Maki sushi - restaurant-worthy

[:nl]6 restaurantwaardige gerechten om thuis na te maken [:en]6 restaurant-worthy dishes to recreate at home [:]

[:nl]Je ziet het misschien niet aan me af, maar ik houd van eten. Heel erg veel. Kijk maar op mijn Pinterest-pagina. Doordeweeks weet ik me nog aardig in te houden, maar in het weekend eet ik aardig ongezond. Het is tegenwoordig bijna standaard dat we een zak Doritos nacho cheese eten met daarbij homemade guacamole (zo lekker). Chocola ligt standaard in de kast, evenals koekjes. Maar waar je me echt blij mee maakt is het avondeten. Patatjes, lekkere hamburgers, pasta’s. Noem maar op. Een lekker avondmaal maakt me heel gelukkig. Soms probeer ik dingen die ik in restaurants eet na te bootsen, maar het lukt me niet altijd even goed, of ik ben er nog niet aan toegekomen. Wat zijn nu de dingen die ik echt een keer thuis wil maken of al thuis heb nagemaakt? Disclaimer: onze ideeën over restaurantwaardig hoeven niet overeen te komen.

Pho Bo

Ja, dit is echt mijn ultieme geluksmaal. De eerste keer dat ik dit at was in 2015 in Amerika. Sindsdien heb ik het een paar keer in restaurants in Nederland gehad, maar zij hebben die eerste keer niet kunnen overtreffen.

Wat is pho? Pho is een Vietnamese bouillonsoep met daarin rijstnoedels, allerlei kruiden (koriander!), pepers en limoen. Je kunt er kip in doen, maar ook varkensvlees, rundvlees of helemaal geen vlees. Mijn favoriet is dus pho bo: met rundvlees. De reden waarom ik pho nog niet thuis heb gemaakt is dat als je het goed wilt doen, je even de tijd moet nemen. Alleen al de bouillon moet vier uur lang op het vuur staan. Alleen dan krijg je echt de smaak die je wilt hebben. Bovendien heb je als je die bouillon wilt maken vlees nodig met veel bot en been. Dat doe ik dus niet zo snel.

Er zijn veel snellere alternatieven te vinden, maar alsnog ben ik bang dat ik het niet ga maken. Er zitten gewoon teveel ingrediënten in voor mij haha. Zoals ik al eerder heb gezegd: als iets meer dan zeven ingrediënten heeft, haak ik af. Zo stom, want dit is echt mijn ultieme gerecht. Als het gemakkelijk was zou ik het wel iedere dag kunnen eten.

Hier is het originele recept, en hier en hier een snellere variant.

Broodje pulled Pork

Pulled Pork - restaurant-worthy

Ik heb een slowcooker thuis, dus ik heb al een keer een variant gemaakt op de originele pulled pork. Deze variant heb ik van mijn vader geleerd en is met karbonade. Normaal gesproken maak je pulled pork met varkensschouder (procureur), maar omdat ik daar geen moeite voor wil doen (hoi luiheid), en het iets te prijzig vind, maak ik het met karbonade. Hoewel het niet hetzelfde is, is het meer dan prima!

Pulled pork is echt iets wat wij op zondag eten als we lekker een dagje thuis zijn. Ik doe ‘s ochtends de (zelf)gekruide karbonade erin samen met wat barbecuesaus en laat de slowcooker zo acht uur lang het vlees gaarkoken. Als het klaar is gooi ik nog even snel wat broodjes in de oven en zet ik de in de winkel gekochte coleslaw klaar. Heerlijk! Toch wil ik heel graag een keertje procureur in huis halen en alles doen zoals het moet, dus kruidjes erbij, zelf een bbq-saus maken en mijn eigen coleslaw maken. En weet je wat ook heel lekker is? Als je de pulled pork in een wrap doet. Mjam!

Chicken Burger

Dit is iets minder fancy, want de kipburger is eigenlijk geïnspireerd op de McDonald’s en Burger King. Ja, ik houd heel erg van fast food. #sorrynotsorry. Onlangs heb ik zelfs de Chicken Big Mac gehad en hij was heel lekker! Aanrader voor iedereen die weleens in de Mac komt. Hoor mij nou, lekker chique de McDonalds aanraden…waar gaat het heen met mijn leven?

In ieder geval, thuis maak ik ook regelmatig een kipburger. Soms de ongezonde en soms de iets gezondere variant, maar altijd met een buttload aan avocado. Mijn kipburger komt niet in de buurt van de fast food-varianten, maar hij is zeker wel lekker. Ik gooi altijd eerst wat kaiserbroodjes in de oven. Soms bak ik die kant-en-klare kipburgers van de Appie op (ongezond) of ik snij een paar kipfilets in dunne plakjes. Tegelijkertijd maak ik wat bacon klaar, snijd ik een hele avocado en wat augurkjes. Als de broodjes klaar zijn, doe je de burger erop, bacon, een plak cheddar, augurk en avocado. Vervolgens gooi ik er megaklodders mayo en ketchup op en klaar.

Sushi

Maki sushi - restaurant-worthy

Sushi is echt een feestmaaltijd voor mij. Een paar jaar geleden at ik voor het eerst sushi in zo’n all you can eat-restaurant. Ja, zelfs dat vond ik lekker. Later besefte ik dat ik voor betere sushi naar andersoortige restaurants moest, dus dat deed ik ook. Op een gegeven moment ging ik het thuis maken met een toenmalig vriendinnetje, ongeveer vier jaar geleden denk ik. Sindsdien ben ik bij iedereen aan het propaganderen: home-made sushi is het beste ooit! Ja, dus dit is een recept dat ik met succes heb na kunnen maken. Vind ik dan. En mijn ouders. En mijn jongste broertje.

Twee weken geleden tijdens mijn verjaardag was het ook weer zover. Ik maakte toen (het is altijd maki) rolletjes in allerlei combinaties met zalm, biefstuk, lente-ui, avocado (is ‘ie weer) en komkommer. Serieus, maak het thuis. Het is helemaal niet zo moeilijk. En voor een goede prijs heb je megaveel sushi. Als je het een beetje eng vindt, kun je de eerste keer prima zo’n pakket halen bij de Albert Heijn. Daarna weet je precies hoe het moet. Tip van de dag: doe wat vershoudfolie om je rolmatje heen, zo blijft hij altijd schoon en hoef je niet telkens een nieuwe te kopen. Schoonmaken is namelijk niet zo gemakkelijk.

Koreaanse bibimbap

De bibimbap heb ik stiekem nog nooit gehad. Maar het lijkt me zoooo lekker. Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht met groenten, vlees en gefermenteerde peperpasta. De reden waarom ik dit gerecht nog nooit heb gemaakt is omdat er zo verschrikkelijk veel ingrediënten in zitten. En wie mij inmiddels een beetje kent: ik werk het liefst met zo min mogelijk ingrediënten. Bibimbap wordt officieel met een rauw ei geserveerd, echter zou ik dat niet zo snel doen. Maar kijk nou eens naar de foto, ziet het er niet prachtig uit? Hier vind je het originele recept, maar wel met gebakken ei.

 Bavette

Mmmm, bavette. Eén van de beste stukjes vlees ter wereld. Ik at voor het eerst bavette in een klein restaurantje in Groningen en was daar direct om. Bavette wordt ook wel vanglap genoemd, ‘t is een stuk vlees afkomstig van de onderkant van de koe. Klinkt een stuk minder luxe zo, he? Maar dit stukje vlees heeft zo ongelofelijk veel smaak, het is echt geweldig. Je kunt ‘t eten met frietjes ernaast, maar ook met tagliatelle en parmezaanse kaas ernaast. Heerlijk. Wat? Ik ben helemaal niet enthousiast?

Sinds ik ‘m in Groningen in de Grote Frederik heb gegeten, ben ik eigenlijk nooit meer iets op gelijkwaardig niveau tegengekomen. Laatst at ik ‘m weer in Langweer. ‘T was wel lekker maar niet zoals die ene (twee of drie) keer eerder.

Dit is echt een stukje vlees dat ik thuis niet zelf durf te maken. Het is namelijk niet het meest goedkope stukje vlees, dus ik als ik dit verpest word ik heeeel chagrijnig. Als iemand hier nog de gouden tip voor me heeft (als in: kan niet misgaan) dan hoor ik het graag.

Waar kan ik jou voor wakker maken ‘s nachts?

[:en]You’ll probably won’t guess it when you see me, but I love food. A lot. You can check my Pinterest-page for proof. During the week I’m usually a pretty healthy eater, but in the weekend all of that is gone. We usually eat a bag of Doritos nacho cheese with homemade guacamole (yum). Chocolate is always there when I need it. The same goes for cookies. But for me, it’s all about dinner. Dinner is what makes me the happiest. Fries, hamburgers, pasta. You name it, I will eat it. Sometimes I try to recreate something I ate in a restaurant. Sometimes I succeed, sometimes I don’t and once in a while, I’m too scared to even try it. What kinds of food, you ask?

Pho Bo

Yep, this is my favorite meal ever. Eating pho makes me so happy. The first time I ate was in 2015 when I was in the US. Since then I haven’t been able to find anything that lived up to that experience. I tried it in some restaurants in the Netherlands, but it just wasn’t as good as that one time.

What’s pho? Pho is a Vietnamese soup with rice noodles, herbs (cilantro!), peppers and lime. You can add chicken, pork, beef or no meat at all. My favorite is pho bo: the one with beef. The reason why I didn’t try this at home is because it takes a lot of time. The stock takes four hours, and that’s not the only thing you have to make. But if you want the real deal, that’s what you do. Also, you’ll need to make the broth with marrow and knuckle bones. Something you can’t just buy in the supermarket. At least, not here in the Netherlands.

There are some easier and faster alternatives, but I’m afraid I won’t make those anyway. These recipes contain too much ingredient, yo! Like I said before: don’t give me a recipe with seven or more ingredients, because I won’t make them. It’s silly really because this truly is my ultimate dish. If it was an easy dish to make, I would probably eat it every day.

Here’s the original recipe, and here’s a quicker version.

Pulled pork sandwich 

Pulled Pork

I do have a slow cooker at home, so I’ve tried a variety of the original pulled pork. This one I learned from my dad and is with pork chops. Of course, usually you make it with pork shoulder, but since I don’t want to go through the trouble of buying that (hi, laziness!) and it’s a little pricey, I’ll stick with the pork chops for now. I know it’s not the same, but I like it nonetheless.

I usually make pulled pork on a Sunday when we’re home for the entire day. In the morning I turn on my slow cooker and add the (seasoned) pork chops, together with some bbq sauce. The rest I leave up to the slow cooker for about eight hours. When the meat’s done I throw some buns in the oven (haha, shit laughing at my own jokes again) and I put the store-bought cole slaw on the table. Delicious! Still, I would like to make the real deal one day and do everything myself. Make my own bbq sauce and my own cole slaw. And you know what’s the absolute best too? If you put the stuff in a tortilla wrap. Yum!

Chicken Burger

So, yeah, this one is a little less fancy (even less fancy than the pulled pork, yes), because it’s inspired by McDonald’s and Burger King. Yes, I love fast food. #sorrynotsorry. Recently I had the Chicken Big Mac and I loved it! For anyone who ever goes there: try it! Pff, are you reading this? I’m recommending people to go to Mcdonald’s. What has my life come to?

Anyway, at home, I regularly make a chicken burger too. Sometimes the healthier variety and sometimes a little less healthy, but always with a buttload of avocado. Yes, that you don’t get in a fast food restaurant. My chicken burger doesn’t even resemble the ones from the Mac or Burger King, but it’s good. I start with throwing bread in the oven (no, I won’t make the joke twice), bake the unhealthy chicken-to-go burgers or the chicken fillets (sliced). At the same time, I cook the bacon, cut the avocado and slice some pickles. When the buns are ready, you can add the chicken first, then the bacon and cheddar, pickles and avocado. Lastly, I throw on a lot of mayo and ketchup and it’s ready to eat!

Sushi

Maki sushi - restaurant-worthy

Sushi is my go-to party meal. A couple of years ago I ate sushi for the first time in an all you can eat restaurant. Yes, even that I liked. Later on, I realized that in order to get better sushi, I had to go to better restaurants. So I did. About for years ago, a friend came to my house to make sushi together. She said it was the best. And, yes, yes it was the best. Ever since I’ve been propagandizing the heck out of it: homemade sushi is the best thing ever! Yes, so this is a recipe I have been able to recreate with success. At least, I think so. As do my parents. And my youngest brother.

Two weeks ago I made it for my birthday. I made (always maki) rolls in different kinds of combinations with salmon, beef, spring onion, avocado (there it is again) and cucumber. Seriously, make this at home. It’s not that hard and also not very expensive! You get a loooot of sushi for a very good price.

Korean bibimbap

I have to be honest here. I’ve never actually had bibimbap. But it looks soooo good. Bibimbap is a Korean rice dish with vegetable, meat and fermented pepper paste. The reason why I never tried to make this is that it has so many ingredients. Also, you have to serve bibimbap with a raw egg, something I wouldn’t do so quickly. But look at the pictures on Google and tell me it doesn’t look pretty. You can find an original recipe here.

 Bavette/flank steak

Mmm, bavette. I don’t know if bavette is also called bavette in English?  I think it’s called flank steak. Ah, well. It’s one of the best pieces of meat in the world. The first time I ate it, I was in a cute and small restaurant in Groningen and I was completely hooked. Flank steak comes from the abdominal muscles of a cow (so from the belly). When I say it like this, it sounds a lot less fancy, doesn’t it? But this piece of meat has so much flavor, I absolutely love it. You can eat it with fries or with tagliatelle and parmesan. Or, however you like.

Since I ate the flank steak in de Grote Frederik in Groningen, I never actually encountered the same piece of meat of the same quality anywhere else. A couple of months ago I ate it again in a small village in Friesland, and it was nice, but not the same as the first (second or third) time I ate it.

I’m scared to make this at home for two reasons. One is because it’s not the cheapest piece of meat, so if I mess up I will be sooo grumpy. Second, I’m scared that it will never be as good as the first time I ate it and then I will realize that I can never ever get it anywhere else than where I ate it the first time. I’m being a little dramatic, I know. But that’s just who I am.

What are you willing to wake up for in the middle of the night? Any of the above?

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 31 Comments
 1. Gerlinde schreef:

  Nu al fan van de sushi. Die ga ik zelf ook proberen. Thanks voor je verhaal en inspiratie!

 2. Margon schreef:

  Oh nee! Nu heb ik de fout begaan met flinke trek jouw blog te lezen.. Help!! Je kunt mij sowieso wakker maken voor een heerlijke maaltijd. Wat dat betreft herken ik me wel in jouw verhaal, doordeweeks gewoon netjes eten en in het weekend genieten van “ongezonde” maaltijden! En chips… Vaste traditie op vrijdagavond, verder blijf ik er zoveel mogelijk vanaf. Of tenminste, dat probeer ik.. Dat broodje pulled pork ziet er heerlijk uit <3 Ik heb geen slowcooker, maar het staat in de planning dit eens te proberen op de bbq.
  Margon onlangs geplaatst…Van longrevalidatie naar halve marathon – Deel 9My Profile

 3. Beau Bewust schreef:

  Leuk artikel! Ik maak regelmatig zelf sushi!

 4. Sushi zelf maken staat al op de planning, Pulled pork ook, lekker!
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…50 Fun Questions Tag!My Profile

 5. Dhini schreef:

  Ik heb er zin in om weer sushi te maken. Love heerlijke gerechten. Graag zou ik iedere week naar alle restaurant gaan om gerechten lekker te proeven.
  Dhini onlangs geplaatst…Vichy IdéaliaMy Profile

 6. These all sound so yummy! I love trying to recreate my favorite dishes from restaurants I frequent!

 7. kim schreef:

  Maak mij maar wakker voor sushi.. gotta love sushi! En hoe!!!! Addict hierzo haha. Tijdens mijn zwangerschap moest ik de zalm sushi laten staan, die schade ben ik nu aan het inhalen. Ik denk dat ik mijn wederhelft wel erg blij kan maken met een hapje van de pulled pork
  kim onlangs geplaatst…9x inspiratie DIY bed ombouw van palletsMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, ja dat denk ik ook wel van je wederhelft. Die van mij vraagt ook regelmatig wanneer ik het weer eens maak. Oooh, joh, kan me voorstellen dat ik de sushi ook heel erg ga missen als ik zwanger ben, haha!

 8. Sandra schreef:

  Dank je wel, nu zit ik te watertanden… haha… 😉
  Ik herken heel veel. En ik vind die kipburgers van de Appie stiekem heel lekker.
  Ik heb echt een zwak voor kaas en dan vooral blauwe kaas. YUM-MIE!
  Sandra onlangs geplaatst…Reactie op Papardelle met champignons en broccoli voor 1 persoon door SandraMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, ja die zijn stiekem ook heel lekker. Soms wil ik alleen het idee hebben dat ik gezond moet doen en dan pak ik de normale kip ;-). Oeh, ja. Kaas is heerlijk. Ben het helemaal met je eens wat betreft blauwe kaas. Heerlijk. Druifjes erbij 🙂

 9. A chicken burger! Love this idea. I’ll have to try 🙂
  Corey | The Nostalgia Diaries onlangs geplaatst…Wonder Woman: A Nostalgic Hero Returns to the Big ScreenMy Profile

 10. Marielle schreef:

  Je krijgt meteen honger na deze post haha!

 11. Evelyne schreef:

  Ik vind Foodpics op zich al heerlijk verslavend om naar te kijken. Mijn favoriet van dit lijstje hier is de Chicken Burger. Yes, fastfood, maar je kan er zelf alle kanten mee op. Heerlijk!
  Evelyne onlangs geplaatst…PocketlettersMy Profile

 12. Chantal schreef:

  Heerlijke gerechten! Mij kan je altijd wakker maken voor pasta!
  Chantal onlangs geplaatst…Satin sleepwear by LASCANA | Enjoy life!My Profile

 13. jehava schreef:

  I totally want to try making my own suishi and need to just do it!

 14. These all sound so good! Pulled pork is a favorite in my house. Thanks for sharing these!

 15. Chelsie schreef:

  I LOVE Sushi, but I don’t know if I could make it at home. I don’t think I’d have the patience!

 16. Jaaaa, bavette!! Zo lekker! Helemaal met zelfgemaakte rode uien compote.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Mijn nutteloze talenten – dingen die ik kan en die nergens op slaan.My Profile

 17. Lotte schreef:

  En nu heb ik honger haha. Klinkt allemaal erg lekker! Mij mag je ’s nachts wakker maken voor zuurkool (overschotel, stampot of iets anders maakt niet uit) Ja ik ben raar ik weet het haha.
  Lotte onlangs geplaatst…Makeup Eraser | Make-up verwijderen met alleen water!My Profile

 18. Shirley schreef:

  Handig, want ik was toevallig net op zoek naar nieuwe recepten. Ik val altijd nogal in de herhaling als er mensen bij me komen eten.
  Shirley onlangs geplaatst…Mijn (gebrek aan) succesreceptenMy Profile

 19. Rianne schreef:

  Aaaaah sushi! Ik heb het vaker thuis gemaakt, maar dat vind ik lang niet zo lekker als het restaurant waar ik ga. Ook all you can eat trouwens, maar de kwaliteit is zó goed! Dus ik ga eigenlijk liever fijn naar het restaurant, haha. Toch maak ik het wel eens thuis omdat het gewoon ook een hele leuke tijdsbesteding is!
  Rianne onlangs geplaatst…En nou bakkes houweMy Profile

 20. Rowan schreef:

  Wat een heerlijke receptjes zeg!
  Rowan onlangs geplaatst…April | This made me smileMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge