Adulting apps

7 superhandige apps die het volwassen leven nét iets makkelijker maken

Al zolang ik een iPhone heb, ben ik verslingerd aan apps. Ik weet nog goed toen ik mijn eerste kreeg in 2012. Poef bam. Doei sociaal leven, hallo spelletjes. En ik speelde echt alleen maar stomme spelletjes, gewoon omdat dat ineens kon (daarvoor had ik een HTC en die was een stuk beperkter). Nu ben ik natuurlijk stukken volwassener en is mijn appgebruik iets meer uitgebreid. Jeweetwel, ik gebruik planners, kortingsapps, taalapps en Dropbox. Harrrstikke verantwoordelijk. En stiekem één spelletje: Homescapes. Candy Crush, maar dan anders. Nu dacht ik dat het passend bij het thema van mijn blog (iets met volwassen worden en alles daaromheen, heel erg niche *kuch*) leuk zou zijn om een paar adulting apps die ik op mijn iPhone 8 heb staan met je te delen. Wat jij?

Eind november was het eindelijk zover, ik ging een iPhone 8 kopen. Ik liep nog steeds rond met een 5S. Zoooo achterhaald (grapje). Oké, niet dat er nu iets is veranderd. Op de grootte van de telefoon en de kwaliteit van de foto’s na. EN ik heb meer ruimte. Voor apps dus. In totaal zo’n 44 zelf gedownload. Mijn vriend schrikt er altijd van als hij weer eens mijn telefoon in zijn handen heeft. ‘Waarom heb jij er ooit zoveel nodig?’, zegt hij dan. ‘Is gewoon leuk en handig’, antwoord ik. En is ook zo. Apps redden mijn leven soms. Als ik me verveel. Als ik dingen heb gepland. Als ik moet weten waar ik naartoe ga. En ik gebruik zelfs een app om Spaans te leren. Onze generatie boft maar met al die technologie ;-). Hoe deed ik dat vroeger ook alweer zonder een dikke iPhone 8?

Gewoontes en productiviteit: Habitica

‘Motivate yourself to achieve your goals.’ Als je jouw gewoontes en productiviteit op een speelse manier wilt bijhouden, dan is dit een superleuke app. Het is eigenlijk dus, zoals de naam het al een beetje zegt, een gewoonte-tracker (habit), maar dan in spelvorm.

Je zet eerst de taken op een rij die jij in het dagelijks leven wil doen. Als je die taak volbrengt, verdien je ervaring en goud. Dit laatste kun je gebruiken om uitrusting, voorwerpen en persoonlijke beloningen te kopen. Ervaring maakt dat jouw poppetje level-up gaat en je speelt er ook nog eens allerlei dingen mee vrij! Op een gegeven moment krijg je, als je het goed doet, ook nog eens een huisdier. Hoe leuk is dat! (Oh, en als je het niet goed bijhoudt, dan ga je dood.)

Van je afschrijven: Lifecraft – journal & emotions

Soms is het fijn om na een lange dag even alles op een rijtje te zetten. Een deel van ons gebruikt haar blog daarvoor en een deel zal ongetwijfeld gewoon praten met haar vriend/vriendin/man/vrouw/bestie/vader/moeder/broer/zus. Maar soms is het ook handig om eerst even alles voor jezelf op te schrijven. En dan is een app als Lifecraft handig. Je kunt het als dagboek gebruiken, inclusief wachtwoord erop. Je kunt ‘journals’ schrijven voor allerlei aspecten in je leven en je kunt ze dus ook opdelen in secties. Bij ieder stukje dat je schrijft mag je ook een emotie toevoegen: gelukkig, geliefd, optimistisch, verrast, bang, verdrietig, verveeld of boos. Op een gegeven moment zal de app een patroon herkennen dat jou zal helpen naar een positiever leven. Of in ieder geval, dat beweert Lifecraft. Zover ben ik zelf nog niet!

Beweging krijgen: Zombies, run!

Tja, het is voor veel van ons lastig om te sporten. We doen het niet omdat we moe zijn na een lange werkdag, we vinden sporten maar stom en we hebben stiekem wel betere dingen te doen. IS NIET ZO. We moeten allemaal bewegen, zo ook jij en ik. Nu is de meest gemakkelijke sport (niet gemakkelijk…meest voor de hand liggend?) hardlopen. Je hebt er alleen een leuke outfit en goede schoenen voor nodig en gaan met die banaan. Maar alsnog kunnen we ons nog niet eens naar onze eigen achtertuin bewegen om vervolgens stap voor stap tempo op te bouwen.

De makers van Zombies, run! hebben er iets leuks op bedacht. Iets origineels vooral. Wie écht weer wil gaan hardlopen en op zoek is naar iets om het leuk te maken, zou deze app moeten proberen. Je zit dus eigenlijk middenin een zombie-epidemie en de overgebleven mensheid heeft jou nodig. Tijdens het hardlopen voer je missies uit en verzamel je dingen die de mensheid nodig heeft om te overleven. En soms wordt je achterna gezeten door zombies. Niks engs aan ;-). Ik denk dat dit spel een heel goed extra element toevoegt aan het hardlopen. Je raakt er wellicht gemotiveerder door en hebt zin om die doelen die jou gesteld worden te halen. Doe je mee?

Zombies, Run! Mediteren en mindfulness: Headspace

Het volwassen leven is al druk zat. En met alle technologie en andere afleidingen om ons heen is het moeilijk om helemaal niets te doen. Voor wie mediteren een kans wil geven, is de app Headspace ontwikkeld. Ik heb tot nu toe alleen de gratis variant gebruikt, maar het is echt een goede manier om kennis te maken met meditatie én mindfulness. De eerste paar lessen leer je dat meditatie helemaal niet zweverig hoeft te zijn en al helemaal niet in een kleermakerszit op de grond moet. Nee, je wordt op een heerlijk rustige manier meegenomen naar leegte. Je krijgt uitgelegd waar je op moet letten (niets anders dan je ademhaling), hoe je het beste kunt zitten en wat je ermee bereikt. De stem helpt je ook afleiden van de drukte in je hoofd. Ik vind het echt een hele slimme en fijne app om als beginner te gebruiken!

Geen ‘Wat moet ik aan?’ meer: Pureple Outfit Planner

Je weet inmiddels dat ik altijd een vreemde eend in de bijt moet toevoegen. Zo ook hier. Ik heb natuurlijk helemaal niets met fashion, dus daarom past de app niet helemaal in het rijtje. Maar wel ben ik een volwassen persoon die iedere dag weer een poging doet om iets normaals, leuks en prettigs aan te trekken. En dan is deze app nuttig.

Het is vooraf wel veel werk, want je moet natuurlijk al je kledingitems in die app zien te krijgen. Dit kun je doen door in de app zelf te zoeken naar de kledingitems (in webshops van merken/winkels) en door foto’s te maken van je kleren. Als je dat allemaal hebt gedaan (succes!), dan gaat de app voor jou kledingcombinaties maken. Mocht je zonder inspiratie zitten. EN DAT is superfijn! Want ik heb geen ideeën meer.

Centjes op orde: Grip

Grip is heel specifiek een app voor ABN AMRO-gebruikers. Zoals ik. Ik denk dat andere banken ook wel soortgelijke apps hebben, maar dat weet ik niet zeker. Wel is er een algemene app die je kunt gebruiken en dat is Spendee. Je zal er alleen iets meer werk aan hebben omdat Spendee niet jouw bankrekening kan inzien.

En dat kan Grip dus wel. De app is namelijk gekoppeld aan mijn Internet Bankieren-app en registreert dus al mijn inkomsten en uitgaven automatisch. Voordat je begint moet je uitgaven in categorieën indelen en daarna registreert de app dus waaraan jij veel geld uitgeeft. Zo zie ik bijvoorbeeld dat ik maandelijks belachelijk veel geld uitgeef aan het huis, maar ja. Dat is niet zo gek als je kijkt naar de huur, belastingen, energie en water etc. Nou ja, daar gaat het ook niet om. Soms is het gewoon heel handig om je uitgaven te monitoren en dan zijn apps als Grip of Spendee heel handig.

Investeren (blegh): BUX

Real talk. Onze generatie heeft het niet getroffen als het gaat om pensioenregelingen. Mijn opgebouwde pensioen is niet om over naar huis te schrijven en nu natuurlijk helemaal niet meer sinds ik zzp’er ben. Naar een pensioen kan ik dus wel fluiten. En velen met mij, ondanks dat zij wél in loondienst zijn. We zullen dus moeten sparen, of nog veel beter: investeren. Maar snap jij hoe investeren werkt? Ik niet. Om te beginnen kun je met BUX starten. Je kunt het bijna als spel zien om investeren te leren. Van daaruit kun je je verder ontwikkelen op beleggingsvlak. Misschien wel een aanrader, omdat je er op een gegeven moment toch echt mee moet beginnen. Liever laat dan nooit, toch?

Zo, dat was een greep uit mijn apps op mijn iPhone 8! Wat is jouw favoriete app van dit moment?

*Dit artikel betreft een samenwerking met T-Mobile

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 19 Comments
 1. kaylee schreef:

  Hahahaha, moet even lachen om (Oh, en als je het niet goed bijhoudt, dan ga je dood.) ! Ga zeker een paar van je apps bekijken en wellicht downloaden! Ik hou er van!

 2. iris schreef:

  Wooow! fantastisch leuke blog! ik ga ze meteen proberen 😀

 3. Shirley schreef:

  De app Grip heb ik ook. Iedere maand krijg ik een melding dat mijn saldo ongebruikelijk hoog is. De eerste keer dacht ik dat ik een leuk meevallertje had, maar mijn salaris bleek gewoon gestort te zijn. Het zegt dus eigenlijk meer over mijn salaris in de rest van de maand. Een aantal apps die ik nu regelmatig gebruik zijn Todoist (lijstjes, voor o.a. boodschappen), Evernote, Google Translate (voor mijn cursus Frans).

  • Johanne schreef:

   Hahah, ohja? Dat krijg ik nou nooit te horen en het is nou niet alsof ik zo gek veel verdien. Todoist wil ik ook nog een keertje proberen. Daar hoor ik ook zoveel goede dingen over!

 4. Anne schreef:

  Wat goed, die apps die je motiveren om meer te bewegen en om jezelf doelen te stellen! Die ga ik even onthouden. Ik gebruik als running app Runkeeper, ben ik ook wel erg tevreden over. Alhoewel het niet per se motiveert om meer te gaan rennen haha.

 5. Irene schreef:

  Headspace heb ik ook (maar al een tijd niet meer gebruikt. oeps)! Die Zombie app voor het lopen lijkt me eigenlijk wel tof. Ik moet dringend wat meer bewegen maar ik vond lopen nooit écht leuk eigenlijk. Ik ga hem eens installeren en zien of het leuk is voor me 😀

  • Johanne schreef:

   Ja, dat heb ik dus ook. Ik vind hardlopen verschrikkelijk, maar alle andere dingen kosten geld. En dat heb ik niet. Of ja, heb ik niet…wil ik er niet aan uitgeven. Ben heeeel benieuwd of het wat voor je is!

 6. Romy schreef:

  Wat een tof blogartikel met allemaal apps die ik nog niet kende. Vooral Lifecraft lijkt me wel wat. Ik ben daar in ieder geval wel benieuwd naar. En Grip lijkt me ook best handig om te proberen. Ik heb zelf ook goede verhalen gehoord over Wunderlist. Misschien wil ik die app ook nog eens proberen.

 7. Ayla schreef:

  Oh. My. God. Wanneer ik weer mag hardlopen gaat metéén die Zombie-app op m’n telefoon! Gewoon rennen is saai, buitenspelen is leuk, apocalypsje spelen is FANTASTISCH!! Wat een goed idee!

 8. Daenelia schreef:

  Ik heb niet zo heel veel op mijn telefoon staan. Ik heb wel Trello, wat je overal voor kunt gebruiken. Boodschappenlijstjes, recepten, kado-ideetjes, plannen van projecten, reminders, dungeons and dragons campaigns… Trello gebruik ik dan ook voor het inplannen van zaken met mijn gozer, omdat je dingen aan elkaar kunt toewijzen. Verder is mijn telefoon er voor communicatie.

 9. Nikita schreef:

  Die app om met je doelen aan de slag te gaan lijkt me wel motiverend. Vooral omdat ik graag dingen perfect in leven hou. Ik denk dat ik alleen moet oppassen dat ik het niet TE serieus ga nemen want dan ga ik me slecht voelen. Ik gebruik zelf Headspace op mijn iPad, maar echt hele nuttige apps heb ik denk ik niet. Leuke blogpost, dankjewel!

 10. Mevrouw Marloes schreef:

  Wat leuk die zombie-app! Ik zorg ervoor dat ik gemotiveerd blijf, door mij steeds in te schrijven voor hardloopwedstrijden. Normaal gesproken gebruik ik apps als Strava en Nike, maar deze app wil ik zeker eens uitproberen. Lijkt me een leuke toevoeging 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *