Healthy-ish oreo cheesecake

#2 – Gemakkelijk recept voor een verantwoordelijke volwassene: oreo cheesecakeje

Follow my blog with Bloglovin

Deze blog gaat niet om perfect zijn of om het maken perfecte dingen. Daarom wil ik vandaag een recept delen die lekker had kunnen zijn, als ik wist wat ik op dat moment aan het doen was. Want weet je? Het is zo gemakkelijk om te maken! Dus wil je nog last minute iets lekkers op tafel zetten, maak dan deze mini oreo cheesecakejes. Op de foto zien ze er ook verre van perfect uit (evenals de foto zelf), maar ja, niet alles kan perfect zijn. Het leven is daar immers niet op ingericht ;-).

Dus, dit is een recept dat ik vond op Pinterest. En zoals gewoonlijk zagen de plaatjes er perfect uit. Ik dacht: ik kan dit ook, ik ga dit maken! Niet te veel ingredienten, niet te moeilijk. Precies in mijn straatje. En alles was goedgekomen (en was zelfs misschien perfect geweest), als ik een weegschaal had gehad. Want blijkbaar kun je niet zonder een weegschaal als je bakt. Hier moest ik op de moeilijke manier achterkomen. Wat er precies misging weet ik niet, maar ik gok dat ik er net een lepel of twee te veel yoghurt in heb gegooid. Daardoor waren ze uiteindelijk te zacht en iets to yoghurterig. Ook al waren de cheesecakejes niet zoals ze hadden moeten zijn, hebben mijn vriend en ik er wel een paar opgegeten zonder al te vies te kijken. Eigenlijk waren ze prima te pruimen. En ik denk echt dat als je alles goed doet, deze cheesecakes perfect zijn voor feestjes of zelfs nu nog last-minute voor Pasen! Het meeste van de benodigde ingredienten heb je vast wel in huis.

Dit heb je nodig 

Geloof me, dit is het gemakkelijkste recept ooit. Met het juiste gereedschap erbij zou je hier zonder kledingscheuren doorheen moeten komen. Dit is wat je nodig hebt:

 • 12 Oreo’s
 • 225 gram zachte roomkaas (mon chou)
 • 1500 gram vetvrije Griekseh yogurt (ik gebruikte 2% vet omdat ik niet zo gezond ben)
 • 170 gram suiker
 • een 1/2 theelepel vanille
 • 2 eieren

Plus, je hebt een muffin bakvorm en weegschaal nodig.

En hoe maken we de cheesecake nu?

Het eerste dat je moet doen is je oven aanzetten en opwarmen tot zo’n 175/180 graden. Daarna doe je alvast wat cupcake vormpjes in de bakplaat met daarin een heel Oreo koekje.

Mix vervolgens de roomkaas, yoghurt, suiker en vanille. Als alles zacht en romig is, voeg je de eieren één voor één toe en mix je alles samen. Dan – en hier ging het bij mij mis – zou het mengsel dusdanig stevig moeten  zijn dat je het er met een lepel zonder problemen uit kunt halen. Het recept vertelt me namelijk dat ik een koekjeslepel (bestaat dat?) of gewone lepel moet gerbuiken om het spul in de bakvorm te doen, bovenop de koekjes. Als je oven tegen die tijd warm genoeg is, doe je de bakvorm(en) erin en wacht je ongeveer twintig minuten. Daarna laat je ze even afkoelen en zijn ze klaar om op te eten!

Als je wil zien hoe ze er uit hadden moeten zien, ga dan even naar de blog waar ik het recept heb gevonden. Zoals je kunt zien zijn ze daar een stuk stevig en door het midden gesneden zijn ze…perfect. Ik schaamde me te diep om die van mij door de helft te snijden en er een foto van te maken, dus hier is geen bewijs van. Maar gelukkig ben ik iemand die leert van haar fouten (soms dan), en heb ik een weegschaal gekocht. Mocht ik besluiten weer te gaan bakken, weet ik in ieder geval precies hoe veel ik van elk ingredient gebruik. En omdat mijn nieuwe weegschaal er zo cool en retro uitziet, doe ik er een foto bij. Kijk hoe mooi!

miniature oreo cheesecake

Trouwens, weet iemand hoe de reflectie een beetje uit foto’s krijgt? Ik ben nog niet zo’n geskillde fotograaf of Photoshopper…

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 10 Comments
 1. Susan schreef:

  Klinkt erg lekker!

 2. Romy schreef:

  Haha, wat heb je dat geweldig beschreven! Ik ben ook verre van een keukenprinses en vind het stoer dat je de cupcakes alsnog hebt geplaatst. Ze zien er trouwens echt niet heel slecht uit! En wat maak je een mooie foto’s! Reflectie of niet, ik vind je fotografieskills echt bewonderenswaardig 🙂

  • Johanne schreef:

   Dankjewel voor je fijne complimenten! Misschien ben ik ook gewoon te streng voor mezelf ;-). En de cupcakes zien er in hun ‘verpakking’ inderdaad nog wel ok uit, haha.

 3. Lianne schreef:

  Oh ziet er lekker uit! Ik had ook nog wat stukjes Oreo door het beslag gedaan of bovenop; want die koekjes zijn zo lekker! ?
  Lianne onlangs geplaatst…Boterkoek met witte chocolade en sinaasappelMy Profile

 4. Margon schreef:

  Geweldig recept! Met jouw manier van schrijven heb je me meteen te pakken. Voor de verantwoordelijke volwassene ook echt 😛 Bedenk het maar! Ik heb ze gemaakt en ging inderdaad voor iets meer Oreo’s, als je dan toch aan het snoepen bent… 😉
  Margon onlangs geplaatst…Kopenhagen; tips en hotspotsMy Profile

  • Johanne schreef:

   Wat een superleuke reactie, dankjewel! En ben wat leuk dat je ze hebt gemaakt. Bij jou is het wel goedgekomen dus? Laat me raden, je had een weegschaal? 😉 En inderdaad, volgende keer doe ik er meer Oreo’s in (en naast).

 5. […] ben. In ieder geval, als ik weet dat ik iets lekkers aan het bakken ben. Want het wil nogal eens misgaan bij mij. Denk er maar aan. Visualiseer je bijvoorbeeld eens die heerlijke brownietaart die […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge