10 things that made my month even better

[:nl]10 dingen die mijn maand beter maakten | Oktober [:en]10 things that made my month even better | October [:]

[:nl]Ik weet dat de herfst officieel eerder van start gaat, maar de maand oktober betekent voor mij het echte begin van de herfst. Gevoelsmatig dan. Meestal gaat dat gepaard met een oprecht herfstdipje, maar dit jaar viel dat gelukkig mee. Of misschien moet ik zeggen dat het tot nu toe meevalt. Want ik kan altijd nog in een herfstdipje of zelfs een winterdepressie terechtkomen. Maar goed, we zijn hier niet voor negativiteit. Vandaag gaat het juist om de goede dingen van de afgelopen tijd. Ik was wederom in staat om tien dingen op te noemen die de eerste herfstmaand beter maakten. Het is toch wat.

Een weekje naar de zon

Begin september gingen we er met zijn tweetjes een weekje helemaal uit. Ik wist niet wat ik van Gran Canaria kon verwachten, maar het viel zeker niet tegen. Een week lang ben ik compleet ontspannen geweest en heb ik alleen maar van de zon genoten, gelezen, gegeten en algeheel ontspannen. Gran Canaria is een toeristisch eiland, maar daar hadden we medio oktober nauwelijks last van. De meeste toeristen kwamen uit Noorwegen, Groot-Brittannië en Oost-Europa. En nee, we hebben geen last gehad van dronken lui!

Het enige dat ik echt irritant vond was het gedoe rondom uit eten gaan. Voor ieder restaurant stond wel iemand om je binnen te halen. Dat werkt bij mij dus absoluut niet en loop ik eerder van je weg dan dat ik bij je binnenkom. Maar soit, als dat het enige was!

Uberknuffelkat Buttons

Ik weet niet wat er met haar is deze maand, maar Buttons is nóg aanhankelijker dan anders. As we speak ligt ze op schoot terwijl ik ongemakkelijk mijn benen hoog houd zodat ze er niet af valt. Mafketel. Ze heeft altijd de behoefte gehad om te zijn waar ik ben. Maar sinds het iets kouder wordt, is het verplichte schoottijd. Altijd. Als ik werk, op de bank ontspan, in bed lig of net één seconde aan de keukentafel ga zitten. Zo lief.

Oh, en ze ging deze maand eindelijk in haar roze bedje liggen.Daar is ze overigens ook nooit meer uitgekomen, zo comfortabel vindt ze het. I’m a proud mama.

Pink bed Buttons

Een nieuwe laptop

Ja, ik moest eerst een traantje laten om mijn (niet geheel) onverwachts overleden laptopje. Ik had hem al sinds 2013 en was zo trots dat hij al zo lang meeging. Hij vertoonde hier en daar al wat kwaaltjes, maar toen ik ‘m twee weken geleden liet vallen was het feest snel voorbij. Op zaterdagmorgen kreeg ik ‘m niet meer aan de praat en op zaterdagmiddag kwam ik met een nieuw model uit de MediaMarkt. Tja, ik kan niet zonder laptop. Ik moet er gewoon weer mee aan de slag. Gelukkig had ik nog wat bedrijfscentjes liggen en kon het wel. Hoop ik dan.

Nu ben ik er superblij mee, want mijn nieuwe laptop is leeg (nieuw begin!), snel en licht. Het formaat is ook iets kleiner, waardoor ik hem beter en gemakkelijker kan meenemen voor onderweg. Mocht dat nodig zijn. Een gelukje bij een ongelukje, zeg maar.

Btw-aangifte

Ik geef toe, dit is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar btw-aangifte doen viel me zo hard mee! Ik zag er echt tegenop en stelde daarom uit (goh, verrassing), maar was binnen een half uur klaar mee. Nu hoop ik natuurlijk wel dat ik het goed heb gedaan en dat ik niet straks een boete krijg ofzo. Alsjeblieft Belastingdienst, have mercy on me.

Dagje weg

Nu we in het midden van het land wonen, is het iets makkelijker om even een dagje, of een middagje zelfs, naar Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te gaan. Zelfs met bus en trein waren we binnen een uur in Amsterdam. Dat ben ik niet gewend als Groninger! Altijd als ik vanuit Groningen naar de Randstad ging, was ik alleen aan het reizen al een halve dag kwijt. Handig dit.

Maar goed, afgelopen weekend gingen we een middagje shoppen in Amsterdam. En hoe gezellig het ook was, ik hoef er voorlopig niet nog een keer heen. De drukte, de prikkels…iets teveel van het goede (je bent ambivert of je bent het niet). We waren dan ook doodop toen we een paar uur later weer thuis kwamen. Al met al was het een geslaagde dag hoor: lekker gegeten, beetje geshopt en bovenal: het bleef droog.

Overeenkomsten vinden met een ‘compleet’ onbekende

Een paar weekjes geleden zat ik weer eens bij de kapper, want rood haar moet je goed bijhouden. Ik raakte in gesprek met mijn kapper en ze vertelde heel openhartig over haar angst voor het onbekende en hoe dat zich manifesteerde bij haar. Ik vond het fijn om er zo over te kunnen praten met iemand die ik eigenlijk niet goed ken en ik vond het fijn dat iemand in staat is om zoiets te zeggen tegen een haast onbekende klant.

Overigens, als je er nog niet heen gaat: Crazy Kappers in Groningen is eerlijk waar de beste kapperszaak van Groningen. En hun skills reiken denk ik nog veel verder. Hun verfkunsten zijn fantastisch, evenals hun extensionkunsten. Ik woon bijna anderhalf jaar niet meer in Groningen en ga er nog steeds iedere maand naartoe. Het helpt natuurlijk dat mijn ouders daar wonen en dat ik een bezoekje kan combineren 😉

Narcos & Stranger Things

Zo fijn dat er weer nieuwe seizoenen klaarstonden van retegoede series! Ok, Narcos stond in september al klaar, maar toen waren we nog niet begonnen. Denk dat we ongeveer een week hebben gedaan over het uitkijken van seizoen 3 (13 afleveringen). Narcos kun je gemakkelijk (nou ja) één aflevering van kijken en dan naar bed, maar Stranger Things niet. Iedere aflevering eindigt met een mega cliffhanger. Dat betekent dus dat je op vrijdagavond vier afleveringen kijkt en op zaterdagavond vijf. En dan ben je klaar!

Mijn aantal gelezen boeken 2017

Ik had geen leesdip, maar kwam de afgelopen tijd niet heel snel vooruit. In mijn Goodreads staat dat ik dit jaar 25 boeken moet lezen en ik haat het als ik dat doel niet haal. Mijn vakantie leek mij dus de uitgelezen kans om eindelijk eens een goede inhaalslag te maken. Ik heb dit jaar inmiddels 12 boeken gelezen, dus ik ben er nog lang niet, maar ik heb in één week tijd vier boeken uitgelezen. Ik ben trots op mezelf. Het waren vier simpele chick lit boeken, maar dat maakt niet uit. Vier heerlijke boeken, waarin ik helemaal kon wegdromen.

Goodreads reading challenge

Drie nieuwe jurkjes

Sinds ik drie dagen per week thuis werk, heb ik er een gewoonte van gemaakt om met de meest mismatchte kleren ter wereld achter mijn computer te kruipen. Geeft niet, er is immers niemand die mij ziet, maar dat maakt wel dat ik aan het einde van de dag in de spiegel kijk en denk: hmmm. Want, naast een roze joggingbroek en een groene trui, heb ik ook uitgelopen make-up (ik vergeet het er vaak af te halen, heel slecht) en ongekamd haar.

Voordat mijn vriend thuiskomt, tover ik mezelf vaak nog even om tot een iets meer presentabel persoon. Niet voor hem natuurlijk – zou ‘ie willen 😉 – maar voor mezelf. Zodat ik nog héél even mijn best heb gedaan en productief ben geweest. Maar goed, als ik dan wel op pad moet, voel ik nu ineens de behoefte om iets meer mijn best te doen. Spijkerbroeken ben ik niet zo crea mee, dus ik heb laatst drie nieuwe jurkjes gekocht waar ik superblij mee ben. Lang verhaal om niets, echt.

Wintertijd

Nee, ik ben geen fan van wintertijd. Want dat staat (nu nog) gelijk aan winter. Goh. Winter betekent donker, koud en nat. Maar, afgelopen weekend hebben we met zijn allen wel een uurtje langer kunnen slapen en dat was heerlijk. En heel erg nodig. Het zonnetje komt ‘s ochtends ook weer ietsje eerder tevoorschijn. Een fijn verschil als je twee dagen per week in alle vroegte in de auto zit en dan weer terug moet rijden in het donker.

Wat maakte jouw maand oktober?

 [:en]I know that fall officially starts in September, but the first of October, to me, really means the start of fall. Emotionally speaking. Usually, this month goes hand in hand with a small ‘depression’, or even a big fat winter depression, but I’m ok so far. Although I’m not anticipating a setback, it could always happen. Who knows…maybe when the real cold hits. Anyway, we’re not here for negativity. Today’s about the good things of October. And once again, I was able to sum up ten things that made the first month of fall better. Crazy.

A week in the sun 

At the beginning of October, we had a week off. We spent in on the Spanish island Gran Canaria. I had no idea what to expect, but I loved it. I was relaxed the entire week. We enjoyed the sun, read four books, ate good food and didn’t do ANYTHING. Gran Canaria is a touristic island, but I wasn’t annoyed by it really. At least, not in October when everything was a little bit quieter. And there were almost no Dutchies there anyway. Usually, when you go on vacation within Europe your tent, hotel room or apartment is right next to another Dutch person. Not this time!

One thing that annoyed me were employees of restaurants who were hired to get you inside. There was a person like that in front of every restaurant. That does not work for me. Doesn’t matter how good your food is, I will walk away. But well, if that’s all I can think of to complain about!

Cuddliest cat ever: Buttons 

I don’t know what’s happening to her, but Buttons is even cuddlier than normal. As we speak she’s lying on my lap while I try to keep my legs up so she doesn’t fall off. Weirdo (me or her?). She’s always had the need to be where I am. Since it’s getting colder, it’s mandatory lap-time though. When I’m working, relaxing on the couch, lying in bed or just sat down at the kitchen table. So sweet.

Oh, and she’s finally using her pink fluffy bed! She’s so comfortable in there. I’m a proud mama.

Pink bed Buttons

New laptop

Yes, I had to shed some tears when my laptop (not so) suddenly died. I’ve had him since 2013 and I was so proud his long life. He had some ailments here and there, but when I dropped him two weeks ago, the party was over. On Saturday morning I couldn’t get it working and on Saturday afternoon I walked out of the store with a new model. What can I say, I need a laptop. For work, for blogging, for everything. Luckily I had some company money lying around, so I was able to afford it. I hope (we’ll see when I have to do my taxes).

Now I’m super happy because my new laptop is empty (new beginnings!), fast an light. It’s a little smaller than my old one too, so easier to take along when I need it on the road. So, in the end, it was a happy accident.

Turnover tax (at least, that’s what I think it’s called?)

I know, this sounds weird, but I had to do my taxes (turnover taxes if that makes sense?) for the first time as a new freelancer and it did not disappoint. I mean, I really would rather keep the money, but I was dreading to do it and kept postponing, but in the end, I finished within half an hour. I hope I did it well,  though. And I hope I will not get fined. Please Dutch IRS, have mercy on me.

An afternoon in Amsterdam 

The Netherland is a small country, you drive through it entirely in only four hours. Most of us don’t and most of us don’t even bother to drive two hours to do anything (most of the time). We used to live in the north of the Netherlands, which basically meant: ‘far away’ from everything. In August we moved to the middle of the country and now all the big cities like Amsterdam are within an hour of our home. So last weekend we went to Amsterdam.

To shop. And I love shopping, I like the city, but it was too much for me. Too busy, too many tourists and too many signals (I’m an ambivert, so I need rest every once in a while). We both were so tired at the end of the day, so it was nice to be able to get on the train and be home within an hour. All in all, it was a good day though. I love spending time with my boyfriend, shopping, and eating. And most importantly: it was dry!

Finding similarities with a complete stranger

A couple of weeks ago I was at the hairdresser again, to make my red hair red again. I was talking to my hairdresser and she told me about her fear of the unknown and how it showed in her actions. I loved talking about it to someone I don’t know that well and I loved that she was able to say these things to an almost unfamiliar customer.

Stranger Things & Narcos

Yess, I love that Netflix is making so many good shows now. A few of my favorites are definitely Narcos & Stranger Things. I know, Narcos was already online in September, but who had the time to watch it then? I think we watched the entire season within a week. Narcos is one of those shows where you can just watch one (maybe two) episodes and then go to bed, but Stranger Things is a different story. Every episode ends with a humongous cliffhanger. So that meant watching four episodes of Stranger Things on Friday and five episodes on Saturday. And then we were done. What to watch next?

My reading goal in Goodreads

I wouldn’t call it a ‘reading block’ or whatever you might call it, but I wasn’t reading as much as I wanted to. My Goodreads says that I have to finish 25 books this year, and I want to make that goal this year. The vacation to Gran Canaria was the perfect time to catch up on some reading. And so I did. I am on twelve books on Goodreads right now, all because I was able to finish four books while lying on the beach. I’m not nearly there yet, but I’m proud. The books were simple chick lit books, but that’s ok. I loved all four of them.

Goodreads reading challenge

Three new dresses

Since I work from home, I have made a habit out of dressing myself in the most mismatched clothes in the world. I mean, it’s ok, because there’s no one to judge me during the day. But when I look into the mirror at the end of the day I think: hmmm. Because I don’t only wear pink jogging pants and a green sweater, but I still have make-up on my face from the day before (bad, I know), glasses on my face and uncombed hair.

So, before my boyfriend comes home, I make myself look a little more presentable. Not for him of course – he wishes 😉 – but for myself. So I feel a little bit like I tried today and it makes me feel more productive. Anyway, on the two days that I do have to go to the office, I feel the need to try a little harder. I’m not so creative with jeans, so I bought three new dresses and they make me super happy. Long story about nothing, really.

Winter time

Nope, not a big fan of winter time. Because it equals winter (really?). Winter equals cold, dark and wet. The good thing about it is that we were able to sleep a little longer last weekend because the clock went an hour back. I loved sleeping a little longer. And I needed even more. The sun is out a little earlier now, which I like. Especially when I have to get up at 5.30. Before I didn’t even see the sun until I arrived at the office, now I see a little glimpse of it while I’m in the car. Very needed, because when I leave the office it’s almost completely dark already.

What was the highlight of your October? 

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 24 Comments
 1. Shirley schreef:

  Wat een fijn overzicht. Klinkt als een goede maand. Ik bracht oktober vijf dagen door in Málaga. Heerlijk om de zomer gevoelsmatig nog wat te verlengen, zoals jij op Gran Canaria deed.

 2. Nikita schreef:

  Oktober is een enorm snelle maand geweest eerlijk gezegd, maar daarom geen slechte maand. Ik herken me wel een stukje in je blogpost. Zeker dat stukje over de winter, maar ook wel in de liefde voor lezen 🙂 Fangirl heb ik ook gelezen trouwens een paar jaar geleden, goed boek! En wat mijn oktober maakte was dat ik stapje voor stapje wat zekerder wordt en doordat ik erover praatte heel veel complimentjes heb gehad van mensen!

  • Johanne schreef:

   Wat fijn dat je steeds zekerder wordt. Dat is zo veel waard! Alleen dat al klinkt als iets heel fijns van oktober. Ja, ik vond Fangirl ook leuk! Las dat er nog een ander boek was? Die dan in de fan fiction zelf duikt? Weet niet of ik die wel leuk ga vinden…

 3. Laetitia schreef:

  Wat een prachtige foto van Buttons, die ogen! Lijkt me heerlijk om zo’n schootkatje te hebben, die van mij zijn niet zo ‘schoterig’ helaas.
  Misschien moet ik ook maar eens zo’n maandoverzicht gaan bijhouden voor mezelf. Als ik zo nu even tien dingen van oktober moet bedenken…dan moet ik heel hard denken! Is toch zonde, ik heb ook zeker wel positieve dingen gehad , maar je vergeet het zo makkelijk. Heb ik dan. Dat bijzondere gesprek met je kapster bijvoorbeeld, dat is het zeker waard om nog eens bij stil te staan. En dat geldt helemaal voor dat heerlijke weekje in Gram Canaria natuurlijk! Heerlijk maandoverzicht om te lezen ?

  • Johanne schreef:

   Dottie he! Jammer dat die van jou niet zo schoterig zijn, maar desondanks zijn ze volgens mij heel lief ;-).
   Ha, de eerste keer dat ik voor het maandoverzicht aan de slag ging dacht ik ook: hoe krijg ik in hemelsnaam 10 goede dingen op papier? Maar uiteindelijk wordt het toch iets makkelijker. Ik merk aan mezelf dat ik vaak iets te groot denk, terwijl het ook om de kleine dingen gaat.

 4. Anne schreef:

  Ik vind het aan de ene kant heerlijk dat het weer kouder wordt en je met een dekentje op de bank kunt zitten, maar aan de andere kant vind ik het erg jammer dat er korter licht is. Voor mij was dit de maand van Halloween (bij ons komen er dan echt kinderen langs de deur, ik was dat niet gewend in het zuiden van het land, maar hier gebeurd dat dus wel) en de maand waarin ik hoorde dat mijn contract verlengd wordt. Wat heb jij trouwens een lief poezebeest! En heerlijk is het hè, om overal dichtbij te zitten. Alleen zit omgeving Utrecht wel erg vaak in de file hahaha

  • Johanne schreef:

   Ja, ik zag je foto’s al. Heel gaaf! Ik wist helemaal niet dat het hier zo leefde, maar ik heb er dan ook heelmaal niets van gemerkt haha. EN jeeej, wat fijn dat je contract is verlengd. Gefeliciteerd!!!

   Ja, die files dus he… Eerst vond ik het wel meevallen, maar nu stond ik gisteren om 19.00 uur zelfs nog in de file. Een kleine, dat wel, maar niet minder belachelijk!

 5. Romy schreef:

  Leuk overzichtje weer met de superschattige foto van Buttons voor mij toch echt als hoogtepunt 😉 Zo lief! Wat heerlijk dat je deze maand even van de zon in Spanje kon genieten en ook in Nederland regelmatig een leuk dagje uit kunt doen. Dat is inderdaad het fijne aan midden in het land wonen. En nieuwe jurkjes – yay! Altijd goed! Ik ben heel benieuwd wat voor jurkjes je hebt besteld. Ik herken het trouwens wel van het niet opdoffen als je thuis bent. Toen ik een jaar thuis zat voor mijn scriptie, droeg ik ook echt de meest oncharmante vesten om me dan pas om te kleden als ik ‘s avonds naar een verjaardag moest 😉

  • Johanne schreef:

   Haha, ja schatje is het he. Ze ligt no ook met haar koppie op m’n arm, waardoor ik nu in een vreemde houding moet typen. Ja, dacht wel dat ik niet de enige zou zijn die zich totaal niet opdoft als ze thuis werkt. Het heeft ook wel weer wat, want als je dan weer je normale kleren aandoet zie je er ook weer extra leuk uit. Vind ik dan :p.

 6. Michelle schreef:

  Winter vind ik juist wel gezellig, met kaarsjes en dekentjes enzo! Maar vanaf januari mag het van mij dan toch wel lente worden 😉 Mijn Reading challenge is ook 25 boeken. Ben gisteren met boek nummer 25 begonnen, dus moet lukken. Wij zijn eind oktober eindelijk verhuisd! Dat was zooooo fijn!

 7. Dominika schreef:

  Hey girl, you definitely had a blast October. I’m currently wishing for a new laptop and a Samsung camera. Your post reminds me of my recent life updates on my blog, please check it out.

  http://dominikagoodness.blogspot.com.ng

 8. Elise Ho schreef:

  LOL, I liked your “long story” about nothing really. I see myself in much of your clothing story. My poor hubby sees me in different sets of pajamas. Not because I do not get dressed during the day but because our schedule is a bit off at the moment. By the time he gets home I have already eaten dinner, showered and am chilling for the evening…pajama time!

 9. Southern & Style schreef:

  Your kitty is so cute! I’ve found that with the cooler temps, my pup likes to be more cuddly and needy too-I don’t mind 🙂 I”m so glad you got to recharge at the beach this month! We took a beach vacation at the beginning of October as well and it was SO nice to just relax for a bit.

  xoxo, SS

  Southern and Style

 10. Seppy schreef:

  I love when you have a connection with a stranger and you have a meaningful conversation. That leaves me so happy!

  I had a fun evening with my friend from work – she came over with her bf and while hubby and him hung out, me and her hung out on the couch and it was really nice!

  http://www.elleisforlove.com

 11. Jordyn schreef:

  Your week in the sunshine sounds so lovely. I have never been to Amsterdam but I have heard wonderful things about the city. It is great you live close enough to visit and return home when you have had enough!

  • Johanne schreef:

   Amsterdam is a wonderful city for tourists and it definitely has a lot of interesting places and beautiful buildings. But if I have to be honest: there are so many other beautiful cities in this country! All with old buildings, lovely people and fewer tourists than Amsterdam!

 12. Lo schreef:

  The first weeke of October is when I start thinking it’s fall as well! Buttons is so cute!! I have 2 cats of my own 🙂

  • Johanne schreef:

   Thank you! Buttons is definitely cute. I love her so much haha #crazycatlady. I used to have a white kitty too, but he died to soon. I would love to have 2 again one day. So they can be there for each other 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *