My goals for 2018

[:nl]Mijn doelen voor 2018: blog, persoonlijk en professioneel[:en]My goals for 2018: blogging, personal and professional [:]

[:nl]Ja ja, het is zover. Johanne gaat voor ‘accountability’ en gooit haar doelen op het wereldwijde web. Zoals onderhand wel bekend is, doe ik niet aan goede voornemens en ben ik verschrikkelijk als het gaat om doelen. In de zin van: ik stel nooit écht doelen. Bij mij blijft het vaak bij een voorzichtige ‘ik wil dit doen’. Dat is wat mij betreft nu voorbij, want ik schiet er geen hol mee op. Het enige doel dat ik vorig jaar had was het lanceren van mijn blog, maar ik vond het te eng om daar verder doelen aan te verbinden. En als ik vooruit wil, moet ik daar wel mee beginnen. Niet alleen voor mijn blog, maar ook op zakelijk en persoonlijk niveau. Dusss, wat wil ik dit jaar allemaal bereiken? (Het ene doel is stiekem SMART-er dan het andere doel hoor. Stiekem.)

Blogdoelen voor 2018

#1 Minstens 2.500 unieke bezoekers per maand met 7.000 views

Toen ik in april begon met bloggen, had ik na 2 maanden al bijna negenhonderd unieke bezoekers per maand. Daarna heb ik mijn blog even losgelaten, maar helaas heb ik het nooit terug kunnen brengen naar die succesvolle cijfers van afgelopen voorjaar. Geeft opzich niet, maar ik wil vooruit. En meer. Daarom wil ik voor het einde van dit jaar zeker 2.500 unieke bezoekers per maand trekken die gezamenlijk zorgen voor 7.000 views.

Heeel eerlijk gezegd weet ik niet wat realistisch is, maar ik denk dat dit niet compleet buiten mijn bereik is. Hangt er natuurlijk ook een klein beetje vanaf wat ik ga doen om dit doel te behalen.

#2 Ik wil mijn bezoekersaantallen vanaf Pinterest met 50 procent vergroten

Dit is geen heel groot doel, als je bekijkt hoeveel mensen nu via Pinterest binnenkomen. Maar ik moet en zal vooruitgang zien. Dat betekent dat ik meer op Pinterest aanwezig moet zijn door andermans content te delen en mijn eigen content vaker te delen. Ook ben ik nog een beetje op zoek naar mijn eigen stijl qua afbeeldingen, dus als ik die stijl eenmaal heb gevonden hoop ik ook meer bezoekers te trekken

#3 Aansluiten bij minstens tien nieuwe Pinterestgroepen

Ik zit momenteel bij een stuk of vijftien groepen en dat is écht de manier om bezoekers binnen te halen. Maar hoe meer groepen hoe beter natuurlijk, dus daarom wil ik me aansluiten bij zeker tien nieuwe groepen die aansluiten bij mijn ‘niche’.

#4 Zeker 200 euro verdienen met affiliate marketing

Een klein doel voor Amerikanen en wellicht ook voor sommige Nederlanders, maar ik denk dat het voor de meesten een aardig groot en moeilijk doel is. Een onderliggend doel is eigenlijk de taboe op affiliate marketing doorbreken.

Veel mensen hier vinden het nog steeds belachelijk dat bloggers op een passieve manier geld proberen te verdienen. Maar het woord passief is enigszins misleidend, zoals je misschien wel weet. Ik heb bijvoorbeeld in mijn cadeaugids vna laatst allerlei affiliate links geplaatst. Ja, daarmee kan ik geld verdienen als iemand erop klikt en iets koopt. MAAR weet ook hoeveel tijd er gaat zitten in zo’n blogpost. Ik heb zeker een hele dag in de cadeaugids gestoken (NL en EN), dus dat staat er niet zomaar. Bovendien proberen wij bloggers van meerwaarde te zijn voor een ander, is het heel slecht om daar iets kleins voor terug te krijgen? Het kost niemand iets extra’s. En als jij en product wil, waarom niet via een blog?

#5 Vijf samenwerkingen aangaan met merken/organisaties waar ik achter sta

Eind 2017 had ik eindelijk mijn eerste samenwerking binnen. Eindelijk een bedrijf dat niet vroeg om do-follow links of wilde dat ik de samenwerking verzweeg. Daar ben ik toch wel zo klaar mee. Maar ik wil mijn blog heel graag professionaliseren (zoals ik al aan het begin van mijn blogcarriere zei ;-)) en daar horen samenwerkingen ook gewoon bij. Natuurlijk kun je een merk dat je bewondert zomaar in de spotlights zetten, maar zoals ik al zei: wat is er mis mee om daar aan beide kanten iets uit te halen?

#6 Minstens een maand vooruitwerken als het gaat om onderwerpen

2017 was een lekker ad hoc jaar. Zullen we verhuizen? Ok. Zullen we hierheen? Ok. Wil je zzp’er worden? Ok. Hmmm, zal ik morgen over dat onderwerp schrijven? Ok. Je snapt hem, dat bracht wel wat stress met zich mee. Ik heb heel even geprobeerd een blogkalender bij te houden, maar toen werkte dat om één of andere reden toch niet zo goed. Ik werk nu al een paar weken met een vernieuwde kalender en dat gaat veel beter! Ik heb onderwerpen ingepland tot medio februari! (Nu nog uitschrijven.)

Mijn persoonlijk doelen voor 2018

#1 In januari vind ik een sport die ik thuis kan beoefenen én leuk vind

Ik kan pas een groter doel opstellen als ik iets heb gevonden wat ik echt leuk vind en thuis kan doen. Ik houd gewoon niet genoeg van sporten om ervoor naar de sportschool te gaan en hardlopen houd ik gewoon niet vol als het koud is. Ik wil niet maar halfslachtig iets doen zonder daar resultaat van te zien. Tijd voor iets anders dus. De perfecte situatie zou zijn als ik bijvoorbeeld Netflix kon kijken terwijl ik sportte. Mogelijkheden: spinningfiets, zo’n normale fiets, crosstrainer. Een andere mogelijkheid is waar ik een audioboek kan luisteren terwijl ik sport. Dat zal eenzelfde soort situatie zijn denk ik.

#2 Als ik een sport heb gevonden: drie keer per week sporten en aan het eind van het jaar sterkere benen hebben

Een strakkere buik zal me een worst wezen, ik lach genoeg. Spierballen hoef ik ook niet per se en een goede conditie zal wel. Wat ik graag wil bereiken door te sporten is het kweken van gespierde benen en billen. Als ik drie keer in de week een sport kan doen die ik écht leuk vind, dan komt dat vast goed.

#3 Me niet druk maken om eten: een goede balans is waar het om gaat

Ik heb me nooit veel zorgen gemaakt om mijn eetgewoonten, maar heb het afgelopen jaar wel een beetje getwijfeld. Met name omdat ik er niet bij sportte. Ik denk dat als ik weer meer beweeg, die extra hamburger me ook minder dwarszit. En daar heb ik pas echt zin in: zonder schuldgevoel iets megavettigs eten. En sowieso: ik mag me niet schuldig voelen als ik een keertje een dikke supersize maaltijd haal bij de Mac + iets extra’s. Zolang ik dit niet iedere dag of iedere week doe, zal het niet zoveel kwaad kunnen. Toch?

#4 Minstens 30 boeken in alle vormen en maten lezen: fictie & non-fictie

Afgelopen jaar had ik als doel gesteld om 25 boeken te lezen. Dat heb ik dit jaar op het nippertje niet gehaald. Ondanks dat ik in de maand december nog even een flinke inhaalslag heb gedaan. Wat is me eigenlijk ook goed is bevallen. Was er bijna! Ik lees goed onder druk blijkbaar. En als ik gewoon het hele jaar door gewoon mijn best had gedaan, zou ik wel meer boeken hebben gelezen. Daarom een nog ambitieuzer doel voor dit jaar: 30 boeken lezen.

#5 3.000 euro bijschrijven op mijn spaarrekening

Al dat verhuizen van de afgelopen paar jaar heeft er flink ingehakt. Mijn spaarrekening blijft maar op hetzelfde niveau hangen. En dat wil ik helemaal niet. Ik weet dat er binnen een paar jaar weer een verhuizing aankomt en daar wil ik op voorbereid zijn én ik wil een extra buffer. Zodat ik eventuele kapotte wasmachines kan opvangen, een onverwachte extra dure rekening kan betalen en gewoon met een gerust hart kan slapen. Daarom wil ik voor het einde van het jaar 3.000 euro extra op mijn spaarrekening hebben.

(Hoi dieven! Er valt alsnog niet veel te jatten hoor: centen zijn er niet en mijn huis is niet je van het.)

(#6 Verhuizen naar het buitenland)

Dit is een stiekem subdoel. Misschien zit er ook dit jaar niet in, maar het zou wel gaaf zijn als we dit jaar eindelijk de stap maken naar het buitenland. Maar ik kan dit niet echt als doel stellen omdat dit niet alleen bij mij ligt. Vriendlief moet a)weg willen, b)daar een baan vinden.

Mijn bedrijfsdoelen voor 2018

#1 Ten minste twee schrijfopdrachten binnenhalen

Want jeetje, wat heb ik niet mijn best gedaan. Ik ben echt een beetje angstgedreven (of juist niet gedreven?) als het gaat om nieuwe dingen doen. Of dus het niet doen van nieuwe dingen. Zo stom, want ik wil écht wel en ik weet ergens heus ook wel dat ik het kan. En toch… Maar goed, doel voor 2018 dus. Mijn ‘pitch’/sollicitatie heb ik bijna af en dan ga ik ‘m maar gewoon rondsturen. Even mezelf helemaal in het diepe gooien. Als iemand hier nog supergoede tips voor heeft?

#2 En daarmee minstens vijfhonderd euro bijverdienen

Het liefst meer natuurlijk, maar ik denk dat dit een mooi begin zou zijn. Het is niet superveel voor een heel jaar, dat weet ik, maar weet ook dat ik gewoon al 40 uur (plusminus) werk én veel tijd aan mijn blog besteed. Ik moet het dus wel realistisch houden.

#3 Mijn administratie iedere maand bijhouden in plaats van ieder kwartaal

Niet dat ik nou zoveel bonnetjes heb. Of zoveel extra administratie, maar ik denk dat het voor mijn gemoedstoestand veel doet als ik gewoon maandelijks even ga zitten om mijn bonnetjes (benzine voornamelijk) in te voeren. En mijn uren beter bij te houden. Want dat vergeet ik ook soms.

Challenge: dankbaarheid oefenen

Ik wilde het jaar beginnen met een challenge. Niet per se op 1 januari, maar wanneer ik er klaar voor ben. Laatst kwam ik ergens een app tegen. Grateful: A gratitude journal. Hierin kun je een soort dagboekje bijhouden waarin je je dankbaarheid uit. Want, zo zeggen onderzoekers van Harvard, door dankbaarheid te uiten word je positiever, je geniet meer van positieve ervaringen, je gezondheid gaat erdoor vooruit en je kunt beter tegen tegenslagen. Nou, dat lijkt mij wel wat. Daarom ga ik vanaf volgende week maandag 30 dagen lang deze journal bijhouden. Over een maand schrijf ik er weer over en vertel ik je wat ik heb geleerd.

Stel jij elk jaar nieuwe doelen op of doe je dat gedurende het jaar (of beide)?

[:en]Yep, the time has come. Johanne is going for accountability and is throwing her goals on the world wide web, for everyone to see. As you may know by now, I’m not really the new year’s resolutions kinda gal and I’m such a horrible person when it comes to setting goals for myself. Because: I never ever do. With me it’s always a careful ‘I would like to mayyyybe do this’. I would like that to be over because that attitude isn’t getting me anywhere. The only ‘goal’  I had last year was to launch my blog, and thankfully that happened. But I didn’t attach any goals to the launch because I was too scared. But I need to improve and the only way to do so is to set goals. Not just for my blog, but also for my personal and professional life. Sooo, what do I want to accomplish this year? (One goal is SMARTer than the other. Secretly.)

My blogging goals for 2018

#1 Get at least 2.500 unique visitors per month with 7.000 views per month

When I started blogging in April, I got 900 unique visitors in my second month of blogging. After that, I ignored my blog a little because of the move and I lost my inspiration (not very smart when you’ve just started, but whatcha gonna do?) But after that, I was never really able to get the numbers I used to get. It’s kinda okay, but I want to do better. And more. So step one is to get at least 2.500 unique visitors per month who will give me 7.000 views.

I honestly don’t know what’s realistic, but I don’t want to overdo it. You know? I might end up getting disappointed. But, of course, everything depends on HOW I will attract readers.

#2 I want to increase the number of visitors that come from Pinterest with 50 percent 

Not a big goal, if you know how many people visit my blog from Pinterest now. But I NEED to see some improvement. And I know it won’t be easy. I have to be on Pinterest more and I need to share other people’s and my own content more. I’m also still looking for a pin style, still. So when I find that, I hope to attract more visitors.

#3 Join at least ten more Pinterest groups 

I think I joined around fifteen groups now and groups are really the way to attract more visitors. The more the better, so that’s why I want to join at least ten more. Preferably groups that are close to my ‘niche’ (for as far as I have one).

#4 Earn at least 200 euro’s with affiliate marketing

This may sound like a small goal for you, but I think it’s a pretty big one for most of us. And a difficult one to achieve. An underlying goal is actually to make affiliate marketing more ‘normal’ here in the Netherlands.

Making money with your blog is still frowned upon a lot here. Some people find it absolutely ridiculous that you try to make money off your blog. And I understand that the words ‘passive income’ sound as though you put in no effort whatsoever, but we all know that’s not true. Passive in this context is a little misleading. Yes, you can make money while you sleep. But the amount of work you put into one of those blog posts should be worth it. For the reader. People, especially bloggers, should know how much work goes into one blog post. It’s not something we just do and it’s ready. No. Also, we try to be of value for others, so is it that bad to want something in return? I mean, it’s not a hard demand. But it would be nice. It doesn’t cost you any extra. And if you like a product you see here, why not buy it through here?

#5 I want to work with at least 5 brands I fully support this year

At the end of 2017, I finally got my first collaboration. Finally, a company that didn’t ask for do-follow links or wanted me to ignore my obligation to tell you that a blog post was part of a collaboration. I am so done with that. And I really really want to professionalize my blog (as I said at the beginning of my blogging career) and collabs are a part of that. Of course, you can talk about brands you love without getting paid for it. I often do. But as I said before: what’s wrong with benefitting from both sides?

#6 Have my content planner filled with ideas at least a month ahead 

2017 was kind of a spontaneous year. Do you want to move? Sure. Shall we go here? Ok. Do you want to be your own boss? Why not. Hmmm, what subject should I write about tomorrow…?You catch my drift. I’ve tried working with a content calendar before, but there were some obstacles and I didn’t make it work. I’ve been working with a new and improved calendar for a couple of weeks now and I’m doing much better. I’ve planned all kinds of subjects up until the middle of February (now I just have to write them)!

My personal goals for 2018

#1 January: find a sport I will actually love and be able to do at home

It’s impossible for me to make a bigger sports goal until I know what I’m going to do. It needs to be something I really enjoy and can do from the comfort of my own home. I just dislike exercising sooooo much. And having to go to the gym for that I HATE. Running is not my thing when my mom’s not around. So there’s not much else to do. I just don’t want to KINDA do something and barely see any results. The perfect situation: me watching Netflix WHILE exercising. Possibilities: spinning, a normal bike thingy, a cross trainer. Another possibility is where I can listen to an audiobook while exercising.

#2 When I actually do find a sport:  exercise three times per week and as a result see strong legs at the end of this year

I don’t need a tighter stomach. I laugh out loud a lot. Muscles in my arms I don’t really need either, and mehhh when it comes to a better physical condition. What I WOULD love are tight legs and a tight ass. If I can actually manage to exercise three times per week, I’m sure I will get there.

#3 Don’t worry about food so much and just find a good balance

I have never been worried about my eating habits, but lately, I’ve had my doubts. Mostly because I just don’t exercise. I think that as soon as I get back on that track, I will be less worried about that extra hamburger. And that’s what I’m looking forward to: eat something extra greasy without feeling guilty about it. I shouldn’t feel guilty anyway when I go get a supersized meal at McDonald’s with something extra. As long as I don’t do it every week, what harm could it do? Right?

#4 Read at least 30 books in all shapes and sizes: fiction & non-fiction 

Last year I set the goal (hey, another goal!) of reading 25 books. It was close, but I just couldn’t do it. I had a lot of catching up to do in December and I quite liked that. Even though I didn’t make my goal.  Reading under pressure is my thing apparently, haha. And if I just stuck to normal reading schedule throughout the year, I would have easily read 25 books last year. Oh well, that just makes me more ambitious for this year. So I will be reading 30 books in 2018.

#5 Add 3.000 euro’s to my savings account 

All that moving really cut into my savings. And now I’m just…not moving forward. I keep being stuck at the same level and I know that someday we will move again and I would like to have a buffer. And more. So I can buy a new washing machine if I have to or pay that one unexpected bill or you know, sleep without a worry in the world. So that’s why I want to add at least 3.000 euros to my savings account by the end of this year.

(Hi thieves! Nothing to get here: no money and my house is barely holding it together!)

(#6 Move abroad)

This is a secret subgoal. Maybe we won’t go anywhere this year, but it would be cool to finally take the leap and just do it. I just can’t make it an actual goal because there are so many external factors. Like the bf.

My business goals for 2018

#1 Get at least two new clients

Because wow, I DID NOT EVEN TRY. I’m a fear-driven person (or something like that), when it comes to new things. Or not doing new things, that is. So stupid, because I do want to and somewhere deep inside I know I can. And still… Anyway, my goal for 2018 is this. I’ve already finished my pitch (as good as finished) and now I just need to perfect it and finish it. And throw myself off the deep end. Any tips?

#2 And earn at least 500 euro’s with that

Of course, I’d rather make more, but this would be a nice starting amount. It’s not a lot if you look at the number of days a year has, I know that, but I also know that I already do 40+ hours per week with work and my blog. So I have to keep it realistic.

#3 Update my administration once per month instead of once per 3 months 

Not that I have so many receipts to keep track of. Or that much paperwork. But it would help to know what it all is and that I have everything online for the Dutch IRS. It’s mostly gas receipts, but I need to do it. And keep better track of my hours. Because I sometimes forget that I have to do that now.

Challenge: practice gratitude 

I wanted to start the new year with a challenge. Not necessarily on the first of January, but when I am ready to begin. So the other day I found an app. Grateful: A Gratitude Journal. It’s a journal where you can express your daily gratitude. Because, as the Harvard researchers say, by practicing gratitude you will have a more positive attitude, you’ll enjoy the positive experiences more, your health will improve and you will be able to handle setbacks a lot easier. Well, that sounds like my cup of tea. That’s why I will be keeping track of my gratitude (grATiTUDE) in this journal for 30 days. In about a month I’ll let you know what my experience was.

Do you make goals for the new year or do you update them throughout the year (or both)?

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 18 Comments
 1. Laetitia schreef:

  Wow! Super gave doelen, ik ga je aanmoedigen! Wat je met je blog van plan bent klinkt pittig maar zeker haalbaar. Voor zover ik er wat van af weet dan, maar hoe je alles doet, wat je schrijft en hoe je blog eruit ziet, zie ik toch zeker de potentie. Ik hoop voor je dat het gaat lukken! Zeker ook met opdrachten en samenwerkingen binnenhalen. Ik snap precies wat je bedoelt met dingen willen maar toch niet doen uit onzekerheid. Heel goed dat je je pitch bijna af hebt!! Dat je af wilt van het ad hoc werken herken ik ook heel sterk helaas. Is ook mijn belangrijkste blogdoel om dat beter te plannen en vooruit te werken want het kost zo veel energie en stress! Als je het geheim hebt ontdekt hoe je vooruitwerken beter voor elkaar krijgt, let me know!
  Je challenge vind ik ook heel mooi, een goede tegenhanger bij de rest voor meer balans en rust. En niet vergeten lekker te genieten van je 30 boeken hoor, je hoeft niet meer te lezen voor je lijst op school, dus no pressure! En wat sporten betreft, kun je niet ergens zo’n hometrainer fiksen bij de kringloop ofzo (over een maandje worden die vast met bakken weer gedumpt vermoed ik) en die plant je dan pal voor de tv zodat je alleen óp dat ding tv kunt kijken? Heel veel succes met je doelen!
  Laetitia onlangs geplaatst…Jaarvooruitzicht 2018: plannen, dromen & wensenMy Profile

 2. Shirley schreef:

  Ik vind je doelen heel mooi en duidelijk. Zelf heb ik de goede voornemens een beetje overgeslagen, al heb ik wel nagedacht over wat ik ongeveer zou willen. Lekker vrijblijvend. Misschien moet ik ze toch maar eens opschrijven, zodat ik achteraf kan terugkijken of ik er iets van heb waargemaakt.
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #3My Profile

 3. Nikita schreef:

  Je weet duidelijk wat je wil! Ik wens je heel veel succes met het behalen van je doelen. Een wil om iets te bereiken is het begin, nu de rest nog!
  Nikita onlangs geplaatst…Hoe gingen mijn 2017-doelen?My Profile

 4. Deborah schreef:

  Yes – something to think about – Goals. Keeping at them and not being de-motivated is the thing Jo. Easy to put them out there. Are we going to hold you accountable? Laughter – rather having a notion that they can be changed or deleted makes for a less stressed state when you don’t get them completed. I’m saying this to myself – because I have long-term goals which sometimes change. (I also don’t plan them at the beginning of a year) I know that sometimes my interests might change. Some (like health) I know I have to work towards anyway. Hmmm… goals, goals – can’t get away from them!
  Deborah onlangs geplaatst…Promo Graphics with TaglinesMy Profile

 5. Michelle schreef:

  Duidelijke doelen! Eigenlijk zou ik ook zulk soort doelen moeten maken, want zo verandert er vrij weinig eigenlijk. In elk geval wel met mijn blog. Maar ik vind het heel moeilijk omdat ik gewoon wil schrijven en voor de rest gewoon blogs wil lezen. Maar groeien is natuurlijk ook wel zo fijn. Je wilt toch gelezen worden 🙂 Ik ga er toch eens over nadenken haha.
  Michelle onlangs geplaatst…Ze is pittig en het komt goedMy Profile

 6. Lilian schreef:

  Nou, dat zijn forse doelen! Vooral op bloggebied. Maar goed dat je er zo bewust mee bezig bent, dan levert het ook meer op.

  Qua sporten heb ik wel een tip. Mijn man en ik doen de laatste tijd vaak ’s avonds body combat via YouTube. Doe je al boksend en trappend spieroefeningen. Het is erg intensief, maar ook leuk. Via YouTube kun je heel veel doen overigens, we hebben ook een kettlebell en daar zijn ook veel oefeningen voor te vinden.

  Succes met je doelen en een goed 2018!
  Lilian onlangs geplaatst…Nog even wat levenswijsheid, zo aan het einde van het jaarMy Profile

 7. Lies schreef:

  Mooie doelen, lijkt me ambitieus maar dat is zeker niet slecht om gemotiveerd te zijn.
  Dankbaarheid beoefenen probeer ik ook dagelijks te doen, al lukt het de ene keer al beter dan de andere.
  Ik heb 2 doelen voor dit jaar: een eigen huis en gezonder eten en bewegen.
  Lies onlangs geplaatst…30 dagen mindful – week 4My Profile

 8. These are great goals for the year. Hope you have a wonderful 2018!

 9. Romy schreef:

  Wauw, dat zijn nog best veel doelen voor het komende jaar, maar ze zijn wel stuk voor stuk lekker concreet! Je hebt groot gelijk wat betreft de affiliate links trouwens. 200 euro lijkt me overigens wel een flinke uitdaging! Maar wie weet 🙂 Wat een slim idee trouwens om een sport te beoefenen waarbij je tegelijkertijd Netflix kunt kijken. Dat maakt het al meteen een stuk aangenamer. En die dankbaarheidschallenge vind ik echt heel mooi 🙂
  Succes met alle doelen en een heel mooi en gelukkig 2018!
  Romy onlangs geplaatst…Meer tijd voor jezelf? (7 tips!) | Let’s do this!My Profile

 10. jessica schreef:

  cheers to a productive and fulfilling year!

 11. Wow, inderdaad best wel grote doelen! Wel concreet, dus dat scheelt 🙂 Succes ermee! Ik wil dit jaar ook eindelijk eens uitdokteren hoe dat zit met Pinterest en mijn blog. Verder doe ik niet echt aan goede voornemens aan het begin van het jaar!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Nieuwjaar bracht een Liebster Award!My Profile

 12. Emily Thrasher schreef:

  Thanks for sharing. You have awesome goals! I really enjoyed your blog.
  Emily Thrasher onlangs geplaatst…Bucket ListMy Profile

 13. Marci Smith schreef:

  I usually make weekly and monthly goals in my planner! But I have two main goals this year: to help my boys bond with their sister when she’s born this month, and to lose my baby weight and get back in shape by my anniversary in October!
  Marci Smith onlangs geplaatst…What to Know When Moving to a New CityMy Profile

 14. I love your goals AND I love how specific and detailed they are! It really sets you up for success with achieving them!
  Crystal // Dreams, etc. onlangs geplaatst…I Am … EnoughMy Profile

 15. marleen schreef:

  Wow, wat veel doelen! Haha! Gelijk wel een beeeeetje herkenbaar hoor, want als ik begin heb ik ook binnen 10 minuten een complete trilogie geschreven. Wel heel leuk om te lezen en veel doelen zijn niet té lastig en haalbaar 🙂

  Goed 2018!!
  marleen onlangs geplaatst…Een blog beginnen – 5 redenen om het gewoon te doen!My Profile

 16. Felicia schreef:

  These are all great goals! I went from about 200 Pinterest followers to over 2,000 in 3 months! I did it with consistency so I know you can too!

 17. Anne schreef:

  Wat een mooie doelen heb je jezelf gesteld. Ik denk dat ze zeker haalbaar zijn, als je ervoor gaat. Veel succes met het behalen van je doelen!
  Anne onlangs geplaatst…Tanja en Maurice kwamen pas na 2 jaar bij elkaar, maar de klik was er meteenMy Profile

 18. Matt schreef:

  Great post. I’ve been reading more about SMART goals (specific, measurable, etc) and coming up with my list for 2018, this was good motivation to put it down in writing.
  Matt onlangs geplaatst…Best Pickleball Shoes Men’s & Women’s | Shoe Reviews 2017-2018My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge