Smartphone spelletjes

[:nl]Verveel je je écht E-NORM? 5 smartphone-spelletjes om de tijd te doden[:en]Bored to DEATH? Play these 5 smartphone games to kill some time & relax [:]

[:nl]Joe, ik mag dan wel 32 zijn. Maar volwassen ben ik nog lang niet. Ik kan huilen als een klein kind. Lachen alsof ik geen zorg in de wereld heb. En pruilen zoals je nog nooit iemand hebt zien pruilen. Wat ik ook heel goed kan is ontspannen door spelletje te spelen op mijn telefoon of tablet. Het is heel dubbel. Enerzijds vind ik het enorme tijdverspilling en denk ik best vaak: heb je niet betere dingen te doen? (Antwoord: ja.) Maar aan de andere kant merk ik ook hoeveel een spelletje met mijn hoofd doet. Precies wat ik soms nodig heb: het zorgt voor leegte. Even helemaal niets. Kun jij dat soms ook best gebruiken en speel je ook weleens een spelletje op je telefoon? Ik ben zo sportief geweest om mijn favoriete spelletjes voor je neer te pennen. smartphone spelletjes

Zeg je millennial, zeg je smartphoneverslaving. Ik schaam me er een beetje voor, maar ook ik heb problemen met mijn telefoon. Ik kan maar moeilijk loslaten wat daarop gebeurt en check dan ook regelmatig mijn Instagram, Facebook en Twitter. En ja, ik gebruik mijn telefoon ook als agenda, notitieblok, winkel en ik heb apps om hardlopen leuker te maken en te mediteren. Soms doe ik ook wel een beetje aan adulting. Soms. En als ik eeeeecht ontspanning en totale leegte in mijn hoofd nodig heb, dan speel ik spelletjes. Of als ik me verveel. Maar dat gebeurt me niet heel vaak. Ja, in het vliegtuig.

Anti-verveeltip 1: Homescapes

Smartphone spelletjes

Homescapes is mijn favoriete spelletje van dit moment. Zoals ik al eerder eens tussen neus en lippen door zei: het is net CandyCrush, maar dan anders. Dus je hoeft je er niet voor te schamen, vind ik. Het leuke aan Homescapes is dat je ook een verhaal volgt en het huis van de hoofdrolspelers mag inrichten. Ik ben zo’n Sims fangirl dat ik inrichten hoe dan ook geweldig vind. Hekstek (#) never grow up.

Je hebt de optie om in-game aankopen te doen, maar die aankopen zijn niet nodig om vooruit te komen.

Anti-verveeltip 2: MyCafé

Nog zoiets. Ik vind het superleuk om eettentjes en weet ik het wat in te richten en te laten groeien. Ooit, in een ver verleden, had ik het idee om de 50’s diner in Nederland te introduceren, maar zag er later toch vanaf. Iets met doei sociaal leven, doei ritme en een algehele doei. Overigens is de naam die ik destijds heb bedacht later wel door een andere restaurant in gebruik genomen. Hebben ze m’n businessplan soms ingezien? Misschien wel. Burgermeester in Amsterdam was er in ieder geval nog niet toen ik in hetzelfde jaar met de naam kwam. *pochpochpoch*

Lang verhaal weer, zeg. Nuja, MyCafé gaat dus om het opbouwen van een restaurant. Je begint heel klein en met een paar karakters en kunt uitgroeien tot een groot en succesvol café met allerlei klanten die je leert kennen en jou opdrachten geven. Het is wel een langzaam spel als je er geen geld aan uitgeeft. Maar je hoeft er geen geld aan uit te geven. En de karakters maken ook grapjes, soms. Vind ik kek. 

Anti-verveeltip 3: CodyCross

Een soort van versimpelde versie van een kruiswoordpuzzel. Het is wel Engelstalig, dus je Engels moet een beetje op niveau zijn. Ja, dit is een spelletje waarvoor je je hersenen nog wel moet gebruiken. Maar op een leuke manier. En lekker creatief. Ik merk dat het spelen van CodyCross mijn Engelse vocabulaire iets vergroot en dat is voor mij wel handig aangezien ik ook in het Engels blog.

En dan nog: de puzzels zijn erg leuk om te doen. Het spel speelt goed in op de actualiteiten en is dus niet stijf zoals je bijvoorbeeld in NRC, het Dagblad van het Noorden of weet ik het waar ziet.

Anti-verveeltip 4: De Sims FreePlay

Ha. Zeg je tiener-Johanne, zeg je The Sims. Ik heb dat spel PLATGESPEELD. Baal er dan ook zo van dat mijn laptop niet goed genoeg is om Sims 4 op te spelen. Het lijkt me zo’n verschrikkelijk leuk spel. Soms speel ik stiekem nog de allereerste versie met alle uitbreidingen. Ook heel snoezig.

Maar goed, om het verlies van The Sims 4 te verwerken, heb ik de FreePlay variant op mijn telefoon en laptop staan. Het is geen snel spel, dus je moet wel geduld hebben. Maar soms is het leuk om te spelen. Huisje inrichten. Relatie kapotmaken. Jeweetwel. Of je iemand kunt laten doodgaan in het zwembad weet ik niet. Heb nog geen zwembad.

Anti-verveeltip 5: Pearls Peril

Speelde jij ook altijd van die zoekspelletjes (met verborgen voorwerpen dus)? Ik dus wel. Heerlijk vind ik dat. Geef mij een leuk verhaal en ik ben verloren. Wat ik met zoekspelletjes bedoel is dat je een situatie krijgt waarin je letterlijk voorwerpen moet zoeken. Doe je dat snel, krijg je extra punten. Doe je dat niet snel genoeg, dan zijn er geen gevolgen. Dan ben je gewoon sloom. Ik zou zeggen, probeer het eens, ondanks mijn vage uitleg.

En het mooie is: ze zijn allemaal beschikbaar op Android- en iOS-toestellen! Feest. Mocht je geen van beiden hebben: euhm, geen idee wat je dan mot.

Speel jij wel eens spelletjes op je telefoon of tablet? En heb je nog tips? #werkontwijkendgedrag

[:en]Hi. Yeah. I may be 32, but don’t really feel like a grown-up yet. I can cry like a little girl. Smile like I don’t have a care in the world. And pout like no one has ever pouted. One of my other non-adult skills is finding relaxation in games of my phone or tablet. It feels kinda double, though. On the one hand, I feel like it’s a complete waste of time and I often wonder: don’t you have anything better to do? (Answer is yes). But on the other hand, I also know what a game can do with my head. Exactly what I need sometimes: get it empty. Total bliss. Do you want some of that and are you willing to try some silly game (I really know how to promote my blogs, right?)? I was kind enough (hehe) to jot down some of my favorites.

You say millennial, you say smartphone addiction. I’m a little embarrassed to admit it, but I too have some serious smartphone issues. I can never let that thing go completely, so I regularly check my Instagram, Facebook and Twitter. And yes, I also use my phone as a calendar, notepad, megastore and I have apps to make running more fun and to meditate. Sometimes I am successful at adulting. Sometimes. And when I reaaaally need some relaxation and an empty brain, I play games. Or when I get bored. But that doesn’t happen very often. Yeah, when I’m on the plane.

Smartphone game tip 1: Homescapes

Smartphone spelletjes

Homescapes is one of my favorite games. As I said before: it’s like Candy Crush, but different. And more fun. Nothing to be ashamed of. The fun thing about Homescapes is that there’s an actual story to follow AND you get to decorate the main character’s house. I’m such a Sims-fangirl that I love decorating. No matter what. Hashtag never grow up.

You do have to option to buy stuff in the game (with actual money), but it’s not mandatory or necessary even, to level up.

Smartphone game tip 2: MyCafé

Another thing I love: decorate diners, restaurants and what not. In the past, ouch okay, ten years ago, I had the idea to introduce the concept of a 50’s diner in the Netherlands. I didn’t go through with it in the end, though. Something to do with lack of a social life, lack of rhythm and I just wasn’t ready to live a restaurant life (that’s another game!). I even had a name back then, which an ACTUAL restaurant stole. Or took. They probably didn’t steal the name, because they didn’t actually know that I came up with it. Great minds think alike, I guess. Ahem.

Pff, such an irrelevant story. Anyway, MyCafé is about building up a café/restaurant. You start out small and get to know a few characters. If you play the game the way you’re supposed to, you can grow your café into a big an successful place with all types of customers who will give you assignments. It’s not a fast game if you don’t spend any money on it. But that’s fine by me.

Oh, and the characters sometimes make jokes. Love it.

Smartphone game tip 3: CodyCross

CodyCross is sort of the simple version of a crossword puzzle. It’s probably not a difficult game if English is your first language, but I like to play it because I improve my English vocabulary with it. Which I need, since I blog in English, next to Dutch. (Really Johanne? Tell me more?)

And another thing: I like the subjects of the puzzles. They’re current and not as stiff as one might find them in the newspapers.

Smartphone game tip 4: The Sims FreePlay

Ha. When I was a teenager I was so addicted to that game. Where’s Johanne? Playing The Sims. Duh. I played the HECK out of that game. And I’m so bummed that my laptop isn’t good anything to install Sims 4 on it. Looks like such a fun game. Sometimes I do still play the very first one that came out, with all the expansions. So cute. And strange.

Anyway, to deal with the loss of The Sims 3, I downloaded the FreePlay one on my laptop and tablet. It’s not a fast game, so you have to be patient. Unless you’re willing to spend money (like with all the other smartphone games). But sometimes it’s so fun to play. To decorate a house. Destroy a relationship. You know how it is. I don’t know if you can kill someone in your pool (remember that?). I don’t have a pool yet.

Smartphone game tip 5: Pearls Peril

A hidden object game. Ever played one? I have. And I love ‘em so much. Just give me a fun story and I’m entertained for hours. There are a lot of hidden object games out there, and I don’t like them all. Those detective things are a little too dark for me. And Pearls Peril isn’t dark. That’s why I like it so much. The concept is easy: find the hidden objects in every scene. If you’re fast you get extra points. If you’re not, nothing happens. There are no consequences.  You’re just slow. Just try it, please, despite my vague explanation.

Do you ever play games on your phone? If yes, which ones? #workevadingbehavior (is that a thing?)

 [:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 4 Comments
 1. Evelyne schreef:

  Hier een game-player 🙂 Maar dan op Facebook. Ik speel Marketland (een winkel opbouwen), Caféland (een restaurant opbouwen) en Supercity (een stad opbouwen). Heerlijk 😉 Op mijn Smartphone speel ik 2 woordspelletjes, om de tijd onderweg te doden 😉 Ik speel Woordsnack en Woord Kruis.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn Verhaal #3 | Fout in het contract?My Profile

  • Johanne schreef:

   Leuk! Vroeger (naja, wat is vroeger, haha) ook heel veel op Facebook gespeeld. Marketland klinkt ook superleuk. Eigenijk, die andere twee ook wel. Ik ga ze eens opzoeken. Tnx voor de tips.

 2. Irene schreef:

  Aaah yes! Ik ben ook zo’n smartphonegamer. Haha 😀 Ik speel vooral veel Tripletown. Ik heb de volledige versie zelfs gekocht omdat je anders gebonden bent aan een soort van levens waardoor je niet altijd kan doorspelen. Die Pearls Peril lijkt me super tof. Ga ik eens bekijken! 😀
  Ik heb ook een tijd een woordzoekspel gedaan dat je een aantal letters krijgt en dan woorden moet maken, maar dat was ik snel moe.
  Irene onlangs geplaatst…Ik heb een écht logo!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge