Professional dreams

Dream big – Mijn 5 grootste ‘professionele’ dromen

Ik ben een echte dromer. Vroeger aan de eettafel zat mijn jongste broertje tegenover mij en hij moest altijd even zwaaien als hij zag dat ik weer zat te dagdromen. Dromen is zeg maar echt mijn ding. Toch zou het wat mij betreft niet alleen bij dromen moeten blijven. Ik wil ze waarmaken. Door te DOEN! Ik heb heel veel persoonlijke dromen, maar ook wat professionele dromen. Dromen die soms iets te maken hebben met wat ik nu doe en soms ook helemaal niet. Ze zijn misschien niet heel standaard, maar wel helemaal van mij. ‘Welke dannnn?’ (Hoor jij ook zo’n zeurend kinderstemmetje bij die vraag?)

Asiel in Spanje

Wij Nederlanders lijken toch een andere relatie te hebben met dieren dan andere landen binnen en buiten Europa. Ik denk dat je hier deels daarom ook veel minder zwerfhonden en -katten ziet. Bij ons is het aardig geregeld, maar in Spanje bijvoorbeeld veel minder goed. Toen we op Gran Canaria waren zag ik regelmatig een katten rondzwerven en op het vasteland gebeurt dat volgens mij ook genoeg.

Daarom lijkt het me echt fantastisch om daar ooit iets voor die diertjes te kunnen betekenen. Ik wil ze opvangen, verzorgen en klaarmaken voor adoptie. Ik wil mensen enthousiast maken voor het hebben van dieren, voor het houden van dieren. En ik wil dat mensen anders met dieren omgaan. Ik vind niet dat je een hond de hele dag ergens kunt opsluiten, op wandelingen na. Ik vind niet dat dieren in de winter lang buiten kunnen zijn. Daarom wil ik mensen ook opleiden. Zodat ze beter weten.

Affiliate marketing snappen en laten werken

Ik klink een beetje als een ‘broken record’ als het om affiliate marketing gaat, maar ik vind het zo’n verschrikkelijk mooi concept. Zo slim bedacht en vooral zo passend bij onze huidige maatschappij. Vergis je niet, affiliate marketing is niet voor de luiaards/luierds/lui-ies onder ons. Het is echt een marketingvorm die je volledig moet snappen voordat je het optimaal kunt benutten. En dat doe ik dus nog niet. Daarom begin ik binnenkort met de cursus Making Sense of Affiliate Marketing, in de hoop dat ik daar heel veel uit ga halen. Het zou zo fijn als ik dit kon laten werken in combinatie met het opzetten van een asiel in Spanje.

Schrijven voor tijdschriften als…

Flair, Viva, Linda, Wendy. Zoiets. Het lijkt me zo leuk om daar iets meer mee te doen. Sinds mijn besluit om één ding tegelijk te doen, heb ik de maand mei omgedoopt tot ‘freelance-ontwikkelings-maand’. Dit betekent dus ook dat ik dan een hele lading brieven ga sturen in de hoop dat ik er tussenuit geplukt wordt. Duimen = gewenst. 😀

Financiële vrijheid

Steeds meer bloggers/freelancers/anderszins zelfstandigen houden zich hiermee bezig. Er zijn niet voor niets steeds meer digitale nomaden. Wat financiële vrijheid is, is voor iedereen weer anders, denk ik. De meest logische (en meest gebruikte) uitleg is dat je niet meer hoeft te werken omdat je voor de rest van je leven genoeg geld hebt. Dat zal voor de meeste mensen nooit opgaan en voor mij dus ook niet. Dat gaat bijvoorbeeld via het genereren van passief inkomen, dus via affiliate marketing (hoewel dat écht niet zo passief is), of bijvoorbeeld door te investeren. Dit zijn wat mij betreft ook de meest reële opties als je het hebt over financiële vrijheid door passief inkomen.

Maar weet je wat financiële vrijheid voor mij eigenlijk betekent? Dat ik werk kan doen dat ik verschrikkelijk leuk vind (schrijven) en daarmee geld verdien. Genoeg geld om te gaan en staan waar ik wil. En dus ook om te werken waar ik wil. In principe zou het leven van een digitale nomade de ideale situatie zijn. Dit kun je dus niet als je ook een asiel hebt, maar wel als je medewerkers hebt die de boel kunnen runnen. Maar ja, dat is voor latere zorg ;-).

Blogsucces

Iedereen die mij vanaf het begint volgt weet wat ik wil bereiken met mijn blog: veel. Ik ben er nog lang niet en ben volop aan het ontdekken, leren en uitvogelen. En dat is ook prima, want bloggen is geen snel-geld-snel-succes-recept. Ik heb het al eerder gezegd, maar bloggen is hard werken, veel (goede!) stress en afwachten. Maar jeetje, wat zou het gaaf zijn als ik er écht een succes van kon maken. En stiekem vind ik m’n blog natuurlijk al een klein minisuccesje. Ik houd het al bijna een jaar vol, vind het nog steeds leuk, heb content bedacht tot aan juli en zou niet meer zonder interactie met andere bloggers kunnen. Dus in wezen is mijn droom al een mini-beetje uitgekomen. Mini hoera. HOERA!

(Te) grote dromen?

Er is niets mis met (te) grote dromen hebben. Ze houden je scherp en je ziet ze graag omvormen tot iets tastbaars. Iets wat je echt kunt hebben. Zou het niet verschrikkelijk mooi zijn als…? Dromen betekent dat je ergens naar uit kunt zien. Of in ieder geval, ergens naar uit WILT zien. Omdat ze nog dromen zijn, voelen ze niet onmogelijk. Of is het juist andersom? Voelen dromen altijd onmogelijk? Volgens mij niet, want ik zie dingen het liefst niet als onmogelijk. Ja, soms doe ik dat wel. En dan zit ik enorm vast en zie ik het niet zitten. Maar ik weet wat ik wil. En dat is belangrijk om vooruit te komen. Ach, misschien zijn dromen soms onbereikbaar. En misschien is het ook niet erg om voor altijd te denken dat ze onbereikbaar zijn. Totdat ze dat ineens niet blijken te zijn.

Wat is een kleine droom van jou die totaal niet strookt met het leven dat je nu leidt?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 22 Comments
 1. Lilian schreef:

  Die financiële vrijheid dat zou ik ook wel fijn vinden. Voor de rest leef ik aardig ‘de droom’. Alle dromen die ik heb, hebben eigenlijk met geld te maken: ik zou graag een vakantiehuisje willen en m’n dochter wat van de wereld laten zien. En dan ben ik 100% gelukkig en sterf ik van verveling 🙂
  Lilian onlangs geplaatst…Vrijdag: losse eindjes dagMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ik vrees dat dat bij mij ook zo is! Veel heeft te maken met geld, maar misschien is dat ook niet zo erg. 🙂 En wat fijn dat jij gewoon al de droom leeft, heerlijk!

 2. Romy schreef:

  Wat een prachtige dromen en ik vind het een heel mooie insteek dat je die dromen niet als onmogelijk ziet. Je weet maar nooit en waar een wil is, is een weg 🙂 De droom van schrijven voor tijdschriften herken ik wel. Dat lijkt me stiekem ook best wel gaaf. Een professionele droom die ik heb en die niet veel mensen kennen, is dat ik heel graag een combinatie zou willen hebben in mijn werk van onderzoek en schrijven. Het lijkt me bijvoorbeeld heel tof om bij Psychologie Magazine te werken en daarvoor ook zelf het onderzoek te doen, om heel ingewikkelde contracten op basis van onderzoek te herschrijven naar iets begrijpelijks of om bijvoorbeeld bij een communicatiebureau ingewikkelde communicatieprojecten op te pakken waar je je flink in moet vastbijten. Dat stukje uitdaging lijkt me heel erg tof 🙂
  Romy onlangs geplaatst…11 dingen die je niet op mijn blog zult vindenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dankjewel! Onderzoek en schrijven, dat klinkt stiekem ook wel een beetje als iets voor jou. En voor mij eigenlijk ook wel, haha. Vooral het om kunnen zetten van lastige materie naar iets begrijpelijks lijkt me heel gaaf. Hoop dat je dat soort dingen ooit nog aan je cv kunt toevoegen. Zou superleuk zijn!

 3. Corey schreef:

  Great goals I agree with trying out affiliate links and being successful at blogging. Good luck!

 4. Tiffany Khyla schreef:

  Affiliate marketing is so frustrating to me. I don’t get it, but I want to crack the code and become successful with it. I’m actually moving to a new city in a few months and for the first time ever I’ll be trying out blogging full-time. I’m really nervous about it, but finding blogging success is definitely on my list of goals as well. Good luck with your goals!
  Tiffany Khyla onlangs geplaatst…Things To Do in Las VegasMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, I feel your struggle. It’s the same for me. And sometimes I feel like I finally understand, and then I don’t, haha. And that is so exciting!!! The best of luck with full-time blogging and I hope you figure the affiliate marketing thing!

 5. Kelsey schreef:

  These are some awesome goals! I hope they all work out!
  Kelsey onlangs geplaatst…How to Spring Clean your Home, Body and MindMy Profile

 6. Brooke Bolen schreef:

  These are awesome goals! I have a soft spot for animals so I especially love your dream of building a shelter. I hope all of your dreams come true!

 7. Brooke Bolen schreef:

  These are awesome! I have a soft spot for animals so I especially love your dream of opening a shelter!

 8. Laura schreef:

  Thank you for sharing these goals! I appreciate you sharing what your thoughts

 9. Shirley schreef:

  Volgens mij ben je heel goed bezig om stap voor stap naar je dromen toe te werken. Ik werk (welliswaar als webredacteur) bij een tijdschrift, dus mocht je daar interesse in hebben of de juiste contactpersoon bij ons zoeken, laat het dan gerust weten. In mijn tijd als freelancer voor tijdschriften en ook nu in loondienst, merk ik dat goede en orignele ideeën heel belangrijk zijn. Als je met een goed idee komt dat echt bij het tijdschrift past, heb je best een kans dat je ermee aan de slag mag, ook als ze je naam nog niet (her)kennen.
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #6My Profile

 10. Mei Qi schreef:

  Ik hoop dat je dromen uitkomen <3

 11. Marielle schreef:

  Wat een fijne dromen! Hoewel ze nu nog niet allemaal werkelijkheid misschien zijn ben je toch al een eind op weg! Ik denk dat tijdschriften trouwens best open staan voor goedgeschreven blogs, misschien eens je stukken onder de aandacht brengen bij een redacteur?
  Marielle onlangs geplaatst…OPI | Suzi Nails New OrleansMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, daar zat ik toevallig ook al aan te denken! Weet alleen nog niet welke, haha. Te kritisch, natuurlijk. Dankjewel voor je fijne tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge