Zo ga je als mama cozy & comfy de herfst in

Zo ga je als mama comfy & cozy de herfst in

‘De herfst? Daar wil je toch nog helemaal niet aan denken?’ Nee, dat klopt. Ik hoop absoluut op een hele mooie septembermaand. Maar laten de winkels nou net klaar zijn voor jouw herfstinkopen. En daar ben ik alvast op voorbereid. En misschien wil jij dat ook wel. 

Herfst is niet mijn meest favoriete seizoen (misschien wel mijn minst favoriete seizoen) en dan heb ik het liefst makkelijke, maar mooie spullen in huis zodat ik toch lekker in mijn vel zit én de deur uit kan (als het niet regent) met de boys. 

Dierenprintjurkje 

Ik begon lekker met een daadwerkelijke trend voor deze herfst: jurkjes met dierenprint. Nu ben ik daar al jaren fan van, maar óók deze herfst mag het. Ik heb al flink wat fijne, (denk ik) goed zittende jurkjes gezien. Sinds mijn bevalling ben ik echt een jurkjesmens geworden, dus dat komt goed uit.

Lange geruite jas 

Reguliere lange jassen zijn niet per se aan mij besteed, maar zelfs op de petite afdelingen heb ik ze gezien: zo’n mooie lange (geruite) jas. Die heb ik altijd al gewild. Niet alleen omdat ze volgens mij heerlijk zitten, maar ook omdat ze me zo lekker warm lijken en gewoon mooi zijn. Een voorwaarde voor alles sinds ik moeder ben is dat het lekker moet zitten en dat lijkt mij hier gegarandeerd. 

Duik vroeg in bed met een gezellig dekbedprintje

Zoals je misschien merkt, ben ik wel van de printjes. Op alles. Maar wie kan er nou niet genieten van een mooi nieuw dekbedovertrek? Ik word daar altijd zo blij van. Vooral op van die donkere dagen (weer of mentaal), is het zo fijn om vroeg je nest in te duiken en met een boek te genieten van je nieuwe omgeving. Want zo voelt dat altijd.

Alles in bloemenprints 

Zegt mevrouw bloemenprint, hoor. Vroeger droeg ik bijna altijd zwart. Niet dat daar iets mis mee was (stond en staat me gewoon), maar ik ben de laatste jaren iets meer kleur gaan dragen. Inmiddels heb ik een hele collectie aan bloemenjurkjes en -topjes. Bloem is de komende tijd weer een trend, dus kom maar door. 

Een grote mamamok 

Ik ben zo’n iemand die een hele collectie aan foute mokken heeft. En er regelmatig uit drinkt, ook. Terwijl ik dit type staat mijn unicorn-kattenmok (ja) met de tekst Purrfect naast me te shinen. Ik heb ook een Best Mom Ever mok (niet zelf gekocht, uiteraard 😉) die ik heerlijk vind. Maar ik hou ook van de grove mokken, zoals deze: 

Mok - Mugsby

(Foto van Mugsby – winkel op Etsy)

Op een druiligere herfstdag is wat mij betreft het eerste wat je doet: een mok pakken, er koffie of thee in schenken en rustig wakker worden. Om de zoveelste donkere dag te overleven. 

Koffiemachine / waterkoker 

Heb je zo’n mooie mok, dan moet je ook wel een koffiemachine of waterkoker in huis hebben. Ik ben zo’n moeder die zich afvraagt dat als je ‘s ochtends geen koffie NODIG hebt, je dan wel moeder bent? Maar goed, er zijn natuurlijk heul veul mensen die geen koffie lusten (snap ik, ik ook een tijd lang niet) en dan ga je dat niet lopen hijsen alleen omdat je kinderen hebt. 

Een fijn huispak

Vorig jaar heb ik bij Hunkemöller een fantastisch huispak gekocht en dat draag ik nog steed heel graag op koude, donkere dagen. En als ik ineens besef dat ik iets vergeten ben in de supermarkt voel ik no shame om in datzelfde dierenprint(!)pak daarheen te wandelen. Kindje(s) naar de opvang en geen tijd om je om te kleden? Warm huispak! Dus ja, een huispak is wat mij betreft een must voor de herfst. 

Comfy lingerie 

Ik vind het zo belangrijk om comfortabel ondergoed te hebben. Vooral sinds ik moeder ben en nog steeds een mommy pouch heb, hecht ik daar extra waarde aan. Ik ga dus voor een lingerie set (of twee, of drie) waar ik de winter mee door kom. Fijn voor onder mijn huispak 😉. Dit setje lijkt me zo lekker zitten en is ook nog eens heel mooi: 

Regenjas 

Ik heb dus nog geen regenjas. Is dat gek? Ik loop eigenlijk alleen maar met paraplu of ik blijf binnen. Maar ik bedacht me laatst dat een regenjas misschien wel handig is voor als ik straks twee jochies heb die ook in de herfst heel graag naar buiten willen zijn. Gevalletje help!🆘

Aroma diffuser 

Mijn aroma diffuser kocht ik vorig jaar in de hoop dat Axel en James er beter door zouden slapen (mandarijnolie zou hierbij helpen), maar helaas. Het mocht niet baten. Gelukkig ziet het ding er hartstikke leuk uit in onze woonkamer en heb ik inmiddels verschillende oliën in huis voor verschillende buien. Ik vind het zo gezellig en een prima alternatief voor kaarsen (iets met twee dreumesen in huis die alles willen aanraken, opeten en omgooien). 

Platte laarzen

En ik zeg expliciet plat, omdat ik me er niets meer bij voor kan stellen dat hakken lekker lopen. Overal zit nu haast achter. Wandelen doe ik niet met hakken aan en op pad gaan met mijn jongens ook niet. Nee, doe mij maar een paar goede, stevige, bruine laarzen (en natuurlijk een paar sneakers. Of twee). 

Windscherm voor op de fiets  

Fietsen is en blijft in Nederland bijna een noodzakelijkheid. En je hoeft ook echt niet overal met de auto naartoe (hoewel ik daar wel toe geneigd ben als het stormt en regent). Maar als je toch echt met de fiets moet, denk dan aan je kind én aan jezelf en koop een fijn windscherm. Kindje is goed beschermt en jij ook semi goed (ben geen windscherm-expert, dus 100 procent garantie geef ik je niet, haha). 

Wat is jouw tip voor mama’s die cozy & comfy de herfst in willen? 

(De link van Hunkemöller is gesponsord) 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 7 Comments
 1. Saskia schreef:

  Leuk lijstje! Ik herken er zeker wel een aantal.En qua herfst/regen weer… Ik heb een buitenspeelbroek/regenbroek voor Noa aangeschaft, beste idee EVER. Anders heb je straks hele slijtage plekken op alle broeken en kan je weer nieuwe kopen…

 2. Blog by Linda schreef:

  Leuk lijstje! Een vriendin van me heeft dezelfde purrfect mok van je foto, dus moest meteen aan haar denken toen ik begon te lezen – leuk 🙂

 3. Romy schreef:

  Leuk artikel! Ik krijg er spontaan zin van in de herfst (terwijl ik ook meer een zomermens ben). Geweldige mama-mok trouwens! De diffuser heb ik hier ook weer vaker aan staan. Heerlijk vind ik dat! En inderdaad een prima alternatief voor kaarsen, zeker met twee actieve jongetjes in huis natuurlijk.Enne, hier nog zo iemand die niet vaak hakken meer draagt. En dat ook zonder kinderen 😉 Mijn voeten zijn me dankbaar, geloof ik.

 4. Lesley schreef:

  Ik vind het ook altijd een gezellig idee om vroeg in bed te kruipen met een boek op van die donkere dagen. Met de nadruk op idee. Want dan wil ik toch gewoon weer een serie kijken in de zetel haha. Zonde wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *