Best of A Pinch of Jo

Mijn 5 best gelezen artikelen van 2017 (omdat ook dat moet gebeuren)

Ok, ik geef toe, ik maak me er wat gemakkelijk vanaf zo. Maar ik was toch even benieuwd naar welke artikelen het best zijn bezocht dit jaar. Was ik verrast? Stiekem een klein beetje. Mijn nummer één had ik zeker wel verwacht, maar stiekem had ik gedacht dat mijn artikelen over het millennial-zijn het iets beter hadden gedaan. Geeft niet, dan weet ik in ieder geval dat ik me niet druk hoef te maken om het feit dat ik daar geen nieuwe inspiratie voor heb. Dus, welke artikelen deden het wél goed? Dit zijn mijn 5 best gelezen artikelen. 

5 dingen die ik op mijn 31ste niet heb en waarom dat ok is

Ja, dit was dus een dikke vette hit. Ik was er zooo onzeker over omdat ik bang was dat mensen het en zeikstuk vonden, terwijl ik dat helemaal niet zo bedoelde. Maar gelukkig viel ‘ie in de smaak. Niet alleen bij mijn Nederlandse lezers, maar ook bij aardig wat Amerikanen. Eerlijk is eerlijk, er zijn gewoon veel meer Nederlanders die naar mijn blog komen dan Amerikanen, dus ik was blij dat dit iets was waar ze zich echt in konden vinden.

Heb jij ze wel/niet en ben je er ok mee? 

Vier lifestyleblogs waar ik graag mee wakker word

Zo’n simpel concept eigenlijk, maar zo effectief. Inmiddels heb ik nog veel meer lifestyleblogs ontdekt, maar dit zijn nog steeds vier van mijn favorieten. Check ook eens een keertje de Engelstalige bloggers die ik heb aangeraden. Als je ook in ‘t Engels leest zijn dit ook fijne blogs (meestal ;-)).

Lees ‘m hier.

Vijf tips om als inflexibel persoon om te gaan met verandering

Dit was één van mijn laatste artikelen voordat ik heel even verdween. Deze schreef ik afgelopen zomer, omdat ik natuurlijk middenin grote veranderingen zat. Inmiddels heb ik alles weer op de rit, maar ik vind het nog steeds fijn om dit artikel soms door te lezen (ja, echt, haha), want het helpt om alles een beetje te relativeren.

Hier kun je ‘m terugvinden.

Een beginnersgids voor bloggers, maar dan niet echt een gids (deel 1)

Ik schreef deze gids omdat een vriendinnetje van mij graag wilde weten wat er allemaal bij het opzetten van een blog komt kijken. Et voila. Deel één deed het goed, deel 2 en 3 iets minder en deel vier was ook niet slecht (zie onder). Dit was wel één van de meest arbeidsintensieve blogs die ik ooit heb geschreven, haha. En de meest lange blog ook wel, denk ik.

Hier te lezen als je wil beginnen met bloggen.

4 manier om geld te verdienen met je blog

Niet heel gek. Wie wil er nu niet geld verdienen met zijn of haar blog? Nu ben ik natuurlijk niet de alwetende blogger, vooral niet op dit vlak, maar ik vond het wel heel leuk om te schrijven. Zo heb ook even een overzichtje voor mezelf als ik allemaal wéér eens vergeet wie wat doet en waar.

Kom op, ik weet dat je ’t wil: zo verdien je geld.

De top vijf niet gehaald…

Wat ik stiekem heel jammer vind is dat mijn artikel over mijn broertjes de top vijf niet heeft gehaald. En daarom krijgt die nog een eervolle vermelding. Waarom vind ik die zo speciaal? Lastig uit te leggen. Ik kan niet zeggen dat ik ‘m zooo goed vond geschreven of wat dan ook. Want ja, dit artikel was ook niet uitzonderlijk goed geschreven, maar ik denk dat ik wel gewoon trots op ben omdat het een onderwerp is dat dicht bij mij ligt (goh).

Blunderrrr van 2017

En soms moet je gewoon even blunderen. Spijt hebben. Weten waar je in ieder geval niet over moet schrijven. En weer doorgaan. Zo’n artikel is Wat zou je doen als de wereld eindigde?. Ik schreef ‘m rond de tijd dat ik me gestrest voelde en de inspiratie langzaam voelde wegzakken. Ik wist niet zo goed waarover ik moest schrijven, greep naar Het Blogboek van Kelly Deriemaeker en haalde dit onderwerp eruit. Ik had drie verschillende drafts en kwam vervolgens hierop uit. Niet geslaagd. Soms denk ik dat het artikel er gewoon af moet halen, maar aan de andere kant is het ook een onderdeel van de hele blogreis.

Ik heb ook lang getwijfeld over mijn blog over Spaans leren. Niet dat ik er echt spijt van heb, maar mijn idee kwam er niet helemaal uit zoals ik hoopte. De insteek van mijn blog is juist dat ik niet alles weet en ik ook lang niet alles paraat heb. Daarom vroeg ik jullie om hulp. Spaans leren ging met niet zo goed af. Ik was blij met de tips hoor, maar ik voelde me achteraf een beetje dom. Dat ik dat niet zelf had kunnen bedenken. Of: ja, wist ik wel. En alsnog doe ik het niet. Tja, het is wat het is. 🙂

Wat kun je volgend jaar verwachten?

Ik heb geen planning die tot medio volgend jaar gaat ofzo. Nee, ik heb wat onderwerpen klaar staan (alleen de onderwerpen he, ik ben niet ineens een mega vooruitwerker) tot midden januari. En daar houdt het wel mee op. Ik was eigenlijk van plan om gewoon op dezelfde voet door te gaan. Millennial-kwesties aankaarten, dertigersdilemma’s uitwerken, zelfhelpboeken reviewen en wat leuke, makkelijkere en toegankelijkere dingetjes tussendoor. MAAR als jij denkt: dit is ook leuk voor jou, Johanne! Dan hoor ik dat heel graag :D.

Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 31 Comments
 1. Saskia schreef:

  Leuke artikelen! Op naar een fijn, blog(nieuw)jaar!

 2. Keri schreef:

  I think you should keep all of your articles on your blog! You’ll look back at them eventually and realize how far you’ve come. You’re doing a great job!

 3. candy schreef:

  Like how you tell it like it is. If you don’t like a book you will tell us not to read it. Life is messy and it is hard being an adult. We deal with people everyday we would never even talk to in our private lives. Try out some of those ideas.

 4. Renee schreef:

  Thanks for all the great read recommendations! I think I might try not giving a f*ck in 2018!
  Renee onlangs geplaatst…Food Stirs Giveaway!My Profile

 5. I actually just got that book, I will have to give it a read and then compare back to your post. Thanks for sharing!
  Emily @ Pizza & Pull-Ups onlangs geplaatst…2018 Bucket ListMy Profile

 6. Southern & Style schreef:

  I just stumbled upon your site & I definitely just opened those popular posts so I could check them out-I especially can’t wait to read the 5 Things post!

  xoxo, SS

  Southern and Style

 7. Romy schreef:

  Leuk om te lezen wat jouw best gelezen artikelen waren en stiekem nóg leuker dat je ook de minder populaire artikelen deelt 😉 Ik heb ze allemaal gelezen, ook de blog over je broertjes en over het eindigen van de wereld. Ik ben nu al nieuwsgierig naar je artikelen voor volgend jaar. Ik vind in ieder geval dat je het supergoed doet 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Hoe zit het met mijn doelen voor 2017?My Profile

 8. Michelle schreef:

  Leuk idee! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd welke artikelen bij mij het best zijn bekeken. Nog nooit naar gekeken 😉 Ga in elk geval zo door volgend blogjaar. Je schrijft leuke en interessante artikelen.
  Michelle onlangs geplaatst…TAG – Bloggers over bloggenMy Profile

 9. Becca schreef:

  As a 32 year old I often notice that I try to distance myself from the “millennial” generation as there are so many negative connotations. But articles that talk about life in your 30s, those I’m game for! Maybe it’s the same for your other readers.

  • Johanne schreef:

   Ah, I totally understand why. That’s partly why I wanted to focus on it a little. So we would ask ourselves: is it actually true what they say? But you’re probably right that most people our age distance themselves from the stereotypical millennial.

 10. Samantha Sali schreef:

  Hi! Thanks for sharing all of this!
  Samantha Sali onlangs geplaatst…Did I Reach My 2017 Resolutions?My Profile

 11. Laetitia schreef:

  Doorgaan met wat je doet hoor! Ik vind het allemaal super leuk om te lezen – ook die post die jij als blunder beschouwd, onzin wat mij betreft, ik vond het een interessante insteek -. De Milennial kwesties en dertigersdilemma’s zijn echt jouw expertise, die wil ik niet missen hoor. Maar blijf ook vooral over jezelf (en je broertjes) schrijven. Die mix maalt Pinch of Jo zo leuk. Ik wens je heel veel scjrijfplezier en mooie ideeën voor het komende jaar, kan niet wachten om het allemaal te lezen! Fijne jaarwisseling!
  Laetitia onlangs geplaatst…Jaarvooruitzicht 2018: plannen, dromen & wensenMy Profile

 12. Kim schreef:

  Yeah, adulting can be really hard sometimes, but hard work and positive energy gets you what you need.

 13. Seppy schreef:

  Can’t wait to read the one about your 30s!! I’m turning 30 at the end of 2018 so I want to make this year EPIC!!

  Seppy | http://www.elleisforlove.com
  Seppy onlangs geplaatst…{ Powerful Lessons from 2017 : A Year of Growth }My Profile

 14. Anne schreef:

  Ik snap je twijfels over het laten staan van sommige artikelen. Ik heb door het jaar heen steeds een paar oude artikelen verwijderd. Dan las ik ze opnieuw en dacht: ‘dit kan echt niet. Wat wilde ik hier nou vertellen? Dit is zo slecht geschreven.’ Aan de andere kant hoort het inderdaad bij de blogreis. Ik ben benieuwd naar je artikelen in het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling meis!
  Anne onlangs geplaatst…Nouchka en Davy kwamen na 7 jaar toch weer bij elkaarMy Profile

 15. Parul schreef:

  This is such an interesting idea for an end-of-year- post. All your best read posts sound so intriguing. I’m definitely going to bookmark this and read all of them. ?

  Cheers
  http://girlinchief.com
  Parul onlangs geplaatst…Best Of 2017 – Most Memorable Travel ExperiencesMy Profile

 16. Thanks for sharing some articles to read! Hope you have a great new year!

 17. Hannah | Lovely Little Lives schreef:

  I think it’s so helpful to see what articles do well in the year and then you can expand on those because you know what your audience is drawn to, at least that is what I’m trying to do with my blog this year 🙂

  • Johanne schreef:

   Totally! Although it’s still difficult for me to see a line here, haha. Except for all the drama’s we encounter in our thirties (or you know, the other way around: all the awesome things!) I hope you have the best blog year!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge