Doelen professionele leven

Dit wil ik graag nog bereiken in mijn (professionele) leven

Ik ben nooit heel ambitieus geweest. Een financieel stabiel leven, met een leuke baan, fijn huis, leuke vriend en geweldige kinderen leek me genoeg. En daar kan ik me nog steeds in vinden. Sinds Axel er James er zijn ben ik minder gaan werken en dat hakt er financieel natuurlijk flink in. Ik heb namelijk nog geen goede alternatieven gevonden om efficiënter met de tijd die ik wél heb om te gaan. Inmiddels heb ik naar mezelf de ambitie uitgesproken dat ik echt financieel onafhankelijk wil zijn, meer werk wil maken van Miss Petite en eindelijk eens echt iets wil doen met mijn blog. 

Financieel nog onafhankelijker zijn

Niet omdat dat nú nodig is, maar omdat ik dat wil. Ik wil het gevoel kunnen hebben dat ik al-tijd op mezelf kan terugvallen. Mocht Iván iets overkomen, dat ik dan niet voor mijn kinderen kan zorgen. Dat mag gewoon niet. Bovendien vind ik het belangrijk om naast onze gezamenlijke, ook een eigen goed gevuld spaarpotje te hebben. Voor later. Of voor grote uitgaven die ik wil of moet doen. En het is gewoon fijn om geld te kunnen uitgeven zonder het te moeten plannen. Financiële vrijheid lijkt me wat dat betreft zo fijn. 

Miss Petite écht succesvol maken 

Een van de manieren om die financiële vrijheid te bereiken, was ooit Miss Petite. En dat is het ergens nog steeds wel, maar is sinds de jongens er zijn op een lager pitje gezet. De site wordt goed gevonden op Google, maar kan veel beter. En ik weet gewoon dat er nog zo veel meer is uit te halen dan dat ik nu doe. En dat frustreert me. Ik heb de cursus ‘Succes met Affiliate Marketing’ van Nicole van Roekel gevolgd en zit weer vol met inspiratie om vooruit te gaan. Ik vind het bijvoorbeeld heel lastig om een goede social mediastrategie te bedenken voor zo’n site. Wat kan, wat mag, wat is leuk, wat niet? Dat soort dingen. 

P.s. Dankzij Nicoles cursus ben ik inmiddels bezig met het opzetten van een tweede affiliate site. Ben zo blij dat ze me weer heeft geïnspireerd om door te gaan.

Meer doen met A Pinch of Jo 

Dit stond al heel lang op mijn professionele verlanglijstje. Natuurlijk is mijn blog een hobby, maar die ambitie die ik ooit had om het te laten groeien, die is nog niet verdwenen. Ik zou er zo graag meer mee willen doen, alleen al omdat het een dream come true zou zijn om altijd te kunnen schrijven over alle dingen die ik leuk, interessant of belangrijk vind. Of dat haalbaar is, moet nog maar blijken. Voor nu haal ik er gewoon enorm veel plezier uit om weer te schrijven en weer contact met jullie te hebben. ❤

Heb jij nog een professioneel doel? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 5 Comments
 1. Audrey schreef:

  Heel herkenbaar wat je zegt over gewoon niet heel ambitieus zijn. Ik heb ook geen enorme doelen op werkgebied. Ik heb eerder een baan gehad die me dan qua status misschien meer opleverde, maar me verder absoluut niet gelukkig maakte. Dat wil ik nooit meer.

  • Johanne schreef:

   Ja, snap helemaal wat je zegt. Status zegt dan ineens zo weinig he, als je ongelukkig bent? Randvoorwaarden voor een goede carrière zijn voor mij echt leuk werk (droomwerk!), stabiel inkomen én plezier (mede door collega’s).

 2. Irene schreef:

  Mooie doelen!Mijn professioneel doel is om nog een dag minder te gaan werken, haha :p maar dat is nu financieel ook niet mogelijk. Ik zou wel voor mezelf iets willen doen maar ik heb er nu weinig mentale ruimte voor om alles uit te zoeken.

  • Johanne schreef:

   Haha, in jouw professionele doel kan ik me ook wel vinden! Jammer dat het nu niet lukt, maar hopelijk in de toekomst wel. En dat je nu weinig mentale ruimt hebt, snap ik ook. Komt allemaal zodra je er klaar voor bent! Was voor mij ook een enorme drempel en ik ben er eindelijk weer.

 3. Shirley schreef:

  Dat zijn toch al mooie ambities! Ik herken het overigens helemaal. Gelukkig zijn is zoveel belangrijker. Ik heb geen vijfjarenplan, maar ik hoop dat ik gelukkig blijf en kansen grijp die eventueel voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *