10 things that made my month even better

[:nl]10 dingen die mijn maand beter maakten | November [:en]10 things that made my month even better | November [:]

[:nl]Eerlijk is eerlijk, november was niet mijn beste maand ooit. Toen ik aan deze lijst begon dacht ik echt dat ik nooit in staat zou zijn om tien positieve dingen op te noemen. Ik weet niet wat het was. Misschien de kou en de donkere dagen waardoor je je op sommige dagen gewoonweg ‘bleh’ voelt. Dan is het moeilijk om de positieve dingen te zien, ondanks dat ze er wel degelijk zijn. Maar goed, vorige week kwam ik eindelijk weer uit mijn funk en was ik klaar voor mijn maandoverzicht. En het zal je niet verbazen (of wel) dat ik er alsnog tien heb weten uit te persen. Het is zo goed voor me om maandelijks even stil te staan bij de goede en fijne dingen in het leven. Dat doen we met zijn allen eigenlijk maar te weinig.

Blogposts waar je onzeker over bent die het toch goed doen

Ik begin meteen met de knaller van de maand. Want jeetje, wat ging mijn blog over 31 jaar zijn en ‘niets’ hebben goed. Ik had dat totaal niet verwacht, want ik was er zo onzeker over. Drie uur na het plaatsen dacht ik er nog steeds over na om ‘m weer offline te halen en te tweaken. Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan, want de respons was (voor mijn doen dan) overweldigend.

Niet alleen Nederlandse vrouwen herkenden zich erin, maar ook heel veel buitenlandse vrouwen reageerden begripvol en zaten in eenzelfde soort situatie. Dat klinkt deprimerend, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet. Ik ben zo blij dat er zoveel positieve reacties op kwamen, want het is toch een puntje hoor. Die druk die we voelen door onze eigen verwachtingen en die van een ander.

Een warme woonkamer

Ik houd in mijn maandoverzichten blijkbaar van één vreemde eend in de bijt, en dat is dit keer mijn woonkamer. Het zit namelijk zo: op de dagen dat ik thuis werk, zit ik boven in ons kantoortje. Ons kantoortje heeft een verwarming, maar die blijkt het niet te doen. Het is de afgelopen paar dagen steeds een stukje kouder geworden, waardoor ik met drie vesten aan op kantoor zit, een Buttons op schoot heb en het alsnog koud heb. Dus als ik dan aan het einde van de dag mijn werk op de bank wil afronden en ik stap de woonkamer in: wat hemels! Het is dan extra fijn om een dekentje om te doen en eindelijk die kou uit mijn lijf te verbannen. Wat een waardering.

Die fantastische werklunches

Op donderdag hebben we altijd een vergadering, inclusief lunch. Nu is er onlangs besloten om wat luxer te eten, wat ik totaal geen probleem vind. Dus als we gezellig vergaderen (of voornamelijk gezellig kletsen) liggen er luxe broodjes kip-pesto op tafel, broodjes met mozzarella en groenten, donuts, warme broodjes en ander lekkers. Het is stiekem iedere week weer een verrassing wat er klaar staat.

Vriendinnetjes die komen eten/logeren

Nieuwegein ligt nou niet bepaald in de buurt van Groningen, Assen of Drachten (daar zit iedereen die ik ken en lief heb) dus is het extra leuk als je ineens vriendinnetjes over de vloer hebt. Twee tegelijk maar liefst! Gezellig kletsen, pizza eten en een filmpje kijken… dat doet een mens goed!

Nieuwe recepten uitproberen

Het liefst probeer ik iedere week minstens twee nieuwe recepten uit. Ze hoeven niet heel origineel te zijn, maar ik eet gewoon graag gevarieerd. Nu heb ik een vriend die een kritische eter is en dus niet zomaar overal voor open staat. Vaak probeer ik eerst voorzichtig een recept en zoek ik heel soms de grenzen op door een geheel nieuw recept te maken. Mijn nieuwe recepten van deze maand waren een aardig succes, geloof ik. Het waren er maar vier (of ik ben de rest vergeten), maar dat mag de pret niet drukken.

Ik maakte:

Nieuwe telefoon

Na maanden en maanden te hebben rondgelopen met een half kapotte iPhone 5S, was het eindelijk zo ver: ik mocht mijn abonnement bij KPN opzeggen en elders een telefoon halen. Ik heb gekozen voor de iPhone 8 en ik vind ‘m zo fijn! Eindelijk kan ik ‘normale’ kwaliteit foto’s maken. Het scherm is lekker groot en veel scherper dan mijn oude 5je en het is gewoon een fijn ding. Enige nadeel is dat mijn handen niet zo groot zijn en de iPhone 8 een slagje groter is dan zijn jongere broertje. Valgevaar dus. Het hoesje is al besteld en kan niet snel genoeg komen.

Verlenging overeenkomst

Mijn huidige freelance-overeenkomst eindigde op 31 december 2017. Gelukkig kreeg ik aan het einde van de maand te horen dat we voorlopig op dezelfde voet doorgaan! Ik zat er al een tijdje mee in mijn maag: wat als ze dingen anders willen? Wat als mijn werk op afstand niet bevalt? Wat als, wat als, wat als? Maar niets aan het handje dus!

Een apk die echt alleen een apk is

Ik heb tot nu toe weinig geluk gehad met auto’s. Iedere keer als ik mijn oude Lupootje naar de garage bracht voor een apk, kwam ik er weer 700 euro lichter vandaan. Ik weet niet of het aan de leeftijd van mijn bakje lag, aan die smeerpijpen bij de garage of iets anders, maar ik had echt al-tijd pech. Begon bijna te denken dat ik geen auto verdiende. Nu ben ik deze week voor het eerst met mijn lieve Fiat naar de garage geweest voor de apk en ze is met vlag en wimpel geslaagd. Niets aan het handje en geen honderden euro’s afhandig gemaakt. Fijn, want ook dit levert mij meer stress op dan het zou moeten.

Speculoos donuts van de Appie

Ja, eten is een heel belangrijk onderdeel van mijn geluk. Dus daar moet ik natuurlijk ook een geluksmomentje over delen. Ditmaal zijn het de speculoos donuts. Ik las bij Last days of Spring al dat die dingen zo ontiegelijk lekker waren, maar ik was nog wat terughoudend. Totdat ik ze deze week bij de Appie zag liggen, IN DE BONUS. Wat doe je dan? Daar loop je niet langs zonder een doosje in je mandje te stoppen. Nee, je doet eerst een vreugdedansje rond de display waar alle donuts liggen, je tikt mensen aan en wijst ze op deze vette aanbieding en overweegt meerdere doosjes in je mand te doen. Maar dat deed ik dan weer niet. Ik gooide heel netjes slechts één doosje (is het wel een doos?) met donuts in mijn mandje. Maar dat was een pure portemonnee-technische overweging. Als ik op dat moment rijker was geweest, had ik ongetwijfeld gedaan wat ik anderen zou aanraden om te doen: vijf doosjes kopen.

Geluksmomentje op het strand

Op Instagram zei ik al dat uitwaaien op het strand niet mijn ding is. In ieder geval, niet als het zo koud is. Op een zomerse avond lijkt het me heerlijk, maar anders pas ik. Mijn vriend en ik gingen in het voorlaatste weekend van november een dagje naar IJmuiden. Een vriend van hem zit daar tijdelijk en wij dachten: kom, dan doen we even een tour door de ‘stad’. Het strand is natuurlijk een belangrijk onderdeel van IJmuiden, want ja, het ligt aan zee. Goh.

Wij naar het strand toe rijden en daar parkeren. We stappen uit de auto en merken op dat het best frisjes is. Zodra we naar beneden lopen, richting het echte zand, begint het vreselijk te waaien (ik ben een binnenlandsmeisje (geen woord, weet ik) en ben dat niet gewend). Mijn vriend daarentegen, leefde in Spanje op de stranden. Ik dacht dat hij het wel leuk zou vinden om er even rond te lopen, maar terwijl ik druk bezig was met het maken van wat foto’s (want mooie lucht), kijk ik om me heen en zie ik dat meneer alweer bijna honderd meter is terug gerend omdat hij het zo koud had. Rennen dat ‘ie deed! En dat zijn van die momenten waarop ik denk: ja, dit is waarom ik zo blij met je ben.

Hoe was november voor jou?

[:en]Was November my best month ever? Nope. It’s wasn’t. When I started the good-things-list for November I was a little scared that I couldn’t think of ten positive things. I don’t know why, though. Maybe it was the cold, or the days that are getting darker and darker. Those just make you feel ‘bleh’ sometimes. It’s difficult to see the good things when I’m that mood, despite the fact that I actually had good things going on this month. Anyway, last week I finally got out of my funk and I was ready to write this thang. And it won’t surprise you (or maybe it will) that I actually made it to ten good things this month! It’s so good to just stand still and think about all the things that happened this month and to be able to pick out the small, but good things in life. We should do that more often.

Blog posts that you’re unsure about that go unexpectedly well

Let’s start with the best thing that happened to me this month. Because, wow, I am so overwhelmed by all the positive reactions I got on my blog post about being 31 and not having ‘anything’. I totally did not expect it, because I was so unsure about it. Three hours after I posted the article, I was considering taking it offline to tweak it a little more. I’m glad I didn’t do it and kept it as honest as possible because the response was overwhelming.

So my blog is in Dutch and in English, I usually do get reactions from all over, but never that much. And never with so much recognition. Everyone was so understanding and completely related to my situation. Haha, ‘my situation’ sounds so depressing. I mean it in the best way possible of course. I’m so glad I got so many positive responses. Now I’m less scared to be completely honest on the blog. And it’s nice to be able to talk about expectations and not being able to live up to them.

A warm living room

Apparently, every month I like to have a strange subject in my monthly subjects. This month it’s my living room. It’s like this: on the days when I work from home, I sit in our office. Our office does have heating, but does not seem to work. It’s been getting colder and colder the past couple of days, which is why I sit in the office with at least three cardigans on, a cat on my lap and I’ll still be cold. At the end of the day, I like to finish my work on the couch downstairs. And oh my, it’s soooo nice there when I walk in the living room. Heaven! It makes me so happy to sit down on my couch, get a blanky and ban the cold from my body. So much living room appreciation.

Awesome work lunches

Every other Thursday we have a meeting at work, including lunch. ‘We’ recently decided to up the lunching game, which is totally fine by me. Every meeting (or you know small talk and fun conversation) is a surprise. Some days there will be bread with chicken and pesto, bread with mozzarella and veggies and other days we will have warm bread, donuts, and other delicious foods. I just love eating.

Friends who come over for food and a sleep-over

Nieuwegein is about two hours away from my hometown. That’s a long drive for Dutch standards. My family lives there and my friends live (around) there too. So it’s extra fun when you have friends in your house. Two at the same time, in my case. We didn’t do anything else than talk, eat pizza and watch a movie….made me feel so good about our relationship.

Trying out new recipes

One of my favorite (food) things to do is try out a new recipe. If I could (had the time) I would try out at least two recipes per week, They don’t need to be very original, just a little different from the usual. My boyfriend is a pretty ‘difficult’ eater. He likes a lot, but he also doesn’t like a lot. So often I try to make a ‘safe’ recipe and sometimes I test his limits. The recipes I tried this month were mostly a success, I think. There were only four, but that’s ok. I love it.

I made:

 • Pulled chicken on bread with some cole slaw. I know, not very original. But I usually make pulled pork
 • Pulled chicken in a wrap, with some guacamole and rocket
 • Rosti (is this the same word in English?) with mushrooms, gorgonzola, and pine nuts
 • Pureed potato (in Dutch it’s called stamppot, look it up) with spinach and apple sauce and some meat next to it. Yum!

New phone, who dis?

 After months and months of walking around with a half-broken iPhone 5S, I was finally ready for a new phone. I got to cancel my old membership and get a new phone elsewhere. I chose the iPhone 8 and I love it! Finally, I’m able to make normal quality pictures again. The screen is nice and big and it makes my old 5S look like shit. The only bad thing is that it’s so big! I have small hands, so I’m so scared that my new phone will fall out of my hands. So far so good, though.

Got my freelance contract renewed

My current freelance contract ends on the 31st of December. Yesterday I walked into my clients’ office and she told me that we would continue for another year. Yay! I was a little concerned because I thought that maybe she would want to change our arrangement. Luckily she didn’t.

Finally a good periodical vehicle inspection (is that correct?)

I haven’t had a lot of luck with cars. Every time I had to get my former Volkswagen Lupo checked out, I had to pay 700 or more. I don’t know if it was the car’s age or if the guys at the garage were just assholes taking advantage of me, I don’t know, but I was al-ways unlucky. At one point I actually started to think that I didn’t deserve a car. This week I took my dear Fiat in for inspection and she passed without any problem. I’m so proud. No problems whatsoever and still with hundreds of bills in my pocket (well not really, but you know). So happy, because I was way more stressed out about this than I should be.

Food happiness: new donut discovery

Yes, food is an important part of my happiness. So I have to share a happy food moment as well. This time it’s the speculoos donut from our supermarket here. I know, you guys have no idea what speculoos is…it’s like a spiced bisquit. I saw them on Instagram and I instantly wanted them. A week later I saw them in the store and they were ON SALE. What did you, you ask? You don’t just walk by it. No, you do a dance around the display, you tap people on their shoulders and point out this amazing deal and you consider taking all the donuts. Of course, that I didn’t do. I just took one box. Because I’m poor. Man, these things are goooood.

A moment of happiness at the beach

The other day I said on Instagram that I did not like to walk on the beach when it’s cold and windy outside. It’s undoubtedly lovely on summer nights, but on any other night, I would like to pass for a walk on the beach. My boyfriend and I went to the beach last weekend. A friend of my boyfriend was working there, so we thought: let’s make a day out of it.

So we drove to the beach, parked the car and stepped out. Hmm, cold, we thought! We start walking down towards the beach and the wind begins to blow even harder (I’m a city girl, I don’t know how beaches work). My boyfriend, on the other hand, is from Spain, so he practically lived on the beach. I thought he would like a nice walk on the beach, but while I was taking pictures he was actually running back to the car. He was like a hundred meters away from me and I only looked away for like ten seconds. He ran so hard! And that was one of those moments where I thought: yes, that’s why you make me so happy.

What’s your happiest moment from November?[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 14 Comments
 1. Shirley schreef:

  ‘Maar’ vier nieuwe recepten geprobeerd?! Ik eet gerust vier dagen achter elkaar soep en gebakken aardappeltjes. Nu doe ik ook wel minder moeite als ik alleen eet. Ik neem me altijd voor nieuwe recepten te proberen, maar dat komt er niet echt van.

  • Johanne schreef:

   Hahaha, ik verveel me heel snel met eten dus vind het altijd fijn om nieuwe dingen te ontdekken. Ik heb dat ook wel hoor. Als ik alleen eet haal ik soms net zo lief een paar salades of soepjes in huis en klaar!

 2. Romy schreef:

  Haha, heerlijk die reactie van je vriend op het strand! Wat rot om te horen dat het niet helemaal je maand was! Juist daarom is het knap dat je toch een paar mooie momenten hebt verzameld. Superfijn dat je overeenkomst op het werk is verlengd! En het is inderdaad soms leuk om te zien hoe onvoorspelbaar sommige blogposts zijn. De artikelen waar ik het meest onzeker over ben, doen het vaak het beste 😉

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Romy! Ja, dat zal wel een bloggerskwaaltje zijn, gok ik, dat we het meest onzeker zijn over onze bestgelezen artikelen. Maar dat komt vast ook doordat die posts vaak het ‘meest echt’ zijn.

 3. Loes schreef:

  Wat veel fijne momenten, ondanks dat je er moeite mee had het lijstje op te stellen! Gefeliciteerd met je contractverlenging! Ik heb toevallig deze maand ook contractverlenging gehad bij mijn bijbaantje, zo fijn is dat.

 4. November was bij mij ook een beetje een buh-maand, maar dat is vaak wel zo bij mij in die periode. Op zich vind ik de donkere dagen en de gezelligheid binnen wél heel leuk, dus daar ligt het niet per se aan. Maar er zijn altijd dagen dat je je minder voelt en ik merk wel dat ik het moeilijker vind om uit die flow te geraken als het koud, nat en donker is, want dan lijkt het gewoon nog meer tegen te zitten! Maar goed, gaat ook wel weer over natuurlijk. Er bleef deze maand ook een vriendin bij me logeren en ik vind dat ook echt altijd supergezellig!! Lekker iets gaan eten, bijpraten en De Slimste Mens ter Wereld kijken, haha, heerlijk! 🙂

 5. Ivon schreef:

  Het artikel over 31 en niets had ik nog niet gelezen dus fijn dat je er op deze manier nog even naar verwijst, wat een open en eerlijk artikel!

 6. Laetitia schreef:

  Heerlijk overzicht om te lezen en heel goed ook denk ik, want zo lijkt november opeens helemaal niet zo grijs en naar meer, toch? Je kunt op z’n minst met een positief gevoel december in lijkt me. Dat je blogpost het hartstikke goed deed, is helemaal terecht! Mooi geschreven – eerlijk maar zonder dat het zeurderig of zwaar wordt ofzo – en het raakte me echt, zoveel herkenning. Niet vreemd dat er veel reactie op kwam. Van harte gefeliciteerd met je verlenging! Weer een last van je schouders 🙂

 7. Rosita Elise schreef:

  Kan me heel goed voorstellen dat dit lijstje jou heel gelukkig maakte afgelopen maand! En ik had van de week precies het zelfde ik had een mega lange blogpost over mijn werk gemaakt en ik was er zo onzeker over maar kreeg zo ontzettend veel leuke feedback en responses! Dat kan je dag echt zo fantastisch maken!

  Liefs

 8. Johanne schreef:

  Oh, ben nu wel heel benieuwd naar je artikel. Ga ‘m meteen opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *