Augustus aankopen

Maandelijkse aankopen #1: dit kocht ik allemaal in augustus

Tijd voor een nieuwe reeks! Shopaholic me leek het wel leuk om over aankopen te schrijven. Daar kan ik me soms helemaal in verliezen, materialist die ik ben. We gaan het gewoon proberen en hopen dat jullie het interessant vinden. Dit zijn de leukste, interessantste of handigste dingen die ik deze maand kocht. Spoiler alert: je zou haast denken dat ik moeder ben. 

Nieuwe drinkbekers van Philips Avent 

De oude voor 6+ maanden hadden ze al een tijdje en waren toe aan vervanging, dus ik kocht eindelijk de 9+ maanden beker voor ze (het werd tijd, zeg maar). Het is heel suf, maar ook dit soort  dingen kopen vind ik leuk. En Axel en James ook, want die vinden water drinken dan ineens tien keer lekkerder. 

De introverte moeder 

NOG STEEDS weet ik niet waar al mijn boeken zijn gebleven. Bijna anderhalf jaar geleden verhuisden we naar ons huisie in Gelderland, maar waar mijn boeken zijn? Iván zegt dat ze gewoon op zolder liggen. Nou, ik vind ze er niet hoor. Ja, een deel. Maar lang niet alles. WAAR ZIJN ZE?! Het is in ieder geval een goed excuus om nieuwe boeken te kopen. De introverte moeder van Shirley Visser (mommytobe.nl) zag ik al een paar keer voorbij komen op Instagram en ik denk dat ik me in veel van haar verhalen en observaties zal herkennen. Nu heb ik mezelf nooit echt getypeerd als introvert, maar ik denk dat ik dat in de basis toch wel ben. 

Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden 

Het zoveelste boekje voor Axel en James. Ze beginnen eindelijk interesse te tonen in boeken, zónder ze op te eten. Dus het is ook leuker om boeken voor ze te kopen. Zo’n concreet leerboek als mijn eerste 100 woorden hadden we nog niet en ze vinden het leuk. Heel herkenbare plaatjes om echt woorden te leren. Want ja, daar maak ik me nog wel eens zorgen over

iPhone 12 

Nu we toch een huis hebben gekocht, kan ik wel een abonnement afsluiten. Nu is het niet zo erg meer, vind ik. Heb die BKR vooralsnog nergens voor nodig en anders betaal ik het wel weer af (alsof ik al het geld in de wereld heb. Verre van dus, hè. Verre van). Maar goed, ik besloot toch voor deze bizar dure telefoon te gaan vanwege de camera. Als ik toch weer iets van mijn blog en Instagram (én Miss Petite) wil maken, dan moet ik een goede camera hebben waarbij ik niet zo’n drempel ervaar om hem te pakken als bij mijn camera. So far, so good. 

De anticonceptiepil

Ja beste mensen. Die kun je tegenwoordig ook gewoon online kopen (of ben ik nu spuit 11?). En wat een verademing is dat. Ik heb een abonnement via MijnPil.nu en het is daar oprecht super goed geregeld. Ze geven je heus niet zomaar een pil. Je moet eerst (eenmalig) bewijs sturen dat je de gewenste pil al gebruikt en dus voorgeschreven hebt gekregen door je huisarts. Je stuurt daar een foto van en ja hoor, een paar dagen later heb je een nieuwe voorraad in huis. Ideaal. 

Kaartje voor Ouwehands Dierenpark 

Nou ja, die kocht ik voor mijn ouders omdat wij al een cadeaubon hadden. Hier zijn we op een zondag met de jongens naar toe gegaan en gelukkig was het voor hen gratis, haha. Ze hebben zo’n lastige leeftijd wat dat betreft. Alllleees willen ze zelf doen, maar dat gaat allemaal niet zo soepel. Ze kunnen prima zelf lopen, maar laat ze los in een dierentuin en ze rennen alle kanten op behalve de kant waar je ze op wilt hebben. Niet te doen dus. Handje vasthouden willen ze niet, en dan? Nou ja, dan maar tillen of terug de buggy in. Uiteindelijk sliepen bijna alle dieren terwijl we er waren, dus zo spannend was het niet. 

Avocadosnijder 

Zo’n leuk hebbedingetje die je via AliExpress kunt kopen. Heb het nog niet geprobeerd, maar denk dat het wel goedkomt. 

Vaatwasser

The perks of being a homeowner. Ahem. Ik ben heel blij dat we een huis hebben gekocht, maar jeetje, wat is het jammer om zelf te moeten opdraaien voor zo’n kostenpost, haha. Nou ja, het zat er een keertje aan te komen en gelukkig zijn er ergere dingen om te moeten kopen dan een vaatwasser. En met erger bedoel ik duurder. 

*sommige links zijn affiliate links, maar die voeg ik alleen maar toe als ik écht en oprecht blij ben met het product.

Wat is jouw fijnste aankoop van afgelopen maand? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 9 Comments
 1. Audrey schreef:

  Geniaal dat je de pil nu online kunt bestellen! Dat boek ‘De introverte moeder’ klinkt interessant.

  • Johanne schreef:

   Haha ja, ik vond het ook wel enigszins geniaal. Nooit meer naar de apotheek, olé olé (tenzij ik iets anders nodig heb 😛). Er zitten al heel wat herkenbare stukken in dat boek!

 2. Romy schreef:

  Wat handig, dat pilabonnement! Het boek ‘Introverte moeder’ staat ook op mijn lijstje. Ik ben mezelf nog aan het inprenten dat ik dat ook als niet-moeder best mag lezen 😉 Je kunt maar beter vast goed voorbereid zijn en ik denk dat ik er ook voor de relatie met anderen om me heen nog wel wat van kan opsteken als ras-introvert. Wat heerlijk trouwens dat jullie een nieuwe vaatwasser hebben! Ik zou zelf echt geen week zonder kunnen.

  • Johanne schreef:

   Denk ook dat het prima boek is voor niet-moeders! Ben nog niet heel ver, maar het is echt niet alleen toegespitst op het moederschap. Ook een beetje op de combinatie werk en introversie, wat ik ook interessant vind! En ja, die vaatwasser. Dat was wel een dingetje, hoor. Ineens moesten we een week lang afwassen. ‘s Ochtends, ‘s middags én ‘s avonds anders was het echt niet meer te doen 😮

 3. Blog by Linda schreef:

  Wat gek dat een deel van je boeken verdwenen zijn tijdens de verhuizing, ik hoop dat ze ooit weer opduiken. Wel een goed excuus om nieuwe boeken te kopen en te lezen 🙂 Volgens mij deed ik niet heel veel aankopen in augustus, kan in totaal drie dingen bedenken: nieuwe oortjes omdat mijn vorige paar kapot ging, nieuwe schoenen om dezelfde reden en een klein cadeautje voor mijn vriend waar hij heel blij mee was.

 4. Lesley schreef:

  Oeh, de pil online kopen, ik wist niet dat dat kon! Weet ook niet of het in België kan eigenlijk. Nu ja, ik ga niet zo heel vaak naar de dokter, dus aan de ene kant vind ik het ook wel goed dat ik dan af en toe ‘moet’ gaan voor mijn pil en andere kwaaltjes kan laten checken haha. Ik kocht al een vroeg verjaardagscadeautje voor mezelf, bloemen van Bloomon! En ik vind ze zo mooooi, ben er echt heel blij mee.

 5. Saskia schreef:

  Leuke aankoopjes en ik kan ook blij worden van aankoopjes voor Noa haha.Je pil online bestellen?! What, whut… Ik ga eens koekeloeren. Echt nog nooit van gehoord, spuit 12 hier dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *