[:nl]Cadeaugids: 20 last-minute cadeaus van 20 euro (of minder)[:en]December millennial gift guide: 20 gifts under 20 (or +)[:]

[:nl]Oh jongens, wat gaat de tijd toch snel. Zoals mijn collega laatst zei: ‘Het is alweer bijna lente!’. En ze heeft geen ongelijk. Want voor je het weet is het Sinterklaas, Kerst, 2018 en pafboem, de knopjes zitten weer aan de bomen. Maar goed, laten we nog maar niet zo ver vooruit denken. Laten we ons eerst eens richten op de komende maand: december. De meest gezellige en feestelijke maand van het jaar. De meeste van ons zullen dan ook aan cadeautjes doen, vaak niet te duur. Het leek mij leuk om een aantal cadeaus op een rij te zetten. Dingen die je voor jezelf kunt vragen, of voor anderen kunt kopen. Ben ik laat? Misschien. Zijn we vaak te laat met cadeautjes kopen? Waarschijnlijk wel. Daarom is dit ook de last-minute cadeaugids voor millennials. Niet te moeilijke items, gemakkelijk te bestellen en passend bij ons twintigers en dertigers (en veertigers en soms vijftigers).

Wij doen jaarlijks nog steeds aan Sinterklaas, ondanks dat mijn jongste broertje 23 is (23 alweer?!??) en er geen kleinkinderen zijn. Ieder jaar vieren we het netjes op of rondom Sinterklaas, gewoon omdat het er allemaal bij hoort. We doen altijd aan lootjes. Geen surprises, maar een verplicht gedicht. Ieder jaar, voorafgaand aan pakjesavond, gourmetten we. Ieder jaar vlucht iedereen vervolgens naar een uithoek van het huis om zijn of haar gedichtje af te maken. En vervolgens zet mijn moeder een wasmand klaar, waarin we allemaal stiekem onze pakketjes kunnen stoppen. En IEDER JAAR drukt mijn moeder op de deurbel, gilt ze en gooit ze pepernoten naar binnen. Some things will never change :). En waarschijnlijk ook in 2017 niet, behalve dat we het dit jaar ietsje later vieren, namelijk op 25 december. Superleuk, want mijn broertje uit Amerika is er dan voor het eerst sinds zeven jaar bij! Dus dat is al een cadeau op zich :).

8 boeken voor de millennial vrouw 

Generatie ei. Sja, als millennial moet je ook lezen over je eigen ‘soort’. Ik denk dat Generatie ei een beetje is ondergesneeuwd door boeken als Zeik niet zo en The Subtle Art of Not Giving A F*ck, maar volgens mij is dit boek ook zeker het lezen waard. Veelal geschreven in de stijl van een scriptie, maar heel leerzaam en (soms) herkenbaar. Een ‘recensie’ volgt!

Zeik niet zo. Een boek dat – in ieder geval op Instagram – veel stof deed opwaaien. Velen konden zich erin vinden, anderen vonden het te generalizerend en te zeurderig. Het is maar hoe je tegenover jezelf en die stereotypering van een ‘millennial’ staat natuurlijk. En zoals met vele dingen, zou ik ook dit boek af en toe met een korreltje zou nemen.

De kracht van kwetsbaarheid. Ligt klaar om gelezen te worden. Ik zit nu middenin de moed van imperfectie en als ik iedereen mag geloven, brengt het nogal wat teweeg (intern dan). Het is te vroeg om daarover te oordelen, maar ik kan me nu al goed voorstellen dat alle boeken van Brené Brown mooie en fijne inzichten brengen. Dus wil jij je kwetsbaar opstellen in een wereld vol perfectionisme? Lees dan dit boek. Een mooi onderwerp en heel relevant.

De moed van imperfectie. Direct inspringend op de kracht van kwetsbaarheid en een wereld vol perfectionisme. De moed van imperfectie gaat juist over het loslaten van perfectionisme en het omarmen van je eigen imperfecte trekjes. Ook spoort ze je aan om stress los te laten. Iets waar we allemaal wel iets over kunnen leren, vrees ik.

De edele kunst van not giving a f*ck. Wat klinkt dat toch raar als je halverwege de zin overgaat op het engels. Maar dat maakt in dit geval niet uit. Want De edele kunst is een goed boek. Een handig boek, vol met duidelijke voorbeelden en inspirerende verhalen. Als je nog niet overtuigd bent, kun je eerst natuurlijk mijn ‘review‘ (als dit een review is, dan is dat wel een gekke) over het boek van Mark Manson.

999 vragen aan jezelf. Ok, dit is niet echt een leesboek. Maar om het overzicht in de gids te behouden, heb ik ‘m hieronder geplempt. Niet geheel onlogisch toch? In het boekje 999 vragen aan jezelf, stel je – niet geheel onverrassend – 999 vragen aan jezelf. Maar het mooie is dat je ook antwoord kunt geven op de vragen (wat heb je anders aan die vragen). Er zitten open vragen in, maar ook meerkeuzevragen en ja/nee-vragen. Hele simpele vragen over waar je geboren bent en of je liever van honden of katten, maar ook vragen als ‘Welke drie dingen zoek je in een vriend?’.

The girlboss workbook. Het is écht een werkboek. Heel eerlijk gezegd zit het super simpel in elkaar en is het van goedkoop papier gemaakt. MAAR dat goedkope papier maakt dat je er lekker op kunt schrijven en krassen én de opdrachten die erin staan zijn heel erg nuttig. Je maakt eigenlijk een soort overzicht van wie je bent, wat je wilt en hoe dat gaat bereiken. Superhandig voor (toekomstige) girl bosses die graag overzicht willen krijgen over ambitieuze plannen.

Het happiness project. The happiness project, ofwel het geluksproject, las ik alweer bijna een jaar geleden. Het is een belangrijke inspiratiebron geweest voor mijn blog en het helpt je goed stilstaan bij de dingen die je al hebt en hoe je binnen je eigen grenzen gelukkiger wordt. Hoe het mij verder inspireerde lees je hier.

3x typische millennial self-care 

Typische millennial self-care? What? Ik denk dat je er niet omheen kunt dat Rituals echt een dingetje is van onze generatie. Ja, mijn moeder houdt er ook van. Maar ik denk dat het succes van Rituals echt te danken is aan de huidige dertigers die al vroegtijdig doorhadden hoe lekker dat spul wel niet is. En wat denk je van dit old school geurtje? Ken jij ‘m nog?

Gift guide

Giorgio Beverly Hills G. Jongens, kennen jullie deze nog? Ik was stiekem alweer vergeten dat dit geurtje bestond. Maar nee, hij is er nog. Ongelooflijk. Dit geurtje heb ik toen ik studeerde zo verschrikkelijk veel gedragen. Veel mensen zullen dit als ‘mijn’ geurtje bestempelen. Ik vermoed dat als ik ‘m weer koop, dat ik zo weer verslaafd ben. Nee, het is niet zo fancy als een Miss Dior, of een Paco Rabanne, of een weet ik het wat, maar voor 13,50 ben je denk ik heel blij. Tenzij mijn neusgaten het vroeger niet zo goed deden, dan: sorry, voor het misleiden.

Geurstokjes Rituals ‘Under a fig tree’. Wat is jouw favoriet van Rituals? Als het gaat om fijne geurtjes in de woonkamer is dit echt een favoriet. Ok, dit cadeau is stiekem iets meer dan 20 euro. Maar wat maakt het ook uit! Deze geurstokjes maken iedere kamer een stukje beter. En dat klinkt mega commercieel, maar geloof het of niet: het linkje is niet commercieel. Niet voor mij in ieder geval :). Dit is pure altruïsme, omdat ik wil dat ook jij weet wat dit is ;-).

Doucheschuim ‘Ritual of Karma’.  Ik ben al jaaaaren fan van Rituals. En ik geef toe, het is niet het meest originele cadeau om te krijgen of geven, maar het is al-tijd fijn. Ik ben wel voor lekker ruiken na het douchen namelijk. Ritual of Karma kreeg ik op mijn dertigste verjaardag voor de eerste keer (jeetje, wat is dat alweer lang geleden) en ik was meteen ‘hooked’.

3x plan je leven, jij millennial!

‘We’ hebben er nogal eens een handje van niet te weten wat we willen. Ik heb er zeker last van. En als ik dan eindelijk wel weet wat ik wil, raak ik mijn focus compleet kwijt. Ik kan moeilijk doelen stellen en heb al helemaal moeite met het behalen van doelen. Eén van mijn doelen (haha) voor 2018 is daarom mijn leven op orde brengen. Geen nieuwjaarsresolutie overigens, want daar doe ik niet aan. Daarover later meer.

Wil jij ook je leven plannen, maar daar geen Purpuz planner, Passion Planner of andere mooie-maar-net-iets-te-dure-planner voor aanschaffen? Doe het dan gewoon in je eigen notitieboek en geef er compleet je eigen invulling aan of gebruik deze schattige dagelijkse planner:

Gift guide

 1. HEMA                                                             2. HEMA                                                       3. Etsy

Etsy heeft trouwens superleuke planners, notitieboekjes en heel veel andere dingen. Ik wist het wel, maar ben er nooit mee bezig geweest. Superleuk!

2 cadeaukaarten waar je eigenlijk niet omheen kunt

Cadeaukaarten? Wat afgezaagd… Niet als je één van deze twee krijgt. Ik weet het, genoeg mensen kijken geen Netflix. En genoeg mensen houden niet van ongezond Amerikaans eten. Maar ik zou zeggen: probeer beiden eens. Het kan je nog eens verrassen. Vooral in de resterende wintermaanden kun je wel wat afleiding gebruiken

Gift guide for millennial women

Cadeaukaart US Foodz. Noem me gek, maar ik ben gek (haha) op ongezond Amerikaans eten. Het zal ongetwijfeld met mijn opvoeding en achtergrond te maken hebben, maar toch. Sinds een paar jaar is Amerikaans voer een stuk makkelijker te vekrijgen, namelijk dankzij USfoodz.nl. Deze winkel heeft allerlei snoepgoed, bakspul, chips en noem maar op dat uit Amerika komt. Het is niet goedkoop, dat geef ik je wel mee. Maar het is een keertje wat anders dan koekjes uit de Albert Heijn. Ondanks dat ik er niet vaak dingen koop, ben ik fan en loop ik regelmatig te kwijlen over alle dingen die ze hebben. De winkel wordt trouwens ook steeds groter, dus het moet wel goed gaan.

Netflix. Ja, ik weet dat sommige van jullie nog geen Netflix hebben. Is het dan niet een idee om het gewoon een maandje (of twee?) uit te proberen? Vraag een cadeaukaart en ontdek wat je ervan vindt.

4 kattencadeaus omdat katten ook wel millennial-hip zijn (toch?)

Gift guide for millennial women

(Photoshop skillssss)

Katten oorbellen. Deze oorbellen doen me zo denken aan Buttons. Alleen al hoe die ogen staan. Dat is precies hoe Buttons mij oordeelt. Baasje, alweer chips? Baasje, kom je nog van je luie reet af? Baasje, ga je weer weg? Dat dus. En die ogen <3.

Kattenring. Ik ben voor.

I am married to my cat. Heb je ooit genoeg kattenmokken? Ik denk het niet. Schrik jij graag je partner of gasten af? Ik hoop (voor de gein) wel.

Impress me human. Deze poster zag ik vorige week bij readallaboutit.nl en ik vind ‘m zo leuk, dat ik hem hier ook moet delen. Deze gaat ooit op mijn toekomstige meisjeskamer hangen. Het is roze, het is kat, het is droog. Perfectie.

P.s. Jongens, als ik had geweten dat hier zo veel werk in zat, was ik in september al met deze cadeaugids begonnen. Wat een bevalling!

Vier jij nog Sinterklaas of Kerst met cadeautjes? 

*Dit artikel bevat affiliate links. Gewoon, omdat dit het aangewezen artikel is om ze éindelijk eens te gebruiken. Zonde om je overal aan te melden en er niets mee te doen. En het kost jou niets ;-).

[:en]Oh, you guys…how time flies. As my colleague said the other day: ‘It’s almost spring again!’. And she isn’t wrong. Before you know it, it’s Christmas, 2018 and bam, the trees are green again. Anyway, we’re not there just yet. So let’s focus on the month to come: December. The coziest and most festive month of the year. Most of us will have some presents ready underneath the Christmas tree. To give to ourselves, or to others. Today I’ve put together a millennial gift guide. With things you can ask from Santa, and things you can buy as Santa. Has to happen either way!

Before I begin, a short background story:

So, here in the Netherlands, we have a holiday called Sinterklaas. It’s kind of the same as Santa Claus, but different. Usually, it’s celebrated on the fifth of December and a couple of weeks later we also celebrate Christmas. In my household we usually just do Sinterklaas. Every year we ‘pull straws’. I actually don’t know what the right way to say it is…wait…maybe it’s like Secret Santa? Anyway, every year before we each unwrap our presents, we have a big dinner together. And every year we write each other a poem that goes together with our gift. AND every year my mom puts out a basket for us to put our presents in secretly. After that, she rings the doorbell, shouts and throws candy into the living room (traditions, don’t ask). This year we’ll be celebrating it a little later (on Christmas Day) because my brother from the US will be coming to visit!

Let’s get this gift guide rollin’! 

8 books for millennial women


The gifts of imperfection. The gift of imperfection is about letting go of your need for perfectionism and embrace your own imperfect parts. Brené wants you to let go of stress so we can all live happy, imperfect lives. Something we can all learn a lesson or two about, I fear.

Braving the wilderness. So, I almost finished The gifts of imperfection and the next one on my list is Braving the Wilderness or one of Brené’s other books. Basically, all her books are intertwined in some way. For example, in The gifts of imperfection Brené already explains what belonging is. In this book, she goes even deeper to explain ‘belonging’ and why we all have the need to actually belong. And according to her, it has everything to do with being able to stand alone.

The Subtle Art of not giving a f*ck. This is such a good book. Mark Manson gives you all the tools to give a fewer f*cks about the unimportant things in life and a few more fucks about the important things. Whats important and what’s not? He’ll explain it all. The subtle art is a book filled with good examples and inspiring stories. If you’re still not convinced, read my ‘review’ (I can’t do actual reviews) about Manson’s book.  

The four tendencies. A book for people who still don’t exactly know who they are. I took her Gretchen Rubin’s four tendencies test the other day, and it really did clear up some things. In her book, she explains what the four tendencies are and how every one of us will fit into one of her observations. You’re either an Upholder, Questioner, Obliger or Rebel. I’m an Obliger. What are you?


 

The Happiness Project. It’s been almost a year since I read The Happiness Project and it has been an important source of inspiration for my blog. The book helps you think about all the things you already have and how small steps will make you happier with the life you already have. How the book further inspired me, you can read here.

Girlboss. Who doesn’t know the story of Sophia Amoruso? After she wrote this book, her empire came tumbling down. That doesn’t matter though. Her story is still inspiring and Sophia is already back in business with so many other ventures!

The Girlboss Workbook. It really really is a workbook. I have to be completely honest here: it looks super simple and the book is made of cheap paper. BUT the cheap paper makes you want to write everything down and it’s not the end of the world when your word or sentence didn’t turn out the way you wanted to. I mean, it’s not a bullet journal type of thing. It’s a fun and super effective book to help you realize your ambitious goals.

You Are A Badass. The reviews for this book are raving: refreshing, honest and hilarious. I honestly can’t wait to read and add this book to my list of go-to books for self-improvement.

More millennial happiness 

THIS Happiness Planner.  Love love love this planner. I mean, Passion Planner is awesome too. But as someone who is more keen on happiness than actually planning-planning. I prefer this one. Plus, it looks cute from the inside and out!

Design the Life You Love

‘An interactive journal that serves as a joyful, inspirational guide to building the life you’ve always dreamed of, using the principles and creative process of an award-winning product designer.’ Well, if this isn’t perfect for us, then I don’t know what is.

3 items for millennials who are always on the run (aren’t we all?)

      

Busy Beauty showerless shave gel. This seems like such an awesome idea. I would much rather shave my legs sometime during the day when I’m not in the shower. Who’s with me?

Lipstick-sized portable charger. I’m always running out of battery and this thing is so small & easy to take with me in a purse (and to get lost in that same purse).

Teeth whitening powder. So I’ve heard of the method to clean your teeth with charcoal and coconut oil. But I did not know that they actually made this! How cool is this, and so cheap too. The reviews are pretty good (some aren’t, but well, what product does actually get 100% five stars?) so this thing is going in my basket now.

Because who hasn’t seen Mean Girls?!

All out of ideas? (I know I am)

If you reaaaally don’t know what to ask or buy, you can always resort to a gift card. Who doesn’t love a gift card? Something you can spend any way you please. How about a Starbucks gift card, a Netflix card (sorry, totally not under 20. But we all need Netflix!), a Nordstrom gift card or a Dunkin Donuts card (because yum!)?

How are you celebrating Christmas this year? 

*This article contains affiliate links. Because this was finally the right time to use them. It’s a waste to become a member of this and that and not use it. And it doesn’t cost you anything ?

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 51 Comments
 1. Romy schreef:

  Haha, ik moest hard lachen om de allerlaatste zin. Ik verbaas me er ook altijd over hoeveel tijd ik kwijt ben aan dit soort cadeau-ideeën. Ik kan zo een heel verhaal typen voor mijn psycherubriek in 3 kwartier, maar over zo’n cadeaugids doe ik soms wel 3-4 uur, haha. Je cadeaugids staat wel bomvol goede tips! Vooral de boeken die je op een rij hebt gezet, vind ik stuk voor stuk erg leuk. Met zo’n Rituals shower foam maak je mij ook altijd blij trouwens 🙂

 2. Gibbs schreef:

  Design the life you want to live looks like an interesting read.

 3. Annika schreef:

  Normaal gesproken heb ik alles rond deze tijd al helemaal rond, maar dit jaar loop ik hopeloos achter. Deze week Sinterklaas even afronden en dan op naar Kerst…

  Er staan een aantal dingen hierboven die ik best zou willen hebben, die hou ik even in gedachten!

 4. Darina schreef:

  Wat een mooie items! Ik vind de notitieboekjes erg leuk en Rituals is altijd goed!

 5. ShootingStarsMag schreef:

  All great ideas! I love Gretchen Rubin; I think it’s about time I re-read The Happiness Project. I still need to read The Four Tendencies but I’m excited!! That portable charger is so cute; I love that it’s tiny too. 🙂

  -Lauren

 6. Becca schreef:

  That Mean Girls bag is genius! Also, happy Sinterklaas! My Oma is Dutch so we celebrate Sinkterklaas over here in the US too. 🙂

 7. Sarah schreef:

  My goal for this year and for the future is to give books as presents, so the reads on this list are a great start! Thank you.

 8. Kiara schreef:

  LOVED reading this post and seeing all the different book recommendations you have listed. There are a few I definitely want to add to my wish list as well. Thanks for sharing your suggestions!

 9. Keri schreef:

  I love how many books are on your list! Also, the tooth whitening powder looks very interesting.

  • Johanne schreef:

   Haha, yeah, maybe I went a little overboard with the books ;-). I just love reading so much. And yes, the powder does look interesting. I’ve tried both (coconut and charcoal) seperately but never together like this!

 10. Kristin Cook schreef:

  hahaha! I like the Mean Girl’s sweatshirt. Also, I need to finish reading the Happiness Project!

 11. Maydi schreef:

  Haha I would love that Mean Girls sweater! Nice list. Thanks for sharing!

 12. I will definitely be checking out some of those books! Thanks for sharing.

 13. Maaike schreef:

  Toffe lijst! Ik zie er vooral veel dingen voor mezelf bij staan. Moet kunnen toch! Wat bereik je trouwens een mooi internationaal publiek met je Blog! Heb je stuk ook even in het engels gelezen. Complimenten! Heb er ook wel eens aan gedacht om tweetalig te bloggen. Maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen.

  • Johanne schreef:

   Wat lief, dankjewel! Ik snap je helemaal hoor haha. Iedere keer als ik weer een artikel schrijf, denk ik: waarom doe ik dit? Wie heeft hier nu tijd voor? Maar goed, ik wilde vanaf het begin een breder publiek trekken, dus dan maar zo! Mocht je het ooit wel gaan doen: de Facebookgroepen zijn echt een aanrader. Zo veel fijner dan de Nederlandse…

 14. Ciara schreef:

  Really keen to get my hands on some of those book now. The toothpaste looks great. Cheers

 15. Anna schreef:

  I’ve got #Girlboss and I totally agree that it’s a book every millennial woman should have! These are great ideas!

 16. Carolin schreef:

  Love this!!! I especially love the book section since most of them are on my “To-Read” – List 😉
  And thank god I already have Netflix 😀

 17. Stephanie schreef:

  I love love LOVE this list! I’ve always wanted to get #Girlboss (I don’t know why I haven’t ready!) so I’m not adding it to my cart + all the other books 🙂 Yay!

 18. Superleuke ideetjes! Die USfoodz kende ik eigenlijk niet! Meteen even gaan kijken of ze mijn favoriete popcorn hebben, maar helaas, haha 🙂

 19. GREAT list! I love that you have so many Brene Brown and Gretchen Rubin books on here. I LOVE their work!

 20. Joanne schreef:

  Ik wist helemaal niet dat er een Girlboss workbook was! Bedankt voor de leuke tips 🙂

 21. Johanne schreef:

  Leuk he! Hij’s ook nog maar sinds eind oktober uit, nog niet zo heel lang. Maar ik volg Sophia dus op Instagram en zag ‘m daar al in september langskomen, direct gepre-ordered (lekker woord).

 22. Taylor Mobley schreef:

  Books are my favorite christmas list. I don’t often buy them for myself so I get really excited when I get them as gifts.

 23. Mo schreef:

  Ooh, Dunkin Donuts gift card sounds awesome! I also totally hate shaving my legs in the shower so I love showerless options for shaving! Even if it’s not meant to be a showerless option…lol oops.

 24. Mistle schreef:

  I have only read Girl Boss or I should say I started it. I couldn’t finish it because I was bored. I heard it’s really good, so maybe I will try to finish it soon. That subtle art of not giving a f*ck book sounds really good!! I need to check it out!

  • Johanne schreef:

   I kind of understand that you were bored. It’s a little messy sometimes. But I think you already need to be inspired to continue reading. I was just starting this blog when I started reading it and it made me all the more enthusiastic.

 25. Mevrouw Marloes schreef:

  Het boek ‘Zeik niet zo!’ wil ik ook graag lezen! Eerst is het boek ‘Generatie EI’ aan de beurt ?

 26. Laetitia schreef:

  Superleuk! Ik wil de kattenring!! En je moet mij ook niet op de notitieboekjes/agenda afdeling zetten van de HEMA of Bruna want ik wil ze allemaal! (Ps. Ken je Paperchase? Walhalla voor stationery-lovers!). Wij doen al een tijdje niet echt aan Sinterklaas of Kerst meer maar meestal ligt er toch wel wat voor ons onder de boom in het ouderlijk huis 😉 Heel leuk dat jullie het nu eindelijk weer met z’n allen kunnen vieren! En je moeder is mijn held, ik hou d’r van, gewoon stug het sprookje vol houden ook al zijn je kinderen 20+, heerlijk

  • Johanne schreef:

   Oh, ik ken Paperchase nog niet. Ga zo direct even kijken. Wel lief van je ouders dat je toch altijd iets krijgt. Is toch iets wat ouders vaak niet helemaal kunnen loslaten, lijkt het! ;-). Lief he, van mijn mama, die gaat dat nog jaaaaaren volhouden.

 27. Brittany schreef:

  So many fun ideas! And some of my all time favorite books are on this list! There’s some great stuff for everyone, not just millennials!

 28. Johanne schreef:

  Very true, not just for millennials. Thanks, Brittany!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *