4x how I'm going to improve my blogging life

[:nl]4x hoe ik mijn blogleven ga omgooien[:en]4x how I’m going to improve my blogging life [:]

[:nl]Ik weet het. Ik plan mijn leven niet meer. Maar het besef is gekomen dat ik toch wat orde in de chaos van mijn leven mag brengen. Het gevaar is namelijk dat als ik nu niets verander,  dat ik vastloop in alles wat er gebeurt. En dan bedoel ik voornamelijk op bloggebied. Dus vanaf juni begin ik opnieuw. Ik ga ervoor zorgen dat ik in ieder geval georganiseerder word. Op bepaalde vlakken dan. Want veel van de dingen die nu in mijn leven spelen zijn alsnog niet te plannen. En dat ga ik ook niet proberen. Goed, wat gaat er gebeuren?

Johanne, je blogt nog geen twee maanden en je gooit je blogleven nu al om? Ja. Ik dacht dat ik het wel kon freestylen, maar dat kan ik niet. Ondanks dat ik bijna honderd ideeën heb opgeschreven, zit er geen orde in en kan ik dus geen inspiratie vinden. Ik ben verschrikkelijk met to-do lijstjes, met plannen uberhaupt, maar het moet! Het moet, het moet het moet. Dus hier vier dingen die ik ga doen om mijn leven makkelijker te maken.

P.s.: ik weet dat ik onlangs zei dat multitasken voor mij wel werkt, maar juist door dat artikel ben ik ook tot het besef gekomen dat het anders moet. Ja, het werkt voor mij. Ja, ik kan er goed mee leven. Maar: ik word er niet rustig van. Ik blijf het wel doen, maar wel op zo’n manier dat ik toch wat meer rust creëer.

Blogleven verandering 1: Mijn eigen passion planner

Ik heb besloten dat ik geen passion planner ga kopen. Ik denk dat ik het veel leuker vindt om mijn eigen invulling eraan te geven. Dus het wordt een echte Johanne planner. Ook leuk toch? (En niet arrogant toch? Een planner naar jezelf noemen? :D) De planner krijgt pagina’s waarop ik concrete doelstellingen kan opschrijven, waarin ik verschillende to-do lijstjes kwijt kan, dromen kan opschrijven en blogs kan plannen. De planner moet er tevens voor zorgen dat ik daadwerkelijk vooruit werk, want dat is bij mij nu aardig dramatisch. Het is bijna niet meer te doen om slechts twee avonden te hebben per artikel, waar vaak ook nog eens dingen tussendoor komen en waarvoor ik ook nog inspiratie moet vinden. Weg ermee!

Blogleven verandering 2: Overzichtelijk bloggen

Ja, omdat ik het wat professioneler wil aanpakken, ga ik structuur aanbrengen in de inhoud van mijn blog. Daar gaat mijn Johanne planner me natuurlijk bij helpen.  Vanaf juni plaats ik niet meer om de dag een artikel, maar op vaste dagen. Het is ondoenlijk om dagelijks te bloggen, dus het wordt iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Bijna om de dag, maar dan anders.

Wekelijks ga ik twee serieuze (eventueel millennial-gerelateerde) onderwerpen aansnijden en twee luchtigere onderwerpen in bijvoorbeeld lijst of tag-vorm. Sowieso ga ik aan het einde van de maand (zoals velen) een soort favorieten-lijst bijhouden. Maar hoe dat vorm krijgt weet ik nog niet. Het wordt waarschijnlijk 5x ontdekkingen van de maand met 5x favoriete artikelen (dat kunnen blogs zijn, maar hoeft niet) en 5x momenten om bij stil te staan. Ook komt er één keer per maand een ‘I’m too old fort his shit’-rubriek waarin ik hippe dingen behandel waar ik he-le-maal niets van snap.

Blogleven verandering 3: Fotografie blijft een dingetje

Ik merk dat ik het lastig vind om passende afbeeldingen bij mijn onderwerpen te vinden. Ik vind het dan ook superknap hoe Vaker Vrolijk er toch bij ieder artikel een mooie eigengemaakte foto bij plaatst. Hoe ik hier zelf invulling aan zal geven weet ik nog niet. Het plan is om sowieso in een lijst bij foto-ideeen bij te houden en iets meer fotomateriaal te kopen. Maar dit verander ik niet in één klap. Hier wil ik iets meer tijd aan besteden, omdat dit voor mij het moeilijkste gedeelte van bloggen is. Daarom ga ik ook mijn vrije stock fotocollectie iets uitbreiden, zodat ik toch altijd iets achter de hand heb.

Mijn vriend is zo lief om iedere maand wel een fotoshoot met me te houden, dus voor alle persoonlijke artikelen heb ik vaak wel wat liggen. Maar alles daaromheen vind ik echt heel lastig! Als iemand nog tips heeft, hoor ik het heel graag!

Blogleven verandering 4: Vrije dagen worden echt vrije dagen

Tot slot merk ik dat ik sinds ik blog geen echte vrije dagen meer inplan. Voor mij betekent vrij nu social media bijhouden, op zoek gaan naar nieuwe onderwerpen en het bloggen zelf. En dat is natuurlijk hartstikke leuk en ik haal er ook superveel voldoen uit, maar ik merk wel dat ik mijn hoofd niet meer leeg krijg. En dat is denk ik ook heel belangrijk voor inspiratie en motivatie.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw (blog)leven overzichtelijk blijft?

P.s.: Klopt hoor, deze post stond er al op. Maar ik heb de laatse twee dagen megaproblemen gehad en moest via mijn webhost een backup restore doen, dus dit artikel mist nu. Morgen komt eindelijk weer een nieuw artikel online![:en]I know. I don’t plan my life anymore. But I have come to realize that I could use some order in the chaos that is my life. If I don’t change something now, I fear that I will get stuck. I’m talking about blogging, mostly. So starting from the first of June, I’m going to do it differently. I’m going to try to get organized. In some areas at least. Because a lot of things that are happening right now, cannot be planned. And I’m not even gonna try. So, what will happen starting from June?

Johanne, you haven’t even been blogging for two months are you going to make changes already? Yes. I thought I could freestyle it, but I can’t. Despite the fact that I have about a hundred ideas to write about, there’s is absolutely no order in those ideas and no inspiration to be found. I hate to-do lists and I’m not good with planning, but I have to! I have to! So, here’s four things I’m going to do to make my blogging life easier.

P.s. I know I recently said that multitasking works for me, but thanks to that article I realized I had to change some things. Yes, it works for me. Yes, I can live wit hit. But: it makes me feel restless. I’m going to keep doing it, but in a way that makes me feel more at ease.

Blogging life change 1: My very own passion planner

I’ve decided not to buy a passion planner. I think I will like and appreciate it so much more if I make my own. So it’s going to be a real Johanne planner. Fun too, right? The planner will get pages where I can put down goals, write to-do lists, list my dreams and pages to plan blogs. The planner will also make it easier for me to work ahead because right now, that’s pretty dramatic. It’s become almost undoable to write an article in two evening, where often something comes between or I have to find

Blogging life change 2: Bring structure in my articles

Yes, as every blogger should do, I’m going to structure the content of my blog. That’s where my Johanne planner will come in handy too. Starting from June I’m not going to post an article every other day but on fixed days. It’s undoable for me to write blogs for every day of the week, so there are going to be posts on Monday, Wednesday, Friday, and Sunday. Almost every other day, but a tad different.

Weekly I will post two serious (possibly millennial-related) articles and two lighter articles in the shape of a list or TAG. I will do a favorites list at the end of every month. How exactly I don’t. I’m thinking about doing 5x discoveries of this month and 5 favorite articles (not necessarily blog related) and 5 moments to think about. Every month there will also be an ‘I’m too old fort his shit’-article where I talk about hip stuff I absolutely detest.

Blogging life change 3: Photography will always be a struggle

I am noticing how hard it is for me to find fitting images for my posts. Some bloggers are able to create an original picture for every blog they write, respect. I don’t know how I will change this aspect of blogging yet. The plan is to keep a list with all my ideas and to buy some more stuff to photograph. But I won’t be changing this all at once. This is something I have to spend time on, because, for me, this is the most difficult thing about blogging. That is also why I’m going to expand my free stock photo collection, so I will always have some images as a backup.

I love my boyfriend for always being there for me when I need another photo shoot. So, for personal articles, I usually have a picture of myself lying around. But everything else is so difficult! Tips are more than welcome!

Blogging life change 4: Free days will become actual free days

Finally, since I’ve been blogging I haven’t had an actual day of. I’m not complaining because I love it. But we all deserve some rest. And keeping up with social media, finding new subjects to write about and blogging itself aren’t exactly making me feel relaxed. I love it, I really do and it’s very fulfilling too. But sometimes you need an empty head to continue. An empty head is so important for finding inspiration and motivation.

How do you keep your (blogging) life structured?

I know, I already posted this one. But I’ve had some WordPress problems the last couple of days, so I had to let my webhosting do a restore backup. The only article I’m missing is this one 🙂 Lucky. Now, I’m going to do my own! Lesson learned…

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 10 Comments
 1. Taylor Mobley schreef:

  Photographs are really hard! It was the hardest thing for me, too. BUT. I also know that once you get that DOWN, my brand collabs went WAY up! Super awesome!
  Taylor Mobley onlangs geplaatst…Overnight Beauty (How To Get Gorgeous While Sleeping)My Profile

 2. Photography is definitely challenging when you’re starting out, but it’s WORTH IT to really put that extra effort into! The second I sucked it up and started doing it more professionally, it made a WORLD of difference. But I feel ya 100%….definitely no easy feat!

  Coming Up Roses
  Erica @ Coming Up Roses onlangs geplaatst…8 Links + 5 Things I Love (+ May Playlist!)My Profile

 3. Anne schreef:

  Een eigen planner, gaaf! Zeker doen. Helemaal niet arrogant hoor! Ik heb tegenwoordig naast een planner ook een plugin waarmee ik kan zien welke artikelen al gepland zijn. Vorige week was ik op vakantie, dus ik moest vooruit werken (want er komt elke dag een artikel online) en ik moet zeggen dat het voor mij echt werkt om de onderwerpen al vast op te slaan als concept en in te plannen en daarna alle artikelen te schrijven. Dan schrijf ik ineens ook veel sneller lijkt het haha. Ik gebruik trouwens ook regelmatig stockfoto’s, omdat ik gewoon echt niet genoeg eigen (en goede) foto’s heb en het er wel professioneel uit wil laten zien. Eigen foto’s plaats ik dan alleen als ik mooie heb.
  Anne onlangs geplaatst…Bruid wordt helemaal gek als ze haar verrassing zietMy Profile

 4. Autumn Curry schreef:

  I think photos are always the hardest part about blogging. Whether you use your cell phone or a DSLR, the big thing is just learning about lighting and white balance when editing. I’ve never used stock photos before, but it also means that I become very frustrated with photography sometimes. My tip would be to gather some decoratives or other things you like around you house and set them up around your laptop or book to take photos.

  I have made backdrops too out of fake marble sticky tile like below. I attach the tiles on very thick cardboard and move my home made board next to a window to take photos. It is very easy and a lot of bloggers make things like this 🙂
  http://staygoldautumn.com/2016/04/butter-pecan-cookies/

  • Johanne schreef:

   Yes! I need backdrops! I just have no idea where to buy ‘em ?. I bought Some through aliexpress but they were way to shiny! And how awesome that you never use stock photos! I mean, I know there’s Nothing wrong with using them, but I would still like to do most of it myself!

 5. […] Zodra al dit gedoe in Augustus voorbij is ga ik weer terug naar normaal. Heb ik eindelijk een schema en een planning, krijg je dit, […]

 6. […] leven organiseren Laatst schreef ik natuurlijk een artikel over het organiseren van mijn blogleven, maar ik ben er toch nog niet helemaal uit. Ja, ik weet hoe ik de artikelen ga structureren (zodra […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge