Deze dingen doen mij vermoeden dat ik moeder ben

Ja, sinds ruim 8 maanden ben ik dus moeder van een tweeling. Je zou het bijna vergeten, aangezien ik al maanden bijna niks heb gepubliceerd. Ohja, dat is daarom. Als je me een paar maanden geleden had gevraagd of ik het tweelingmoederschap zwaar vond had ik nee gezegd. Ik had dan gezegd dat ik het wel vond meevallen en dat het zuuulke leuke jochies zijn. Nu is daar nog steeds niets aan gelogen, maar sinds van midden september tot vorige week waren ze me toch een potje moeilijk. Iets met een (gecorrigeerd) zes maanden sprongetje. Anyway, ik had eindelijk weer eens inspiratie nadat ik mezelf hartelijk uitlachte over mijn laatste aankopen. Dat waren echt aankopen waarvan je denkt: goh Johanne, je zou bijna zeggen dat je moeder bent. 

Ik koop ineens boeken over opvoeden en moederschap 

Joh, ik scrollde dus door bol.com, nadat ik al nieuw flesspenen, zalf voor doorkomende tandjes en een oefen-drinkbeker had gekocht. Ik zag daar in mijn opgeslagen items dat ik nog een boek wilde kopen over tweetalig opvoeden. Van het een kwam het ander en ineens zaten ook De Moedermaffia en Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen in mijn winkelmandje. I can’t help it.

Ik klaag over gebroken nachten

Da’s al een dingetje als je een kind hebt dat niet doorslaapt, laat staan twee. Slaapt Axel wel door, doet James het niet. Slaapt James wel door, doet Axel het niet. Het is altijd wat. Ik weet dat ze het kunnen, want ooit lieten ze me rustig slapen tot een uurtje of 7. Waar is die tijd gebleven? 

En dan kom je bij het consultatiebureau en dan komt mevrouw de verpleegkundige: ja, ze zouden nu wel x aantal uren per nacht moeten maken hè? Ja, ze moeten nu toch echt leren de nacht door te slapen hè? Ja mevrouw de verpleegkundige, dat ben ik helemaal met je eens. Maar probeer dat maar eens met twee jochies die elkaar wakker kunnen schreeuwen. Ik nodig je uit, echt. Nee, zo erg is het ook weer niet (meer). Sinds twee weken slapen ze op aparte kamers en dat maakt zo veel verschil. Probleem is wel dat ze straks weer op dezelfde kamer moeten, want meneer Axel slaapt nog bij ons in de kamer en dat kan natuurlijk niet voor altijd. Hoe leuk hij dat ook vindt. 

Ik heb heel veel kennis van speentjes

Wil je weten welk speentje fijn is voor welke fase? I’m your girl. Ik kan je alles vertellen over fijne speentjes voor vroeggeboren kindjes en voor de fase erna. Ik kan je alles vertellen over alle kleuren Bibs spenen, de soorten en vormen. Holla als je meer wilt weten!

Op zoek naar leuke babykleertjes? I’ve got you!

Tip van de dag: doe niet te duur. Die kiddo’s groeien er zo uit. Heb je net alles in maat 62 gekocht, hebben ze plots maat 68. Echt hoor, er liggen hier zomerkleren die ze misschien maar 1x hebben gedragen en toen – poef paf – waren ze alweer te groot. Daarom ben ik ook groot fan van Hema, Zeeman en H&M. Ik denk dat ik daar binnenkort Zara aan toe voeg, maar echt…niet te duur!  Ze kotsen toch alles onder.

Ik heb een Kastje van Axel en James op Instagram 

Johanne, heb je niet genoeg Instagramaccounts (*kuch* A Pinch of Jo, Miss Petite, Buttons the Cutest, Eerst het toetje *kuch*)? Ja, zeker wel. Alleen ben ik nu overgegaan op het verkopen van alle spullen die we niet of nauwelijks hebben gebruikt of niet meer gebruiken, en dat is nogal wat. Dan is Instagram wel een fijne manier om van alles los te komen, hoop ik dan. Heb er welgeteld een foto op staan. Want wie heeft er tijd voor meer? Plus, ik vind het stiekem wel lastig om van sommige dingen afstand te nemen. Ik had heel veel schattige dingen gekocht in maatje 50 in de veronderstelling dat ze er wel in zouden passen terwijl het nog koud was buiten. Maar nee, we kwamen begin april pas uit het ziekenhuis (ze zijn 3 februari geboren) en toen was het al warm. Die lieve jongens van mij hebben tot oktober alleen maar warm weer gekend. Hoe bizar is dat? Ohja, een ander ding dat je doet vermoeden dat ik moeder ben: ik houd mijn mond niet meer over die jochies. Ha. 

En dan nog dit: 

 • Ik voel met mijn tong of de erwten/pompoen/wortel niet te heet is. Hoi, moeders. 
 • Ik staar recht in anussen om te kijken of er nog poep uit komt (als je hun geschiedenis weet, snap je mijn obsessie).
 • Een dagje kantoor voelt als een waar uitje. Man, wat een rust en concentratie.
 • Ik weet nu wat ‘achter het behang willen plakken’ betekent. Maar dan ook echt. 
 • Ik heb mijn haren nooit meer los, want auw. 
 • Ontbijt en lunch heb ik binnen no-time op want wie weet wanneer de jongens weer wakker zijn of al wakker zijn en beginnen te zeuren.
 • Ik ken alle kinderliedjes. In het Nederlands, Spaans en in het Engels. 
Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 9 Comments
 1. Ilona Wielinga schreef:

  Grappig om te lezen. Ik heb af en toe met dingen dat ik denk ‘wow, je weet dat je volwassen wordt als je hier enthousiast over bent’, haha. Dus ik geloof wel dat je dat met moeder worden ook weer hebt.

 2. Saskia schreef:

  Haha sommige zijn zeker wel bekend als mama.. ;-)Ik ben fan van de Zeeman en dat soort budget winkels. Toffe kleding voor een klein prijsje. Voor je het weet passen ze niks meer :’)En die gebroken nachten he….

 3. Giovanna Jansen schreef:

  Geweldig om te lezen! Ja die ‘gekkigheden’ krijg je er gewoon standaard bij bij het moederschap. En, wauw zijn ze alweer 8 maanden! Wat gaat dat snel!

 4. Irene schreef:

  Excuus, ik ben zo laat met dit te lezen! Zijn ze al 8 maanden?? Of ja, nu alweer meer :p Dallas is ook al bijna drie maanden. Ik snap niet waar alle tijd naartoe is. Wel herkenbaar, haha. Vooral dit: ” Heb je net alles in maat 62 gekocht, hebben ze plots maat 68.” Volgens mij heb ik onze Dallas 1 week dingen in maat 62 aan gedaan. En toen viel me op dat zijn voetjes altijd in die pyjama’s gepropt zaten (en ‘t is niet dat hij zo grote voeten heeft vind ik) dus ja, maatje groter dan maar.

 5. Irene schreef:

  Ik vergat nog te zeggen dat ik bijna al Dallas’ kleren tweedehands koop via Vinted. Ik versta niet dat mensen 15 euro aan een body’tje geven of 30 euro aan een pyjama…

 6. nicole schreef:

  Dat zijn inderdaad stuk voor stuk goede bewijzen dat je een moeder bent ; )

 7. Romy schreef:

  Haha, wat een heerlijk artikel! Ik heb zelf geen kinderen, maar heb wel stiekem een zwak voor YouTube-video’s, Instagram-posts en blogs van vrouwen die eerlijk zijn over het moederschap. Ik moet er altijd om lachen dat vrouwen dan tijdens hun zwangerschap zeggen “Ik ga echt nooit” en dat dan uiteindelijk natuurlijk toch doen 😉 Denk dat ik hetzelfde zal hebben als ik (hopelijk) ooit kindjes krijg. Enne, ik duim met je mee dat de jongens snel besluiten dat doorslapen toch best een goed idee is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *