travel bucket list

[:nl]Summer is coming: zeven landen die op mijn travel bucket list staan[:en]Summer is coming: seven countries to add to your travel bucket list[:]

[:nl]Met de zomervakantie in het vooruitzicht denken we allemaal aan onze aanstaande vakanties. Sommigen blijven misschien wel thuis en hopen er op mooi weer, anderen zoeken het elders in Europa op of zelfs verder. Mijn vriend en ik houden van reizen, maar aankomende zomer gaan we het niet heel spannend maken. We blijven een weekje bij mijn schoonouders in Galicië in Spanje. Ze wonen in een prachtig gebied met heel veel groen en naast de zee. Niet slecht hoor! Helemaal niet slecht (eigenlijk ook wel een plekje voor op je lijst). Maar als we deze zomer iets meer tijd (en geld) hadden gehad, hadden we iets anders gedaan. Waren we naar een mooi ver oord gegaan. Of naar een land waar we eerder nog niet samen geweest. Waar willen wij binnen nu en vijf jaar nog naartoe? Ok, ik zeg wij. Ik bedoel ik.

De fjorden en fjelden van Noorwegen

Eerlijk is eerlijk, als ik mijn vriend niet zou kennen was Noorwegen niet zo snel in mij opgekomen. Net voordat wij elkaar leerden kennen was hij in Noorwegen geweest. Sindsdien is hij megafan van het land en tagt hij mij te pas en te onpas in plaatjes en filmpjes op Facebook. Ik moet zeggen dat ik daardoor nu ook om ben. Wat een prachtig land! Denk ik. Ik denk dat we hier volgend jaar wel heen gaan. We willen dan naar de Preikestolen, Bergen, Stavanger en, lekker om de hoek, naar de Lofoten eilanden.

De gletsjers van IJsland

Misschien moeten we dit doen in combinatie met Noorwegen. Over IJsland weet ik eigenlijk een stuk minder, maar het lijkt me zo’n speciale belevenis. Vooral tijdens Noorderlicht (hier of in Noorwegen). Knettertjesduur, dus misschien dat we hier nog even mee wachten. Ik wil in de natuurlijke baden, ik wil paardrijden, ik wil ik wil…allerlei dingen doen die ik normaal gesproken niet zou doen. Dat gevoel geeft IJsland je gewoon.

De ongerepte natuur in Canada

Twee woorden: Justin Trudeau. Oh nee, wacht: Ryan Reynolds. Dat zijn er al vier. Nee, grapje natuurlijk. Hoewel Canada een stuk aantrekkelijker is geworden sinds hun megasympathieke premier het land regeert, was het land sowieso natuurlijk al prachtig. Er is daar zo veel ongerepte natuur, dat moet wel een geweldige ervaring zijn. En de mensen daar schijnen ook nog eens supervriendelijk te zijn.

Een aantal jaar geleden (en dan bedoel ik 10+) zag ik een documentaire over het verschil tussen Canada en de Verenigde Staten. Ik denk dat het zelfs een Michael Moore docu was. Aan de ene kant van de rivier in Amerika was er superveel criminaliteit en aan de andere kant van de rivier in Canada deden ze deuren ’s nachts niet op slot. Was de wereld nog maar zo onschuldig.

Het verre Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een no-brainer natuurlijk. Ik bedoel, ik snap wel dat velen er niet heen willen omdat je zo zoveel uur in het vliegtuig zit, maar Nieuw-Zeeland is voor ons zo’n ver van je bed show. Intrigerend is het. We werden volgens mij allemaal fan van het land toen we erachter kwamen dat The Lord of The Rings er grotendeels was opgenomen.

Daarna, naarmate we ouder werden, gingen leeftijdsgenootjes backpacken in Australie en Nieuw-Zeeland. Zij kwamen vervolgens terug met de mooiste verhalen. Tegenwoordig zie je het land voorbij komen op travel blogs en op Facebook. De wereld is zo klein geworden sinds de technologie zo groot is geworden. Helaas is Nieuw-Zeeland nog steeds een aardig eindje reizen. En een ticket heb je ook niet zo 1,2,3 gescoord. Dit is er ééntje voor op de lange termijn.

Het diverse Thailand

Beetje standaard misschien, maar dat maakt het land natuurlijk niet minder mooi. Mijn broertje en zijn vriendin zijn er vorig jaar geweest en lijken een supermooie tijd te hebben gehad. Als je het goed doet, kom je in parken waar de dieren niet worden mishandeld of gedrogeerd, en zie je prachtige gezonde Aziatische dieren. De mooie witte stranden en blauwe waters lijken me ook geweldig. Deze (algemene haha) kennis heb ik eigenlijk te danken aan Leonardo DiCaprio. Toen ik The Beach in de bioscoop zag, zat ik met open mond te kijken. Wat een adembenemende plek was dat. Later leerde ik dat dat het eiland Ko Phi Phi Lee was (moest het weer even opzoeken hoor).

En natuurlijk het eten. Ik ben gek op Aziatisch eten. Toen ik ooit op Bali en in Maleisie was heb ik me werkelijk scheel gegeten aan diverse soorten nasi, eendgerechten, noodles en weet ik het wat. Thais eten trekt me ook heel erg, dus dat is één hele belangrijke reden waarom ik daarheen wil.

Het onverwachte Slovenië

Wat lijkt dit me een prachtig land zeg. Ik heb het alleen maar van horen zeggen en zie weleens wat op foto’s voorbij komen, maar dit is toch wel een land dat ergens bovenaan mijn reis bucketlist bungelt. De meren daar hebben zo’n mooie en heldere kleur blauw. De sfeer daar is zo anders. Ja, Slovenië lijkt me echt een mooie plek om heen te gaan. Ik bedoel, kijk eens naar dit nationaal park, dit meer en deze grotten!

Camperreis VS: west naar oost

Ik weet het, dit even iets specifieker. Dat komt omdat ik VS op zichzelf al van mijn bucketlist mag afstrepen. Maar ik ben alleen in steden geweest en heb er nog nooit van de natuur genoten. Een camperreis moet daar verandering in brengen. Van de ene kust naar de ander kust rijden lijkt me geweldig.

Niet alleen omdat je dan over die prachtige grote wegen in het midden van nergens mag rijden met af en toe een diner aan de kant van de weg (hallo hamburgers!), maar je komt zo veel verschillende dingen tegen. Iedere staat is anders, ieder accent is anders, waar je ook komt is er andere keuken en bovenal: denk eens aan al die nationale parken. De Grand Canyon, Crater Lake, Black Canyon, Joshua Tree, Death Valley en natuurlijk Yosemite Park staan allemaal op het lijstje. Kom maar door!

Dit is overigens puur dromen hoor. We hebben nog niets vastgelegd. Maar ik hoop echt dat we deze reizen binnen nu en vijf jaar kunnen maken. Is niet heel onrealistisch toch? Moet er nog wel een paar aan mijn vriend voorleggen. Komt vast goed. Verder komen er eerst nog andere spannende tijden aan. Maar daarover vertel ik later deze maand meer. #nogsteedsnietzwanger #proberenweookniet

Welke landen wil jij heel graag nog zien? 

[:en]We’re probably all thinking about our upcoming vacation now that summer really is coming. Some of you might stay at home and hope for good weather, others will probably pick a country in Europe or even further away. My boyfriend and I love to travel, but our holiday this summer won’t be too exciting. We’ll be staying with my boyfriend’s parents in Galicia in Spain for a week. They live in a gorgeous area with lots of green and sea right outside their doorstep. Not bad at all (put this one on your bucket list too)! If we had some more time (and money) this summer, we probably would’ve done something else and further away. Or we would’ve gone to a country we both have never been to before. What are our travel plans for the next five years? Actually, I say our plans, but I mean my plans. My boyfriend doesn’t know anything yet.

The fjords in Norway

I need to be honest here: I wouldn’t have put Norway on my bucket list if I hadn’t known my boyfriend. I never paid too much attention to this country until he told me about it. He was in Norway right before we met. Since then he’s been the biggest fan of the country and he keeps tagging me in Facebook pictures and videos. And I have to say, he convinced me. Norway seems like such a beautiful country! I think we’ll probably go there next year. I would love to go to Preikestolen, Bergen, Stavanger, and it’s right around the corner (not): Lofoten Islands.

Iceland’s glaciers

Maybe we should combine this with Norway. I don’t know that much about Iceland, to be honest, but I know I have to go. It seems like such a special country. Especially during the Northern Lights (here on in Norway). The problem is: Iceland is sooo expensive, so we’ll probably wait for this one for a while. When I go I want to sit in the thermal baths, ride a horse (I’ve never been on a horse) and so many more things I normally wouldn’t do. Because that’s the feeling Iceland will give ya.

The untouched nature in Canada

Two words: Justin Trudeau. No, wait: Ryan Reynolds. That’s four already. Just kidding of course. Although Canada’s become a lot more attractive thanks to their smart and trustworthy prime minister, the country has always been beautiful. In my mind there’s so much nature there that has remained untouched, I’m imagining an incredible experience. And they say the people are super friendly.

A couple of years ago (and with that I mean 10+ years) I saw a scene in a documentary about the differences between the US and Canada. I think it might have been a Michael Moore documentary. On one side of the river was the US with a high crime rate and on the other side of the river was a town in Canada where they left the doors unlocked at night. I wish the world was still that innocent.

Far away New Zealand

New Zealand seems like a no-brainer, right? I mean, I understand that there are people who refuse to go there because of the long travel. I understand, I hate hate hate flying. But New Zealand is so far away for all of us, it feels almost mystical or mythical even, haha. I think we all became big fans of the country when we found out The Lord of the Rings was shot there.

After that, when we got older, our friends went backpacking in Australia and New Zealand. They, of course, came back with the best stories. Nowadays travel blogs are filled with pictures of that part of the world and Facebook has had is a fair share of nice photos and videos. The world sometimes seems so small with the technology constantly growing. Unfortunately, New Zealand hasn’t come any closer to our main lands. And a ticket isn’t cheap either. So this is a holiday for the long-term.

Diverse Thailand

Maybe this is a little standard, but it doesn’t make the country any less beautiful. My brother and his girlfriend went there last year and it looks like they had an awesome time there. If you do it well, and you and up in parks where they don’t abuse or drug the animals, you can see some beautiful Asian elephants and tigers. And of course, the white beaches and blue waters are a must. This I know thanks to Leonardo DiCaprio. Or actually, The Beach. When I saw this movie in the theaters, I was amazed by the location. Later I learned that they shot the movie on the island Ko Phi Phi Lee (I had to look that up again).

And of course the food. I love Asian foods. When I was in Bali and Malaysia I ate as many rice dishes, duck and noodles as I could. Thai food is good too, so it’s one important reason for me wanting to go there.

The unexpected Slovenia

Have you seen the pictures? Slovenia seems like such a beautiful country. I mean, I’ve only heard some people talk about it and I’ve not seen more than you have, but it’s still on top of my bucket list. The lakes have such a gorgeous color. It’s bright and very blue. And the atmosphere just seems different there. Yes, Slovenia looks like the place to go to within now and a couple of years. Look at this national park, this lake, and these caves!

RV travels US: from east to west

I know this is a little more specific. That’s because I’ve actually been to the US already, but only in cities. I’ve never had the chance to see the natural parks for example. So a trip with a big fat RV should change that. Driving from one coast to the other is a must for me.

Not just because of the awesome big roads in the middle of nowhere with an occasional diner by the side of the road (hi, hamburgers!), but there’s so much more to see on the road. Every state is different, there are so many different accents and foods. And above all: national parks. The Grand Canyon, Crater Lake, Black Canyon, Joshua Tree, Death Valley and, of course, Yosemite Park are all on my list. Let’s do this!

Nothing I mentioned above is an actual real plan. We didn’t make any commitments yet. But I really do hope we can do these trips within now and five years. Not entirely unrealistic, right? I just have to talk it through with my boyfriend haha. First, we have some other things to focus on for the next couple of months, but I’ll tell you more about that later this month. #stillnotpregnant #nottryingtobeeither

What does your travel bucket list look like? 

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 17 Comments
 1. Sylvia schreef:

  Voor mij ook Thailand en New Zealand. Maar ook korte stedentrips naar Frankrijk Rome Barcelona.. Dus ook hopelijk binnen 5 jaar en langere termijn?

 2. Romy schreef:

  Wat een prachtige reizen staan er op je bucketlist! Slovenië is inderdaad wel een verborgen schat. En Nieuw-Zeeland en Canada staan ook superhoog op mijn lijstje.

 3. Shirley schreef:

  Jouw bucketlist komt voor een groot deel overeen met mijne. Eng! De Noorse Fjorden ben ik vorig jaar kort geweest en dat vond ik zo mooi. Het vroeg echt om meer. Peru en Colombia lijken mij ook heel mooi. En Berlijn staat ook nog altijd op mijn lijst.

  • Johanne schreef:

   Haha, eng idd! Wat gaaf dat ie al in Noorwegen bent geweest. Ben heel benieuwd. Zuid-Amerika vind ik zelf een beetje eng ivm al die dieren daar (schijtluis ?), maar is vast ook een hele mooie ervaring!

 4. Rebecca schreef:

  Wow bij werkelijk alles dacht ik ‘hey dat staat ook op mijn bucketlist’. Ik ben hier allemaal zo benieuwd naar! Een camperreis wil ik heel erg graag doen!

 5. Kimberley schreef:

  Wauw, alsof het een kopie is van mijn bucketlist 😀 wat een mooi lijstje!

 6. Margon schreef:

  Mooie bestemmingen heb je uitgezocht!! Bij mij/ons staat de VS ook op de bucketlist. We dromen beiden al van kleins af aan over de Route 66! Verder zou ikheel graag nog eens teruggaan naar Australie, om meer te zien dan de omgeving van Adelaide. En inderdaad Noorwegen, om die prachtige fjorden te zien!

 7. Alissa Carpenter schreef:

  I’ve been wanting to go to Norway and New Zealand for years and hoping I get there someday soon!

 8. Marloes schreef:

  Mooie lijst! Al deze landen, behalve Thailand, lijken mijn vriend en mij ook enorm gaaf! Vietnam lijkt mij nog een heel bijzonder en mooi land 🙂

 9. […] weer naar Islas Cíes, één van de mooiste eilanden die ik ooit heb gezien. Als je een keertje in Galicië bent, reis dan af naar Vigo en neem de boot naar dit eiland. Je bent heerlijk een dagje weg op een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *