10 things that made my month even better

10 dingen die mijn maand beter maakten | Oktober

Ik weet dat de herfst officieel eerder van start gaat, maar de maand oktober betekent voor mij het echte begin van de herfst. Gevoelsmatig dan. Meestal gaat dat gepaard met een oprecht herfstdipje, maar dit jaar viel dat gelukkig mee. Of misschien moet ik zeggen dat het tot nu toe meevalt. Want ik kan altijd nog in een herfstdipje of zelfs een winterdepressie terechtkomen. Maar goed, we zijn hier niet voor negativiteit. Vandaag gaat het juist om de goede dingen van de afgelopen tijd. Ik was wederom in staat om tien dingen op te noemen die de eerste herfstmaand beter maakten. Het is toch wat.

Een weekje naar de zon

Begin september gingen we er met zijn tweetjes een weekje helemaal uit. Ik wist niet wat ik van Gran Canaria kon verwachten, maar het viel zeker niet tegen. Een week lang ben ik compleet ontspannen geweest en heb ik alleen maar van de zon genoten, gelezen, gegeten en algeheel ontspannen. Gran Canaria is een toeristisch eiland, maar daar hadden we medio oktober nauwelijks last van. De meeste toeristen kwamen uit Noorwegen, Groot-Brittannië en Oost-Europa. En nee, we hebben geen last gehad van dronken lui!

Het enige dat ik echt irritant vond was het gedoe rondom uit eten gaan. Voor ieder restaurant stond wel iemand om je binnen te halen. Dat werkt bij mij dus absoluut niet en loop ik eerder van je weg dan dat ik bij je binnenkom. Maar soit, als dat het enige was!

Uberknuffelkat Buttons

Ik weet niet wat er met haar is deze maand, maar Buttons is nóg aanhankelijker dan anders. As we speak ligt ze op schoot terwijl ik ongemakkelijk mijn benen hoog houd zodat ze er niet af valt. Mafketel. Ze heeft altijd de behoefte gehad om te zijn waar ik ben. Maar sinds het iets kouder wordt, is het verplichte schoottijd. Altijd. Als ik werk, op de bank ontspan, in bed lig of net één seconde aan de keukentafel ga zitten. Zo lief.

Oh, en ze ging deze maand eindelijk in haar roze bedje liggen.Daar is ze overigens ook nooit meer uitgekomen, zo comfortabel vindt ze het. I’m a proud mama.

Pink bed Buttons

Een nieuwe laptop

Ja, ik moest eerst een traantje laten om mijn (niet geheel) onverwachts overleden laptopje. Ik had hem al sinds 2013 en was zo trots dat hij al zo lang meeging. Hij vertoonde hier en daar al wat kwaaltjes, maar toen ik ‘m twee weken geleden liet vallen was het feest snel voorbij. Op zaterdagmorgen kreeg ik ‘m niet meer aan de praat en op zaterdagmiddag kwam ik met een nieuw model uit de MediaMarkt. Tja, ik kan niet zonder laptop. Ik moet er gewoon weer mee aan de slag. Gelukkig had ik nog wat bedrijfscentjes liggen en kon het wel. Hoop ik dan.

Nu ben ik er superblij mee, want mijn nieuwe laptop is leeg (nieuw begin!), snel en licht. Het formaat is ook iets kleiner, waardoor ik hem beter en gemakkelijker kan meenemen voor onderweg. Mocht dat nodig zijn. Een gelukje bij een ongelukje, zeg maar.

Btw-aangifte

Ik geef toe, dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar btw-aangifte doen viel me zo hard mee! Ik zag er echt tegenop en stelde daarom uit (goh, verrassing), maar was binnen een half uur klaar mee. Nu hoop ik natuurlijk wel dat ik het goed heb gedaan en dat ik niet straks een boete krijg ofzo. Alsjeblieft Belastingdienst, have mercy on me.

Dagje weg

Nu we in het midden van het land wonen, is het iets makkelijker om even een dagje, of een middagje zelfs, naar Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te gaan. Zelfs met bus en trein waren we binnen een uur in Amsterdam. Dat ben ik niet gewend als Groninger! Altijd als ik vanuit Groningen naar de Randstad ging, was ik alleen aan het reizen al een halve dag kwijt. Handig dit.

Maar goed, afgelopen weekend gingen we een middagje shoppen in Amsterdam. En hoe gezellig het ook was, ik hoef er voorlopig niet nog een keer heen. De drukte, de prikkels…iets teveel van het goede (je bent ambivert of je bent het niet). We waren dan ook doodop toen we een paar uur later weer thuis kwamen. Al met al was het een geslaagde dag hoor: lekker gegeten, beetje geshopt en bovenal: het bleef droog.

Overeenkomsten vinden met een ‘compleet’ onbekende

Een paar weekjes geleden zat ik weer eens bij de kapper, want rood haar moet je goed bijhouden. Ik raakte in gesprek met mijn kapper en ze vertelde heel openhartig over haar angst voor het onbekende en hoe dat zich manifesteerde bij haar. Ik vond het fijn om er zo over te kunnen praten met iemand die ik eigenlijk niet goed ken en ik vond het fijn dat iemand in staat is om zoiets te zeggen tegen een haast onbekende klant.

Overigens, als je er nog niet heen gaat: Crazy Kappers in Groningen is eerlijk waar de beste kapperszaak van Groningen. En hun skills reiken denk ik nog veel verder. Hun verfkunsten zijn fantastisch, evenals hun extensionkunsten. Ik woon bijna anderhalf jaar niet meer in Groningen en ga er nog steeds iedere maand naartoe. Het helpt natuurlijk dat mijn ouders daar wonen en dat ik een bezoekje kan combineren 😉

Narcos & Stranger Things

Zo fijn dat er weer nieuwe seizoenen klaarstonden van retegoede series! Ok, Narcos stond in september al klaar, maar toen waren we nog niet begonnen. Denk dat we ongeveer een week hebben gedaan over het uitkijken van seizoen 3 (13 afleveringen). Narcos kun je gemakkelijk (nou ja) één aflevering van kijken en dan naar bed, maar Stranger Things niet. Iedere aflevering eindigt met een mega cliffhanger. Dat betekent dus dat je op vrijdagavond vier afleveringen kijkt en op zaterdagavond vijf. En dan ben je klaar!

Mijn aantal gelezen boeken 2017

Ik had geen leesdip, maar kwam de afgelopen tijd niet heel snel vooruit. In mijn Goodreads staat dat ik dit jaar 25 boeken moet lezen en ik haat het als ik dat doel niet haal. Mijn vakantie leek mij dus de uitgelezen kans om eindelijk eens een goede inhaalslag te maken. Ik heb dit jaar inmiddels 12 boeken gelezen, dus ik ben er nog lang niet, maar ik heb in één week tijd vier boeken uitgelezen. Ik ben trots op mezelf. Het waren vier simpele chick lit boeken, maar dat maakt niet uit. Vier heerlijke boeken, waarin ik helemaal kon wegdromen.

Goodreads reading challenge

Drie nieuwe jurkjes

Sinds ik drie dagen per week thuis werk, heb ik er een gewoonte van gemaakt om met de meest mismatchte kleren ter wereld achter mijn computer te kruipen. Geeft niet, er is immers niemand die mij ziet, maar dat maakt wel dat ik aan het einde van de dag in de spiegel kijk en denk: hmmm. Want, naast een roze joggingbroek en een groene trui, heb ik ook uitgelopen make-up (ik vergeet het er vaak af te halen, heel slecht) en ongekamd haar.

Voordat mijn vriend thuiskomt, tover ik mezelf vaak nog even om tot een iets meer presentabel persoon. Niet voor hem natuurlijk – zou ‘ie willen 😉 – maar voor mezelf. Zodat ik nog héél even mijn best heb gedaan en productief ben geweest. Maar goed, als ik dan wel op pad moet, voel ik nu ineens de behoefte om iets meer mijn best te doen. Spijkerbroeken ben ik niet zo crea mee, dus ik heb laatst drie nieuwe jurkjes gekocht waar ik superblij mee ben. Lang verhaal om niets, echt.

Wintertijd

Nee, ik ben geen fan van wintertijd. Want dat staat (nu nog) gelijk aan winter. Goh. Winter betekent donker, koud en nat. Maar, afgelopen weekend hebben we met zijn allen wel een uurtje langer kunnen slapen en dat was heerlijk. En heel erg nodig. Het zonnetje komt ‘s ochtends ook weer ietsje eerder tevoorschijn. Een fijn verschil als je twee dagen per week in alle vroegte in de auto zit en dan weer terug moet rijden in het donker.

Wat maakte jouw maand oktober?

 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 24 Comments
 1. Shirley schreef:

  Wat een fijn overzicht. Klinkt als een goede maand. Ik bracht oktober vijf dagen door in Málaga. Heerlijk om de zomer gevoelsmatig nog wat te verlengen, zoals jij op Gran Canaria deed.
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #1My Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, fijn is dat he. Jouw tijd in Málaga klonk ook heerlijk! Oh, ik ga je één dezer dagen een mailtje sturen voor een kopje koffie. Als je dat goed vindt 😀

 2. Nikita schreef:

  Oktober is een enorm snelle maand geweest eerlijk gezegd, maar daarom geen slechte maand. Ik herken me wel een stukje in je blogpost. Zeker dat stukje over de winter, maar ook wel in de liefde voor lezen 🙂 Fangirl heb ik ook gelezen trouwens een paar jaar geleden, goed boek! En wat mijn oktober maakte was dat ik stapje voor stapje wat zekerder wordt en doordat ik erover praatte heel veel complimentjes heb gehad van mensen!
  Nikita onlangs geplaatst…Soms wou ik dat ik de tijd kon bevriezen op zeventienMy Profile

  • Johanne schreef:

   Wat fijn dat je steeds zekerder wordt. Dat is zo veel waard! Alleen dat al klinkt als iets heel fijns van oktober. Ja, ik vond Fangirl ook leuk! Las dat er nog een ander boek was? Die dan in de fan fiction zelf duikt? Weet niet of ik die wel leuk ga vinden…

 3. Laetitia schreef:

  Wat een prachtige foto van Buttons, die ogen! Lijkt me heerlijk om zo’n schootkatje te hebben, die van mij zijn niet zo ‘schoterig’ helaas.
  Misschien moet ik ook maar eens zo’n maandoverzicht gaan bijhouden voor mezelf. Als ik zo nu even tien dingen van oktober moet bedenken…dan moet ik heel hard denken! Is toch zonde, ik heb ook zeker wel positieve dingen gehad , maar je vergeet het zo makkelijk. Heb ik dan. Dat bijzondere gesprek met je kapster bijvoorbeeld, dat is het zeker waard om nog eens bij stil te staan. En dat geldt helemaal voor dat heerlijke weekje in Gram Canaria natuurlijk! Heerlijk maandoverzicht om te lezen ?
  Laetitia onlangs geplaatst…Bibliotherapie: 4(+) boeken als medicijn tegen liefdesverdrietMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dottie he! Jammer dat die van jou niet zo schoterig zijn, maar desondanks zijn ze volgens mij heel lief ;-).
   Ha, de eerste keer dat ik voor het maandoverzicht aan de slag ging dacht ik ook: hoe krijg ik in hemelsnaam 10 goede dingen op papier? Maar uiteindelijk wordt het toch iets makkelijker. Ik merk aan mezelf dat ik vaak iets te groot denk, terwijl het ook om de kleine dingen gaat.

 4. Anne schreef:

  Ik vind het aan de ene kant heerlijk dat het weer kouder wordt en je met een dekentje op de bank kunt zitten, maar aan de andere kant vind ik het erg jammer dat er korter licht is. Voor mij was dit de maand van Halloween (bij ons komen er dan echt kinderen langs de deur, ik was dat niet gewend in het zuiden van het land, maar hier gebeurd dat dus wel) en de maand waarin ik hoorde dat mijn contract verlengd wordt. Wat heb jij trouwens een lief poezebeest! En heerlijk is het hè, om overal dichtbij te zitten. Alleen zit omgeving Utrecht wel erg vaak in de file hahaha
  Anne onlangs geplaatst…Waar kun je op bezuinigen bij jullie bruiloft?My Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, ik zag je foto’s al. Heel gaaf! Ik wist helemaal niet dat het hier zo leefde, maar ik heb er dan ook heelmaal niets van gemerkt haha. EN jeeej, wat fijn dat je contract is verlengd. Gefeliciteerd!!!

   Ja, die files dus he… Eerst vond ik het wel meevallen, maar nu stond ik gisteren om 19.00 uur zelfs nog in de file. Een kleine, dat wel, maar niet minder belachelijk!

 5. Romy schreef:

  Leuk overzichtje weer met de superschattige foto van Buttons voor mij toch echt als hoogtepunt 😉 Zo lief! Wat heerlijk dat je deze maand even van de zon in Spanje kon genieten en ook in Nederland regelmatig een leuk dagje uit kunt doen. Dat is inderdaad het fijne aan midden in het land wonen. En nieuwe jurkjes – yay! Altijd goed! Ik ben heel benieuwd wat voor jurkjes je hebt besteld. Ik herken het trouwens wel van het niet opdoffen als je thuis bent. Toen ik een jaar thuis zat voor mijn scriptie, droeg ik ook echt de meest oncharmante vesten om me dan pas om te kleden als ik ’s avonds naar een verjaardag moest 😉

  • Johanne schreef:

   Haha, ja schatje is het he. Ze ligt no ook met haar koppie op m’n arm, waardoor ik nu in een vreemde houding moet typen. Ja, dacht wel dat ik niet de enige zou zijn die zich totaal niet opdoft als ze thuis werkt. Het heeft ook wel weer wat, want als je dan weer je normale kleren aandoet zie je er ook weer extra leuk uit. Vind ik dan :p.

 6. Michelle schreef:

  Winter vind ik juist wel gezellig, met kaarsjes en dekentjes enzo! Maar vanaf januari mag het van mij dan toch wel lente worden 😉 Mijn Reading challenge is ook 25 boeken. Ben gisteren met boek nummer 25 begonnen, dus moet lukken. Wij zijn eind oktober eindelijk verhuisd! Dat was zooooo fijn!
  Michelle onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof?My Profile

 7. Dominika schreef:

  Hey girl, you definitely had a blast October. I’m currently wishing for a new laptop and a Samsung camera. Your post reminds me of my recent life updates on my blog, please check it out.

  http://dominikagoodness.blogspot.com.ng

 8. Elise Ho schreef:

  LOL, I liked your “long story” about nothing really. I see myself in much of your clothing story. My poor hubby sees me in different sets of pajamas. Not because I do not get dressed during the day but because our schedule is a bit off at the moment. By the time he gets home I have already eaten dinner, showered and am chilling for the evening…pajama time!
  Elise Ho onlangs geplaatst…November Happiness + Goals & Things To Look Forward ToMy Profile

 9. Southern & Style schreef:

  Your kitty is so cute! I’ve found that with the cooler temps, my pup likes to be more cuddly and needy too-I don’t mind 🙂 I”m so glad you got to recharge at the beach this month! We took a beach vacation at the beginning of October as well and it was SO nice to just relax for a bit.

  xoxo, SS

  Southern and Style

 10. Seppy schreef:

  I love when you have a connection with a stranger and you have a meaningful conversation. That leaves me so happy!

  I had a fun evening with my friend from work – she came over with her bf and while hubby and him hung out, me and her hung out on the couch and it was really nice!

  http://www.elleisforlove.com
  Seppy onlangs geplaatst…{ Monthly Goals and Why Self-Care is so Important | NOVEMBER }My Profile

 11. Jordyn schreef:

  Your week in the sunshine sounds so lovely. I have never been to Amsterdam but I have heard wonderful things about the city. It is great you live close enough to visit and return home when you have had enough!
  Jordyn onlangs geplaatst…Sweaters you’ll Wear through WinterMy Profile

  • Johanne schreef:

   Amsterdam is a wonderful city for tourists and it definitely has a lot of interesting places and beautiful buildings. But if I have to be honest: there are so many other beautiful cities in this country! All with old buildings, lovely people and fewer tourists than Amsterdam!

 12. Lo schreef:

  The first weeke of October is when I start thinking it’s fall as well! Buttons is so cute!! I have 2 cats of my own 🙂

  • Johanne schreef:

   Thank you! Buttons is definitely cute. I love her so much haha #crazycatlady. I used to have a white kitty too, but he died to soon. I would love to have 2 again one day. So they can be there for each other 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge