Vision board 2024

6 persoonlijke doelen voor 2024

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n doelensteller en al helemaal niet iemand die zich eraan houdt. Ik hou mezelf er eigenlijk nooit aan (deels omdat ik gewoon vergeetachtig ben), maar ik vind het wel fijn om een soort van houvast te hebben. Een soort leidraad door het nieuwe jaar. Daarvoor heb 6 persoonlijke doelen voor 2024 opgesteld. Ze zijn enkel persoonlijk, omdat ik nieuwe zakelijke doelen uitstel tot volgend jaar. Eerst mijn rust (ha, da’s al een doel) terugvinden en dan de rest. 

Rust vinden

2023 was een hectisch jaar. De eerste vier maanden stonden in het teken van de verkoop van ons huis in Gelderland (dat opzich zelf al meer dan hectisch was) en de verhuizing naar Spanje. Maar ook daarna vond ik de rust niet. En dat is ook niet gek, wellicht. Want een verhuizing naar een nieuw land (waarvan de eerste twee maanden bij de schoonouders in huis) is niet niks. Ik moest wennen aan de taal (Galisisch lijkt níet als twee druppels water op Spaans), de wegen (bergweggetjes zijn een b*tch) en de afstand tussen ons huis en voorzieningen. Waar ik voorheen lekker wandelend of op de fiets naar de winkel kon, moet ik nu met de auto. En dat betekent hellingrijden. En ik vind dat zo eng. Dus ja, veel om aan te wennen. Maar het komt wel. Dit jaar zal het beter zijn en ga ik die rust vinden. 6 persoonlijke doelen voor 2024

Spaans praten

God ja, meer een dingetje dan ik dacht. Ik ben volop Spaans aan het leren en ik versta al heel veel. Maar zodra ik iets moet zeggen, blokkeer ik. Woorden lukken me dan nog, maar een zinsconstructie? Nee. Daar heb ik dan niet de rust voor in mijn hoofd. Probleem is: mijn vriend en ik praten al sinds we elkaar kennen Engels met elkaar. En hij is de enige met wie ik iedere dag Spaans kan praten. We hebben verder geen familie in de buurt en die dagelijkse schoolrun is ook niet echt noemenswaardig om mensen te ontmoeten. Dus ja, eerrst meer met mijn vriend oefenen en dan komt de rest ook!

Meer doen wat ik leuk vind

2023 stond in het teken van verhuizen. En in het teken van het settelen van de jongens. Maar ikzelf ben een beetje op de achtergrond geraakt. Ik heb enigszins gedaan wat ik leuk vond (lekker veel lezen), maar wil meer tijd besteden aan de dingen die ik fijn vind. Om die o zo harde rust weer terug te vinden. 

Gezonder eten maar niet minder genieten

Gezonder gaan eten is natuurlijk niet per se een leuk doel. Niet voor mij, haha. Wel een uitdaging. En ik ken mezelf te goed om te zeggen: ik ga vanaf nu alleen nog maar yoghurt light, kwark, fruit en kip met rijst eten. Want dat gebeurt niet. Sleutelwoord is natuurlijk altijd balans, maar ik denk dat er ook wereld te behalen valt door meer zelf te bakken en koken. Door lekkere bananenbrood te maken of pompoenbrood. Door zelf bagels en english muffins te bakken, in plaats van die bagels uit de supermarkt. Door niet zo veel meer uit pakjes en zakjes te doen, maar natuurlijker te koken. En ik vind groenten helemaal niet vies, lekker zelfs. Maar ik vind het vaak te veel moeite om daar dan weer een extra pan voor klaar te zettten. Dus ik ga lekker miljoen groentes in de oven gooien en daarvan genieten. Nou ja, een leuk doel met duizend ideeën. 

Vollere aandacht voor de mensen om mij heen

Door werk en zorg voor de jongens vind ik het lastig om het soms ook bewust léuk te hebben met hen en mijn vriend. Ik ben dan gewoon moe en keer soms een beetje in mezelf door een beetje op mijn telefoon te scrollen. Niet altijd heel gezond, maar het is een soort coping mechanism. Zodra ik wat meer energie heb, wil ik weer meer bewuste aandacht besteden aan iedereen om mij heen.

Tattoo laten zetten

Al sinds de jongens geboren zijn wil ik een tattoeage. Niet van hun hoofden, maar iets moois. Hun geboortebloem met hun naam, of een stuk uit de tekst van You Are My Sunshine van Johnny Cash omdat ik dat heel voor ze zong toen ze net uit het ziekenhuis kwamen. Of allebei. In ieder geval, dit jaar wil ik echt een afspraak maken om hem eindelijk te laten zetten. Ik wil niet meer wachten!

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 1 Comment
  1. Saskia schreef:

    Wat een mooie doelen voor 2024! Hopelijk kan je er een hoop afvinken dit jaar. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *