10 things that made my month even better | September

10 dingen die mijn maand beter maakten | September

Kleine dingen, grote dingen. Gevoelsdingetjes en verschrikkelijk materialistische dingetjes. Allerlei dingen die me een oppepper gaven vorige maand. Niet dat ik echt oppeppers nodig had, maar het is toch fijn om maandelijks een paar uitschieters te hebben, in plaats van een vlakke of alleen maar negatieve maand, toch? Het is niet origineel, maar ik vind het altijd superleuk om zulk soort lijstjes bij anderen te lezen. Dus vanaf nu introduceer ik de ’10 dingen die mijn maand maakten’-reeks. Gewoon, om de maanden eens positief af te sluiten in plaats van alleen maar te zeiken over de herfst.

Rood haar, kleurshampoo en rood spul in een flesje

Begin september verfde ik mijn haar. Het is een soort van diep rood met af en toe een paarsige gloed. Als je me volop in de zon ziet staan, dan zeg je ongetwijfeld ‘zo Johanne, da’s rood!’. Rood dus. En ik ben er superblij mee! Als het kon zou ik deze kleur voor altijd houden. Maar dat kan niet, want het is verf. Dus ja, eigenlijk kan het wel. Maar het is superveel werk.

Waarom verfde ik mijn haar? Omdat ik zat was van mijn eigen bruine kleur en omdat ik grijs word. Het dus tijd om permanent mijn haar te gaan verven. Ik ben van plan om het af te wisselen. Is leuk voor mij en het verrast mijn vriend iedere keer weer (weeeer een nieuwe vriendin!). Houdt het spannend enzo. Nou goed, op het moment dat ik in de kappersstoel zat en de kapster de kleuren in mijn haar deed wist ik het: dit is geweldig. Blij mee dus.

Het enige ‘probleem’ (#firstworldproblems) is dat het veel werk is om bij te houden. De kapster heeft me dus een flesjes van Revlon meegegeven. Een flesjes van Revlon dat ongetwijfeld dertig euro kostte terwijl ik het bij haar afrekende (online is het twintig, ik heb het opgezocht). Maar in dat flesje zit dus mega rood spul. Spul dat ik 15 minuten lang in mijn haar moet doen nadat ik het heb gewassen, zodat mijn haar vasthoudt aan die dieprode kleur. Je kunt zeggen wat je wil, maar het werkt wel. Het is nu bijna drie weken geleden dat ik mijn haar heb geverfd en het is nog steeds even rood. Wat ik maar wil zeggen is: niet alles dat kappers je aansmeren is onzin. De shampoo van Schwarzkopf die ik er op eigen initiatief bij heb gekocht is ook geniaal overigens. Fan van de Schwarzkopf Smooth Perfect-lijn!

(Hoe schrijf je driehonderd woorden over je nieuwe haarkleur? Je kunt je nu aanmelden voor een cursus!)

Vakantie Gran Canaria

Over een paar dagen vertrekken we voor zeven dagen naar Gran Canaria. We boekten de vakantie twee weken geleden en ik ben zooo blij. Zo blij dat we nog even van de zon mogen genieten voordat de echte kou begint. Na de vakantie moet ik een winterjas aanschaffen enzo. En daar wil ik nu nog niet aan denken.  Voor nu is het vooral vooruitkijken naar een mini-vakantie en dat is ook heel fijn.

Ook op vakantie met kerst

Het houdt niet op. We hebben deze maand ook de ‘vakantie’ naar Spanje geboekt.  In de kerstvakantie ga ik naar mijn schoonfamilie. Ik ga d’r wel gewoon doorwerken hoor, maar het is toch fijn om dan even niet in Nederland te zijn. Om gewoon in een andere (hopelijk stukken warmere) omgeving te zijn. We zijn er niet met kerst, maar wel met oud & nieuw en dat is altijd een heel feest daar. Je moet je nette kleren aan en iedereen, maar dan ook iedereen, gaat na twaalven in zijn nette kleertjes de stad in. Ja, hier gaan ook veel mensen, maar hier moet je ten eerste betalen om bij veel plekken binnen te mogen komen en ten tweede is het overal veel te druk. Iets wat in Ribeira de vorige keer in ieder geval niet het geval was. EN ik kon gewoon zonder jas naar buiten. Serieus. Met oud & nieuw.

Collega’s

Dat klinkt een beetje random. Maar in september besefte ik toch maar weer hoe blij ik mag zijn met mijn collega’s (of eigenlijk moet ik nu zeggen de werknemers van mijn opdrachtgever?). Ze zijn er altijd als ik ze nodig heb, ze vangen dingen voor me op en we zijn echt elkaars steun en toeverlaat als het gaat om tegen elkaar zeuren. Want dat mogen we gewoon. Met elkaar. En dat vind ik fijn.

Hygge, hygge, hygge: alles Hygge

Mijn favoriete boek van de maand! En volgens mij was dat ook al duidelijk, want hij staat nu toch zeker in twee of drie andere artikelen vermeld. Nou ja, ik kan het gewoon niet vaak genoeg herhalen. Want echt, als je een opkikker nodig hebt voor de herfst: lees Hygge! En ga vervolgens naar de HEMA/Xenos/Primark om daar alle gezellige prullaria in je mand te gooien, kopen en in je huis te zetten. Dat is bijna verplicht.

Vloeren in huis

We hebben eindelijk overal vloer in huis! Wat maakt dat een verschil zeg. Toen we hier net kwamen dacht ik: hmmm, ik weet nait. En nu denk ik: ja, fijn. Mijn vriend heeft alle vloeren zelf gelegd. Hij had echt 0,0 ervaring, maar heeft het toch maar even geflikt.

Bakken

Jaaa, daar ben ik in september eindelijk weer mee begonnen! Ik heb niets nieuws gemaakt, maar merkte wel opnieuw dat bakken me ontspant. Iets wat ik vaker moet doen dus. Eens even bedenken welke taart ik deze maand ga maken…

Thuiswerken

Mijn tweede (semi)thuiswerk-maand is ten einde. Ik begin steeds meer in het ritme te komen, net als Buttons. In augustus was ze helemaal harrie in de warrie toen ze doorhad hoe vaak ik wel niet thuis was. Dat ging bij haar vooral gepaard met: is het al etenstijd? Want ja, meestal als ik thuis kom van werk, is het etenstijd. Daar moest zij aan wennen. En ik ook, zo’n beest constant in je gezicht kan best veel afleiden haha. Maar goed, we hebben beiden ons ritme gevonden en zijn helemaal op ons plekje in ons kantoortje. Ik zeg ons, want als ik daar ben is Buttons er ook. Zelfs als ik er niet ben, dan pikt ze de bureaustoel in.

Jane the Virgin

Jane the Virgin is echt mijn feelgood-serie van deze maand. Het is grappig, origineel en lekker luchtig. Echt iets voor mij dus. Als ik even helemaal nergens aan wil denken, zet ik Netflix aan en kijk ik één of twee afleveringen. We hebben deze maand ook het hele seizoen van Game of Thrones uitgekeken, en hoe verschrikkelijk gaaf het ook was, het is niet echt een blijmaak-serie. Eerder een wtf-help-nee-ik-wil-niet-anderhalf-jaar-wachten-op-het-volgende-seizoen-serie.

Een onverwacht zonnig weekend

September was nou niet bepaald een mooie nazomermaand. Het was meer een maand waarvan je dacht: nu al? Nee, ik ben er nog niet klaar voor! Dus ik was zo blij dat de afgelopen twee weekenden alsnog wat zonnestraaltjes bevatten. En dat hebben we ook heerlijk benut door vorige week zondagmiddag de stad in te gaan, een terrasje te pakken bij Bagel & Beans en daar lekker te lunchen. Een fijne afsluiter van de zon die we waarschijnlijk volgend jaar pas weer zien. Afgelopen weekend was het ietsje kouder natuurlijk, maar we hebben om het af te leren nog maar een terrasje gepakt.

P.s. Ik hoop dat ik dit volhoud. Mijn ’10 dingen waar ik te oud voor ben’ ofwel I’m too old for this shit-reeks is ook nog niet helemaal van de grond te komen. Misschien vind ik het uiteindelijk toch makkelijker om mij op het positieve in plaats van het negatieve te focussen? Krijg nou wat…

Wat maakte jouw maand september?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 23 Comments
 1. Laetitia schreef:

  Wat een heerlijk lijstje! Werd er zelf ook helemaal blij van toen ik het las. En heel goed idee ook. Misschien is t omdat we ouder worden ofzo maar ik heb het gevoel dat de tijd steeds sneller gaat, dit jaar is echt omgevlogen! Met zo’n lijstje -stilstaan- bij wat je allemaal hebt gedaan en wat voor leuks je hebt gedaan, helpt mssn een beetje. Lekker positief bezig blijven Johanne en alvast heeeeeel veel zonnige ontspanning op Gran Canaria gewenst!
  Ps. ❤ voor collega’s
  Laetitia onlangs geplaatst…Ontboezemingen van een laatbloeier: van dromen naar doenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Tnx! Blij dat ik jou er ook blij mee kon maken haha. Doe mijn best en vakantie gaat helemaal goedkomen. Nu nog inpakken en en en en en…

 2. Romy schreef:

  Wat heerlijk, zo’n positief lijstje als afsluiter van de maand! Zo te horen had de maand heel wat mooie momenten. Dat rode haar staat je echt geweldig! En zo leuk dat je veel plezier hebt beleefd aan Hygge en er zelfs in de gezelligheidsmodus door kwam (en dat in de herfst!) 🙂 Wat een geweldig vooruitzicht, de vakanties. Hopelijk kun je er op en top van genieten.
  Romy onlangs geplaatst…Succes | Waarom ook jij succesvol bent!My Profile

  • Johanne schreef:

   Lief, dankjewel! Ja, ben je eeuwig dankbaar voor je review haha. Zonder had ik ‘m denk ik écht niet gelezen! Ongelooflijk he, wat zo’n boek met je kan doen 😉

 3. Shirley schreef:

  Jane the Virgin is zo’n leuke serie. Helaas heb ik alle beschikbare afleveringen gezien. Vanaf 13 oktober komt er in Amerika een nieuw seizoen. Mijn september was wel prima. In oktober zoek ik nog een paar dagen de zon op in Málaga, zin in! Ik vind je haarkleur erg mooi. Bescherm het maar goed tegen de zon, want mijn moeder (vroeger kapster) zei altijd dat rood het snelst verkleurt in de zon.
  Shirley onlangs geplaatst…Ik word ieder jaar slechter in keuzes makenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, komt ‘ie dan niet meteen of Netflix Nederland? 🙁 Jammer zeg! Ik heb nog wel even te gaan gelukkig, maar zou fijn zijn als ze met dit soort dingen gelijk zouden lopen met de VS. Ja, heerlijk dat jij ook nog even naar de Spaanse zon gaat. Ik weet het, ik moet mijn haar goed beschermen. Heb al speciale spray voor gekleurd haar gekocht!

 4. Annika schreef:

  Mijn meest positieve ervaring van september is, dat de basisschool weer is begonnen. Klinkt heel erg, maar mijn kinderen waren elkaar zat en het was dus niet meer gezellig in huis en nu weer wel 🙂 Rust in de tent dus.

  Jij hebt een hele fijne lijst! En ik vind je haarkleur echt prachtig, als het mij zou staan, had ik het ook gedaan, ik ben gek op rood haar. Rood haar houdt alleen niet van mij, helaas.
  Annika onlangs geplaatst…Essence Brow MarkerMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, daar kan ik mij echt wel wat bij voorstellen hoor Annika! Zal in de toekomst ongetwijfeld hetzelfed voelen als jij. En dankjewel voor je complment! Heb je ooit al rood haar gehad?

 5. Leslie Soto schreef:

  Happy October! I love this idea for a month re-cap. It sounds like a fun month with more fun to come! I am in love with your hair. I just got mine does with some of those undertones but i’m wanting more in my hair because it’s so gorgeous, vibrant and fun. I hope this month brings you a lot of fun, wonderful things to celebrate.

 6. Marvina Stedge schreef:

  Loved this blog post. The highlight of my September was my birthday, and deciding to blog again. I’m so happy that I’m back to blogging again and I am starting to find my passion for it again after taking a break.

  • Johanne schreef:

   Thank you Marvina! Welcome back to blogging. Sometimes you just need to take a break to realize what you’re missing. Have fun , happy belated birthday 😉 and enjoy your fall!

 7. Kristin Cook schreef:

  I love your hair! It looks awesome! I did my hair a dark Autumn last month. It just feels very Fall. haha.

 8. Rachee schreef:

  I started a decluttering project in my home and at work and it has been a joy! My house is clean, my work area is clean, even my car is clean! Things are where they are supposed to be, no more searching for my keys and wallet and I love that I am spending time doing what I want instead of searching for something!
  Rachee onlangs geplaatst…Souper Sunday: You Light Up My LifeMy Profile

 9. Darina schreef:

  Een heel mooi lijstje! Geweldig om met oud&nieuw in Spanje door te brengen!
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary September 2017My Profile

 10. Daniëlle schreef:

  Wat een mooi lijstje en wat is je haar gaaf!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Food: Verkade BitesMy Profile

 11. marleen schreef:

  Fijne vakantie! Heeerlijk, nog even naar de zon hoor! En dan ook nog in december. Heerlijk vooruitzicht 🙂 Je haarkleur is prachtig trouwens, echt heel mooi!
  marleen onlangs geplaatst…Als een aanslag dichtbij komt en je BFF tijdens de schietpartij in Las Vegas zitMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dankjwel Marleen! Lief! Ja, er komen nog mooie tijden aan. Ik was alweer vergeten dat Jonna in Vegas zit… ga direct even je blog lezen.

 12. Sammie schreef:

  Fijn lijstje! Overal vloeren in huis klinkt goed 🙂 en die vakantie naar Gran Canaria helemaal, heerlijk nog ff naar de zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge