travel bucket list

Summer is coming: zeven landen die op mijn travel bucket list staan

Met de zomervakantie in het vooruitzicht denken we allemaal aan onze aanstaande vakanties. Sommigen blijven misschien wel thuis en hopen er op mooi weer, anderen zoeken het elders in Europa op of zelfs verder. Mijn vriend en ik houden van reizen, maar aankomende zomer gaan we het niet heel spannend maken. We blijven een weekje bij mijn schoonouders in Galicië in Spanje. Ze wonen in een prachtig gebied met heel veel groen en naast de zee. Niet slecht hoor! Helemaal niet slecht (eigenlijk ook wel een plekje voor op je lijst). Maar als we deze zomer iets meer tijd (en geld) hadden gehad, hadden we iets anders gedaan. Waren we naar een mooi ver oord gegaan. Of naar een land waar we eerder nog niet samen geweest. Waar willen wij binnen nu en vijf jaar nog naartoe? Ok, ik zeg wij. Ik bedoel ik.

De fjorden en fjelden van Noorwegen

Eerlijk is eerlijk, als ik mijn vriend niet zou kennen was Noorwegen niet zo snel in mij opgekomen. Net voordat wij elkaar leerden kennen was hij in Noorwegen geweest. Sindsdien is hij megafan van het land en tagt hij mij te pas en te onpas in plaatjes en filmpjes op Facebook. Ik moet zeggen dat ik daardoor nu ook om ben. Wat een prachtig land! Denk ik. Ik denk dat we hier volgend jaar wel heen gaan. We willen dan naar de Preikestolen, Bergen, Stavanger en, lekker om de hoek, naar de Lofoten eilanden.

De gletsjers van IJsland

Misschien moeten we dit doen in combinatie met Noorwegen. Over IJsland weet ik eigenlijk een stuk minder, maar het lijkt me zo’n speciale belevenis. Vooral tijdens Noorderlicht (hier of in Noorwegen). Knettertjesduur, dus misschien dat we hier nog even mee wachten. Ik wil in de natuurlijke baden, ik wil paardrijden, ik wil ik wil…allerlei dingen doen die ik normaal gesproken niet zou doen. Dat gevoel geeft IJsland je gewoon.

De ongerepte natuur in Canada

Twee woorden: Justin Trudeau. Oh nee, wacht: Ryan Reynolds. Dat zijn er al vier. Nee, grapje natuurlijk. Hoewel Canada een stuk aantrekkelijker is geworden sinds hun megasympathieke premier het land regeert, was het land sowieso natuurlijk al prachtig. Er is daar zo veel ongerepte natuur, dat moet wel een geweldige ervaring zijn. En de mensen daar schijnen ook nog eens supervriendelijk te zijn.

Een aantal jaar geleden (en dan bedoel ik 10+) zag ik een documentaire over het verschil tussen Canada en de Verenigde Staten. Ik denk dat het zelfs een Michael Moore docu was. Aan de ene kant van de rivier in Amerika was er superveel criminaliteit en aan de andere kant van de rivier in Canada deden ze deuren ’s nachts niet op slot. Was de wereld nog maar zo onschuldig.

Het verre Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een no-brainer natuurlijk. Ik bedoel, ik snap wel dat velen er niet heen willen omdat je zo zoveel uur in het vliegtuig zit, maar Nieuw-Zeeland is voor ons zo’n ver van je bed show. Intrigerend is het. We werden volgens mij allemaal fan van het land toen we erachter kwamen dat The Lord of The Rings er grotendeels was opgenomen.

Daarna, naarmate we ouder werden, gingen leeftijdsgenootjes backpacken in Australie en Nieuw-Zeeland. Zij kwamen vervolgens terug met de mooiste verhalen. Tegenwoordig zie je het land voorbij komen op travel blogs en op Facebook. De wereld is zo klein geworden sinds de technologie zo groot is geworden. Helaas is Nieuw-Zeeland nog steeds een aardig eindje reizen. En een ticket heb je ook niet zo 1,2,3 gescoord. Dit is er ééntje voor op de lange termijn.

Het diverse Thailand

Beetje standaard misschien, maar dat maakt het land natuurlijk niet minder mooi. Mijn broertje en zijn vriendin zijn er vorig jaar geweest en lijken een supermooie tijd te hebben gehad. Als je het goed doet, kom je in parken waar de dieren niet worden mishandeld of gedrogeerd, en zie je prachtige gezonde Aziatische dieren. De mooie witte stranden en blauwe waters lijken me ook geweldig. Deze (algemene haha) kennis heb ik eigenlijk te danken aan Leonardo DiCaprio. Toen ik The Beach in de bioscoop zag, zat ik met open mond te kijken. Wat een adembenemende plek was dat. Later leerde ik dat dat het eiland Ko Phi Phi Lee was (moest het weer even opzoeken hoor).

En natuurlijk het eten. Ik ben gek op Aziatisch eten. Toen ik ooit op Bali en in Maleisie was heb ik me werkelijk scheel gegeten aan diverse soorten nasi, eendgerechten, noodles en weet ik het wat. Thais eten trekt me ook heel erg, dus dat is één hele belangrijke reden waarom ik daarheen wil.

Het onverwachte Slovenië

Wat lijkt dit me een prachtig land zeg. Ik heb het alleen maar van horen zeggen en zie weleens wat op foto’s voorbij komen, maar dit is toch wel een land dat ergens bovenaan mijn reis bucketlist bungelt. De meren daar hebben zo’n mooie en heldere kleur blauw. De sfeer daar is zo anders. Ja, Slovenië lijkt me echt een mooie plek om heen te gaan. Ik bedoel, kijk eens naar dit nationaal park, dit meer en deze grotten!

Camperreis VS: west naar oost

Ik weet het, dit even iets specifieker. Dat komt omdat ik VS op zichzelf al van mijn bucketlist mag afstrepen. Maar ik ben alleen in steden geweest en heb er nog nooit van de natuur genoten. Een camperreis moet daar verandering in brengen. Van de ene kust naar de ander kust rijden lijkt me geweldig.

Niet alleen omdat je dan over die prachtige grote wegen in het midden van nergens mag rijden met af en toe een diner aan de kant van de weg (hallo hamburgers!), maar je komt zo veel verschillende dingen tegen. Iedere staat is anders, ieder accent is anders, waar je ook komt is er andere keuken en bovenal: denk eens aan al die nationale parken. De Grand Canyon, Crater Lake, Black Canyon, Joshua Tree, Death Valley en natuurlijk Yosemite Park staan allemaal op het lijstje. Kom maar door!

Dit is overigens puur dromen hoor. We hebben nog niets vastgelegd. Maar ik hoop echt dat we deze reizen binnen nu en vijf jaar kunnen maken. Is niet heel onrealistisch toch? Moet er nog wel een paar aan mijn vriend voorleggen. Komt vast goed. Verder komen er eerst nog andere spannende tijden aan. Maar daarover vertel ik later deze maand meer. #nogsteedsnietzwanger #proberenweookniet

Welke landen wil jij heel graag nog zien? 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 17 Comments
 1. Sylvia schreef:

  Voor mij ook Thailand en New Zealand. Maar ook korte stedentrips naar Frankrijk Rome Barcelona.. Dus ook hopelijk binnen 5 jaar en langere termijn?
  Sylvia onlangs geplaatst…De Ice cream tagMy Profile

 2. Romy schreef:

  Wat een prachtige reizen staan er op je bucketlist! Slovenië is inderdaad wel een verborgen schat. En Nieuw-Zeeland en Canada staan ook superhoog op mijn lijstje.
  Romy onlangs geplaatst…Recap: hoe zit het met mijn plannen voor de lente?My Profile

 3. Shirley schreef:

  Jouw bucketlist komt voor een groot deel overeen met mijne. Eng! De Noorse Fjorden ben ik vorig jaar kort geweest en dat vond ik zo mooi. Het vroeg echt om meer. Peru en Colombia lijken mij ook heel mooi. En Berlijn staat ook nog altijd op mijn lijst.
  Shirley onlangs geplaatst…Parc de Furfooz, zelfs je naam is mooiMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, eng idd! Wat gaaf dat ie al in Noorwegen bent geweest. Ben heel benieuwd. Zuid-Amerika vind ik zelf een beetje eng ivm al die dieren daar (schijtluis ?), maar is vast ook een hele mooie ervaring!

 4. Rebecca schreef:

  Wow bij werkelijk alles dacht ik ‘hey dat staat ook op mijn bucketlist’. Ik ben hier allemaal zo benieuwd naar! Een camperreis wil ik heel erg graag doen!
  Rebecca onlangs geplaatst…Layered collier van Jewelsite | Mijn nieuwe eyecandy!My Profile

 5. Kimberley schreef:

  Wauw, alsof het een kopie is van mijn bucketlist 😀 wat een mooi lijstje!
  Kimberley onlangs geplaatst…travel movie | Bali, Lombok & Gili’sMy Profile

 6. Margon schreef:

  Mooie bestemmingen heb je uitgezocht!! Bij mij/ons staat de VS ook op de bucketlist. We dromen beiden al van kleins af aan over de Route 66! Verder zou ikheel graag nog eens teruggaan naar Australie, om meer te zien dan de omgeving van Adelaide. En inderdaad Noorwegen, om die prachtige fjorden te zien!
  Margon onlangs geplaatst…Breekbrood met knoflook en cheddarMy Profile

  • Johanne schreef:

   Jaa, route 66! Dat moet iedereen toch een keer doen zou je zeggen! Gaaf dat je al eens in Australië bent geweest. Alleen om te reizen of iets anders?

 7. Alissa Carpenter schreef:

  I’ve been wanting to go to Norway and New Zealand for years and hoping I get there someday soon!
  Alissa Carpenter onlangs geplaatst…Taking a Leap of FaithMy Profile

 8. Marloes schreef:

  Mooie lijst! Al deze landen, behalve Thailand, lijken mijn vriend en mij ook enorm gaaf! Vietnam lijkt mij nog een heel bijzonder en mooi land 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Hoe mijn thuiswerkdag eruit zietMy Profile

 9. […] weer naar Islas Cíes, één van de mooiste eilanden die ik ooit heb gezien. Als je een keertje in Galicië bent, reis dan af naar Vigo en neem de boot naar dit eiland. Je bent heerlijk een dagje weg op een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge