Resultaat Reading Challenge 2022

Mijn favoriete boeken van afgelopen jaar + eindstand Reading Challenge

Ik durf wel te stellen dat ik een aardig goed leesjaar heb gehad. Heb heerlijk boeken gelezen, er echt de tijd voor genomen én een heel deel van de boeken ook kunnen bespreken met vriendinnen. En daar bovenop heb ik gewoon mijn Reading Challenge voor dit jaar gehaald. Nou, hoe succesvol wil je het hebben! 😉

Niet alle boeken waren even interessant, goed of passend, maar de meeste boeken die ik dit jaar vond ik heerlijk. Vandaag deel ik de boeken die ik stom vond, mijn favorieten en wat mijn Reading Challenge was. 

Aan het begin van het jaar had ik een klein lijstje opgesteld van boeken die ik wilde lezen. Wat is gelukt en wat niet? 

A Million Things – Emily Spurr

The Midnight Library – Matt Haig

Een steekje los – Iris ter Haar

All Your Perfects – Colleen Hoover

The Seven Sisters #4, #5 – Lucinda Riley

Apples Never Fall – Liane Moriarty

The Five Love Languages – Gary Chapman

Did My Love Life Shrink in the Wash – Kristen Bailey (en dan ook de twee boeken die hiervoor horen, lijkt me)

The Maid – Nita Prose

Manifesteren kun je leren – Willemijn Welten (niet uitgelezen)

On a night like this – Lindsey Kelk

Nou, zoals je ziet gaan ik en geplande lijstjes niet helemaal samen. Ik kan plannen wat ik wil, ik doe toch alles op gevoel. Voor komend jaar komt er dus geen ‘deze boeken wil ik dit jaar sowieso lezen’ maar een ‘lijkt me leuk als ik deze boeken dit jaar lees’. Maar dat is voor een latere blog ;-). 

Reading Challenge 2022

Ik heb dit jaar 21 boeken gelezen. Eentje meer dan het doel dat ik had gesteld. Da’s ook voor het eerst ooit (en vergeet niet: ik heb een peutertweeling die op maandag- en vrijdagochtend na áltijd thuis is én ik werk vanuit huis😇) Dit is het lijstje boeken dat ik heb gelezen: 

The Shadow Sister (#3) – Lucinda Riley 

The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger 

The Pearl Sister (#4) – Lucinda Riley

The Maid – Nita Prose 

The Spanish Love Deception – Elena Armas

All your perfects – Colleen Hoover 

Verity – Colleen Hoover 

De Moedermaffia – Anita Terpstra 

The School for Good Mothers – Jessamine Chan 

You are a badass at making money – Jen Sincero

The Midnight Library – Matt Haig

Queen of Klutz (#1) – Samantha Garman 

Book Lovers – Emily Henry 

Sorrow and Bliss – Meg Mason 

Wish you were here – Jodi Picoult

Small Pleasures – Clare Chambers 

Where the Crawdads Sing – Delia Owens 

Our Missing Hearts – Celeste Ng

Reminders of Him – Colleen Hoover 

The Christmas Wish – Lindsey Kelk

The Funny Thing about Norman Foreman – Jullietta Henderson

Leukste of mooiste boeken van 2022

Ik moet zeggen er zijn dit jaar maar weinig boeken geweest die écht teleurstelden, dus dat maakt de keuze voor de mooiste of leukste boeken des te lastiger. Dit gaat echt suf klinken, maar ik ben echt heel blij dat ik dit jaar 3 boeken (Verity, Reminders of Him en All your perfects) van Colleen Hoover heb mogen lezen. Blijkbaar ben ik haar doelgroep (🤓) want ik verslind al haar boeken. Ze laten me niet los. En dat deed It ends with us in 2018 ook al niet. Daarnaast vond ik Wish you were here van Jodi Picoult echt een goed boek, vooral vanwege de mega plottwist en was The Funny Thing about Norman Foreman een vreselijk lief, góed en schattig boek.Stomste boek van 2022

Nou ja, het feit dat Manifesteren kun je leren nog half ongelezen in mijn boekenkast staat zegt wellicht genoeg. Ik weet niet, misschien vind ik het onderwerp gewoon niet interessant genoeg? Maar tegelijkertijd denk ik ook dat het boek van Willemijn Welten me iets te weinig concrete handvaten gaf. Ook The School for Good Mothers viel flink tegen. Het verhaal klinkt mega interessant, maar de uitwerking was matig.  En de Moedermaffia is ook niet per se een aanrader. Heel luchtig, dat wel. Maar een matig verhaal zonder verdieping van de personages.

Nou, dat was mijn laatste boekenblog van dit jaar! Begin dit jaar weer een nieuwe Reading Challenge met een geheel nieuw ‘plan.

Vertel, wat waren jouw favoriete en minst favoriete boeken van dit jaar? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 4 Comments
 1. Saskia schreef:

  Leuk om te zien wat je allemaal hebt gelezen. Hier ook een meer leesjaar en dat wil ik zeker aankomend jaar vasthouden.Alvast een prachtig 2023 voor jou en je gezinnetje! <3

  • Johanne schreef:

   Leuk dat jij ook een beetje in de leesflow hebt gezeten afgelopen jaar! 😀 Heerlijk he? En stiekem veel te laat en illegaal: maar jij natuurlijk ook nog een geweldig nieuwjaar gewenst 😍

 2. Irene schreef:

  Ik was wel benieuwd naar Manifesteren kun je leren maar ik zal mijn verwachtingen wat bijstellen :pFijn nieuw jaar voor jullie! x

  • Johanne schreef:

   Haha, doe dat. Of ja, er zijn geloof ik genoeg mensen die het wél een goed boek vinden, als ik de recensies mag geloven. Maar ik vond het te zweverig. En ook voor jou heel illegaal nog een gelukkig nieuwjaar 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *