Corrigerend badpak

Mijn zoektocht naar de perfecte corrigerende badpak

Ik was nooit een badpakkenpersoon, totdat ik na mijn zwangerschap moeite kreeg met mijn lichaam. Dat is niet erg, het hoort erbij. Je lichaam verandert en heeft (als je dat wil) tijd nodig om terug te veranderen. Dat het nooit meer wordt zoals het was, is niet erg. Maar ik ben wel blij dat ik inmiddels iets beter in mijn vel zit en ik mezelf weer herken. Nou goed, vorig jaar droeg ik voor het eerst sinds mijn jeugd weer een badpak en ik vond het zó leuk staan! Zo leuk zelfs, dat ik dit jaar op zoek ga naar een fijn corrigerend badpak, gewoon omdat ik me dan nog nét iets beter voel op het strand. 

Vorig jaar zomer had ik nog aardig last van mijn diastase. Desondanks heb ik wel geprobeerd om af en toe in een bikini naar het strand te gaan, maar het voelde toch niet goed meer. Niet per se omdat ik zo’n last had van mijn buik, maar er is iets veranderd. Ik zoek wat meer comfort, in plaats van zo veel mogelijk huid laten zien. Zal het de leeftijd zijn?? 36 of niet, een bikini zou ik tot aan het einde van mijn leven dragen als ik me er goed in zou voelen. Maar dat is niet meer zo. Ik ben er denk ik overheen gegroeid. Ik ben nu ook heel enthousiast als ik iemand op Insta met een tof badpak zie. Dat had ik voorheen echt nooit? Ook met kiddo’s is een badpak net iets fijner, als er aan alle kanten aan je getrokken wordt.

Mijn eisenlijstje (of eigenlijk: mijn dit-wil-ik-juist-niet lijstje)

Ik hou niet van sportieve badpakken (ben immers verre van sportief), dus die vallen al snel af. Ook badpakken met een hoge of rechte neklijn zijn niet echt mijn ding. Die passen gewoon niet bij mij en vind ik ook niet mooi staan bij mezelf. 

Ik hou van kleurtjes, printjes of allebei. Een polkadotprint badpak (heet het nog steeds polkadot?) vind ik heel leuk. Altijd al gevonden. Een bohemian-stijl badpak vind ook heel leuk, of gewoon iets met een lekker tijgerprintje. Franjes vind ik ook leuk. Zolang het maar niet saai of degelijk is, ben ik eigenlijk wel blij. Maar goed, er is niet overal voor ieder wat wils. Gelukkig heb ik inmiddels bij OTTO badpakken gespot die geweldig zijn en heb ik al enigszins voor ogen wat ik wél wil. 

Waarom per se corrigerend? 

Simpel: omdat ik me daar net iets fijner in voel. Feit blijft dat die diastase me een beetje in de weg zit (mentaal, welteverstaan) en dan vind ik het fijn dat het iets gecorrigeerd kan worden. Ja, ik zou er zelf iets aan kunnen doen (oefeningen, oefeningen, oefeningen), maar ik beweeg niet frequent genoeg om dat op te lossen. Blijkbaar is het toch niet mijn eerste levensprioriteit (wat wellicht ook niet gek is met een 2-jarige tweeling, thuiswerken, sociaal leven en meer). Dus ja, een corrigerend badpak is voor mij dit jaar the way to go. Vroeger kon je er misschien alleen oubollige badpakken van vinden, maar tegenwoordig is het écht leuke mode, hoor. En nu kiezen maar…

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 3 Comments
 1. Irene schreef:

  Zou graag zien dat ze geen modellen gebruiken die zo’n corrigerend badpak niet nodig hebben :p Dat gezegd zijnde begrijp ik je volledig qua comfort enzo. Alleen gek genoeg heb ik net de indruk dat er minder aandacht naar mijn buik gaat als ik een hoog bikinibroekje aan heb. In een badpak voel ik me zelf veel ongemakkelijker. Heb nochtans een paar mooie exemplaren. Ik draag ze wel hoor, maar mijn bikini’s vind ik toch nog aangenamer. Whatever floats your boat zeker? Ik hoop dat je een leuk exemplaar weet te vinden!

  • Johanne schreef:

   Whaha, ja goed punt! Da’s overal nog wel een puntje van aandacht, hoewel ik laatst bij een paar sites (weet even niet meer waar), al verbetering zag.

   Heerlijk toch, dat je je juist beter voelt in een bikini. Snap je ergens wel, qua comfort enzo. Wat dat betreft is een badpak voor mij ook nog wel even wennen. Iets minder wendbaar ofzo :p
 2. Nicole Orriëns schreef:

  Het is fijn dat ze er zijn! En ik kan me best voorstellen dat je je dan net wat prettiger voelt. Hoewel ik het een groot nadeel vind dat het dan natuurlijk wel relatief wat strakker moet zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *