10 food feitjes

10 food feitjes over mij | Heel raar, raar &(of) niet zo raar

Wie mij een beetje kent, weet dat eten en praten over eten belangrijke onderwerpen in mijn leven zijn. Jaren geleden schreef ik er immers al over, haha. Ik denk niet dat ik hele opvallende eetgewoontes heb (of misschien ook wel), maar ik voelde me door andere bloggers (sorry, ik weet niet meer wie!) geïnspireerd om eens tien food feitjes te delen. Food facts. Voedselfeitjes. Wat je maar het lekkerste vindt klinken. Here we go. 

Alle yoghurt die geen 10% Griekse yoghurt is komt er bij mij niet in 

Dit is ook nieuwe informatie voor mij. Maar jeetje, wat is magere yoghurt vies. En waarom heeft niemand mij dat ooit verteld? Ik wil graag afvallen, maar ik ga niet ook nog eens magere yoghurt eten. Nee, doe mij maar de Griekse yoghurt met 10% vet. Heerlijk. Alsnog gooi ik daar overigens een flinke dosis honing in, maar zelfs dat redt dat gekke magere gebeuren niet. En dat heb ik  Iván ook laten weten toen hij laatst met 0,2% vette Griekse yoghurt kwam aanzetten voor me. Not done. 

Je kunt me wakker maken voor sushi (maar liever niet)

Mijn slaap is heilig. Zeker nu. Maar als je me dan echt een keertje moet wakker maken, dan mag dat met sushi. Maakt eigenlijk niet uit wat er in zit, zolang het maar geserveerd wordt met veel sojasaus. Overigens misstaat een dikke bak patat met mayo en een frikandel naast m’n bed ook niet, hoor. Als we dan toch bezig zijn. Of een zakje met inhoud van de McDonalds. 

Spaghetti met ketchup en Parmezaanse kaas is mijn comfort food 

Vroegahhh heeft mijn lieve papa mij dit leren eten. Hij heeft dat ooit zo geleerd om te eten en dat heeft hij heel netjes doorgegeven aan zijn kinderen. Ik weet niet hoe veel van mijn broertjes dit ook nog steeds graag eten, maar ach, ik vind het nog steeds heerlijk. Als ik moe ben, geen zin heb om te koken of gewoon een beetje comfort food nodig heb, gooi ik pasta in de pan. En als dat klaar is een flinke lading ketchup eroverheen met lekker veel Parmezaanse kaas en roeren maar. Heerlijk. Het is dat er best veel suiker in ketchup zit, anders had ik het Axel en James allang laten proeven. 

Ik vind all you can eat-restaurants geweldig 

Ja, ik weet dat veel mensen zo’n all-in buffet mega ongezellig vinden. Vind ik dus niet. Zo veel eten als je wil, tussendoor gezellig kletsen en af en aan lopen. Heerlijk vind ik het. Lekker kneuterig. En het doet me zo denken aan vroeger. Dan gingen we gezellig met z’n allen naar de all you can eat. Want er was voor iedereen wel wat lekkers. Fijn voor mijn ouders, want niemand die zeurde. En relatief goede prijs als je met vier kinderen uiteten gaat. Dus memories. 

Waterijsjes vind ik mwah

Vroeger zei ik altijd dat ik helemaal niet van ijs hield. Daar ben ik op teruggekomen. Niks van waar. Ik hou van softijs, ik hou van schepijs en magnums, cornetto’s en weet ik het wat, eet ik met alle liefde. Maar waterijsjes maak je me niet per se blij mee. Op een mega warme dag eet ik er wel eentje. Maar dan vind ik alleen de eerste paar happen (ja, ik kauw op mijn ijs) lekker. Daarna verveel ik me. Als je me dan een waterijsje geeft, vind ik raketjes, twisters of calippo’s nog het lekkerst. De rest kan me oprecht gestolen worden, als ik heel eerlijk ben. Zo, dat is eruit!

Ik eet mijn gehaktballen het liefst met appelmoes

Eigenlijk weet ik niet of dit gek is of juist heel normaal? Ik weet dat mayo normaal is. En mosterd geloof ik ook? Appelmoes weet ik niet. Maar maakt ook niet uit. Probeer het eens. En laat je positief verrassen. Als het kon zou ik iedere keer mijn hele gehaktbal in een pot appelmoes onderdompelen. Heerlijk. 

Tony Chocolonely Karamel Zeezout is favoriet (sorry)

You either hate it or you love it, there is no in between. Tenminste, zo lijkt het altijd bij Tony’s Karamel Zeezout. Ik hou ervan en kan zo een hele reep opeten. Doe ik tegenwoordig niet meer, maar in theorie….

Een bord avondeten lijkt nooit genoeg en ik wil altijd meer

Overdag valt het wel mee, maar ‘s avonds lijk ik wel eindeloos honger te hebben en kan ik nog een keer en nog een keer en nog een keer opscheppen. Ook dat doe ik tegenwoordig niet meer (saai he, dat #afvallen !!!), maar oh, wat voel ik vaak de behoefte. Oké, een schepje extra doe ik nog wel eens, want zo veel eet ik overdag ook niet. Avondeten is echt mijn favoriete meal of the day. 

Ik verveel me heel snel met eten 

Als ik iets vaak eet, ben ik er snel klaar mee. Er was een tijd dat we bijvoorbeeld iedere week een zak Doritos Nacho Cheese haalden en nu hoef ik dat echt niet meer. Misschien één chippie, maar zo’n halve zak zoals vroeger? Saai. En dat heb ik met heel veel meer dingen. Dus ik probeer altijd nieuwe gerechten te maken en heel divers te eten, anders verveel ik me en kan ik iets voor langere tijd van mijn lijstje afstrepen. Door divers te eten, hoef ik niet iets af te zweren. 

Ik trek me niets aan van de ‘regels’

‘Cause I’m an adult. Nee, grapje. Maar ergens ook wel weer waar. Immers, ik maak mijn eigen beslissingen en als ik ‘s ochtends een gekke salade wil eten, dan doe ik dat. Als ik tussen de middag liever spaghetti eet, dan doe ik dat (of deed, eigenlijk). Ik hou er niet van om de typische dingen per dagdeel te eten. Voor veel mensen hoort brood bij het ontbijt of bij de lunch. Ik vind brood niet vies (en soms zelfs heel lekker), maar ik eet liever andere dingen. En of het eten nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds warm is, dat maakt mij niets uit. Warm eten voor altijd, please!

Wat is jouw gekste eetgewoonte? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 17 Comments
 1. Irene schreef:

  Ik vind veel dingen herkenbaar! Gehaktballen eet ik ook graag met appelmoes, karamel zeezout van Tony is ook een van mijn favorieten, waterijs vind ik ook niet geweldig en all you can eat restaurants wel en wij eten hier thuis ook alleen maar Griekse yoghurt met 10% vet. Ik snap ook niet dat ik vroeger een mager yoghurtje zo naar binnen lepelde. Bweik.

 2. Audrey schreef:

  Jaaaa, etennnn! Ik vermeng dus veel Griekse yoghurt met een beetje magere yoghurt, en dan doe ik er wat fruit bij en dan is het lekker. Ik heb ook een keer die Griekse yoghurt met 2% vet gekocht en OMG ZOOOO vies.Ik vind all you can eat-sushirestaurants top, maar wokrestaurants haat ik. O, en heb je qua waterijsjes die Liuks (of dupes daarvan) wel eens geprobeerd? Citroenijs op een dropstokje. Als je net zo’n citroenlover bent als ik is dat wel echt de hemel. En op een of andere manier zit er wat romigs qua smaak in ofzo, erg nice. Verder zou ik vooral je room/soft/schepijs-liefde omarmen, maar wellicht is dit nog een idee voor de echt warme dagen.

  • Johanne schreef:

   Hahaha, ja all you can eat-sushi is misschien nog wel duizend keer beter. Nu je het zegt. En nee, die ijsjes heb ik nog nooit geprobeerd. Maar moet ook zeggen dat ik niet heel veel van citroen houd :D.

 3. Yaika schreef:

  Haha wat een leuk artikel. Team karamel zeezout over here too! En je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar de pasta met ketchup en Parmezaanse kaas… Die moet ik binnenkort echt een keer uitproberen.

  • Johanne schreef:

   Ohhh, als je het een keertje probeert, wil je me dan laten weten wat je ervan vindt? 😇 Ook als je het vies vindt! Ken eigenlijk niemand buiten mijn broertjes en vader die het eet, dus ben veel te benieuwd wat anderen vinden, haha.

 4. Nicole schreef:

  Zo grappig, als ik iets lekkers vind, dan wil ik het eindeloos blijven eten, haha. Wat ik ook lekker vind is komkommer met satésaus. Dat is wel een beetje bizar, denk ik?

  • Johanne schreef:

   Haha, en dat is ook best logisch. Dat je het eindeloos kunt blijven eten. Maar bij mij houdt op een gegeven moment op? Geen idee waarom, heb ik altijd al gehad! Daarom drink ik nu ook geen melk meer, haha. Zo veel gedronken toen ik jong was, dat ik het nu echt niet meer lust. En eigenlijk klinkt komkommer met satésaus heel lekker 🤩

 5. Saskia schreef:

  Leuk lijstje om te lezen! Ik ben ook zeker fan van appelmoes bij m’n gerechten. Ben meer van de rode & blauwe Tony, maar ik eet ze gerust allemaal hoor 😉

 6. Annemieke schreef:

  Wat grappig om dit te lezen! Sommige zo herkenbaar en andere bizar hahah. Mij kan je ook wakker maken voor sushi en anders mij niet wakker maken hoor. En die All You Can Eat ( vreetschuren noem ik het vaak) nou heerlijk hoor. Opscheppen maar, gezellig toch. Lieve groet, Annemieke

  • Johanne schreef:

   Haha, het zijn ook echt vreetschuren eigenlijk, he. We gingen er laatst voor het eerst sinds corona weer naartoe en snapte ineens niet meer zo goed waarom ik het zo leuk vond om in die chaos te eten 😅

 7. Wat een leuke post ! En om een food feitje van mij te delen : ik ben gek op mosterd. Het is bij mij geen kwestie van gebakken aardappeltjes of kaas met mosterd, maar eerder andersom. Alles overlaad ik ermee.

 8. Yanine schreef:

  Warm eten kan inderdaad op elk moment van de dag en niet alleen in de avond 😀 en veel dingen zijn koud de volgende dag ook nog lekker en pasta met ketchup en kaas <3

 9. Giovanna Jansen schreef:

  Haha, leuk om te lezen. De karamel zeezout van Tony’s is ook mijn favoriet (overigens ook de enige Tony’s chocola die ik lekker vind…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *