Crazy Cat Lady Tag

Crazy Cat Lady TAG

[:nl]Dat ik een crazy cat lady ben weten we allemaal al. Als je op mijn blog komt weet je dat en als je met me werkt weet je dat. Als je honderd kilometer bij me vandaan woont en mijn blog niet kent, weet je het waarschijnlijk ook. Want dan heb je het me van de daken horen schreeuwen. Ja, ik noem mezelf een poezenmama. En nee, ik vind dat niet triest. Buttons is mijn ‘kindje’.  Zij is dat levende wezen voor wie ik kan zorgen, om wie ik me zorgen kan maken en waar mijn hart van overloopt. Dus ja, gek. Op. Katten. ’t Is niet anders. Daarom mag het ook geen verrassing zijn dat de Crazy Cat Lady TAG vandaag op mijn blog staat. Als ik het niet had gedaan, had je je kunnen afvragen of diegene achter deze blog nog steeds Johanne heet. Maar goed, ik dwaal weer eens gigantisch af. Deze tag heb ik trouwens gevonden op de website van Team Confetti.

Schattigste foto van je kat

Buttons is een zwarte kat, dus af en toe lastig te fotograferen. Als volwassen beestje heb ik genoeg foto’s van d’r (Instagram als bewijs), maar als kitten niet zo veel. Terwijl ze zo verschrikkelijk schattig was. Beetje stom, ik blijk geen foto’s van haar alleen te hebben. Vroeger had ik die wel, maar waar ze heen zijn? 🙁 Dit is mini-Buttons met mijn inmiddels overleden Fabrizio:

Crazy Cat Lady Tag

En kijk nou eens hoe cute Fabrizio was toen hij een kitten was:

Crazy Cat Lady Tag

Bijzondere eigenschappen

Buttons is bijzonder omdat ze juist geen kattengedrag vertoont. Ja, wel een beetje natuurlijk. Maar ze gooit niets op de grond, krabt niet, bijt niet in tenen middenin de nacht, zeurt ook niet op ongoddelijke tijden om eten en ze heeft geen normale miauw. Ohja, en ze begraaft haar uitwerpselen niet. Maar goed, ieder z’n eigen. Ze is een beetje maf, maar wel heel erg lief. Een stalker zelfs, want waar ik ga, gaat zij ook. En daar is helemaal niets mis mee.

Omschrijf het geluid dat je kat maakt

Ik noem Buttons altijd een schaap, want ze maakt echt een beehhhh geluid. Het meeste geluid dat ze maakt is ook heel zacht, behalve als ze in de auto zit of honger heeft. Maar het is zo’n aandoenlijk schapengeluidje. En daar komt ook één van haar koosnaampjes vandaan.

Koosnaam

Ja, komen ze hoor: Buttie, Butje, Booty, Butsie, Bootsie, Schaapje, Meisje, Dikkie, Aapje, Monkey, Fluffy, Fluffy Monkey, Fluffy Duckie, Skeetje. En ik me maar afvragen waarom ze niet naar haar echte naam luistert.

Bekentenis

Als ik alleen ben met Buttons hebben we de beste eenzijdige gesprekken. Ik praat, zij luistert (waarschijnlijk niet). Maar ik vermoed dat ik niet de enige ben, toch? 😀

Goede tip voor andere crazy cat ladies

Wees gewoon crazy. Ik heb geen echte tips, dus dan maar dit. Want dat is ook belangrijk! Sommige mensen houden zich in omdat ze bang zijn voor wat anderen van hun kattengekte vinden. Nou, ik vind dat stom. Wat is er mis met het uiten van affectie? Een kat is wat mij betreft een volwaardig familielid, het enige verschil is dat ze niet met je meepraten aan de eettafel. Ok, en dat ze niet vijf vingers hebben. Maar daar houdt het ook mee op.

Wat voor kat zou jij zijn?

Ik weet wel een paar kattenrassen, maar ik heb geen flauw idee wat voor persoonlijkheid daaraan vastkleeft. Dus ik heb even een website opgezocht die kattenrassen omschrijft. Ik ben denk ik een combinatie van een ragdoll en heilige Birmaan. Mijn ragdoll eigenschappen: ik ben gezellig, relaxt en relatief vaak vrolijk. Tegelijkertijd ben ik heel rustig en kan ik teruggetrokken zijn. Ragdolls zijn niet per se actief of spraakzaam, en dat ben ik ook niet altijd. Maar vaak ook wel. Een heilige Birmaan is vriendelijk met een duidelijke mening. En zo ben ik denk ik ook. Plus, ik heb aandacht nodig. Totdat het te druk wordt, want dan trek ik me terug. Net als een Birmaan. Een kat-ambivert.

Leukste kattenwebsite

De laatste tijd zit ik niet zoveel meer op kattensites, maar vroeger kon ik hele middagen op I can has Cheezburger zitten, samen met mijn jongste broertje. Geweldig! Nu volg ik gewoon allerlei pagina’s op Facebook en Instagram.

Beste kattengif

Ik weet dat veel van jullie van katten houden, maar wie schaart zich samen met mij onder de hashtag #crazycatlady?

 [:en]I think we all know by now that I’m a crazy cat lady. If you follow my blog you know. If you’re my family you know and if you’re my colleague you know it too. People who live a hundred kilometers away from me and never heard of my blog probably know too. Because I’ve been shouting it from the rooftops. Yes, I call myself a cat momma. And no, that’s not sad to me. Buttons is my ‘baby’. She is that one small living creature I can take care of, I can be worried about and that makes my heart run over. So yes, crazy. With. Cats. It is what it is. That’s why it’s no surprise that the Crazy Cat Lady tag is on my blog today. If I hadn’t done it, you could have wondered where Johanne went and who this person behind this blog is now. Anyway, I digress. Again.

Cutest picture of your cat

Buttons is a black cat, so she can be difficult to photograph. I have plenty of pictures of her as an adult cat (here’s my Instagram as proof), but pictures of her as a kitten… I don’t know. It seems like I only have pictures of her with my old cat Fabrizio. I know I used to have them… This is mini Buttons with my deceased cat Fabrizio:

Crazy Cat Lady Tag

Look how cute Fabrizio was as a kitten:

Crazy Cat Lady Tag

Special characteristics

Buttons is special because she has no typical cat characteristics. Ok, she does a little. But she doesn’t throw stuff on the ground, she doesn’t use her nails on you, she doesn’t bit your toes in the middle of the night and she doesn’t nag for food on ungodly hours. Also, she has a strange meow and she doesn’t bury her excreta. To each his (or her) own. She a little weird, but the sweetest. A stalker even, because wherever I go, she goes. And there’s nothing wrong with that.

Describe the sound your cat makes

I always call Buttons a sheep, because she makes a real beeehhhh sound. Most of the time she’s very quiet unless she’s in a car of when she’s hungry. But the sheep sound is the cutest. And that’s where one of her nicknames comes from.

Nickname

Here they are (mostly Dutch): Buttie, Butje, Booty, Butsie, Bootsie, Schaapje, Meisje, Dikkie, Aapje, Monkey, Fluffy, Fluffy Monkey, Fluffy Duckie, Skeetje.  And I wonder why she doesn’t listen to her real name.

Confession

When I’m alone with Buttons I have the best monologues. I talk, she listens (she probably doesn’t). But I think I’m not the only one, when it comes to this, right?

Tips for other crazy cat ladies

Be crazy. I don’t have any functional tips. So this is it. Because this is important too! Some people seem to be scared to show their real cat-craziness and I think that’s silly. What’s wrong with showing real affection? For me, a cat is a full family member, the only difference is that they don’t engage when you’re at the dining table. Ok, and they don’t have opposable thumbs. But that’s it.

What kind of cat would you be?

I know the names of some cat breeds, but I have no idea what kind of personality they have. So I searched for a website that describes cat breeds and found out I’m a combination of Ragdoll and a Birman. My Ragdoll traits: I am fun (sometimes), relaxed and often times I’m happy. At the same time, I can be quiet and I need to be alone sometimes. Ragdolls aren’t the most active or talkative cats, and neither am I. But sometimes I am. A Birman is a friendly cat with a firm opinion. I like to think I’m the same. Plus, I need attention from people close to me. But as soon as it gets too busy, I’m outta here. So is a Birman. I’m the ambivert version of a cat!

Best cat website

I haven’t been on that many cat website lately. I used to look at I can has Cheezburger all the time though. My brother and I would spend afternoons there. Love dit! Now I just follow pages on Facebook and Instagram.

Best cat gif

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 32 Comments
 1. Sylvia schreef:

  Leuke tag! Ik ga hem ook zeker invullen. Mijn dochter en ik zijn ook echte crazycat ladies? we nemen nu al standaard een pak brokjes mee als we gaan wandelen. Want alle poesjes op de boulevard (wel wonen in lanzarote) moeten natuurlijk wat lekkers krijgen? van wie zou ze dit toch hebben!

 2. Romy schreef:

  Wat een geweldige tag en wat heb je hem leuk ingevuld! Heerlijk dit soort bekentenissen van een andere grote kattenliefhebber! Wat grappig dat Buttons zo’n niet typische en eigenlijk wel hele beschaafde kat is. Die eenzijdige gesprekken herken ik ook maar al te goed. Ik kan hele verhalen ophangen tegen Paco, waarna hij alleen een beetje lief knipoogt. Kijk, aan die reactie heb ik dan genoeg 😉 En zo leuk al die koosnaampjes! Voor Paco en Beertje heb ik er ook echt talloze, variërend van Snurkerd tot Mannie voor Paco en van Berie tot Poppetje voor Beertje.

 3. nicole schreef:

  Wij hebben twee katten: moeder en zoon. Ik vind ze lief, maar ik ben niet zo gek op mijn katten als jij op de jouwe denk ik.

 4. Kim schreef:

  Heel lief hoor, maar ik ben geen kat.. Ik ben een echt hondenmens.

 5. Sofie schreef:

  Wat een leuke tag, je antwoorden zijn heel erg leuk! Ik hou zelf meer van honden om eerlijk te zijn.

 6. Janet schreef:

  Ik heb op zich niet zo veel met katten, maar ik vind dit toch wel heel leuk om te lezen. Mijn complimenten.

 7. Jenny - IkReis schreef:

  Wat een schattige foto’s! Ik had een kat toen ik in Indonesië woonde. Ze heette Merah.

 8. You have the sweetest cats! I love that gif. It always makes me smile whenever I see it! 🙂

 9. Saskia schreef:

  Heerlijke tag he. Gek genoeg heb ik deze zelf nog nooit ingevuld.
  Die bijnaampjes, hihih, ik herken het. Ik heb een broer en zus, maar noem ze zelden bij hun echte namen.

 10. Girls-Things schreef:

  Wat een leuke tag! En schattige foto’s!

 11. Bouchra schreef:

  Leuke tag maar ik ben echt een hondenmens, ben allergisch voor katten 🙁

 12. Annika schreef:

  Aaawww, wat een lieve kat! Wij hebben er twee, en een hond, ik denk dat ik inmiddels meer een hondenmens ben geworden.

 13. Kreanimo schreef:

  Als mijn nichtje zou bloggen MOEST ze deze invullen!
  hahahaha
  leuke tag!

 14. Marloes schreef:

  Deze tag ga ik opslaan om ook eens in te vullen! Hoe leuk! Ik heb zelfs een t-shirt met kattenkopjes waaronder staat: cat lady. En trots dat ik er op ben, haha. Ik vind het ook superleuk om over andermans katten te lezen. Hoe meer, hoe beter 🙂 En die rij aan koosnamen is heel herkenbaar, met twee katten dubbel zoveel koosnaampjes :p

 15. Oui Nathalie schreef:

  ooooohmygod, die is echt zo’n leuke tag. Ik kan mij hier echt in vinden haha!
  een van de schattigste foto’s heb ik vandaag nog gemaakt, ze mog vandaag twee kaarsjes uitblazen omdat ze 2 jaar is geworden vandaag haha!
  De kitten foto van jou is ook te lief!!

  Liefs, Nathalie

 16. sammie schreef:

  Leuke tag om te lezen en ontzettend lieve foto’s! Ik heb een kat gehad en was dol op hem, kon alles met die lieverd.

  • Johanne schreef:

   Aww, fijn is dat he. Zon diertje waar je inderdaad alles mee kunt. Buttons is daarin wel een beetje lastig haha, want ze wil bijvoorbeeld niet opgetild worden, maar in andere dingen valt ze gelukkig mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *