Maandelijkse aankopen #3: dit kocht ik allemaal in oktober

Ik vraag me af of er binnenkort nog een maand komt waarin ik niks heb neer te pennen voor deze kekke rubriek. Of dat er maar een of twee dingetjes op staan. Ergens heel goed natuurlijk, want geld besparen = muy bueno, maar dan wordt dit ook zo’n leeg lijstje hè. Nou ja, zorg voor later (#firstworldproblems) 😆. Dit is deel drie van mijn maandelijkse aankopen. 

Lenzen (-4,50)

Vraag me niet hoe, maar in een paar weken tijd had ik drie lenzen óf kapotgemaakt óf kwijt gemaakt. Dat ik ‘s ochtends wakker werd, m’n lenzenbakje opendeed en dacht: huh, hoe komt deze jaap nu weer in mijn lens? Of: huh, waar is mijn lens? Nu ja, dan heb ik dus nieuwe nodig en die kocht ik ditmaal bij bol.com. Iets duurder dan bij Alensa, waar ik het normaal koop, maar ik had ze snel nodig en dat kon via de webwinkel van ons allemaal. 

Nog eens twee winterslaapzakken en Bibs glow in the dark

Heel leuk twee winterslaapzakken, maar wat nou als die in de was moeten? Ze mogen niet in de droger, dus het duurt in dit huis ongeveer 10 jaar tot ze droog zijn. Dus ik kocht allernoodzakelijkst twee extra slaapzakken. En omdat ik toch bezig was weer wat nieuwe spenen, want ik hou van schone en stevige speentjes voor de boys. 

Maple syrup (ofwel ahornsiroop)

Vroeger als we thuis wentelteefjes aten, zette mijn vader maple syrup op tafel. Dat vond ik zo’n  beetje het lekkerste van die hele wentelteefjes. Nu ik aan het bakken geslagen ben voor de jongens en ik geen (of niet te veel) suiker wil gebruiken, grijp ik vaak naar honing. In veel Amerikaanse recepten voor jonge kinderen gebruiken ze maple syrup in plaats van suiker. Blijkbaar kan dat ook prima. Naja, wie ben ik dan om te zeggen dat dat niet kan? Ik zeg niet dat het gezond is, maar af en toe een lepeltje in een recept lijkt me prima. 

Monin Pumpkin Spice + 3 kleine koffiesiropen van Action 

Je zou haast denken dat ik van de herfst hou met m’n siropen (chocolade, toffee en karamel zeezout) en pumpkin spice. Niets is minder waar. Maar ik doe wel mijn best om het te overleven. En dat doe ik dus door mijn koffies nog lekkerder te maken. Want er gaat niets boven een goede bak koffie in de morgen. Vooral nu meneer Axel ineens heeft besloten om vroeg wakker te worden. Hij was eigenlijk nooit voor 7.30 wakker en nu ineen (ook zonder wintertijd) rond 6.15. Veel te vroeg als je het mij vraagt. En waarom? Tandjes, ontwikkeling, een ochtenddutje te veel? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. In ieder geval…een goede kop koffie is ‘s ochtends noodzakelijk.

Boek: The Reading List

Samen met twee hele lieve vriendinnetjes lees ik iedere maand een boek die we democratisch kiezen in onze boekenclub. Voor oktober was dat The Reading List.  Een heel mooi boek over twee eenzame mensen die via boeken over hun leven beginnen te praten en zo een hele mooie vriendschap beginnen. Mukesh ❤

‘Amerikaans’ eten van de Lidl

Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar die Amerikaanse week van de Lidl vind ik vaak een deceptie. Vaak voel ik me enigszins bedrogen. Zo ook in oktober. De zoetigheid is vaak oké. Zie je er ahornsiroop: koop het, want goede prijs en kan weinig mis mee gaan. Snoep- en bakgoed is oké, maar niet om over naar huis te schrijven. Maar dit alles kocht ik dit keer niet. Ik kocht maissticks met ketchupsmaak (prima), hotdogs (nog niet geprobeerd), spiced cookie & pumpkin spread (voor op brood ofzo? Nog niet aangedurfd) en een wrap beef & lime (of lime & beef, weet ik het). Nou ja, dat laatste product at ik meteen voor lunch toen ik thuiskwam. Nou ja, hij ging eerst de oven in. Maar daarna at ik het en weet je wat? Het was een wrap met een soort gehaktstaaf en een klein beetje pit. Teleurstellend. Dat was het. 

Vliegtickets naar Spanje

Net na kerst is het weer zover: dan vliegen we met twee dreumesen (bijna peuters dan!) naar Spanje om oud & nieuw met Iváns ouders en zusje te vieren en daar nog even vakantie te vieren. Dit was trouwens een gedeelde aankoop, maar wel eentje die de vermelding waard is!

Mega bloks 

Iedere keer als je denkt dat je kinderen wel een tijdje vooruit kunnen met hun speelgoed, is het alweer tijd om iets nieuws te kopen. Die jongens ontwikkelen zich super snel en gaan niet naar de opvang, dus het is belangrijk om thuis een stimulerende speelomgeving te creëren. Dus als ik merk dat ze zijn uitgespeeld met iets en rouleren met speelgoed ook niet meer helpt, dan is het tijd voor iets nieuws. Aan het eind van de maand kocht ik deze Mega Bloks voor een prima prijs. Ik hoop dat ze hier een tijdje zoet mee zijn… vast niet. 

Hunkemöller-bestelling 

Ik doe niet vaak een grote bestelling bij Hunkemöller maar als ik het doe, doe ik het goed. Dus ik kocht weer eens wat fijne bh’s, ondergoed, sokken én een sportlegging om er weer een flinke tijd tegenaan te kunnen. 

En ik me maar afvragen waarom mijn bankrekening iedere maand weer leeg is…

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 8 Comments
 1. Audrey schreef:

  Haha, het is een aardig lijstje! Hier zijn de kiddo’s en hun behoeften ook een goed shop-excuus. En ik kocht wasbare zoogkompressen voor mezelf, haha.

  • Johanne schreef:

   Ja, wel een beetje veel he? Heb als doel om me deze maand in te houden, haha. Mag ik in december los voor cadeautjes (kleine dan). Maar eens: kinderen zijn altijd een goed excuus om te shoppen en er gaat eigenlijk geen maand voorbij dat er weer iets nieuws nodig is. Maar dan ook nodig nodig. En zoogkompressen zijn ook noodzaak!

 2. Romy schreef:

  Haha, die Amerikaanse snacks klinken inderdaad totaal niet als een succes. Toch jammer! Maar hoe heerlijk dat jullie binnenkort naar Spanje gaan om daar Iváns familie weer te zien. Enne, die sokken van Hunkemöller heb ik ook – zo fijn zijn ze, ook voor sporten 🙂 Eindelijk niet te hoge sokken gevonden die niet afzakken!

  • Johanne schreef:

   Ah, wat leuk! Ja, die sokken zitten heerlijk en zijn lekker zacht. En ik heb inmiddels de spiced cookie & pumpkin spread geprobeerd. Die is wel lekker. Bomvol met suiker, maar wel lekker 😆

 3. Irene schreef:

  Herkenbaar van de Lidl. Ik laat me ook altijd verleiden en dan valt het toch tegen. Behalve inderdaad de ahornsiroop :p Ik kocht via Vinted ook een winterslaapzak mét mouwen (heb tweedehandse gekregen van m’n schoonzus maar die zijn allemaal zonder mouwen) en toen werd de bestelling ineens geannuleerd dus moet nu alsnog op zoek naar een nieuwe. Alleen, ik vind dat zo duur! Pfoe!

  • Johanne schreef:

   Ja, heel leuk al die internationale weken bij de Lidl maar valt écht vaak tegen. We hadden laatst ook Spaanse kroketten gekocht en de smaakten totaaaal niet zoals die in Spanje. Maar ze kwamen er wel vandaan… En winterslapzakken zijn ook duur. Wij gebruiken die van Jollein: lekker zacht én warm (TOG-waarde 3 met mouwen) en de prijs vind ik enorm meevallen (33 euro).

 4. Geke schreef:

  Oh wat balen altijd hé, verheug je je op iets lekkers en valt het dan zo tegen.Wat goed, zo’n bestelling bij Hunkemuller voor jezelf, dat mag ook wel een keer van tijd tot tijd, toch?Lekker van genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *