Foto van bubble tea

Dit ga ik doen als ik eind november in Nederland ben

Sinds ik in Spanje woon zijn sommige dingen wat minder vanzelfsprekend dan toen ik nog in Nederland woonde. Logisch ook, want andere mensen, andere cultuur, ander LAND. En hoewel Galicië maar 2 uur vliegen is, voelt het soms als de andere kant van de wereld. Plus, alles moet hier met de auto, dus de drempel om ‘even’ iets te gaan doen ligt voor mij hoger. Daarom zijn er een aantal dingen die ik sowieso gá of wil doen als ik volgende week in Nederland ben (om mijn familie te zien én om mijn gezicht op kantoor te laten zien).

Met vriendinnen afspreken 

We blijven bij mijn ouders, dus die zien we natuurlijk iedere dag. Net als mijn broertje (een van de drie) die nog in Groningen woont. Daardoor heb ik ook lekker de tijd om mijn vriendinnen te zien. En dat ga ik dus ook lekker doen! Eindelijk weer in het eggie kletsen en lekker eten en koffie zuipen. Heerlijk.

Bubble tea drinken

We wonen niet heel ver weg van Vigo, de grootste stad van Galicië. Hoewel er daar best een divers aanbod aan eten is, heb ik nog geen bubble tea gezien. Omdat ik dat de vorige keer in Groningen heb ontdekt (woonde voorheen natuurlijk in een gehucht in Gelderland), wil ik het nog een keertje drinken. Lekker!

De jongens bij mijn ouders achterlaten

Ja, dat is dus niet alleen om even heerlijk naar kantoor te gaan maar ook om dus mijn vriendinnen te zien en bubble tea te halen. En natuurlijk is het ook gewoon fijn voor mijn ouders om helemaal alleen met Axel en James te zijn, om verloren tijd in te halen. 

Fietsen naar kantoor

Fietsen…ja. Dat iets iets wat ik hier dus niet meer doe. We wonen op een berg en het lukt me nog wel om met mijn mountainbike naar beneden te gaan, maar ik kan je 100 procent vertellen dat ik dan ook beneden woon met m’n fiets. In de zomer gingen we een klein stukje naar beneden, maar moesten we natuurlijk ook weer naar boven. Ik hoestte de longen uit mijn lijf. Voordat ik dat ooit weer toezeg, moet mijn conditie met zo’n 3000 procent verbeteren (veel percentages in deze alinea). 

Crompouce eten 

Ik zie ze wel hoor, op social media. Ik zie ze overal. Maar ik kan ze nie’ aanraken nie’. Dus dat gaat volgende week natuurlijk wel gebeuren. Wat dacht je dan.

Uitrusten

We zijn bij mijn ouders, dus de jongens hebben meer aandacht voor hen dan voor mij. Dus dat geeft mij heerlijk de ruimte om uit te rusten en niet continu in de weer te hoeven zijn. Ze hebben de laatste tijd zoveel honger dat iedere keer als ik net zit, ik weer kan opstaan om iets nieuws te maken. Oma, jouw beurt!

Zonder angst autorijden

Hier in Spanje breng ik de jongens iedere dag met de auto naar school en laatst ging ik ook alleen met ze naar de supermarkt (ik heb een omweg gevonden waar ik redelijk prettig kan rijden), maar om nou te zeggen dat ik iedere dag zonder zorgen de weg op ga…nee. Dus als ik naar mijn vriendinnen rijd volgende week (met mijn paps zijn auto, hoop ik dan), is dat op een heerlijk platte, brede weg. Fijn.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 2 Comments
  1. Saskia schreef:

    Alvast heel erg veel plezier gewenst! Maar dat gaat vast en zeker lukken. Zien we ook een NL-verslag? <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *