Tips for when you have a bad day

Heb je een slechte dag? Deze 15 tips maken ‘m ietsjepietsje beter

Helaas bestaat het leven niet alleen maar uit goede dagen. Of ja, helaas… We hebben slechte dagen nodig om de goede dingen in het leven te waarderen. Maar goed, dat maakt natuurlijk niet dat we op onze slechte dagen zeggen: ‘TOP, dit is precies wat ik nodig heb!’. Zo werkt het nou ook weer niet. Maar een slechte dag hoeft geen kakdag te blijven. Een paar kleine trucjes helpen je er zo weer bovenop. Dus ik presenteer bij dezen de: ‘Heb je een slechte dag? De TIPS en TRUCS-editie!’. Harrrtstike mooi. Of zoals de Engelstaligen onder ons zeggen: ‘Let’s turn this frown upside down’. Sommige dingen zijn in het Nederlands gewoon niet zo mooi :). tips slechte dag

 1. Pak gewoon even een stukje van je favoriete chocola. Haha, wat zeg ik? Wie pakt er ooit alleen maar een stukje chocola. Eet die reep, da’s beter. Treat yo’self! Zoals ze in Parks & Recreation zeggen.
 2. Heb je nog een lange dag te gaan? Probeer dan het probleem aan te pakken. Ga na die collega die jou een slechte dag bezorgt, praat erover met je baas als die er iets aan kan doen.
 3. Weet je van tevoren al dat het slechte of moeilijk dag wordt? Ontbijt dan met iets lekkers, of iets voedzaams. Waarvan je weet dat je je daardoor goed voelt. Dan ben je direct beter bestand tegen een off-day.
 4. Ga The Sims spelen! Serieus, klinkt dom. Is het niet. In The Sims bouw je het leven van een ander. Dus als jij je goed wil voelen met een dik vet huis en een carriere als popster, dan zet je dat spel gewoon even aan en bouw je het leven na dat jou ook wel leuk lijkt. Is voor heel even een prima afleiding!
 5. Luister naar je favoriete nummer. Het beste is dit: je zit alleen in de auto na een verschrikkelijke dag op werk. Je zet je laatst gebrande cd op met daarop vrolijke of gewoon mooie nummers. Het werkt echt. Mijn favo meeschreeuwnummer (want ik schreeuw meer dan dat ik zing, eigenlijk) is Mumford and Sons – The Cave. Heerlijk om even alle gedachten te vergeten en gewoon los te gaan.
 6. Ok, dit is echt mijn oplossing voor alles: maar een fijne serie doet veel goeds aan het eind van een slechte dag. Een aflevering van Parks & Rec, The Mindy Project, Grace & Frankie, The Good Place of One Day at a Time doet zooooveel voor mijn gemoedstoestand.
 7. Meestal heeft je huisdier het wel door als je een slechte dag hebt  gehad. Mijn lieve Buttons komt in ieder geval altijd lekker bij me liggen. En als ze niet naar jou komen, kom jij maar naar hen. Even dat zachte vachtje aaien doet wonderen.
 8. Simpel, maar toch ook weer niet: praat erover. Ik ben daar heel slecht en in sluit me aan het einde van een dag het liefst af. Maar ja, dat is niet altijd even effectief. Praten lucht vooral heel erg op en maakt dat je dingen kunt loslaten. Soms heb je gewoon even iemand nodig die jou kan geruststellen of alleen maar luistert. Oplossingen zijn vaak niet aan bij besteed omdat ik daar geen opluchting uit kan halen. Niet op dat moment.
 9. Ja, ik zei het eerder al en ik doe het gewoon nog een keer: oefen dankbaarheid. Als je aan het einde van een vervelende dag nog in staat bent om drie dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent, sluit je een dag alsnog goed af. Of, in ieder geval, stukken beter.
 10. Ga op tijd naar bed. Soms is een dag om 21.00 uur al voorbij. Vind jij. En dan is het je goed recht om dan ook gewoon naar bed te gaan en de lichten uit te doen. Dat lukt mij vaak niet, en lees om die reden meestal nog even een halfuurtje.
 11. Even lekker janken wil ook wel helpen hoor. Daar is helemaal niets mis mee. Ik ben een echte huilerd en de tranen kunnen bij mij om het minste of geringste rijkelijk vloeien. Maar achteraf voel ik mij aaaltijd beter. Alsof er een last van mijn schouders is gevallen.
 12. Ga in bad of neem een lekkere warme douche. Douchen is natuurlijk niet zo lekker als een warm bad, maar als je eenmaal de perfecte warmtestraal hebt, wil je er ook niet meer onder weg. Onder de douche of in bad heb je vaak de tijd om nog even te reflecteren en soms kom je daar ook tot de beste ideeën.
 13. Pak je bullet journal erbij en wordt creatief. Teken je zorgen van je af, kijk naar je doelen en raak geïnspireerd, schrijf je gemoedstoestand op en laat het los. Een bullet journal kan zoveel voor je doen!
 14. Wees lief voor jezelf. Want het is niet erg. Al heb je een fout gemaakt of iets gedaan waar je niet achter stond…het is niet erg. Dat overkomt ons allemaal. En we moeten onszelf ervoor vergeven. We zijn niet slecht, dom of gemeen. Een foutje definieert ons niet. Wees daarom lief voor jezelf en houd aan het einde van de dag evenveel van jezelf als dat je aan het begin van de dag deed.
 15. Weet dat er morgen weer een dag is en dat je slechte dagen nodig hebt om de goede te waarderen. Een slechte dag sluit je af in de hoop dat de volgende beter is. En dat is vaak ook zo.

Hoe zorg jij ervoor dat een slechte dag iets beter wordt?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 27 Comments
 1. candy schreef:

  A long soak in the tub, sounds like a perfect way to soak away the stress of the day. All great ideas.
  candy onlangs geplaatst…Orange Fluff Side DishMy Profile

 2. Wendy Tomlinson schreef:

  This is a fantastic list, especially the chocolate. Like Candy, a nice soak in the bath also works wonders.
  Wendy Tomlinson onlangs geplaatst…It’s Safe to Explore and Acknowledge Your EmotionsMy Profile

 3. Romy schreef:

  Wat een mooi lijstje! Daar word ik zeker wel vrolijk van 🙂 Ik vind de tip van The Sims wel heel slim bedacht. Als je eigen leven even niet zo leuk is, kun je altijd nog een vrolijk leven voor een ander bouwen 😉 Op een slechte dag probeer ik ook een beetje lief voor mezelf te zijn of toch nog iets leuks te doen, zoals met een vriendin kletsen of een leuke serie kijken.
  Romy onlangs geplaatst…Met deze 7 tips kun jij genieten van kleine dingen!My Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, mooi zo! Ja, toch? Ik wil eigenlijk wel heel graag de nieuwe Sims, maar vrees dat m’n laptop dat niet aankan. En inderdaad, lief voor jezelf zijn helpt al zoveel.

 4. Nikita schreef:

  Ik heb heel vaak sims gespeeld vroeger ter afleiding haha. Op een gegeven moment was dat echt mijn escape. Niet op de gameverslaafde manier, maar op de helende manier. Op een off-day probeer ik er het beste van te maken, en het lukt mij gelukkig steeds vaker om lief te zijn voor mezelf of mezelf een extraatje te gunnen. En inderdaad, morgen is er weer een dag 😉
  Nikita onlangs geplaatst…Het is tijd om wat liever voor mezelf te wordenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, heerlijk he! Ja, zo was ik ook hoor. Het was gewoon zo leuk om huisjes te bouwen en gewoon domme dingen te doen met je mensen. Fijn dat het je lukt om lief voor jezelf te zijn, dat is soms best moeilijk.

 5. Lilian schreef:

  Wat bij mij werkt is om heel overdreven te lachen. Of gek dansen op foute muziek. En naast die chocolade werkt wijn ook erg goed. Al zeggen ze dat dit je stemming versterkt, mijn stemming wordt er doorgaan wat makkelijker van 😉
  Lilian onlangs geplaatst…Wat is vrijheid?Iets met wilde paarden & heel veel bloemenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, jaaaa lachen! Mijn broertjes weten heel goed hoe ik werk, dus als ik een beetje down ben en zij zijn erbij dan doen ze altijd mega debiel, zodat ik binnen no-time weer helemaal blij ben. Wijn kan bij mij overigens twee kanten opgaan haha, maar de laatste tijd word ik er vooral slaperig van.

 6. Mei Qi schreef:

  Aah goede tips!! Ik weet eigenlijk niet wat ik dan doe haha

 7. Sheila schreef:

  Hahahaha… de Sims spelen!! Ik heb dat inderdaad een tijd terug gedaan. Geweldig! Nu doe ik het eigenlijk nooit mee. Maar wat een leuke tip. Ik probeerde ooit mijn eigen relatie eens in de Sim wereld te gooien. Maar ja, dat lukt natuurlijk niet. Want daar werd de ene Sim mega jaloers van. Dus gingen de mannen met elkaar op de vuist… oh, wat een drama!
  Sheila onlangs geplaatst…Regels in een hostel; hoe overleef je een hostel?My Profile

 8. Mevrouw Marloes schreef:

  Aaaah, love The Sims! Voor mijn verjaardag heb ik een PS4 van mijn vriend gehad en ik ga binnenkort de Sims daarvoor kopen. Het is wel zo dat ik huizen bouwen veel leuker vind dan daadwerkelijk spelen met die poppetjes. Ik denk dat ik gerust vijf uur bezig kan zijn met een huis om vervolgens maar een uurtje echt te spelen, hahah!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Maze Runner: The Death Cure | Dolby CinemaMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, ik snap dat wel. Ik kon ook uuuuren besteden aan het bouwen van een huis en als het dan eenmaal zover was, was je binnen een uur klaar met spelen met je poppetjes! Oh, haha. Dat is precies wat jij ook zei. Nou ja, dat dus.

 9. marleen schreef:

  Hahaha, jaaa, the Sims! Ik heb dat úren gespeeld vroeger, heerlijk! En dan die poppetjes laten verdrinken in het zwembad, of een te klein huis bouwen zonder afvalbakken en ventilatie zodat alles in de fik vloog, stonk en die sims met elkaar gingen vechten…uhh oke beetje sadistisch he?
  marleen onlangs geplaatst…Ode aan originele bloggers – maar wat is nou precies origineel?My Profile

 10. Zara schreef:

  Lovely uplifting post. We all have those bad days, they’re inevitable but like you said but it’s how we deal with them that counts. Even if ‘dealing’ with said bad day is hiding under a duvet in the dark! ha

 11. anna schreef:

  Wat een fijne tips! Ik wil ook meer met bullet journaling gaan doen, ik vind dat zo tof! De Sims kan ik eigenlijk altijd wel spelen, ik ben nog steeds gek op dat spel…

 12. Susan schreef:

  Goede tips! Ik houd wel van die me-time dagen <3
  Susan onlangs geplaatst…Neoskin Enschede: de eerste ontmoeting en plan van aanpakMy Profile

 13. Larissa schreef:

  Super leuk lijstje! Op een slechte dag eindig ik altijd knuffelend met mijn konijntjes en een kop thee. Die vrolijken mij altijd op!

 14. Manon schreef:

  Fijn lijstje. En in heel veel dingen kan ik me compleet vinden. Praten, even uithuilen, een dutje doen, schrijven/tekenen/plakken in een journal.. Allemaal dingen die mij erg kunnen opvrolijken.
  Manon onlangs geplaatst…21 Random Acts of KindnessMy Profile

 15. Ivana schreef:

  absolutely love this list! watching a good comedy show and taking a long shower are one of my faves when it comes to getting over a bad day 🙂

 16. Saskia schreef:

  Ik doe zeker een hoop dingen van dit lijstje om mijn dag positiever te maken.

 17. Irene schreef:

  Ja lang leve de Sims! Ik word er ook altijd blij van 🙂 en van onze huisdieren ook. Gewoon even met de bunnies knuffelen of kijken hoe cute Baloe op z’n kattenkrabpaal licht te snurken en m’n bad mood is zo goed als over. Oh of New Girl kijken!
  Irene onlangs geplaatst…Change.My Profile

 18. Ja, ook in bad gaan! En de Sims is zo leuk, haha. Als ik me slecht voel, zet ik altijd wat droevige muziek op (ja, echt vreemd) en gun ik mezelf één avondje janken. Daarna gaat het meestal wel weer wat beter, haha.
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Will you date me?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge