4x my dream job

[:nl]4x mijn droombaan toen ik jong was[:en]4x my dream job when I was younger[:]

[:nl]Je herkent het vast wel. Toen je jong was klonken de meest bizarre dingen fantastisch. Dingen die compleet buiten jouw bereik lagen, zag jij als iets geheel realistisch. Astronaut worden, dat kan toch iedereen? Mijn carrièredromen waren toen ik jonger was iets minder uitbundig. Blijkbaar had ik al vroeg door dat astronaut, danseres of wereldberoemde actrice worden niet zomaar binnen handbereik lag. Knap toch, dat ik zo jong al zo realistisch was? Nee, grapje. Ik denk dat het vooral kwam doordat ik vroeger heel verlegen was en niet in de spotlight wilde staan. En die dream-big-carrières zorgen daar vaak wel voor. Maar wat wilde ik vroeger wél heel graag worden?

Laat ik beginnen bij wat ik nu ben, dan is het misschien nog wel verrassender om te horen wat ik echt wilde omdat mijn dromen compleet niet stroken met de werkelijkheid. Niet erg natuurlijk, want ik heb er uiteindelijk zelf voor gekozen. En ik doe echt waar ik van hou, en dat is schrijven. Ik ben in het dagelijks leven dus webredacteur. Ik schrijf de hele dag door, ik houd social media bij en ik ben compleet up-to-date wat betreft nieuws in de wereld. Klinkt goed toch?

Soms ben ik een beetje nostalgisch en herinner ik mezelf aan mijn dromen van vroeger. En vooral de kansen die je hebt als je jong bent. Laten we niet heel veel onbenut, vraag ik me soms af. In ieder geval, soms denk ik terug aan wie of wat ik vroeger wilde zijn en waarom ik dat niet ben geworden.

Droombaan 1: Juf

Voor zolang als ik me kan herinneren wilde ik juf worden. Eerst alleen op de basisschool, maar toen ik ouder werd leek het me ook superleuk om docent te zijn op de middelbare school. Ik vind kinderen fantastisch en kan er ook goed mee omgaan. Dus waarom niet? Nu ik dit schrijf ben ik hard aan het nadenken over de reden waarom ik uiteindelijk niet de pabo ben gaan doen, maar daar heb ik niet echt een antwoord op. Toen het moment kwam dat ik een  studie moest kiezen werd ik een beetje bang, denk ik. Bang om voor de klas te staan en om daar afgewezen te worden.

Tijdens mijn studiekeuzemoment was ik namelijk nog best onzeker. En ik was totáál niet op zoek naar aandacht van anderen. Dus dan is het lerarenberoep niet het beste beroep dat je kunt kiezen.

Enerzijds ben ik blij dat ik geen juf ben geworden, want ik denk dat schrijven vooralsnog meer mijn roeping is dan voor de klas staan. Echter heb ik soms ook spijt. Het lijkt me nog steeds zo leuk om kinderen of tieners iets bij te leren. Een paar maanden geleden zat ik samen met een vriendin in de auto en we hadden het over ons werk en of we eigenlijk niet iets anders moesten doen. Docent Engels worden bijvoorbeeld. We hebben serieus gekeken naar de kosten van een tweede studie. Want het leek ons zo leuk! Helaas is nóg een keer studeren te duur, dus daar hebben we maar vanaf gezien. Jammer, want dat was een mooie nieuwe uitdaging geweest.

Droombaan 2: Medewerker reisbureau

Volgens mij ben ik niet de enige die vroeger speelde dat ze bij een reisbureau werkte. Of wel? Ik weet nog goed dat ik in mijn speelhoekje zat, naast mijn barbiehuis die ik compleet negeerde, om in een boekje notities te maken. Ik verzon namen, plekken en van alles eromheen. Op die manier boekte ik gasten in vliegtuigen of hotels. Dat was absolute ontspanning voor mij. Op de één of andere manier haal(de) ik er voldoening uit om mensen aan hun droomvakantie te helpen. Ik weet niet hoeveel tijd ik hieraan kwijt was, maar ik zie mezelf nog zitten. Misschien weet mijn moeder het nog wel, ik ga het haar vragen.

En nu? Tsja, stiekem lijkt me dit nog steeds heel leuk. Toen ik een paar jaar geleden heel even zonder werk zat, heb ik serieus gekeken naar mijn mogelijkheden in de sector toerisme, specifiek bij een reisbureau. Het leek en lijkt me nog steeds heel fijn om anderen te ondersteunen bij hun zoektocht naar hun droombestemming. In die tijd dat ik op zoek was naar een baan heb ik zelfs nog een sollicitatiegesprek gehad bij een reisorganisator. Helaas ben ik toen tweede geworden, maar het had me alsnog fantastisch geleken.

Droombaan 3: Gametester

Ja, ik was een echte gamer tot ongeveer mijn 24e. Het begon ooit met de Nintendo 8-bit. Urenlang speelde ik alleen of samen met mijn broertjes Super Mario. Ik denk dat ik nooit ergens zo gefocust op ben geweest als op het spelen van die spelletjes. Nadat onze Nintendo kapot ging, kregen we volgens mij eerst een Dreamcast (of Gamecube, broertjes?) en vervolgens gingen we alle Playstation-versies bij langs. Hoewel mijn middelste broertjes nog steeds een Playstation-man is, ben ik een Xbox-vrouw geworden. Toen ik studeerde heb ik veel van mijn vrije (en niet-vrije) uurtjes aan GTA besteed.

Mijn Xbox staat nog steeds onder mijn tv, maar er gebeurt helaas niet zo heel veel meer mee. Ik heb nog steeds een Saints Row die ik wil uitspelen, evenals een Bioshock die niet-afgemaakt in de kast ligt. Ergens vind ik het heel jammer dat ik bijna niet meer speel. Aan de andere kant heb ik ook het gevoel dat ik wel betere dingen te doen heb.

Maar waar ik naartoe wil is dat ik mij in mijn tienerjaren en zelfs nog in mijn studentenjaren heel erg aangetrokken voelde tot het gamerwereldje. Als ik samen met mijn broertjes naar Game Kings keek, leek het me superleuk om hetzelfde te doen. Een beetje op je luie reet spelletjes testen en erover reviewen, langs de meest toffe gamebeurzen ter wereld én daar gewoon betaald voor krijgen. Eerlijk is eerlijk, het lijkt me nog steeds heel gaaf hoor. Maar het zeker geen droom. Ik ben misschien toch iets minder lui geworden de afgelopen jaren 😉

Droombaan 4: Eigen baas

Dit is iets wat pas later in mijn leven bij me opkwam. Toen ik al wat bazen had versleten en dacht: ‘maar, dit kan ik toch beter?’. Bovendien ben ik niet zo goed met autoriteit. Als iemand mij vertelt wat ik moet doen, haak ik eigenlijk al af. Wacht, volgens mij heb ik dat al gezegd. Ach, het is het waard om te herhalen omdat het een belangrijk reden voor mij is. Natuurlijk gaat niet iedere manager of baas zo met je om dat de autoriteit er vanaf straalt, maar het is voor mij soms een dingetje. Als ik dingen ‘moet’ doen in overleg, ben ik zoveel meer geneigd om het daadwerkelijk te doen. Eigen baas dus. Dat is voor mij de beste oplossing. Maar zie dat maar eens te bereiken. Eigen baas worden nog steeds mijn droom, maar dat was al duidelijk denk ik!

Wat is jouw droombaan?[:en]You probably know what I’m talking about. That when you’re young the most bizarre things sound awesome. Things completely out of reach are something totally realistic. Anyone can become an astronaut, right? My career dreams were a little less out there. Apparently, I realized at a young age that becoming an astronaut, dancer or world-famous actress wouldn’t be an easy thing. I was smart, right? That young, and that realistic. No, just kidding. I think it was because I used to be very shy and certainly didn’t like being in the spotlight. And those dream big-careers will make sure that happens. But what were my dreams when I was young?

Let’s start with what my job is now because then it might be even more surprising what I wanted to be. My dreams don’t certainly don’t match reality. And that’s ok because it was my choice and my choice only. I do what I love, and that’s writing. I’m a full-time web editor. I get to write the entire day, keep up with social media and I am completely up-to-date about the current news. Not bad, right?

Sometimes I get a little nostalgic and I remember dreams from when I was young. And especially the chances you get when you’re young. Every now and then I wonder if we don’t leave a lot of our opportunities unused. Anyway, I think back to what (or who) I wanted to be and why it didn’t happen.

Dream job 1: Teacher

For as long as I can remember I wanted to be a teacher. First I wanted to be an elementary school teacher, but when I got a little older teaching high school sounded superfun too. I love kids and I’m good with them too. So why not. While I’m writing this, I wonder what the reason is why I didn’t study to become a teacher. I guess I don’t really have an answer to that. When the time came to choose a subject, I got a little scared I think. Scared to stand in front of a classroom and to be rejected.

I was rather insecure when I was eighteen. And I definitely wasn’t looking for attention from others. So I think choosing the teacher life wouldn’t have been the best option back then.

On the one hand I’m glad I didn’t become a teacher, because I think writing is more my calling anyway. But, sometimes I regret it too. It still seems like so much fun to teach kids or teenagers about the important stuff in life. A couple of months ago I was in the car with a friend and we were talking about our jobs and whether we should be doing something completely different. Teaching Dutch kids English for example. We seriously looked at the costs of doing another study, because it seemed like the right idea. Unfortunately it was too expensive, so we decided to let it go. Too bad, because it would’ve been a fun new challenge.

Dream job 2: Travel agency employee

I think I’m not the only one who used to act like she worked at an travel agency. Or was I? I remember it so well, I was sitting in the playing corner of our old house, next to my barbie mansion that I completely ignored, to make notes in a small book.  I used to make up names, places and everything around it. And that way I booked seats in planes and hotel rooms. This was totally relaxing for me. For some reason, it was very satisfying to help people go on their dream vacation. I wonder how much time I spent on this, because I still see myself sitting there. Maybe my mom remembers.

And now? Secretly I would still love to work at a travel agency. A couple of years ago I was without a job for a brief moment. I seriously looked at my options in the tourism business, specifically at a travel agency. I think it would still be very gratifying for me to be able to support others in their search for their dream destination. In that time during my job hunt, I even had an interview at a travel agency. Unfortunately, I ended up being second, but it would’ve been amazing.

Dream job 3: Game tester

Yes,  I was a serious gamer until I was around 24. It once started with a Nintendo 8-bit. My brothers and I would play Super Mario for hours.  I think I’ve never been as focussed as I was while playing those games. After our Nintendo broke, we bought a Dreamcast (or Gamecube, brothers?) and after that we had several Playstations. My middle brother is still a Playstation man, but I’ve become an Xbox woman. When I was a student I used to spend a lot of my (non)free time on Grand Theft Auto.

Although my Xbox is still safely hidden underneath my tv, I don’t use it as much anymore. I still have a Saints Row I need to finish, as well as a Bioshock. Sometimes I feel bad for not playing anymore. But I also feel like I have much more useful stuff to do nowadays.

Ah yes, I was going somewhere with this: In my teens and even when I was in my twenties I felt an attraction towards the gamer world. When I used to watch Game Kings together with my brothers, it looked like so much fun to do. Just sitting on your lazy ass testing games and reviewing them. Going to the most awesome game fairs in the world AND getting paid to do so. To be honest, it still sounds rather cool. But it certainly isn’t a dream anymore. Maybe I’ve finally become a little less lazy 😉

Be my own boss

This is a dream that came up a little later in life. After going through a couple of bosses I thought: ‘wait, can’t I do this better?’. Also, I’m not at my best when it comes to handling authority or authority figures. When someone tells me I have to do something, I’m gone. Wait, I think I said this already. Well, I guess it’s worth saying it again. Because it’s an important reason for me to become my own boss. Of course not every manager or boss is that authorative, but it’ll always be something that bothers me. Someone else telling me what to do is difficult. So, becoming my own boss it is. I wonder how I’ll accomplish it. Anways, I think you guys already figured this is a dream of mine!

What’s your dream job?[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 37 Comments
 1. Irina schreef:

  Die eigen baas is nu toch ook nog wel mijn droombaan hoor, haha. Vooral fulltime blogger/YouTuber staat nu echt hoog op mijn lijstje.
  Vroeger wilde ik spion worden, maar dan wel speciaal spion om alle dieren te redden van mensen die kwaad in de zin hadden. Best een bijzondere droom vind je ook niet?

  • Johanne schreef:

   Oh, Youtuber? Daar ben ik denk ik te verlegen voor, maar gaaf! Ik ga je kanaal eens op zoeken.

   Hahah, jammer dat je geen spion bent geworden. Dan was je de coolste vd hele wereld.

 2. Romy schreef:

  Leuk om te lezen wat vroeger je droombanen waren! Juf zijn herken ik wel, alhoewel ik daar met mijn verlegenheid totaal geen type voor ben 😉 Eigen baas zijn lijkt me nog steeds wel wat, maar toch ook niet. De afgelopen maanden, waarin ik thuis werkte, merkte ik wel dat ik juist heel veel behoefte had aan een baas en vooral aan collega’s. Zo fijn dat ik die nu echt krijg binnenkort 🙂

 3. Natascha schreef:

  Ik wou vroeger ook juf worden (voor het middelbaar op een creatieve school) ? En daarnaast droomde ik sinds vorig jaar van een job als PR consulent en toen ben ik beginnen zoeken en uiteindelijk toch (ondanks totaal andere opleiding) beland op een PR bureau waar ik nu alle dagen bijleer!

 4. Werken in een speelgoedwinkel! Het ging mij dan meer om de kassa. Ik was als kind al bezeten van kassa’s! Ik heb dan ook jaren in een winkel (parfumerie) gewerkt, hihi

 5. Shirley schreef:

  Ik wilde graag schrijven/bij een tijdschrift werken en het leuke is dat dat ook uitgekomen is. Ben wel benieuwd waar jij webredacteur bent, ik doe zelf namelijk ook de webredactie.

 6. Jolanda schreef:

  Reisbureaumedewerker en eigen baas leken bij ook wel wat. Daarom heb ik ook toerisme en marketing gestudeerd. Toerisme doe ik niets meer mee, marketing uiteraard wel met mijn blog!

 7. Laetitia schreef:

  Ik kan me jou zo niet voorstellen als gamer! Maar als ik je stukje daarover lees, met allemaal woorden die ik nog nooit gehoord heb haha, dan klink je wel als een echte.
  Toen ik klein was, dacht ik dat ik kapster zou worden, want dat was mama ook. Stond ik naast haar in de kapsalon met mijn pop en propte het haar vol schuifjes en elastiekjes. En bij oma knipte ik de randjes van het grasveld bij met kam en schaar. Maar het was t toch niet.
  Toen wilde ik heel lang Indiana Jones worden. Of personal assistent van een beroemd persoon. Lag een beetje aan de films die ik keek vermoed ik. Eigen baas heb ik ook nog over nagedacht, maar kwam er al gauw achter dat ik daar te lui voor ben. Wat ik dan wel wil worden als ik later groot ben? Ik weet t nog steeds niet zo goed. Ik blijf zoeken!

  Zou je als je echt iets wil doen met lesgeven, geen workshops kunnen geven? Bijvoorbeeld tieners leren over photoshop en bloggen, vinden ze vast fantastisch

  • Johanne schreef:

   Hihi, nee dat had je niet gedacht he? Het was vroeger ook echt een veel groter onderdeel van m’n leven. Heeeel af en toe kriebelt het nog.

   Indiana Jones vind ik eigenljk wel een mooi streven. Zullen we dat gewoon gaan doen?

 8. Benthe schreef:

  Hahaaa, reisbureautje spelen ?! Wat leuk dat jij dat ook vroeger veel hebt gedaan! Ik dacht dat ik de enige was hihi, maar ik vond het heerlijk. Mensen adviseren over wat ze in een bepaalde plaats konden doen. En juf stond vroeger ook hoog op mijn lijstje. Inmiddels werk ik als productmanager van online trainingen bij Frankwatching, een superfijne baan waar veel ondernemerschap wordt verwacht. Op dit moment is het zeker mijn droombaan ?.

  • Johanne schreef:

   Jeeej, medestanders! Haha. Oeh, je werkt bij Frankwatching? Dat lijkt me ook heel erg gaaf.Volgde ik tijdens mijn studie heel veel, nu iets minder ivm te weinig tijd.

 9. Ayla schreef:

  Ha, ja joehoe, hier is er nog eentje!! Ik had allemaal Disneyboekjes over verschillende landen en gebruikte die om mijn klanten via mijn speelgoedtelefoon zo goed mogelijk te informeren over de bestemming. Het léukste spel vroeger! Verder wilde ik graag verloskundige worden, manegehoudster of manager van een hotel. ‘Projectmanager in kwalitatief marktonderzoek’ stond gek genoeg niet op mijn lijst 😉 Schrijfster stond er ook op, dus ik ben blij dat er in ieder geval iets van mijn wensenlijst op een bepaalde manier is uitgekomen!

  • Johanne schreef:

   Ooeeh, dat klinkt leuk. Met Disneyboekjes erbij! Hotelmanager herken ik ook wel ja. Leuk om te lezen dat er bij velen toch nog iets in hun huidige baan zit dat bij hun past!

 10. Sandra schreef:

  Leuk om dit te lezen! Ik speelde vroeger bibliotheekje, maar ik wilde niet per se in een bieb werken. Wel schrijver worden. Haha. En dat is toch een beetje gelukt. 🙂

 11. Michelle schreef:

  Haha, gametester had ik niet verwacht 😉 Grappig om te lezen. Ik speelde vroeger veel schooltje of VJ van MTV haha. Vroeger wilde ik zoveel worden, elke week wel iets anders: juf, musicalster, kinderpsycholoog, schrijfster, dierenarts, verkoper in een speelgoedwinkel, werken in het leger..

 12. Beau Bewust schreef:

  Haha leuk om te lezen! Ik wilde vroeger altijd het vastgoed of de mode in..

 13. Margon schreef:

  Super leuk om zulke persoonlijke blogs te lezen! Ik wilde vroeger ook altijd juf worden, tot ik in mijn examenjaar van de havo kwam. Ik sportte op hoog niveau, werkte in een sportwinkel en gaf training aan de beginners bij de BMX. Mijn interesse ging richting ALO en heb daar dan ook de test voor gedaan. Helaas haalde ik die niet en ben ik toch maar naar de Pabo gedaan. Leuke tijd gehad in de stages, maar de opleiding zelf was voor mij een drama. Het helpt waarschijnlijk ook niet mee dat ik op mijn 16e van de middelbare school af kwam, ik was echt nog te jong. Uiteindelijk ben ik in de hardloopwereld beland en ondanks dat ik mijn baan heb opgezegd, blijf ik in deze branche. Met het schrijven voor mijn blog en als gastblogger hier en daar vormt dat voor mij een hele mooie combi 🙂

  • Johanne schreef:

   Interessante route zeg! Ach, wat je vroeger wilde worden, hoeft uiteindelijk ook niet te zijn wat echt bij je past. Gelukkig komen we er naarmate we ouder worden steeds beter achter wat we willen en wat we kunnen! En fijn juist dat je nu zo’n mooie combinatie kunt maken.

 14. Judith schreef:

  Beroemd worden wilde ik vooral! En journalist, vooral oorlogsjournalist en fotografe.

 15. Amy schreef:

  The great thing is that all of these jobs can still be done if you are truly interested. I personally love being a teacher. It is tiring but so rewarding!

 16. Nicole schreef:

  Bij mij stond juf ook heel lang op 1 😉

 17. Ik wilde vroeger stewardess worden. Uiteindelijk heb ik de kappersopleiding gedaan omdat mijn ouders het niet zagen zitten dat ik stewardess zou worden.

 18. Jen schreef:

  I love your dreams, we all need them. I am a teacher, was a gamer, and am my own boss. 🙂 So hey! We can get there.

 19. Marloes schreef:

  Haha professioneel gamer, dat had ik niet bij jou verwacht. Grappig om dit allemaal te lezen. Ik zit de laatste tijd wel eens te denken aan werken bij een reisbureau, en nu lees ik bij jou dat jij dit ook al eens overwogen hebt. Misschien moeten we toch samen wat gaan doen met onze zelfde interesses! ?

  • Johanne schreef:

   Haha, ja die zag je niet aankomen he :p. Ja, zullen we samen gewoon een eigen reisbureau beginnen? Lijkt me superleuk. Ik kan best én Indiana Jones en eigenaar van een reisbureau zijn.

 20. Kaitlynn schreef:

  Congrats on realizing your dream to become your own boss! I also think it would be great to work at a travel agency…I love planning trips!

 21. Marjie schreef:

  I felt a calling to be a missionary teacher in West Africa, where i was born, that did not work out. Next I wanted to be an interior designer. I ended up choosing to marry a military man before I could finish my extended schooling. I loved that idea of being a home and consumer scientist and got a degree in that area. Anyway, I’ve used all of that – except going back to Africa. I home schooled my children and have been involved in all the other areas! Glad you have fulfilled your dream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *