Spring reading

6 fijne en luchtige boeken om in het lentezonnetje te lezen

Het is eindelijk bijna zover, jongens. Het warme weer komt eraan. Komende vrijdag wordt het hier in Nieuwegein gewoon 26 graden! Voor mij betekent dat vooral veel in de tuin zitten met een heerlijk boek. En met heerlijk boek bedoel ik: een luchtig boek. Niet te zwaar, want met die zon op je hoofd heeft het helemaal geen zin om zware proza te lezen. In plaats daarvan ga ik over op chick lit, young adult en allerlei ander fluff. Gewoon, omdat dat bij het weer past. Bij dezen (even officieel doen hoor) een lijstje van heerlijke fluff (veelal relatief nieuwe) boeken die je lekker in het zonnetje kunt lezen. boeken lente

Voor mij / Still me – Jojo Moyes

Het langverwachte vervolg op Voor jou (Me before you) en Een leven na jou (After you) is afgelopen februari eindelijk uitgekomen en gaat over het leven van Louise Clark nu ze de stap richting een nieuw leven heeft gezet.

Ik heb ‘m nog niet gelezen, maar zodra ik Origin van Dan Brown uit heb, sla ik dit boek open. Heel soms vind ik het lastig om in de boeken van Jojo te komen, maar tot nu toe heb ik al haar boeken met een positief gevoel afgesloten. En dat is best knap!

Stuur me een berichtje / This could change everything – Jill Mansell

Een nieuw boek van Jill Mansell is altijd fijn toch? Op Goodreads krijgt dit boek goede reviews en Stuur me een berichtje wordt omschreven als een echt feel good book. Zoals we gewend zijn van Jill. Haar laatste boek Meet me at Beachcomber bay (Ik zie je op het strand) vorig jaar in één ruk uitgelezen en dat zal ik met dit boek ongetwijfeld ook doen.

Maareh, waar gaat het over? Essie schrijft een brief aan haar beste vriendin. Maar in plaats van dat alleen haar beste vriendin de brief leest, krijgt heel het internet de inhoud ervan te lezen. Daardoor verliest ze alles, maar ontmoet ze ook allerlei nieuwe mensen.  

Verras me / Surprise me – Sophie Kinsella

Nog zo’n schrijfster bij wie je niet anders kunt dan blij zijn als ze weer een boek uitbrengt. En gelukkig doet ze dat vaak. Haar laatste boek Mijn niet zo perfecte leven (My not so perfect life) is een van mijn favoriete boeken van haar en heb dus veel zin om ook dit boek weer te verslinden!

Verras me gaat over Sylvie. Ze is al meer dan tien jaar getrouwd en heeft twee kinderen met haar man. Beiden schrikken ervan dat ze het nog decennia lang met elkaar moeten doen (niet HET, maar het leven…) en daarom doen ze allerlei pogingen om hun huwelijk spannend te houden. Op een gegeven moment verdenkt Sylvie Dan ervan een affaire te hebben, maar hij blijkt met iets heel anders bezig te zijn. En dat heeft dan weer gevolgen voor hun huwelijk. CLIFFHANGER (man, ik moet samenvattingen voor boeken schrijven).

Catfulness – Marianna Coppo

Terwijl ik voor mijn opdrachtgever bezig was met het bedenken van een winactie voor vrijdag de 13e, kwam ik dit boek tegen. Catfulness: hoe een kat ons kan leren om gelukkig en mindful te leven. Hoe goed past dit bij ons? Nou, HEEL GOED, volgens mij.

Catfulness is eigenlijk een soort zelfhulpboek, maar dan lekker luchtig. Katten hebben allerlei natuurlijk kwaliteiten die wij als mens soms zijn vergeten. We vergeten te ontspannen. We vergeten het leven soms niet al te serieus te nemen. En we vergeten gelukkig te zijn. Daarom is Catfulness een perfect boek voor iedereen die soms iets te hard van stapel loopt. Fijn om luchtige lessen te leren op een zonnige lentedag.

Ik ben Eleanor Oliphant / Eleanor Oliphant is completely fine – Gail Honeyman

Ik vond dit toch wel zo’n goed boek, hè. Heel anders dan ik had verwacht, maar daarom niet minder. Juist niet. Ik heb van de personages genoten en vond het einde toch wel heel verrassend. Plus: het is voor de verandering eens geen liefdesverhaal. Niet echt, in ieder geval.

Eleanor is een volwassen vrouw met een stabiele baan. Iedere dag doet ze hetzelfde, draagt ze hetzelfde en eet ze hetzelfde. Ze zit vast in haar eigen routine, maar dat heeft een reden. Op een dag leert ze een nieuwe collega kennen, waarmee ze vrienden wordt. Voor zover zij dat kan, want ze is sociaal verschrikkelijk onhandig. Haar vriendschap met deze man zorgt ervoor dat ze het leven nog eens goed evalueert. En op een gegeven moment escaleert het ook. En de rest mot je zelf maar lezen. 😉

Nooit meer / It ends with us – Colleen Hoover

Misschien niet super luchtig, maar volgens mij een heel fijn en gemakkelijk boek om te lezen. Hoog op mijn lijstje voor deze lente! Veel van jullie hebben ‘m zelfs al gelezen, als ik Instagram en alle blogs erover mag geloven. Stuk voor stuk positieve geluiden trouwens.

Het verhaal gaat over Lily wordt verliefd op Lyle. Een arrogante en koppige man, maar tegelijkertijd ook een gevoelige man die ook verliefd is op Lily. Maar dan komt haar eerste liefde weer terug in haar leven, waardoor alles in gevaar komt. Het is nu aan Lily om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt.

Welk(e) boek(en) ga jij deze lente lezen? 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 22 Comments
 1. Romy schreef:

  Het boek Catfulness zag ik ook laatst liggen bij AKO en trok uiteraard meteen mijn aandacht. Ik vind alleen al de insteek van dat boek heel leuk 🙂 Mooie boeken heb je op een rijtje gezet! De boeken van Jojo Moyes wil ik ook nog een keer gaan lezen. Daar heb ik al zo veel positieve verhalen over gehoord.
  Romy onlangs geplaatst…5 tips tegen doemdenken (Let it go, let it go…)My Profile

 2. Amber Stanfield schreef:

  The cat book looks cute and refreshing.

 3. Jeanne schreef:

  I was looking for new books to read and now I have my spring book list. Thank you! They sound like great reads.

 4. Stacey schreef:

  Thanks for this list. I’m in need of a new books that is light and easy!
  Stacey onlangs geplaatst…Empower your children with self love – free classMy Profile

 5. Devi schreef:

  Thanx so much for these great tips Jo! Just what I needed!

 6. Brandy schreef:

  Thanks for the recommendations. Always looking for new books to read.

 7. What a great list of books to read in Spring. We see some great titles that we will need to find at our local bookstore. Thanks for the tips.
  Jeff & Crystal Bryant onlangs geplaatst…What To Expect At The Joplin History MuseumMy Profile

 8. Lyndsey schreef:

  I love this list and will be adding some of these to my reading list. I Read It ends with us when it came out. I am a huge Colleen Hoover fan! This book was so good and emotional so make sure you are ready. It is one of my favorites after Ugly Love.
  Lyndsey onlangs geplaatst…5 Books I read in March.My Profile

 9. Sarah schreef:

  This is great. Thank you for the recommendations!!! I’ll be looking these up. 🙂

 10. Kiss Like a Girl schreef:

  I love everything Colleen Hoover writes! I think I’m going to be ordering Catfulness, funny cat books are my guilty pleasure.
  Kiss Like a Girl onlangs geplaatst…Top Shelf – Shelli Stevens – Book ReviewMy Profile

 11. Love these recommendations! I’ve actually joined a book subscription club, because I didn’t know how to find books I would like, but I’m off checking these out!

  Thanks for sharing!
  Hugs,
  Ana – Blogging Growth Strategist & Coach
  http://www.thesheapproach.com

 12. Irene schreef:

  Leuk zo’n post! Ik ben benieuwd naar dat boek van Jill Mansell! Ben wel fan van haar schrijfsels 🙂

 13. Rachel schreef:

  Wat goed om te lezen zeg ik ben echt een boeken fan! thanks for sharing

 14. Shirley schreef:

  Het boek Eleanor Oliphant ligt op me te wachten. Ik ben er heel benieuwd naar. Ik zit alleen zo niet in mijn leesmodus de laatste tijd. Ben echt al eeuwen in Millennium 5 bezig, het boek is wel goed, maar mijn concentratie om te lezen is de laatste tijd ruk.
  Shirley onlangs geplaatst…Lente in QuebecMy Profile

 15. Sheila schreef:

  Soms is het gewoon fijn om een luchtig boek te lezen. Soms doe ik dat ook tussen de zwaardere boeken door. Dan pauzeer ik een boek. Klinkt raar misschien.
  Sheila onlangs geplaatst…Dag baby, hallo dreumesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge