Diley Dreams White Noise Machine: dit zijn mijn ervaringen

Een witte ruis machine. Iedere ouder heeft er een en anders van gehoord. Een soort wondermiddel om baby’tjes beter of dieper te laten slapen. Is dat zo? En wat vind ik van onze Diley Dreams White Noise Machine? 

Ongeveer een jaar geleden begonnen we ons af te vragen: krijgen we ons bed ooit nog terug? Axel en James lagen bijna permanent in ons bed ‘s nachts waardoor Iván (voor de veiligheid van de jongens – want die man slaapt diep en onrustig) op zolder sliep. Nu is tijdelijk gescheiden slapen helemaal niet erg als het om je kindjes gaat, maar met een tweeling en alles eromheen wilden we ons bed toen echt terug. Bij andere mama’s las ik dat een witte ruis machine uitkomst bood en dus kocht ik er eentje. In de hoop dat mijn jongens daardoor geen omgevingsgeluiden meer zouden horen en in hun eigen bedje konden blijven slapen. Nou, dat was niet het geval. Zo’n wondermiddel is de Diley Dreams White Noise Machine ook weer niet. Maar wat het wel is? Fantastisch. 

Eigen bedje

Nee, het loste de slaapproblemen van mijn jongens niet op. Nog steeds werden ze iedere avond na een uur in hun eigen bed in paniek wakker. Of ja, we dachten dat het paniek was. Uiteindelijk hebben we dat zelf ‘in de hand gewerkt’, om het eens lomp te zeggen. Toen we erachter kwamen wat wíj allemaal verkeerd deden (zij doen het sowieso nooit verkeerd), hebben we de jongens drastisch maar heel effectief (voor iedereen) in hun eigen bedje leren slapen. Zelfs als de een wakker wordt en een huiltje maakt, wordt de ander niet meer wakker. Ook worden ze niet meer wakker van vuurwerk, het toilet of andere omgevingsgeluiden. Ik wil niks jynxen, maar meestal – zelfs middenin de nacht – als ze wakker worden, beginnen ze een beetje te kletsen. En dat, dat is allemaal te danken aan de witte ruis

Wat doet witte ruis? 

Dankzij deze machine slapen mijn jongens – nu ze goed slapen – veel dieper en rustiger. Ze worden niet van het minste of geringste wakker. Maar wat doet witte ruis eigenlijk? Witte ruis is voor jonge kinderen (en volwassenen – mijn moeder slaapt er ook mee!) heel rustgevend. Alsof ze weer in de baarmoeder zitten. Het geluid heeft een kalmerend effect op de hersenen en een afleidend effect. Omgevingsgeluiden vallen dus écht weg. Kinderen raken ontspannen, vallen makkelijker in slaap en slapen dus dieper. 

En dat merk ik echt. Bij ons staat de witte ruis 12 uur lang aan en áls ze tot die tijd slapen, worden ze daarna vaak meteen wakker (soms maar heel even – gelukkig hebben we tegenwoordig ook ochtenden die pas om half 9 starten). Als ik ‘s avonds even bij ze binnenkom om op de grond liggende speentjes weer in bed te leggen, worden ze niet wakker. Zelfs niet van mijn mega knakknieën en de mega krakende deur. Wij zijn oprecht heel blij met het apparaat. 


Sidenote: ik word er zelf echt niet gelukkig van. Er zijn ongetwijfeld volwassenen die er baat bij hebben, maar ik behoor niet tot die groep. Toen ik laatst een nachtje bij de jongens op de kamer sliep toen we in Spanje waren, werd ik gek van dat geluid. Omgevingsgeluiden hoorde ik inderdaad echt niet meer, maar die ruis in mijn oren maakte me nog veel gekker. Dus snap ik waarom het zo effectief is? Nee. Maar ben ik blij dat het werkt? Jazeker.

Gebruik jij witte ruis voor jezelf of je kind(eren)?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 1 Comment
  1. Irene schreef:

    Wij hebben ook zo’n machientje gebruikt toen D nog echt een baby was. Dat stond toen ook hele nachten aan en hielp hem wel om rustig te zijn. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook wel aangenaam vind :)Wij zijn nu ook een poging aan’t doen om hem in zijn eigen bedje te laten slapen. Misschien dat ik dat machientje nog eens van onder het stof moet halen als het niet lijkt te lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *