15 tips augustus

[:nl]15 x dit kun je in Augustus in Nederland doen | Nu het toch de zomer van de eeuw is[:en]13 things to do this August | while it’s the summer of the century[:]

[:nl]Blijf je deze maand thuis? Of voelt het alsof je vakantie alweer eeuwen geleden is (hier wel)? Of ben je gewoon toe aan iets leuks? Dan heb ik vandaag 15 tips voor je op een rij gezet zodat ook jij je niet verveelt deze maand. Want ja, nu het nog mooi weer is moeten we er toch echt van genieten. En voor je het weet is de zomer voorbij. Life is now! Zeggen ze dat weleens? Zo nee, dan zeggen ze het nu.

Ik ben niet iemand die per se actief hoeft te zijn. Je kunt me zo een maand op een onbewoond eiland zetten en ik ben content. MITS je me boeken, Netflix en een handdoekje (en zonnebrandcrème) geeft. Maar natuurlijk is het goed om af en toe van je luie reet af te komen. Of in ieder geval je bibs te verplaatsen van je eigen comfortabele huis naar een ander comfortabel plekje. Daarom 15 tips of gewoon nog éven iets leuks te doen deze maand. Omdat de vakantie alweer tien jaar geleden is. Omdat je hard hebt gewerkt tijdens deze grote hittegolf. Of gewoon omdat je vindt dat je het verdient.

15 dingen die je in augustus in Nederland kunt doen

Zoek een privéstrand aan de Waal // Of iedere andere rivier natuurlijk. Denk ik? Mijn vriend en ik gingen een paar weken geleden op pad en ontdekten zo hele mooie en rustige stukjes van Nederland. Heb daar echt van genoten!

Ga een dagje naar een pretpark // Dat je volwassen bent, betekent niet dat je niet meer in de achtbaan mag. Of dat je niet meer enthousiast mag worden om die megagrote suikerspin die van jou is. Ga een dagje naar Walibi, de Efteling of naar Slagharen (ze hebben een hele leuke achtbaan daar). Zo leuk. Je komt echt tien jaar jonger weer terug. Of ouder. Afhankelijk van hoe je tegenover achtbanen en andere spannende ritjes staat.

Probeer eens een proeflesje van die ene sport die jou zo leuk lijkt // Nu is sporten niet per se mijn ding, maar ik zie soms vrouwen op Instagram die proeflessen volgen. De ene week staan ze op de trampoline te springen, de andere hangen ze in de touwen. Ik denk erover na om dit ook te gaan doen, zodat ik kan ontdekken of er echt (g)één sport is die ik leuk vind.

Augustus is nog steeds festivalseizoen // En als je dan een keertje in de buurt van Groningen bent, ga naar Noorderzon. Doe het. Want het is zó gezellig en leuk. De Parade is nog heel eventjes in Utrecht en vertrekt daarna naar Amsterdam. En wie van feesten-feesten houdt is er altijd nog Mysteryland of Decibel.

Maar echt, als ik je één ding mag aanraden: ga naar Noorderzon in het Noorderplantsoen in Groningen. Je hebt er heel veel leuke foodtrucks, de sfeer is gemoedelijk, er is muziek, theater en nog veel meer.  Oh, en het festival duurt ook nog eens langer dan een week. Toen ik nog in Groningen woonde ging ik er ieder jaar heen. 

Picknick met je beste vriend(in), vriend, vriendin man of … // Ik ben fan van picknicken, maar vriendlief geloof ik niet zo. Iedere keer als ik het weer voorstel, praat ‘ie eroverheen. Verdacht. Maar goed, picknicken is gezellig. Met leuke hapjes. In een ongemakkelijke pose. De beste manier om een zomerdag ten volste te benutten.

Pak een boot naar één van de TV-TAS eilanden // Hoe vaak ga jij nog naar één van onze mooie eilanden? Ik bijna nooit meer. Niet omdat ik het niet leuk vind, gewoon omdat het er niet van komt. Zonde, toch? Want onze eilanden zijn hartstikke leuk en hebben leuke strandtentjes, mooie natuur en zijn een prima plek om even helemaal tot rust te komen.

Leer je buren nét iets beter kennen en nodig ze uit voor een borrel in de tuin // Of op het balkon natuurlijk. Wij hebben na een jaar hier te wonen eindelijk gekoffied met onze buren. Werd tijd. Onze buren zijn al iets ouder, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er geen goede band mee kunt scheppen. Het besef dat een goede buur veel waard is, kwam laatst pas.

Ruim je kast op // Wat een rotklus. Ik weet het. Maar de zomer is voor mij altijd dé tijd om dat te doen. Ineens zie ik in hoe weinig jurkjes ik nog draag. Dus die doe ik mooi weg. En daarnaast: hallo, als je hebt opgeruimd, heb je weer meer ruimte voor nieuwe kleren. Maareh, wel alleen kopen als je het écht leuk vind hè? Dat is mijn voornemen in ieder geval. Oh, en zet dan meteen je kleren op de foto zodat je kledingsetjes in deze app kunt samenstellen.

Zorg een dagje (of meer) goed voor je huid // Veel in de zon zijn is hartstikke leuk en je krijgt er lekker veel vitamine D door binnen, maar aan de andere kant is de zon natuurlijk enorm schadelijk voor je huid. Zorg er dus goed voor en las een heerlijk spa-dagje in. Maar wel op een dag dat het regent. Of ‘s avonds natuurlijk. Of als de zon schijnt, want ja, ‘t is niet alsof we daar nog niet genoeg van hebben gezien (nog niet weggaan, zon!).

Zet je beste speurneus op en ga naar Vakantieveilingen.nl // Zo heb ik daar ooit voor de helft van de prijs kaartjes voor Walibi gescoord en kun je soms hele leuke dagjes uit voor een goed prijs winnen. Houd er wel rekening mee dat het overdag best druk is (want ja, dan is iedereen wakker), dus choose wisely.  

Pak een NS zomertoertje en reis samen het land door // Een dagje uit met z’n twee kun je prima doen als je kaartjes voor de NS Zomertoer koopt. Twee kaartjes voor dertig euro en je kunt afreizen naar de mooiere plekjes in Nederland. Tip: kies een stad, dorp of plaatsje waar je normaal gesproken niet zo snel heen zou gaan. Laat je verrassen!

Weet je nog de NS Tienertoer? Dat waren nog eens tijden. Waarom is er niet zoiets voor volwassenen?

Speur de heerlijkste nieuwe recepten op // Zomerse temperaturen vragen bij mij altijd een beetje om een aanpassing van het menu. Het eten wordt iets lichter en stamppotjes en zware pasta’s zijn uit den boze. Pastasalades daarentegen…jam! De zomer is voor mij altijd de perfecte periode om nieuwe recepten te zoeken en uit te testen. Salades, Aziatische gerechten en lichte Italiaanse recepten. Mjam. Trouwens, we eten deze week stamppot spinazie met slavinkjes.

Weet je wat ook heel lekker is? Dutch tapas (oké, dit bedenk ik nu net. Vind ik. Is het wat?). In ieder geval, Dutch tapas houdt wat mij betreft in: allerlei lekkere hapjes op een plankje en eten maar. Dat kun je uiteraard een borrelplankje noemen, maar ik vind niet dat je er alleen kaas, stukjes worst en een bitterbal op moet leggen. Nee, word creatief en maak mini-wraps, leg chorizo of fuet neer (in plaats van leverworst), olijfjes en nacho’s met lekkere dips. Dat soort dingen. Je hoeft niet te koken. Het is niet te zwaar. En je geniet van allerlei verschillende dingen.

Restyle je woonkamer // Bedoel, het is nog geen herfst. En laten we dat zo houden. Maar zou het niet fijn zijn als je huis al helemaal gehygged is voor de donkere dagen? En dan bedoel ik mega beregezellig? Feng shui? De bank zet je eeeindelijk op de goede plek, je koopt dat leuke koffietafeltje, zet je favoriete geurkaarsen erop en gaat naar de Ikea voor wat leuke kussentjes, een nieuw dekentje (regel: ieder jaar een nieuw leuk dekentje) en wat sloffen. Kun je die bij Ikea kopen? Geen idee.

Maak er een gezellig avondje uit van // Wist je dat er vroeger nog wel eens blockbusters in de bioscoop verschenen middenin de zomer? Dit jaar blijkbaar niet, maar alsnog is het hartstikke leuk om in de zomer daar de verkoeling te zoeken. En van tevoren lekker uit eten te gaan. Veel restaurants werken ook nog eens samen met een bios in de buurt, dus misschien kun je ook nog een goede deal scoren.

En vergeet niet jezelf soms even helemaal op te sluiten // Gewoon even helemaal niets. De zomer en de zon nodigen je altijd uit om actief te doen en overal en nergens te zijn, maar vergeet jezelf vooral niet. Ik ben een expert in opsluiten, dus laat me jou als ervaringsdeskundige vertellen: het doet een mens zo veel goeds om de tuindeur open te zetten voor de frisse lucht en vervolgens op de bank te ploffen om de hele dag Netflix te kijken. Of te lezen. Met een koffie of en theetje erbij (ook zo lekker zomers). Vergeet niet, Hygge kun je ook heus in de zomer tot leven laten komen.

Heb jij nog iets leuks op de planning staan deze maand? 

[:en]Are you staying home this month? Or does your last vacation already feel like ages ago (mine does)? Or are you just in for some fun? Today I have 15 tips for you to not get bored this month. Because the weather is still good (here in Europe) and as long as the sun’s out, we need to enjoy it while it lasts. Before you know it, summer’s over. Life is now! Do people say that? If not, that’s what they’re saying now.

I’m not an active person. I don’t need to be on the move all day. You can put me on a deserted island for a month and I’m content. IF you provide me with books, Netflix and a towel (and some sun cream). But of course, it’s good to get off that lazy butt of yours and do something. Or at least get off your butt to move from to comfort of your own home to some other comfy place. Today I have written down for you 15 things to do while it’s still summer out.

15 tips to enjoy this last full month of summer

Find a private beach close to your home // You don’t need to live close to the ocean, to find some nice beaches. Do you have a lake or a river close by? Then there must be a hidden beach somewhere! My bf and I toured on the motorcycle the other day to find some hidden gems here in the Netherlands, and we did!

Go to an amusement park // Being an adult, does not mean you don’t get to ride roller coasters anymore. Or that you can’t get excited when you want that candy floss all for yourself. Go to a Six Flags or another park that’s not too far from your home. It’s so much fun. You’ll come back ten years younger. Or older. Depending on your opinion about roller coasters.

Go do some trial lessons in different sports // Exercising isn’t really my thing, but sometimes I see women on Instagram trying out new things and I’m like ‘I want to do that!’. One week they’re on a trampoline, the other they’re hanging in ropes doing some lifting and what not. I’m thinking about trying stuff like that, so I can see if there’s really a sport out there for me. Or that I should just give up.

August is still festival season // There must be a food truck festival, a music festival or an art festival nearby! I don’t know much about festivals outside of the Netherlands, but I do know there’s one here I definitely need to recommend. In my hometown, Groningen, there’s a ten-day festival every year at the end of August. And it’s the best kind of festival. It’s located in a park and you can find food trucks, restaurants, music, theatre, and art. I swear, if you go there, you’ll have the best time. It’s one of the most relaxed and fun festivals out there. It’s called Noorderzon and if you’re ever in the neighboorhood: please go!

Grab a basket and go do a picnic // I love picnicking, but the bf not so much. Every time I propose to go to the beach and bring some snacks just for the fun of it, he ignores me. Suspicious. Anyway, having a picnic with your best friend, boyfriend, girlfriend or spouse is so much fun. I love all the small foods you can take. And sitting in an awkward pose. The best way to enjoy a summer day.

Grab a boat and visit an island // Do you live close to the water? Big chance there’s a boat going to an island close by. The Netherlands is a small country, surrounded by sea on the west side and north side. We have five islands (and some more unknown smaller ones) we can go to if we want. And they’re lovely. They’re quiet, there’s lots of nature and being there just takes all the stress out of you.

Get to know your neighbors and invite them over for a drink in your garden // Or balcony of course. After a whole year in Nieuwegein, we finally sat down with our neighbours for some coffee. About time. Our neighbors are a little bit older, but that doesn’t mean you can’t connect. The realisation that a good neighbor is worth a lot, is a recent one.

Clean up your closet // I know, shitty job. But summertime is the time to do it. I mean, suddenly I see how many dresses I have and how I only wear a few of them. Getting rid of those. And also: hello, a clean closet, means more space for new clothes. Just buy stuff you really really like, okay? That’s what I’m going to do. Oh, and while you’re at it, take a pic of all your clothes so you can put them in this app.

Make sure you take good care of your skin // Being in the sun is fun and good for you vitamin intake, but sun can also damage your skin badly. Make sure you have a spa day or two. Do it on a rainy day. Or at night. Or when the sun shines. It’s not like we didn’t have any sun this summer (please don’t go yet, sun!).

Go on the interwebs and find yourself and awesome deal // Score tickets for an amusement park for half the price, or a fun day out. I’m not sure if in your country there are websites where you can bid on stuff like that (couldn’t find it?), but if there are: make sure you’re on them when the rest is not. To get a good price. Choose wisely.

Make the time to create some new recipes // Summer weather always makes me want to adjust my usual menu. The food gets a little lighter and I’d rather say no dishes like pasta. Pasta salads on the other hand…yum. Summer is the perfect time to find some new recipes and test them out. Salads, Asian dishes and light Italian foods are perfect.

You know what’s fun too? Do your own tapas-style dish. Just put out some fun small bites and call it dinner. Get creative and make some mini wraps, cut some chorizo or fuet, and while you’re at it lay out some olives and nachos with dip. You don’t have to cook. It’s easy and light. And I always love to taste different things. Makes eating even more fun.

Restyle your living room // I mean, it’s not fall yet. And let’s keep it like that for a while. But wouldn’t it be nice if your house is totally fall-proof. Hygge? And with that I mean: the coziest of cozy. Feng shui? Put that couch in the right place, buy that cute coffee table, put your favorite scented candles on it and go to Ikea for some fun pillows, a blanket (new rule: buy a new blanky every year) and some warm slippers.

Have a fun night out // There used to be a time when summer was THE time to go the movies. All the blockbusters were just out. This year it’s a little different, apparently. But still, the movies are a good place to cool down. Make sure you grab dinner beforehand, and you’re guaranteed of a fun night out.

And don’t forget to do absolutely nothing // Just you & nothing. It’s tempting to be more active on a summer day, I mean: do it while it’s still hot, right? But don’t forget about yourself. I’m an expert at doing nothing, so let me tell you this: it’s soooo good to just open your garden door for some fresh air and then sit on the couch to watch Netflix the entire day. Or read a good book. With coffee or tea (so summery). And don’t forget, Hygge is totally possible in summer. [:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 16 Comments
 1. Leuke ideetjes! Ik denk dat ‘Dutch tapas’ eigenlijk een feestje is waarbij iedereen z’n eigen tapas-gerechtje meeneemt, haha. Echt Hollands (de Amerikanen noemen een feestje waarbij iedereen een gerecht meeneemt een ‘Dutch party’).
  Anja – Minimalist Dutchie onlangs geplaatst…Mooiste souvenir: je vakantie-mindset vasthoudenMy Profile

 2. Shirley schreef:

  Hygge kan wat mij betreft zeker in de zomer. Het gevoel dat iedereen iets ‘leuks’ doet, kan ik ook steeds beter loslaten. Als ik zin heb in Netflix is dat op dat moment voor mij iets leuks. Ik heb geen speciale plannen meer (nog geen vakanties etc). Gelukkig wel wat avondjes met vriendinnen gepland, ik ga mijn vriend helpen verhuizen en er zullen vast nog wel wat dingen bij komen. De maand gaat ongetwijfeld weer voorbij vliegen, haha.

 3. Lianne schreef:

  Leuke tips! Al moet ik zeggen, sporten of mijn huis opruimen ga ik met 30 graden niet doen. Dat komt dit najaar wel! Voor morgen heb ik samen met mijn vriend een bootje gehuurd zodat we lekker kunnen chillen op de slootjes van Alkmaar. Dat Noorderzon-festival klinkt ook erg leuk trouwens!

  • Johanne schreef:

   Hhaa, ik bedoelde ook zeker niet dat je in de buitenlucht moest gaan sporten hoor ;p. Dat zou ik ook niet doen. Maar zo’n trampoline-cursus (of wat het ook is) in de airco (hopelijk) leek me wel wat! Gelukkig zijn de temperaturen nu stukken aangenamer, dus ben ik ook weer iets meer in staat om actief te zijn.

   Hoop dat je lekker hebt kunnnen varen! En als je in de buurt van Groningen bent de komende weken: zeker langs gaan! Volgens mij is het een beetje a la De Parade, maar dan op z’n Grunnings.

 4. Yanine schreef:

  Ha leuke tips, Noorderzon is inderdaad erg gezellig altijd! k werk in groningen dus ik ga er zeker even langs komende week :). Naar een pretpark ga ik sowieso niet doen haha, k hou helemaal niet van achtbanen en met dit weer ook veel te warm. Fijne zomer gewensd!

  • Johanne schreef:

   Aah, wat leuk! Veel plezier daar!

   En als je pretparken niet leuk vindt, moet je zeker niet gaan ;-). Ik kan er echt van genieten en dan die frisse wind in een achtbaan, heerlijk!

   Jij ook nog een paar fijne zomerweken gewenst!

 5. Mei Qi schreef:

  Oh een NS zomertoer is een goeie! Wist niet dat dat bestond! Ik kende nog wel van vroeger tienertoer, dat was ook zoiets maar dan voor onder de 18. Inmiddels ben ik al iets ouder dus dat kan ik helaas niet meer doen! Lijkt me wel leuk om te zomertoeren 🙂
  Mei Qi onlangs geplaatst…travel diary spain pt. 2 – castillo sohailMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, wat me dus wel tegenviel is dat je maar naar één plek kunt. Het is dus echt een retourtje en niet zoals met de tienertour onbeperkt reizen. Stom he, dat wij volwassenen daar geen gebruik meer van kunnen maken!

 6. Evelyne schreef:

  Eind deze maand ga ik naar een festival (maar dan wel in België) en help ik zelfs mee. Ik kijk er heel hard naar uit en heb er nog een paar extra daagjes verlof aan gebreid 😉 Ik kom net uit verlof, maar verlang al weer naar dan, haha.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn blog is jarig!!My Profile

 7. Romy schreef:

  Wat een superleuk artikel! Ik krijg er helemaal zin van om er ook in augustus iets leuks van te maken nadat we morgen terug zijn in Nederland 🙂 Die NS-zomertoer is best een leuk idee eigenlijk. Ook in Nederland zijn zo veel toffe plekken te ontdekken. Ideaal, zo’n dagje weg! En de Waddeneilanden zijn inderdaad ook heel tof. Nog iets leuks trouwens: ik ga binnenkort met een vriendin geitenyoga doen. Ontdekt via de blog van Femke (Younique) en het lijkt me zo tof 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Raar maar waar?! | 10 gekke gewoontes van mijMy Profile

  • Johanne schreef:

   Aaah, wat leuk dat je dat binnenkort gaat doen! Ik zag ’t inderdaad al op Femke’s blog voorbij komen. Dat lijkt me ook super leuk om te doen. Binnnekort ga ik met een vriendinnetje high tea-en (‘en?) tussen de alpaca’s. Nog zoiets! Ik wou dat ik op zulke geniale ideeen kwam.

 8. Sija schreef:

  Noorderzon klinkt als een heel gezellig festival, dat ga ik eens opzoeken! Leuke ideeën allemaal, ik vind het altijd geweldig om (voor mij) nieuwe plekken te ontdekken in Nederland. Lekker exploren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge