7 things I didn't expect to like about adulting

[:nl]7x dit vind ik leuker aan volwassen worden dan ik dacht[:en]7 things I didn’t expect to like about adulting [:]

[:nl]We klagen vaak over volwassen worden (adulting). Het is zo moeilijk, zeggen we dan. We hebben zo veel verantwoordelijkheden. En daar komt dan ook nog eens al die financiële troep bij. Ga zo maar door. En het is ook wel waar natuurlijk. Volwassen zijn gaat hand in hand met verantwoordelijkheden, zware ochtenden en droevige zondagen. Ik dacht: laten we ons perspectief hierop eens veranderen en volwassenheid met een positieve blik benaderen. Wat is er juist zo fijn aan het hebben van verantwoordelijkheden en wat vind ik leuk aan volwassen zijn?

Verantwoordelijkheden dus

Verantwoordelijkheden hebben heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is heus niet allemaal zo erg. Ja, er zijn veel dingen waarvoor je nu verantwoordelijk bent, maar dat voelt ook goed toch? Alsof je écht volwassen bent. Ik had nooit gedacht dat ik bepaalde adulting-dingen zou doen zonder erbij te huilen, maar kijk me nu toch eens! Ik doe het echt. Ok, wacht, zodra er weer een envelop van de Belastingdienst in de bus ligt moet ik toch echt een traantje laten.

Iedere dag werken

Ja, echt. Ik vind het niet erg om dag in, dag uit naar mijn werk te gaan. Niet meer, in ieder geval. Als je me twee jaar geleden had gevraagd hoe ik tegenover fulltime werken stond, dan kon je die vraag in je reet stoppen (sorry, oude onopgeloste herinneringen). Maar nu, nu is het ok. Dat heeft natuurlijk alles te maken met mijn huidige perspectief op het leven, het werk dat ik doe en mijn collega’s. Zelfs de 45 minuten naar werk rijden en 45 minuten terug vind ik niet erg. Adulting!

De hel dat autorijden was

Nog zo’n onderwerp waar ik jarenlang niet over hoefde te praten. Ik vond autorijden maar onnodig, stom en eng. Zelfs nadat ik mijn rijbewijs kreeg, bleef mijn mening stand houden. Toch moest ik het toen doen. Ik had zes maanden lang een hekel aan rijden, ondanks dat ik het iedere dag deed. Sinds ongeveer drie jaar is de relatie tussen mij en mijn auto aardig goed. Vooral nu ik mijn droomauto heb. Totdat ik weer moet parkeren ;-).

Ie-de-re dag eten koken

Het lijkt wel alsof ik heel veel dingen niet leuk vond toen ik jonger was, haha. Ik denk dat ik vooral bang was voor het onbekende. Datzelfde geldt voor koken. Ik dacht dat ik het niet kon, dus ik deed het liever ook niet. Tot een paar jaar geleden. Toen begon ik een beetje te experimenteren en kwam ik erachter dat ik niet eens een hele slechte kok ben. Ik hou er nog steeds niet van om biefstuk te bakken, maar de rest ben ik best tevreden over.

Zorgen voor een huisdier

Toen ik nog geen twintig was had ik eigenlijk geen mening over huisdieren. Ik vond honden wel leuk en katten ok, maar ik had zeker geen huisdier nodig. Dit alles veranderde toen ik Fabrizio kreeg. Plotseling hield ik van niets anders meer dan van hem. Het voelde echt alsof zorgen voor hem de belangrijkste taak in de wereld was. En dat vind ik nog steeds.

Fabrizio is anderhalf jaar geleden plotseling overleden, maar ik voel natuurlijk precies hetzelfde voor mijn lieve Buttons. Ik wil er constant voor zorgen dat het goed met haar gaat, dat ze alles heeft wat ze nodig heeft en dat ze een goed leven kan leiden. Heus, zulke verantwoordelijkheden maakt je een beter mens.

Mensenkennis groeit

Hoe ouder je wordt, hoe beter je mensenkennis. Ik snap nog lang niet altijd iets van mensen, maar mijn mensenkennis is zeker gegroeid. En dat vind ik fijn. Want zo weet ik meteen of iemand echt is of niet. En, of iemand goede intenties heeft of niet. Mensenkennis ontstaat vaak na honderden keren vallen en dan weer opstaan. Ik ben vaak genoeg gevallen, maar tegenwoordig lijk ik toch vooral staande te blijven. Ik denk dat ik mezelf wel stabiel durf te noemen. Op dit gebied dan. Want als het op mijn emoties aankomt is het soms dramatisch. Achtbaan hier.

Zelf beslissen wanneer je naar bed gaat

Mijn favoriet! Ik hou ervan dat ik zelf kan kiezen hoe laat ik naar bed ga. Ja, ik doe het al een aantal jaren. Klopt. Maar ik vind het nog steeds fijn. Geen ouders meer die zeggen ‘Johanne, moet je niet naar bed?’. Of uit bed. Maar de grap is nu natuurlijk dat we doordeweeks soms om acht uur al op bed liggen. Dat betekent niet dat we dan direct onze ogen dicht doen. We vinden het heerlijk om ‘s avonds vroeg naar bed te gaan om nog even te praten, te lezen en te relaxen.

Nu de zon wat langer schijnt, blijven we ietsje langer beneden. Tot een uurtje of tien. Totale gekte, ik weet het. Maak je geen zorgen, dat maken we in het weekend weer goed. Niet dat we de drie uur halen, maar een uurtje of twaalf moet wel lukken. <insert cool smiley here>

Wat vind jij nou zo fijn aan volwassen worden?

[:en]We often complain about adulting. It’s so hard, we say. We have so many responsibilities. And what about all that financial stuff? So on and so on. And it’s true. Becoming an adult goes hand in hand with responsibilities, heavy mornings and sad sundays. I thought I would change the way we view these things and make them something positive. What’s so fun about responsibilities and what do I like about being an adult?

Responsibilities, yes!

Having responsibilities has it’s pros and cons. It really isn’t all bad. Yes, there are so many things you are responsible for now, but it also feel nice. Like a real adult, you know? I never ever thought that I would do certain stuff without crying, and look at me now! I’m actually adulting. Ok, wait, I do cry when there’s another envelop from the (Dutch) IRS on the floor.

 Having to work every day

Yes, really. I don’t mind working day in, day out. Not anymore, at least. If you asked me two years ago how I felt about working fulltime, I would’ve said you could put that question back to where the sun don’t shine (sorry, old memories are making me sad and angry). But now, I’m totally ok with it. That, of course, has everything to do with my current perspective on life, the work that I do and my colleagues. Even the 45 minutes to and the 45 minutes from work I don’t mind. Adulting!

Driving a car

Another subject I didn’t feel the need to talk about ten years ago. I felt driving a car was unnessecary, stupid and scary. Even after I got my license I kind of felt the same way, but I still had to do it. I hated driving for another six months despite the fact that I drove every day. Since about three years me and my car are doing pretty well. Especially now that I have my dream car. Until I have to park the darn thing ;-).

Home made meals

I seem to have disliked a lot of things when I was younger. Mostly because I was scared I think. Same goes for cooking home made dinners. I thought I couldn’t cook, so I preferred not to do it. Until a couple of years ago. I then started to experiment and I realized that I’m actually an ok cook. I still don’t love making steaks, but everything else is not bad!

The responsibility for a pet

Before I was twenty I didn’t really have an opinion on pets. I liked dogs and cats were ok, but I didn’t need a pet. That changed when I got my cat Fabrizio. Suddenly I loved, loved, loved cats and taking caring of them. I felt like it was the most important thing in the world. And I still do. Although Fabrizio died a year and a half ago, I absolutely feel the same about my sweet Buttons. I feel the constant need to make sure that she’s doing ok, that she has everything she needs and that she can live the life she deserves. Really, these kinds of responsibilities make you a better person.

Knowledge of human nature/character

The older you get, the more you see how things really are. I still don’t always understand people, but my knowledge about how they are is growing. I know soon enough when someone is real or not. And I know soon enough when someone has good intentions and when he/she doesn’t. You learn to judge characters by falling down and getting up again. I have fallen down a lot, but nowadays I’m mostly standing up. I think I’m even confident enough to say I’m stable. In this area. I’m still not always stable when it comes to my emotions, haha. Hi, I’m a rollercoaster!

Getting to decide when to go to bed

My absolute favorite! I love the fact that I get to decide when I will go to bed. Yes, I have been doing that for quite some years. That’s true. But I still love it. No more parents who say ‘Johanne, shouldn’t be going to bed?’. The joke is of course that now I go to bed at around 8 on a regular basis. Yes, it’s true. We love going to bed early, to talk a little, read and relax before going to sleep. Now that the sun is out a little longer, we like to go to bed a little later though. At around ten. Total madness, I know. Not to worry, we make up for it in the weekend. Not that we go to bed at three in the morning, but you know. After twelve at least. <insert cool smiley here>

What do you love about being an adult?

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 44 Comments
 1. Simone schreef:

  Ik vind de vrijheid van auto rijden juist geweldig! Een vriendin van me zou zich echt in het stukje kunnen herkennen. Toch vind ik het dan zonde dat iemand dan geen gebruik maakt van zijn rijbewijs. Het OV brengt je namelijk niet óveral.

  • Johanne schreef:

   Ja, is ook zo hoor! Het is vaak echt een gedoe met het ov. Daarom heb ik ook ooit die overweging gemaakt: of iedere dag met de bus en gedoe of iedere dag met de auto en gemak. En toen was de keuze makkelijk gemaakt 😉

 2. Nienke schreef:

  Wat een super leuk artikel zeg! Ik ben nog maar 16 en vind auto rijden ook helemaal niks, ben bang dat als ik ga lessen alles kapot rijd haha. Een stukje verantwoordelijkheid hebben is inderdaad erg fijn.

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Nienke! Haha, komt vast goed met je lessen. Ik vond ze ook verschrikkelijk, echt waar. Maar ben (tijdens m’n lessen iig) nooit ergens tegenaan gebotst 😀

 3. Zelf beslissen hoe laat ik naar bed ga, die is in theorie wel leuk ja. In de praktijk lig er uiterlijk om 22 uur wel in…

  Ik vind het wel fijn dat ik mijn onzekerheden steeds beter los kan laten. Het is gewoon allemaal niet zo belangrijk meer. Ik kan me beter ontspannen en het interesseert me gewoon niet meer dat ik niet perfect ben, dat is de rest van de wereld ook niet. Heeft lang geduurd voordat ik zo kon denken.

  Leuk artikel!

  • Johanne schreef:

   Tnx Annika! Haha, helemaal met je eens. Theorie is leuk, praktijk wil nog weleens anders lopen.

   Onzekerheden kunnen loslaten is ook wel een goede inderdaad. Fijn dat dit besef bij je is gekomen! Ik ben er ook mee bezig, maar ben er nog niet helemaal.

 4. LOVED this post. I think it’s so fun to see the postives. YES YES to homemade meals, what a good one! Adulting is hard, but it also has its perks!

  • Johanne schreef:

   Thank you so much Kallie! Yess, homemade meals are the best. We actually almost never eat out. Better to focus on the positive, because it’s so easy to get sucked into the negative.

 5. Jolanda schreef:

  Dat koken vind ik nog steeds vreselijk. Vooral met een man die erg kieskeurig is haha!

  • Johanne schreef:

   Haha, ja dan kan ik me voorstellen dat je ‘t nog steeds niks vind. Ik heb ook een beetje een lastige eter (hij lust vooral geen groenten), waardoor ik soms iets minder uitdaging krijg dan ik zou willen.

 6. Alissa Carpenter schreef:

  I’m totally with you! I didn’t think I would love working every day but honestly it’s kind of amazing to be able to be around people I love doing something I love every day!

 7. Eigen beslissingen nemen en autorijden! Maar koken had mijn moeder nog wel steeds mogen doen van mij 😉

 8. I love adulting! Sure it’s tough but that’s what makes it so worth it. I love caring for and loving on my children. Best job in the entire world! Great post!

  • Johanne schreef:

   So true, in the end it’s all worth it! Oh I can only imagine what it’s like to take care and love kids. Hopefully in the future I will find out ;-). Thank you Elizabeth!

 9. Romy schreef:

  Wat een leuk artikel! Jouw stuk over autorijden geeft me hoop dat ik dat ook nog eens echt gaaf ga vinden. Alhoewel de relatie tussen mij en auto’s al langzaamaan iets beter wordt 😉 Zorgen voor een huisdier en zelf bepalen hoe laat ik ga slapen lijken me ook heerlijk. Ik ben benieuwd of ik, als ik het helemaal zelf kan bepalen, niet juist hartstikke laat naar bed ga, want daar heb ik nogal een handje van 😉

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Romy! Ja, heus! Je gaat het op een gegeven moment vast leuk vinden. Hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt. Ohja, dat over laat naar bed gaan zei je laatst al. Ik heb dat ook heeel lang volgehouden hoor, maar toen ik eenmaal fulltime ging werken lag ik het liefst voor elf uur op bed. Nu dus nog vroeger 😉

 10. Dhini schreef:

  Zelf auto rijden zou ik supergaaf vinden.

 11. Lonneke schreef:

  Nou ik zei wel herkenbare punten. Dat ik uit huis ging is echt …. (even rekenen) 15 jaar geleden. Maar ik zag het vanaf het begin als iets positiefs eindelijk volwassen worden dacht ik haha. Vooral mensenkennis leer je als je volwassen word. Auto rijden ik durf het echt niet ik ben zo bang.

  • Johanne schreef:

   Haha, ik moest laatst ook drie handen gebruiken om uit te rekenen hoe lang ik al uit huis was. Autorijden snap ik heel goed hoor, dat je dat niet durft. Vooral als je het niet vaak genoeg doet, blijft het gewoon een dingetje. Mijn moeder heeft het bijvoorbeeld ook jarenlang niet gedaan om die reden. Nu is ze onlangs weer gestart en het gaat hartstikke goed <3.

 12. Bianca schreef:

  Koken, I love it! Leuke blog trouwens!

 13. Robin schreef:

  YES to the knowledge of human character thing! You don’t realize you’re learning so much about how the world works and what you can expect from people; but all of a sudden, you look back and realize that you’re making smarter decisions with so much less agony about what to expect. It’s really awesome – and makes you realize that your parents actually DID know what they were talking about, hahah!

 14. Bel schreef:

  I get way too excited for home cooked meals. I love being an adult. I grew up too fast so for me, it’s been a long time coming.

  P.S the mix if two languages in the comment sections is the cutest thing. I love your blog.

 15. Southern & Style schreef:

  I used to think I would forever dread getting up and going to work every day, until I found a job I really loved! That really makes all the difference 🙂

  xoxo, SS

  Southern And Style

 16. anne schreef:

  Koken, hmm ben ik gek op!!
  verantwoordelijkheden, 2 prachtige kids (en dagelijks 2-4 extra, ben gastouder van 10 prachtige kinderen)
  Zelf weten wanneer je naar bed gaat…. helaas zijn er ook wel eens dagen dat ik om 8 uur in slaap val 😉 Ook al wilde ik echt, echt, echt tot wel diep in de nacht opblijven 😉 Hahaha

  iedere fase in het leven heeft prachtige momenten, koester ze!

  • Johanne schreef:

   Haha, zelfs zonder kinderen val ik soms om acht uur in slaap. Wordt nog wat als ik ook ooit wat kiddies over de vloer heb. Genoeg dingen om blij mee te zijn in je volwasssen leven, zie ik! Heerlijk, geniet ervan!

 17. Margon schreef:

  Super leuk geschreven! Volwassen worden/zijn heeft zeker leuke kanten, maar we zijn zo snel geneigd de minder leuke dingen te benoemen. Toen ik nog thuis woonden kookten mijn broertjes en ik om de beurt op zondag. Vreselijk vond ik dat! Mijn moeder met haar goedbedoelde tips, waardoor het gerecht nooit werd wat ik in mijn hoofd had. Ze hield haar hart vast toen ik samen ging wonen. Nu vind ik het heerlijk om te koken (behalve aardappels/groente, iets met jeugdtrauma ofzo….), bedenk ik het ene na het andere recept en tover regelmatig een lekkere taart op tafel. Moeders is verrast en ik vind het een van de leukste dingen van het volwassen worden!

  • Johanne schreef:

   Dankjewel!

   Haha, volgens mij hebben veel van ons trauma’s als het gaat om gekookte aardappelen. Na het jaren niet te hebben gegeten, begin ik het eindelijk weer een beetje lekker te vinden. Ja, jij en zoetigheden gaan wel samen he? Haha. Krijg er ook iedere keer weer honger van. Ik klik dus nu op je aardbeienkwarktaart.

 18. Jenn schreef:

  I have fallen in love with home cooked meals. I find it fun to create new meals.

 19. Kristin Cook schreef:

  This is such a great perspective, Jo!
  I really need to adopt this attitude about adulting. I am positive about many things, but adulting doesn’t tend to be one of them.

 20. Joy schreef:

  All very good “adult” things, I agree! Especially homemade food and your own bedtime! My husband and I went to a college that didn’t allow alcohol on campus, so when we graduated, got married, and then obviously lived together, being able to have a drink whenever we wanted felt so luxurious! Haha! Also, learning about human nature and such is very neat to see as an adult… your perspective changes and you learn to see things through a kinder lens (I think). I’m definitely become both more compassionate and more opinionated.

  • Johanne schreef:

   Oh, wow! Yes, I can imagine that it totally felt like freedom to be able to drink whenever you wanted haha. We don’t have campusses at all here in the Netherlands, so I’m kinde curious about al the restrictions and stuff! And you’re right at some point you learn to look at things a little more positive.

 21. Anne schreef:

  Haha wat een leuke lijst! Ik was op een gegeven moment zo ontzettend klaar met school dat ik heeeeeeel graag wilde gaan werken, en daar blijf ik bij. Na een tijd thuis te hebben gezeten is het heerlijk om nu weer elke dag te werken en het gevoel te hebben dat ik een doel heb in mijn leven. Ik heb trouwens nu een grotere hekel aan koken dan vroeger, omdat ik nu elke dag moet bedenken wat we gaan eten, boodschappen doen én koken. Blugh, ik eet net zo lief een boterham haha. Die mensenkennis herken ik wel, grappig om te zien dat ik nu veel sneller door ‘neppe’ mensen heen prik dan vroeger. En een stuk relaxter leven, want aan dat soort mensen hoef ik geen aandacht te besteden 😉

  • Johanne schreef:

   Jaaa, dat is heel herkenbaar weer! Ik was op een gegeven moment ook echt helemaal klaar met school. En na een tijdje thuis te hebben gezeten besef je pas echt weer hoe belangrijk het is om weer aan de slag te gaan he?

   Grappig dat je nu een hekel hebt aan koken , haha. Hebben jullie weleens geprobeerd om voor de hele week eten te kopen op zaterdag of zondag? Wij haalden eerder namelijk ook altijd elke dag weer nieuwe spullen en daar had ik op een gegeven moment zoooo geen zin meer in. Maar nu we gewoon alle boodschappen op zondag doen vind ik helemaal prima!

 22. Alexis schreef:

  This was a really interesting (and different) post. Surprisingly, I love the daily chores of being an adult (most days).

 23. I also surprisingly love going to work everyday. I have a great team, and I really enjoy the conversations that we have

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *