Gelezen, geluisterd en gegeten

#2 Gelezen, geluisterd en gegeten

Twee boeken uit, drie liedjes op repeat en heerlijk gegeten. Februari in een notendop! Ik heb me deze maand minder lopen uitsloven in de keuken dan in januari, maar ben voor maart en de maanden erop van plan om heel veel dingen uit de supermarkt gewoon thuis te maken. Ontbijtgranen, haverrepen, snoepjes (fruit) en chips bijvoorbeeld. Dus dan zal het gegeten-lijstjes iets langer zijn. Voor nu was februari in ieder geval een prima maandje met goede boeken, fijne oude en nieuwe muziek en weer eens goed gebruik van mijn slowcooker.

Gelezen

The Heiress – Rachel Hawkins – ons eerste boekenclubboek van het jaar! En wat voor één. Eerlijk is eerlijk, ik was niet meteen verkocht toen ik de samenvatting las maar ben toch heel blij dat we hiervoor hebben gekozen. Vanaf het begin een goed en spannend verhaal. Of zoals iemand het op Goodreads noemde: een popcorn thriller. Genoten! ♥♥♥♥♥

The Housemaid’s Secret – Freida McFadden – het tweede deel van The Housemaid’s Secret. Het eerste deel heb ik in één dag uitgelezen. Nou, dat heb ik geloof ik nog nooit eerder gedaan. Zelfs niet met It Ends With Us, en dat zegt wat. Deel 2 vond ik ook heel fijn, maar heb ik wat langer over gedaan. Het duurde wat langer voordat ik echt in het verhaal zat, mar dat kwam meer doordat ik vermoeider was en afgeleid. Hoe dan ook: goed boek, met wederom een goede plottwist! ♥♥♥♥

Geluisterd

Kate Nash – Nicest Things

Beyoncé – Texas Hold ‘Em

Alex Warren – Before You Leave Me 

Dat laatste nummer kwam ik toevallig een paar keer tegen in Reels. Is een paar weken geleden uitgekomen en staat soms een paar keer achter elkaar op repeat.

Normaal ben ik echt geen fan van Beyoncé (sorry), maar ik vind dit nummer toch wel genieten.

En ja, Kate Nash. Wat een nostalgie weer. Nicest Things heb ik echt grijsgedraaid toen ik op kamers woonde in 2007.

Gegeten

Chocolade bananenbrood Geen nieuw recept, dus ik wist al dat het lekker zou zijn. Een bananenbrood zonder suiker in het recept, maar ik heb wel cacao gebruikt waar suikers (of nepsuikers, weet even niet) in zitten. Hoe dan ook, een fijn sneetje bananenbrood met wat boter is heerlijk!

Yoghurtcake met blauwe bessen Ik snap mijn jongens soms echt niet. Blauwe bessen vinden ze heerlijk, cakejes eten ze ook maar al te graag. Maar als ik zelf zoiets maak? Dan is een plakje genoeg en hoeven ze niet meer. Nou ja, ik vond het in ieder geval een geslaagde cake. Dus hij is niet compleet verloren gegaan (en nee, ik heb dat hele dingen niet in mijn eentje opgegeten. Had wel gekund, overigens). 

Pompoenbrood Meh. Ik was hier vooraf heel enthousiast over, maar de uitwerking liet iets te wensen over. In het recept stond onder meer dat ik twee van die pannen moet gebruiken, maar ik vond de broden er nogal plat uit komen. Da’s een. En dan vond ik eigenlijk ook dat ze een beetje ‘undercooked’ waren. Heb ze langer in de oven gehad, maar was uiteindelijk echt op het randje. Niet per se een succes, terwijl de recensies overwegend positief zijn. 

Slowcooker stoofpotje Zo, wat heb ik hier van genoten. Wát een goede en simpele manier om een stoofpotje te maken. Ik heb er – zoals het recept voorschreef – wijn in gedaan, maar wel eerst ingekookt. Zodat de jongens het veilig konden eten. Zelfs mijn vriend had niks aan te merken op dit eten. Dat zegt echt heel veel.

Aardappelsalade Ik had er dus nooit aan gedacht om zélf aardappelsalade te maken. Weet niet of dat logisch is, maar zo is ‘t wel. Maar ik wist even niet meer wat ik nú weer met die aardappels aan moest en vond dit recept. Goed gelukt!

Zandkoekjes Ik had nog dinosaurus-vormpjes liggen dus we hebben hele leuke dino-zandkoekjes gemaakt. Mega zoet natuurlijk, maar je weet wat je kunt verwachten van zandkoekjes. En wat dat betreft voldeden ze aan de verwachting.

En tot slot had ik mijn snack/charcuterie board-inspo van Pinterest gehaald. Ik had begin vorige week echt geen zin om te koken, maar moest de jongens natuurlijk wel wat voedzaams geven. Dus zo ontstond het idee van een gezonde snackplatter. Ja, er liggen chips op maar dit zijn tortilla chips met enkel de ingrediënten maismeel, zonnebloemolie en zout. Mega gezond? Wellicht niet, maar hey, ze aten het met gemodificeerde guacemole 😂.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 4 Comments
  1. Irene schreef:

    Nicest Things heb ik ook echt eindeloos vaak beluisterd toen! Was best wel fan van dat hele album van Kate Nash 😀 Heb het een tijdje terug nog eens opgezet toen ik lang in de auto zat en vond het nog altijd leuk.

  2. Luus schreef:

    Dat is lang geleden dat ik Kate Nash nog eens luisterde! Dat hele album is voor mij een soort tijdcapsule uit 2007. Als ik de eerste 4 tonen van Foundations hoor zit ik meteen weer terug in die tijd, haha 😀 Leuk om er hier zo weer aan herinnerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *