Bullet journal

[:nl]10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Januari [:en]10 things that made my month even better | January[:]

[:nl]

Ja, klopt. In december was ik even vergeten dat ik daadwerkelijk structuur had aangebracht in mijn blog met maandelijks terugkerende dingen. Zoals een maandoverzicht. Maar goed, je weet hoe het met decembermaanden gaat, die zijn altijd net even iets anders dan normaal. Zo ook bij mij. Ik was aan het einde van vorig jaar in Spanje en had er in mijn planning overduidelijk niet aan gedacht. Bla bla bla, iets met een nieuw jaar, dus we beginnen gewoon opnieuw. Dus bij dezen presenteer ik u de geheel vernieuwde (totaal niet) ‘10 dingen die mijn maand nog beter maakten’! Tadaaaa.

Ik ben gestart met mijn bullet journal

Ja jongens, na maanden te hebben gekwijld over andermans bullet journals ben ik twee weken geleden zelf toch gestart. Ik heb een Leuchtturm 1917 gekocht, fineliners (de cheap ass variant), stickers en van washi tape had ik al een hele lading.

Wat ik ervan vind, vraag je? Nou, ik vind het hartstikke leuk (zoals je hier misschien al had gelezen *kuch* kracht van herhaling)! Ik gebruik m’n journal niet als agenda, dus je zal bij mij ook geen wekelijkse of maandelijkse spreads zien, maar ik heb wel al mijn doelen erin gepend, zodat ik ze kan bijhouden. En ik heb bijvoorbeeld een tv-serie tracker, een film tracker en een auto-onderhoudstracker. Plus leuke lijstjes zoals mijn boekenlijst en reis bucket list. ‘T ziet er allemaal niet heel profi uit, maar zoals een vriendinnetje laatst zei: ‘Je doet het voor jezelf.’ En daar heeft ze gelijk in. Zou toch wat zijn als ik mijn auto-onderhoud voor jullie bijhield. Beetje arrogant zelfs.

The Mindy Project uitkijken

The Mindy Project ben ik ooit gaan kijken toen ik een zielig hoopje mens was (paar jaar geleden alweer hoor, ben helemaal niet zielig meer). En omdat het over een single dertiger ging die op zoek was naar liefde, had ik er een beetje een dubbel gevoel over. Het ging van: ‘Zo ben ik oohoook *huilhuil*’, naar ‘Hahahaha, geweeeeldig’. Ja, dat een beetje. Maar goed, toen ik na een paar maanden weer een gewoon functionerend mens was, bleef ik het kijken en wist ik: ja, dit is één van mijn favoriete komedieseries van deze tijd (naast Park & Recreation. Serieus, kijk die shit).

Ok, we zijn een alinea verder en ik heb nog niet eens uitgelegd waarom dit een blijmaker van de maand was. Leg ik nu uit. Ik had al een heeeele tijd geen The Mindy Project meer gekeken, omdat ik was afgeleid. Nu had ik deze maand besloten om er toch maar weer eens mee te beginnen, want ik wist ook dat de show inmiddels was gecanceld. Ik kon dus niet nog meer achterlopen dan ik al deed. Dus ik heb er in hoog tempo anderhalf seizoen doorheen gegooid en ik vond het superleuk. Einde verhaal.

Vier boeken uitlezen

Zoals je weet heb ik mezelf uitgedaagd dit jaar dertig boeken te lezen. Leek best pittig, maar ik voel me nu vrij zeker dat het me gaat lukken. Ik heb immers alleen al deze maand vier boeken uitgelezen. Hele leuke boeken ook nog!

 • My not so perfect life – Sophie Kinsella
 • One hundred names – Cecelia Ahern
 • Big Little Lies – Liane Moriarty
 • Always the bridesmaid – Lindsey Kelk

Big Little Lies - Liane Moriarty

Familie groepsWhatsApp

Sinds we naar het midden van het land zijn verhuisd zie ik mijn familie een stuk minder. En dat vind ik maar stom, want ik zag m’n ouders en broertjes voorheen best vaak. Daarom ben ik blij dat we een actieve groepsWhatsApp (of is het WhatsApp-groep?) hebben waarin we al ons lief & leed delen. En mijn ouders vooral veel foto’s van hun eten ;-). Of selfies.

Blij om collega’s weer te zien

Na Spanje ging ik begin januari weer een keertje naar kantoor. En dat was leuk. Want leuke collega’s mis je op een gegeven moment toch wel een beetje. Heerlijk he? Als je gewoon fijne collega’s hebt. Ik prijs mezelf daar echt heel gelukkig mee.

Gamen met le boyfriend

Ja, het zit dus zo. Ik ben officieel de gamer van ons twee. De xBox die hier staat is van mij. Net als de spelletjes. Meneer hier verveelde zich een beetje en ging op zoek naar iets om te doen. Nu zijn Grand Theft Auto, Saints Row of Maffia blijkbaar niet goed genoeg voor hem + wilde hij TEGEN mij spelen, dus besloten we Gears of War te kopen (7 euro!). Want hij wilde tegen mij schieten. Vrijdagavond hebben we twee uur lang gespeeld en ik heb gewonnen (lekker puh).

Eindelijk weer begonnen met bewegen

Ja ja. It happened! Ik ben gewoon van mijn luie reet afgekomen én ik heb spierpijn. Wat wil je nog meer. En het allerbelangrijkste: ik vond het niet heel erg. Dus ik hoop zo erg dat ik dit nu wel volhoud! (Ik gebruik trouwens de Blogilates video’s!)

Na een uitbarsting toch eindelijk de dingen doen die ik moet doen

Een paar weken geleden had ik al mijn plannen én emoties dusdanig opgestapeld, dat ik tot een complete uitbarsting kwam. Janken en alles. Niet leuk. Maar hoe ik dan dus werk is dat ik daarna ineens weer een heel fris hoofd heb en plots weer weet wat ik moet doen. Dus na stilstaan en ontploffen, ben ik nu weer op het juiste pad. Ok, kan beter. Maar ben allang blij dat ik nu heel even géén obstakels meer zie. Alleen een beetje veel werk. Dat zie ik wel. (BALANS JOHANNE, BALANS.)

Balans in mijn leven aangebracht

Ik zei het al. Balans. Want ik merk dat ik veel wil, maar eigenlijk te veel. En ik ben maar één persoon en kan niet alles tegelijk. Bovendien moet ik ook soms helemaal niets doen. En dat ben ik nu dus aan het proberen: niets doen combineren met nuttig zijn. Even een leeg hoofd maken en dan weer verder. (Wat is dat met mij en balans…)

Heb jij ook een WhatsApp-groep met je familie? 

 [:en]I know, I know, I forgot about this whole segment last month. I totally forgot that I had an actual returning segment now. Crazy. Anyway, it was December, so I guess I had a good excuse. Because Decembers never go the way you expect them to go. For example, I was in Spain at the end of the year and I totally did not take my content calendar into account. And you know, all the resolutions, goals and summaries got in the way. Blablabla. Something with a new year, so we’re just going to start over. Today I present to you the new and improved (not at all) ‘10 things that made my month even better’. Tadaaaa.

I finally started my bullet journal adventure

Yes, after months and months of just thinking and not doing and drooling over other people’s bujo’s I finally started my own. I bought a Leuchtturm 1917, some fine liners (the cheap ass kind), some stickers and I already had a butt load of washi tape.

How do I like it, you ask? Well, I love it (as you may have read here already, ahem, the power of repetition). I don’t use my journal as an agenda or anything, so you won’t see any daily, weekly or monthly spreads, but I have written all my goals in it so I can keep track of my progress. I also made a tv show tracker, movie tracker, and a car maintenance tracker. Plus fun lists like my book challenge and travel bucket list. It doesn’t look very professional or anything, but as my friend said the other day: ‘You’re doing this for yourself.’And she’s right. Would be crazy if I wrote down the maintenance of my car just for you guys. A little arrogant even.

Finished The Mindy Project

I once started watching this in a sad mood and I needed some happy. The Mindy Project is about a thirty-something Mindy Kaling (Mindy Lahiri in the show) looking for love. When I started watching I was 29 and I kinda felt the sentiment, but mostly felt like ‘Hahahaha, this is hilarious!’. Anyway, not too long after that, I felt pretty great again and I kept watching the show. I knew then: yes, this is one of my favorite tv shows of this time (next to Parks & Recreation. Seriously, watch that show!).

Ok, one paragraph further and you still don’t know why this made me happy this month. I’ll explain. For months, maybe years even?, I forgot the show even existed. No reason, just distracted. So this month I decided to finally start watching again and I loved it so much that I finished it all. The show is canceled now, so I don’t have to catch up anymore. But watching 1,5 season in a week or two was super fun. End of story.

Read four books already

Maybe you read about my book challenge, maybe you didn’t. It’s my goal to read thirty books this year. It seemed like a pretty hard goal to reach, but now I feel pretty confident that I will. I already read four books this month and I loved each book!

 • My not so perfect life – Sophie Kinsella
 • One hundred names – Cecelia Ahern
 • Big Little Lies – Liane Moriarty
 • Always the bridesmaid – Lindsey Kelk

Big Little Lies - Liane Moriarty

Family WhatsApp group

Since we moved to the middle of the country, I see my parents and brothers a lot less than before. Something I’m getting used to but, I do miss them because I saw them quite a lot before. That’s why I’m so happy with our active group on WhatsApp where we share just about anything. And my parents send lots of food pics ;-). And selfies.

Happy to see my colleagues again

After Spain, I returned back to the office in January. And that was fun. Because at some point you actually do miss having fun colleagues around. Nice right? To have colleagues like that. I’m very lucky to have them.

Gaming with le boyfriend

Yes, it’s like this. I’m officially the gamer in this relationship. The Xbox in our house is mine. Just like the games. The mister was kinda bored and was looking for something fun to do. My Grand Theft Auto, Saints Row, and Mafia weren’t good enough for him + he wanted to play AGAINST me, so we decided to buy Gears of War. He likes to shoot me DEAD (D-E-D). Last Friday night we spent a good two hours shooting each other and I won (then) (ha).

Fiiiinally started exercising again

Whut?! Yes, it happened. I can’t believe it either. I was finally able to get off my lazy ass and do something. And it hurt! What else do I need? And more importantly: I actually didn’t hate it. So I’m hoping I will stick to it (I’m using the videos from Blogilates).

After a complete outburst, I did what I had to do

A couple of weeks ago I totally exploded when I had piled up all my plans and emotions. I cried and everything. No fun. Anywho, I work like this: I cry and then I suddenly see all the positivity flowing back. So now my head is fresh and I know what I have to do again. So after standing still and exploding, I’m back on the right track. Ok, could be better. But I’m already happy for not seeing any obstacles right now. It’s just a little bit much. I can see that. (BALANCE, JOHANNE, BALANCE.)

Brought back balance in my life

As I said. Balance, because I want to do so many things, but it’s basically just too much to manage all at once. I’m just one person and I can’t do everything at the same time. Also, sometimes I just need to do nothing. And that’s what I’m trying now: combining nothing with being useful. Clear my head and then continue. (I don’t know what this thing is with me and balance nowadays…)

So, do you have a group WhatsApp with your family?

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 19 Comments
 1. Shirley schreef:

  Dit zijn typisch dingen waar ik ook blij van zou worden. Ik heb alleen een WhatsApp-groep met mijn moeder en zusje. Voor de rest heb ik ook maar een kleine familie. Als mijn oma op vakantie gaat, voegt ze ons allemaal toe in 1 groep om haar verhalen te delen, haha.

 2. Romy schreef:

  Haha, zo’n WhatsApp-groep met mijn familie lijkt me ook hilarisch. Helaas is mijn moeder een van de weinige personen die niet eens een smartphone (en ook geen andere mobiele telefoon) heeft. Superhandig – not! 😉
  Wat een mooi lijstje heb je opgesteld en fijn dat de balans langzaamaan iets meer terug lijkt te komen. Ook ik vind echt niets lastiger dan dat trouwens, maar zo te horen ben je al heel erg op de goede weg.
  Op naar een mooie maand februari!

  • Johanne schreef:

   Oh, wat knap van je moeder dat ze dat volhoudt joh! Die van mij (pap en mam) zijn allebei overstag en hebben beiden een iPhone. Optimaal is ‘t gebruik niet, maar voor foto’s maken en WhatsApp zijn ze meer dan te porren!

 3. Kelly en Nanet schreef:

  Echt wat hebben wij genoten van het lezen van je blog, heerlijk!!

 4. Stella schreef:

  Ahhh ben zo blij dat ik jouw blog ontdekt heb (of was jij nou eerst bij mij komen buurten? Can’t remember). Anyways, ik vind jouw schrijfstijl ZO fijn. En wat een heerlijk lijstje ook. Hier nog één die toch weer toegegeven heeft aan het bujo’en. Deed het een tijdje, vond het allemaal lelijk en onoverzichtelijk, kocht weer een agenda, miste het creatieve krabbelen, reed vandaag langs een winkel waarvan ik weet dat ze Leuchturm boekjes verkopen en voor ik het wist, was het al gebeurd. JEP. Heb er net alweer een uurtje of anderhalf aan zitten werken, vind het ook ECHT leuk. Makes me happy. En soms hè, dan heb je even zo’n mental breakdown nodig! Dan moet je alle rommel eruit huilen, zodat je alles weer wat helderder kunt zien. En hoé fijn dat dat bij jou ook het geval is?! Goed om te lezen dat je echt beter in je vel zit weer, nu. Veel liefs!

  • Johanne schreef:

   Jeej, wat lief!! Dat vind ik echt super duper leuk om te horen. Ben ook blij dat ik jouw blog ken! Maar wat leuk dat je ook aan het bujo’en bent. Ben wel heel benieuwd naar die van jou eigenlijk. En money well spent, zeg ik hoor! Goed bezig. X

 5. Hahaha, ik had tot voor kort geen familie-Whatsapp, maar onlangs belde mijn oma voor de derde keer op rij die avond naar mijn mama (en zette ze dus ook voor de derde keer op rij die avond ons tv-programma stil, hehe). Ik zei toen om te lachen: “Als ik binnenkort alleen woon… Ik neem niet op als je belt, hé. Whatsapp me maar.” De volgende dag op mijn werk had ik ineens een Whatsapp-invite van mijn mama: “Heb het al aangemaakt voor als je alleen woont.” Eager much, mum 😉

  • Johanne schreef:

   Hahah, oh geweldig! Kan me wel voorstellen dat je moeder nu al last heeft van afkickverschijnselen. Beetje too much nu misschien, maar toch ook wel weer heel erg schattig.

 6. anna schreef:

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het ook zo leuk om af en toe te gamen. En oh, boeken lezen, daar ben ik ook dol op! En wat een toffe bullet journal!!!

 7. sammie schreef:

  Wij hebben met de familie ook zo’n groepsapp, niet alleen handig maar ook gewoon leuk. Komt van alles in voorbij 😀

 8. Saskia schreef:

  Wat een fijne blijheidslijst! Goed om bij stil te staan, op deze lijst geïnspireerd maak ik ook maandelijks een overzichtje om bij de lichtpuntjes stil te staan, zo belangrijk! Ik zit in vele Whatsapp groepen maar met mijn familie ga ik niet zo om, hoewel ik mijn vriendinnen-app wel heel erg koester<3

 9. Marjolein schreef:

  Allereerst; wat heb jij een fijne schrijfstijl! En wat een leuk artikel. Ik probeer ook steeds meer te lezen, ben sinds kort dan ook maar lid geworden van de bibliotheek en het werkt wel.

  • Johanne schreef:

   Hele late reactie, sorry! Maar wat lief! Vind echt superleuk om te horen :). Supergoed dat je lid bent geworden van de bieb. Zat ik laatst ook aan te denken, maar de bieb hier heeft zo weinig Engelstalige boeken…helaas! Anders kan het inderdaad goed uit. Al lees je maar een paar boeken in een jaar.

 10. Britt schreef:

  Je hebt er een nieuwe lezer bij. Wat schrijf je ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *