Bullet journal

10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Januari

Ja, klopt. In december was ik even vergeten dat ik daadwerkelijk structuur had aangebracht in mijn blog met maandelijks terugkerende dingen. Zoals een maandoverzicht. Maar goed, je weet hoe het met decembermaanden gaat, die zijn altijd net even iets anders dan normaal. Zo ook bij mij. Ik was aan het einde van vorig jaar in Spanje en had er in mijn planning overduidelijk niet aan gedacht. Bla bla bla, iets met een nieuw jaar, dus we beginnen gewoon opnieuw. Dus bij dezen presenteer ik u de geheel vernieuwde (totaal niet) ‘10 dingen die mijn maand nog beter maakten’! Tadaaaa.

Ik ben gestart met mijn bullet journal

Ja jongens, na maanden te hebben gekwijld over andermans bullet journals ben ik twee weken geleden zelf toch gestart. Ik heb een Leuchtturm 1917 gekocht, fineliners (de cheap ass variant), stickers en van washi tape had ik al een hele lading.

Wat ik ervan vind, vraag je? Nou, ik vind het hartstikke leuk (zoals je hier misschien al had gelezen *kuch* kracht van herhaling)! Ik gebruik m’n journal niet als agenda, dus je zal bij mij ook geen wekelijkse of maandelijkse spreads zien, maar ik heb wel al mijn doelen erin gepend, zodat ik ze kan bijhouden. En ik heb bijvoorbeeld een tv-serie tracker, een film tracker en een auto-onderhoudstracker. Plus leuke lijstjes zoals mijn boekenlijst en reis bucket list. ‘T ziet er allemaal niet heel profi uit, maar zoals een vriendinnetje laatst zei: ‘Je doet het voor jezelf.’ En daar heeft ze gelijk in. Zou toch wat zijn als ik mijn auto-onderhoud voor jullie bijhield. Beetje arrogant zelfs.

The Mindy Project uitkijken

The Mindy Project ben ik ooit gaan kijken toen ik een zielig hoopje mens was (paar jaar geleden alweer hoor, ben helemaal niet zielig meer). En omdat het over een single dertiger ging die op zoek was naar liefde, had ik er een beetje een dubbel gevoel over. Het ging van: ‘Zo ben ik oohoook *huilhuil*’, naar ‘Hahahaha, geweeeeldig’. Ja, dat een beetje. Maar goed, toen ik na een paar maanden weer een gewoon functionerend mens was, bleef ik het kijken en wist ik: ja, dit is één van mijn favoriete komedieseries van deze tijd (naast Park & Recreation. Serieus, kijk die shit).

Ok, we zijn een alinea verder en ik heb nog niet eens uitgelegd waarom dit een blijmaker van de maand was. Leg ik nu uit. Ik had al een heeeele tijd geen The Mindy Project meer gekeken, omdat ik was afgeleid. Nu had ik deze maand besloten om er toch maar weer eens mee te beginnen, want ik wist ook dat de show inmiddels was gecanceld. Ik kon dus niet nog meer achterlopen dan ik al deed. Dus ik heb er in hoog tempo anderhalf seizoen doorheen gegooid en ik vond het superleuk. Einde verhaal.

Vier boeken uitlezen

Zoals je weet heb ik mezelf uitgedaagd dit jaar dertig boeken te lezen. Leek best pittig, maar ik voel me nu vrij zeker dat het me gaat lukken. Ik heb immers alleen al deze maand vier boeken uitgelezen. Hele leuke boeken ook nog!

 • My not so perfect life – Sophie Kinsella
 • One hundred names – Cecelia Ahern
 • Big Little Lies – Liane Moriarty
 • Always the bridesmaid – Lindsey Kelk

Big Little Lies - Liane Moriarty

Familie groepsWhatsApp

Sinds we naar het midden van het land zijn verhuisd zie ik mijn familie een stuk minder. En dat vind ik maar stom, want ik zag m’n ouders en broertjes voorheen best vaak. Daarom ben ik blij dat we een actieve groepsWhatsApp (of is het WhatsApp-groep?) hebben waarin we al ons lief & leed delen. En mijn ouders vooral veel foto’s van hun eten ;-). Of selfies.

Blij om collega’s weer te zien

Na Spanje ging ik begin januari weer een keertje naar kantoor. En dat was leuk. Want leuke collega’s mis je op een gegeven moment toch wel een beetje. Heerlijk he? Als je gewoon fijne collega’s hebt. Ik prijs mezelf daar echt heel gelukkig mee.

Gamen met le boyfriend

Ja, het zit dus zo. Ik ben officieel de gamer van ons twee. De xBox die hier staat is van mij. Net als de spelletjes. Meneer hier verveelde zich een beetje en ging op zoek naar iets om te doen. Nu zijn Grand Theft Auto, Saints Row of Maffia blijkbaar niet goed genoeg voor hem + wilde hij TEGEN mij spelen, dus besloten we Gears of War te kopen (7 euro!). Want hij wilde tegen mij schieten. Vrijdagavond hebben we twee uur lang gespeeld en ik heb gewonnen (lekker puh).

Eindelijk weer begonnen met bewegen

Ja ja. It happened! Ik ben gewoon van mijn luie reet afgekomen én ik heb spierpijn. Wat wil je nog meer. En het allerbelangrijkste: ik vond het niet heel erg. Dus ik hoop zo erg dat ik dit nu wel volhoud! (Ik gebruik trouwens de Blogilates video’s!)

Na een uitbarsting toch eindelijk de dingen doen die ik moet doen

Een paar weken geleden had ik al mijn plannen én emoties dusdanig opgestapeld, dat ik tot een complete uitbarsting kwam. Janken en alles. Niet leuk. Maar hoe ik dan dus werk is dat ik daarna ineens weer een heel fris hoofd heb en plots weer weet wat ik moet doen. Dus na stilstaan en ontploffen, ben ik nu weer op het juiste pad. Ok, kan beter. Maar ben allang blij dat ik nu heel even géén obstakels meer zie. Alleen een beetje veel werk. Dat zie ik wel. (BALANS JOHANNE, BALANS.)

Balans in mijn leven aangebracht

Ik zei het al. Balans. Want ik merk dat ik veel wil, maar eigenlijk te veel. En ik ben maar één persoon en kan niet alles tegelijk. Bovendien moet ik ook soms helemaal niets doen. En dat ben ik nu dus aan het proberen: niets doen combineren met nuttig zijn. Even een leeg hoofd maken en dan weer verder. (Wat is dat met mij en balans…)

Heb jij ook een WhatsApp-groep met je familie? 

 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 19 Comments
 1. Shirley schreef:

  Dit zijn typisch dingen waar ik ook blij van zou worden. Ik heb alleen een WhatsApp-groep met mijn moeder en zusje. Voor de rest heb ik ook maar een kleine familie. Als mijn oma op vakantie gaat, voegt ze ons allemaal toe in 1 groep om haar verhalen te delen, haha.
  Shirley onlangs geplaatst…Hoeveel gaf ik uit in Luxemburg?My Profile

 2. Romy schreef:

  Haha, zo’n WhatsApp-groep met mijn familie lijkt me ook hilarisch. Helaas is mijn moeder een van de weinige personen die niet eens een smartphone (en ook geen andere mobiele telefoon) heeft. Superhandig – not! 😉
  Wat een mooi lijstje heb je opgesteld en fijn dat de balans langzaamaan iets meer terug lijkt te komen. Ook ik vind echt niets lastiger dan dat trouwens, maar zo te horen ben je al heel erg op de goede weg.
  Op naar een mooie maand februari!
  Romy onlangs geplaatst…De tijd vliegt! | Het cliché der clichésMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, wat knap van je moeder dat ze dat volhoudt joh! Die van mij (pap en mam) zijn allebei overstag en hebben beiden een iPhone. Optimaal is ’t gebruik niet, maar voor foto’s maken en WhatsApp zijn ze meer dan te porren!

 3. Kelly en Nanet schreef:

  Echt wat hebben wij genoten van het lezen van je blog, heerlijk!!

 4. Stella schreef:

  Ahhh ben zo blij dat ik jouw blog ontdekt heb (of was jij nou eerst bij mij komen buurten? Can’t remember). Anyways, ik vind jouw schrijfstijl ZO fijn. En wat een heerlijk lijstje ook. Hier nog één die toch weer toegegeven heeft aan het bujo’en. Deed het een tijdje, vond het allemaal lelijk en onoverzichtelijk, kocht weer een agenda, miste het creatieve krabbelen, reed vandaag langs een winkel waarvan ik weet dat ze Leuchturm boekjes verkopen en voor ik het wist, was het al gebeurd. JEP. Heb er net alweer een uurtje of anderhalf aan zitten werken, vind het ook ECHT leuk. Makes me happy. En soms hè, dan heb je even zo’n mental breakdown nodig! Dan moet je alle rommel eruit huilen, zodat je alles weer wat helderder kunt zien. En hoé fijn dat dat bij jou ook het geval is?! Goed om te lezen dat je echt beter in je vel zit weer, nu. Veel liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Die eerste maand van het jaarMy Profile

  • Johanne schreef:

   Jeej, wat lief!! Dat vind ik echt super duper leuk om te horen. Ben ook blij dat ik jouw blog ken! Maar wat leuk dat je ook aan het bujo’en bent. Ben wel heel benieuwd naar die van jou eigenlijk. En money well spent, zeg ik hoor! Goed bezig. X

 5. Hahaha, ik had tot voor kort geen familie-Whatsapp, maar onlangs belde mijn oma voor de derde keer op rij die avond naar mijn mama (en zette ze dus ook voor de derde keer op rij die avond ons tv-programma stil, hehe). Ik zei toen om te lachen: “Als ik binnenkort alleen woon… Ik neem niet op als je belt, hé. Whatsapp me maar.” De volgende dag op mijn werk had ik ineens een Whatsapp-invite van mijn mama: “Heb het al aangemaakt voor als je alleen woont.” Eager much, mum 😉
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Exit Mr. Nice GuyMy Profile

  • Johanne schreef:

   Hahah, oh geweldig! Kan me wel voorstellen dat je moeder nu al last heeft van afkickverschijnselen. Beetje too much nu misschien, maar toch ook wel weer heel erg schattig.

 6. anna schreef:

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het ook zo leuk om af en toe te gamen. En oh, boeken lezen, daar ben ik ook dol op! En wat een toffe bullet journal!!!
  anna onlangs geplaatst…Ik ben al 12 jaar vegetariër en dit zijn mijn frustraties!My Profile

 7. sammie schreef:

  Wij hebben met de familie ook zo’n groepsapp, niet alleen handig maar ook gewoon leuk. Komt van alles in voorbij 😀

 8. Saskia schreef:

  Wat een fijne blijheidslijst! Goed om bij stil te staan, op deze lijst geïnspireerd maak ik ook maandelijks een overzichtje om bij de lichtpuntjes stil te staan, zo belangrijk! Ik zit in vele Whatsapp groepen maar met mijn familie ga ik niet zo om, hoewel ik mijn vriendinnen-app wel heel erg koester<3

 9. Marjolein schreef:

  Allereerst; wat heb jij een fijne schrijfstijl! En wat een leuk artikel. Ik probeer ook steeds meer te lezen, ben sinds kort dan ook maar lid geworden van de bibliotheek en het werkt wel.
  Marjolein onlangs geplaatst…Ze noemen het uit de kast komen? Coming out verhaal – AylaMy Profile

  • Johanne schreef:

   Hele late reactie, sorry! Maar wat lief! Vind echt superleuk om te horen :). Supergoed dat je lid bent geworden van de bieb. Zat ik laatst ook aan te denken, maar de bieb hier heeft zo weinig Engelstalige boeken…helaas! Anders kan het inderdaad goed uit. Al lees je maar een paar boeken in een jaar.

 10. Britt schreef:

  Je hebt er een nieuwe lezer bij. Wat schrijf je ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge