Nike Air Max Women

Emotional shopping en hoe ik me er écht beter door voelde

Je kent het fenomeen vast wel. Je voelt je verdrietig, sip of boos en weet even niet wat je met je gevoelens aan moet. Je gaat op zoek naar afleiding en vindt dat in het winkelen. Immers, betekent verdriet niet automatisch dat je geld aan jezelf mag uitgeven? Blijkbaar vind ik dat wel. Zoals ik in mijn vorige blog al zei, zijn de afgelopen paar weken een emotionele achtbaan geweest. Fysiek ben ik bijna helemaal weer in orde, maar geestelijk ervaar ik af en toe nog kleine dipje. Geeft niet. Hoort er allemaal bij. Maar toen ik mijn dieptepunt bereikte, ben ik gaan winkelen om me beter te voelen. En je gelooft het bijna niet, maar ik voelde me er echt iets beter door. #materialisme

Een paar nieuwe Nike Air Max 1 hier, een paar nieuwe jeans daar. En een jurkje van weet ik veel waar. Nee, veel was het niet. En alles in de sale, overigens. Maar ik voelde me tijdelijk verlicht. Op het moment dat mijn nieuwe schoenen binnenkwamen had ik bijvoorbeeld net weer kaknieuws gehoord. Maar omdat mijn wens van het eindelijk bezitten van Air Maxjes uitkwam, voelde ik me een klein beetje beter. Natuurlijk is dat gevoel tijdelijk. En zit de ware emotie diep van binnen nog altijd geworteld, maar aan de oppervlakte kom je toch weer een dag door. En iedere gewonnen dag is er eentje, toch?

Buiten mijn comfort zone

Maar weet je wat nu het leuke was aan mijn online winkelgedrag? Ik heb drie items gekocht die ik normaal niet zou kopen. Maar wel drie items die eigenlijk heel goed bij mij passen. Nike Air Max wilde ik al heel lang, maar kocht ik nooit een paar omdat ik Nikes stiekem te duur vind. Maar nu waren deze prachtige exemplaren in de perfecte kleuren in de sale voor ‘slechts’ 90 euro. En mijn petite jeans met superleuke opstik was ook gewoon in de aanbieding. Een Petite (!) Only broek voor maar 30 euro? Yes, please. En dan nog mijn luipaard(?)geprinte jurkje. Wat een geweldig ding. ‘T Is dat ik met mijn 1.58m verdrink in een jurk met zoveel print. Dus die heb ik teruggestuurd. Maar ik weet nu wel dat de stijl me bevalt.

Foto’s door de lieve Vaker Vrolijk!

Fantastisch idee

Nu ik petite-kledingland compleet heb doorgespit, ben ik op een geweldig leuk idee gekomen. Ik wil er nog niet te veel over kwijt, maar ik kan wel zeggen: ik voel me enorm gemotiveerd om weer met een leuk nieuw project aan de slag te gaan. Mijn bloginspiratie is nog steeds zo goed als kwijt, maar dat komt vanzelf weer terug. Waar ik eerder forceerde, laat ik nu alles op zijn beloop. Da’s voor mij het beste, en voor jullie. En geheel in stijl van mijn woord van het jaar. 😛

Wat is het gekste (of het beste!) dat jij in een emotionele bui hebt gekocht?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 17 Comments
 1. Lilian schreef:

  Wat fijn dat je door deze materialistische uitspatting een goed idee hebt gekregen 🙂

  Ik hou niet zo van kleding schoppen, maar ik kan heel erg blij worden van een paar nieuwe oorbellen. Die heb ik in principe ook niet nodig, maar ik word er wel blij van. Ik ben overigens geen emotional shopper, want als ik emotioneel ben, blijf ik graag binnen. Ik ga dan vaak opruimen of sleutelen aan m’n planning.

  • Johanne schreef:

   Haha, ja toch? Mooie nieuwe kleren én een goed idee erbij. Heerlijk.

   Wat grappig dat je zo blij wordt van oorbellen. Dat werd ik vroeger ook altijd en kocht de Six wekelijks helemaal leeg. Zonde, natuurlijk. Ik snap heel goed dat je binnenblijft als je emotioneel bent! Doe ik het liefst ook en ben daarom ook online gaan shoppen, haha.

 2. Lizzy schreef:

  Ik ben ook wel een soort van emotionele shopper, maar houdt het eigenlijk altijd bij digitaal windowshoppen. Ik heb vorig jaar wel een paar vegan oxford schoenen gekocht in een gekke bui, die ik nog steeds minimaal 5 keer per week draag (en al twee opnieuw moest laten verzolen). Dus dat bleek een hele goede aankoop!

  • Johanne schreef:

   Knap dat je het bij windowshoppen kunt houden! Daar ben ik meestal wel goed in, maar als ik emotioneel ben vind ik dat ik het verdien om geld uit te geven. Geef mezelf geen ongelijk, maar toch.

   Ben ook absoluut voor góede aankopen en niet zomaar iets wat je een paar jaar later per ongeluk weer terugvindt in je kast. Goeie aankoop jouw schoenen! Ben ook zo blij met die van mij. Heb ze ook bijna dagelijks aan.

 3. Sanne schreef:

  Kan me helemaal voorstellen dat je je wat beter kunt voelen door te winkelen, zeker als je dan ook nog eens zo goed slaagt. Het is natuurlijk niet de ultieme fix, maar kan je humeur toch nét wat verbeteren. Ik ben dit jaar helemaal niet aan het winkelen, ook deels om te voorkomen dat ik ga shoppen uit bijvoorbeeld verveling of emotie, dus ik doe nu eigenlijk juist het tegenovergestelde haha.

  • Johanne schreef:

   Knap! Snap heel goed waarom je dat doet. Heb vorig jaar ook een tijd gehad dat ik niets voor mezelf kocht en dat was best bevrijdend. Succes met niet-shoppen! 😉

 4. Fijn te horen dat het wat beter gaat én dat lekker shoppen je daarbij heeft geholpen. Ik zie daar ook geen probleem in hoor. Zo te horen heb je het nog netjes binnen de perken gehouden. Ik zou me pas zorgen gaan maken als je je met regelmaat het leplazerus winkelt omdat je je niet goed voelt. Als je iets naars overkomen is, dan is er niks mis mee om jezelf even lekker te verwennen, of dat nu met ijs en chocola of een luipaardprintjurkje. En, daarbij komt nog dat het je de inspiratie heeft gegeven voor een nieuw project (waar ik MEGA nieuwsgierig naar ben), dus hoezo materialistisch? Valt best mee hoor.

  Ps. Leuke foto’s hebben Romy/Vaker vrolijk en jij van elkaar gemaakt haha, moeten jullie vaker doen zo’n fotoshoot! X

  • Johanne schreef:

   Haha ja, he?! Gelukkig heeft Romy altijd haar camera mee! Ik vergeet ‘m altijd.

   En eens! Ben best trots op mezelf. Heb het bij twee grote aankopen gehouden en heb verder alles opgevreten wat los en vast zat, maar heb daarna m’n pinpasje weer teruggedaan in mijn portemonnee en knabbel sinds kort weer op worteltjes. Jamm ;p

 5. Romy schreef:

  Juist goed dat je jezelf een kleine oppepper hebt gegeven door de items te scoren die al een tijdje hoog op je lijstje stonden. Die Nikes zijn ook gewoon té leuk om niet te kopen. Ik vind ze zo gaaf. Ze staan je goed 🙂
  Ik ben niet echt een emotionele shopper, maar als ik mezelf een keer trakteer op een aankoop die ik al héél lang wilde kan dat me wel echt blij maken of uit een dipje halen.
  Ik zie uit naar de onthulling van je idee. Echt heel tof dat je gaat doen wat je gaat doen, hoe mysterieus dat ook klinkt 🙂

 6. Ilona Wielinga schreef:

  Best herkenbaar dit.. Maar wel mooi dat je items hebt gekocht die je normaal niet zou kopen.

 7. Evelyne schreef:

  Ik ben geen shopper en ook geen emotionele shopper. In een emotionele bui ga ik eerder eten en drinken (niet goed voor de lijn, oeps). Maar fijn voor jou dat het wel werkt.

  • Johanne schreef:

   Haha, ik denk dat de meeste mensen emotionele eters zijn. Ben ik eigenlijk ook wel (heb heel veel chocola gezien de afgelopen weken ;p), maar vond ook wat bezigheidstherapie in shoppen.

 8. Shirley schreef:

  Niets mis met jezelf blij maken. En het klinkt nog allemaal heel erg binnen de perken (en zo niet, wat dan nog?). Veel succes met je project! Ik ben benieuwd wanneer je klaar bent voor de onthulling.

 9. Lianne schreef:

  Leuk om weer eens iets van je te horen! Leuke foto’s ook 🙂 Het klopt inderdaad dat iets kopen gewoon echt een boost kan geven aan je humeur. Nou doe ik dat niet zo heel vaak, maar ik kan me voorstellen dat je van zo’n paar gave Nike’s heel erg blij kunt worden! Ik vind ze heel gaaf 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *