iPhone app mobile

[:nl]5 apps onmisbare apps op mijn iPhone[:en]4 apps on my iPhone I can’t live without[:]

[:nl]Mijn iPhone is net als voor vele anderen een belangrijk onderdeel van mijn leven. Zonder telefoon ben ik niets. Ik vergeet afspraken, ik vergeet to do’s en natuurlijk weet ik niet wat er gebeurt op Instagram en Facebook. Hoewel,  social media overleef ik nog wel een dag of twee, denk ik. Een smartphone is tegenwoordig goed voor zo veel dingen: het bewerken van foto’s, het vinden van inspiritie voor recepten of interieur, even snel iets kopen of gewoon om je boekenplank of te kijken en gekeken series bij te houden. Ik heb tegenwoordig zoveel apps op mijn iPhone dat ik soms niet meer weet wat waar staat. Maar welke apps vind ik nou echt leuk en nuttig?

PictTapGo

De fotobewerkingsapp PicTapGo zag ik onlangs ergens voorbij komen in een blog. Je betaalt er 2 euro voor, maar mijn foto’s zien er echt een stuk beter uit sinds ik de app gebruik. Als je per ongeluk een foto niet geschikt hebt gemaakt voor Instagram, kan je dat daar in één klik aanpassen. Foto’s lichter, donker, bruiner, grijzer of gewoon zwart-wit maken, het kan allemaal. Wat ik zo fijn vind aan de app is dat je de ‘layers’ die je erover heen plaatst zo ongedaan kan maken. Op een gemakkelijkere manier dan in de bewerkingsopties van iPhone zelf of van Instagram. PicTapGo is voor mij echt een goede toevoeging geweest! Mijn favoriete edits: eerste de foto lichter maken en dan een contrast toevoegen.

Pinterest

Tja, wie kent Pinterest nu niet. Toen ik Pinterest leerde kennen gebruikte ik het alleen voor interieurinspiratie, reisfoto’s en eten. Ik pinde ook niet heel veel. Dat is sinds kort wel anders. Het is heerlijk om op Pinterest te strunen, op zoek naar de nieuwste gerechten met zo min mogelijk ingrediënten, bloginspiratie, kattenfoto’s en tattoo-inspiratie. Google is bijna mijn nummer 2 go-to zoekmachine geworden. Als ik iets wil weten ga ik bijna altijd eerst naar Pinterest.

En natuurlijk zakelijk gezien is Pinterest ook heel interessant. Ten minste, dat heb ik van horen zeggen. Er zijn zoveel bloggers die zeggen dat Pinterest hun bijna al hun bezoekers brengt. Dat moet ik uittesten! Daarom begin ik ook met het pinnen van mijn eigen artikelen via de zakelijke kant van Pinterest. Zodra ik resultaten zie (of niet), laat ik het weten!

Aliexpress

Aliexpress is voor mij lange tijd een underdog geweest. Als ik op zoek ging naar koopjes uit Azië ging ik eerst naar eBay. Volgens mijn vriend is Aliexpress veel goedkoper en makkelijker. Nou, proberen maar. En inderdaad, deze van origine Chinese organisatie stelt niet teleur. De app van Aliexpress is veel duidelijker dan die van eBay, de prijzen zijn ongeveer hetzelfde, maar wat vooral heel handig is voor mensen die Paypal gedoe vinden (ik niet overigens), is dat je met iDeal kan betalen. Superfijn! Binnenkort zal ik ook wat leuke koopjes van Aliexpress laten zien.

Episoder

Nog op zoek naar een app waarin je al je favoriete tv-series kan bijhouden? Episoder is daarvoor ideaal. Na de dagelijkse update krijg je een lijst te zien van alle series die je hebt toegevoegd en wanneer de nieuwste aflevering wordt uitgezonden. Je kunt ‘m instellen op alfabetische volgorde, maar ook op datum van de uitzending (airdate…klinkt zo veel mooier in het Engels). De app heeft sinds kort een kalender waarin je nog sneller kunt inzien wanneer wat wordt uitgezonden. Het gaat hier natuurlijk wel om Amerikaanse uitzenddata, maar als dat je niets uitmaakt en je de series toch zo snel mogelijk kijkt, dan is Episoder heel handig.

Goodreads

Voordat ik Goodreads installeerde op mijn telefoon, kon je mijn te lezen-boekenlijsten overal en nergens vinden. Ik had een verlanglijstje bij bol.com, ik had een lijstje in mijn mail en nog een heel andere lijst in mijn notities. Ik vergat steeeds wat ik wilde lezen, wilde kopen, of zelfs wat ik aan het lezen was. Nu ik Goodreads op mijn telefoon heb, zijn deze donkere dagen voorbij. Zodra ik deze app open, kom ik een soort van zen-modus. Als ik een nieuw boek wil lezen ga ik naar de app, kies ik eentje uit en koop ik ‘m. En ik vind het zo leuk om te weten wat mijn vrienden lezen!

Wat is jouw favoriete app?

 [:en]Do you remember the olden days, when you had to be home to call someone and actually make an appointment then and there for the foreseeable future? These days it’s a lot different. My iPhone is an important part of my life, as it is for many others (sadly enough). Without my phone I’m nothing. I forget appointments, I forget my to-do lists and of course, I have no idea what’s happening on Facebook and Instagram. Although, I think I can manage without social media for a couple of days… Having a smartphone helps you edit pictures, helps you find inspiration for food and decor, it allows you to buy something in an instant and you can even have a digital bookshelf. But which of my apps are now a necessity in my life?

App 1: PictTapGo

I downloaded the photo editing app PicTapGo not too long ago when I saw it in a blog post somewhere. Although I almost never pay for an app, I decided to try this one for 2 euro. That’s not a bad price for an app, right? Since I’ve been using PicTapGo, my pictures look much better: I can adjust the lighting, the color and just put a filter over it. And what I really like about the app is that after you finish editing, it gives you the option to make it fit for Instagram. I usually forget to turn on the right function on my phone’s camera, so this is a big plus for me.

Also, you don’t like the layer you just put over the rest? Go one step back, ready! PicTapGo has really been a good addition on my phone. If you’re wondering what your first step should be: try lighting up the picture first and then add some contract. This makes my pictures ten times better.

App 2: Pinterest

Who doesn’t know Pinterest? When I first learned about Pinterest I just used it for decorating inspiration, travel pictures, and food. I really didn’t pin that much. I changed that recently when I found out how incredibly useful Pinterest is. I love to stroll around on Pinterest looking for recipes with the least amount of ingredients, or for blog inspiration, tattoo inspiration and off course cat pictures. Google is my number 2 search engine now. If I want to know or find something, I almost always go to Pinterest first.

And of course, Pinterest is very interesting business-wise. At least, that’s what I heard. There are so many (mostly American) bloggers who say that Pinterest brings them most of their readers. This I have to put to a test! And that is why I’ll start pinning my own articles through the business side of Pinterest. As soon I as see the results, I will let you know (or not)!

App 3: Aliexpress

For quite a while Aliexpress was an underdog for me. I really didn’t appreciate it. If I was looking for cheap stuff from Asia, my go to app was eBay. My boyfriend said Aliexpress is even cheaper and easy to use. So, I  gave it a shot. And although the prices aren’t that different from eBay, the app is so much better. You can’t pay with Paypal, but with iDeal. Which I like because it’s just as easy. Anyway, when my stuff arrives, I will show the cute things you can buy on Aliexpress (and eBay, but the app is way less handy).

App 4: Episoder

Looking for an app to keep track of your all the tv shows you watch? Look no further, Episoder is here. After the daily update, you get the newest list of all the shows you added and the next air date of your favorite shows. Depending on what you prefer you can order your shows alphabetically or you can sort it to the airdate. Not too long ago the app added a calendar which makes it even easier. These are of course American dates, but if you don’t care about that and watch the series asap anyhow, then this app is very useful.

App 5: Goodreads

Before Goodreads my to be read and to be bought book-lists were all over the place. I kept forgetting what I wanted to read, wanted to buy, or even what I was reading. Since I have Goodreads on my phone, those dark days are over. I love this app! Whenever I want to read a new book, I go to my list, I pick one out and buy it. This is a total zen experience for me. And I love knowing what my friends are reading.

What’s your favorite app?[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge