. Het was dan misschien héél heet, maar dat is dan toch wel een klein voordeeltje van de warmte.

  • Johanne schreef:

   Haha ja, heerlijk is ‘ie he? Ik ben ook heel benieuwd of het me gaat bevallen. Ben absoluut geen kampeerder en de laatste keer is ook alweer jaaaaren geleden. Hoop dat ik mijn vriend kan overhalen om een paar keer in een hutje te gaan slapen, haha.

 3. Jenn schreef:

  Klinkt als een fijne maand, ondanks de hitte 🙂 Ik hou wel van dit weer, van mij mag het blijven, maar iedereen die er last van heeft gun ik ook echt wel verkoeling en een lekkere regenbui.

  • Johanne schreef:

   Ik ben ook wel fan van dit weer, gelukkig. Maar soms wordt het me wel ietsje teveel, met name als ik aan het werk ben, haha. Maar goed, volgende week schijnt het langzaamaan iiiets minder warm te worden. Alsnog zomer, maar aangenamer. Dat je daadwerkelijk dingen kunt ondernemen enzo ;p

 4. De style spot schreef:

  Oh een goede combi is buiten werken en afsluiten met een paar afleveringen van Orange is the new black ik zeg i’m in hihi 😊

 5. Evelyne schreef:

  De warmte is voor mij iets té! Ik ben net 11 dagen in verlof geweest en phoe.. ik heb het echt rustig aan gedaan ipv dagtripjes te maken (wat oorspronkelijk de bedoeling was). Gelukkig bracht een terras in de Brasserie-Tea-room dicht bij onze deur vaak verkoeling en strandden we er met vrienden. Heerlijk gezellig! Maar blijkbaar blijft de warmte toch nog even aanhouden, dus is het nog even volhouden voor mij. Ik moet zeggen, ik heb gelukkig nog niet veel last gehad. Anders krijg ik al snel hoofdpijn van de warmte, maar het viel heel goed mee. (hout vasthouden dat dit ook zo blijft)

  • Johanne schreef:

   Gelukkig had je er lichamelijk weinig last van. Het is nu toch wel een stuk fijner he? Alhoewel, ik vind het nu net iets te koud, maar dat zal de komende dag wel weer beter worden. Maar niet té warm! (Y)

 6. Saskia schreef:

  Klinkt als een hele fijne maand! Dit hitte is ook zeker niet mijn ding.. Blij als het einde van de week ietsje minder gaat worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *