Over pinchofjo.com

Tijdens sollicitatiegesprekken krijg je weleens de vraag of je jezelf kunt omschrijven in vijf woorden. Vaak komen daar wat persoonlijkheidskenmerken uit die eigenlijk niemand interesseert. Negen van de tien mensen noemen diezelfde kenmerken in meer of mindere mate. Daar probeer ik mezelf van te onderscheiden, maar of ik daarmee duidelijk maak wie ik echt ben? Ik denk van niet.

In informelere gesprekken merk ik vaak nog steeds dat ik niet echt zeg wie ik ben. Ik vertel vaak mijn naam, wat voor werk ik doe, hoe oud ik ben en waar ik woon. Maar is dat van meerwaarde voor jou? Ik denk het niet. Het wordt pas interessant als je overeenkomsten met elkaar vindt. Daarmee komt ook het vertrouwen voor een gesprek, of wie weet een vriendschap. Maar mij leer je niet zo snel kennen. Als ik je vertrouw, dan pas vertel ik meer.

Toch wil ik mijn best doen om jou hier te vertellen wie ik ben.

30 jaar. Dat is hoe oud ik ben. Daar heb ik jarenlang tegenaan gehikt, want wie wil er nou dertig worden? Nu het eindelijk zo ver is…ach, het kon erger. Eén ding valt me op: ik wil verandering. Dat heeft niet alleen met mijn leeftijd te maken, dat is ook de invloed van mijn vriend. Maar toch. Waar ik jarenlang dacht dat ik tevreden moest zijn met wat had ik, hoop ik het vanaf nu anders te doen. Najagen wat ik echt wil. Schrijven over dingen die ik interessant vind, verhuizen naar plekken waarvan ik nooit had gedacht dat ik daar zou wonen. Dat soort dingen. Het klinkt een klein beetje als een dertigerscrisis, maar ik denk niet dat dat het is. Het is tijd voor controle over mijn eigen leven. Niet meer overkomen, maar zelf initiëren.

A pinch of Jo is voor iedereen die middenin het leven staat maar niet zo goed weet wat hij wil, of dat wel weet maar bang is om te veranderen. Als je twintig of dertig bent is het vaak nog zoeken. Wat wil je eigenlijk? Hoe bereik je dat? En waarom is het soms ook zo verdomde eng? Het leven is niet te plannen en daarom moet je gewoon hopen dat wat je ook kiest, de juiste keuze is. En zo niet, dan leer je ervan en ga je weer door.

Wat kun je van mij verwachten? Geen make-up  tutorials, geen kledingadvies of de mooiste kapsels, want dat ben ik niet. Ik draag vrijwel altijd alleen maar eyeliner en mascara, ik kam mijn haren ’s ochtends en doe er wat haarspray in. Al die mooie fashion en lifestylebloggers hebben hun stijl helemaal uitgedacht, dat heb ik niet. Soms heb ik geluk en heb ik net even iets leuks aan. Maar verder, nee, daarvoor hoef je hier niet te komen.

Wat je wel kunt verwachten is een passie voor films, series, boeken en katten. Een passie voor schrijven, voor mijn familie, mijn vriend. Levensdilemma’s waar denk ik alle twintigers en dertigers tegenaan lopen, reizen en persoonlijke kwesties.  En soms vind ik het echt wel leuk om mijn ervaringen met shampoos, kleren of make-up te delen. Misschien vind jij het ook wel mooi.  😉

Ook niet onbelangrijk. Je zou het bijna vergeten, maar ik heb nog niets eens mijn naam verteld. Mijn naam is Johanne, ik woon in Heerenveen en werk vooralsnog in Groningen. Groningen is mijn home town. Ik heb er dertig jaar gewoond en zou het niet erg vinden als ik daar nog eens dertig jaar moest wonen. Maar dat gaat niet gebeuren, want ik, mijn vriend en poes Buttons gaan meer van de wereld zien.

Ik heb niet alle antwoorden, maar hoop er samen met jou uit te komen. Met A pinch of Jo hoop ik het tegenwicht te vormen: ik wil jou niet vertellen hoe het moet, of wat juist is (soms stiekem misschien een beetje). De zoektocht is waar het om gaat.

Neem voor meer informatie contact met mij op via pinchofjo@gmail.com. Meer informatie over de contactmogelijkheden vind je op de contactpagina.