Reading Challenge 2023

Mijn favoriete boeken van 2023 + eindstand Reading Challenge

Ik heb mijn leesdoel misschien net niet gehaald (23 van de 25), maar wel een fijn leesjaar gehaald. Mijn leesdoel is er ook niet per se om te halen, maar wel een beetje motivatie om te blijven lezen. En dat is goed gelukt. Met mijn boekenclub las ik bijna iedere maand een boek en daar tussendoor nog eigen gekozen boeken. Dit is mijn leeslijst van afgelopen jaar en een overzicht van mijn favoriete boeken en minst favoriete boeken van 2023.

De boeken die ik van januari tot en met december las

Zondagskind – Judith Visser ♥♥♥♥

Zondagsleven – Judith Visser ♥♥♥♥

It Starts with Us – Colleen Hoover ♥♥♥♥

Really Good, Actually – Monica Heisey ♥♥♥

Has Anyone Seen my Sex Life? – Kristen Bailey ♥♥♥

I’m Glad My Mom Died – Jennette McCurdy ♥♥♥♥♥

Amazing Grace Adams – Fran Littlewood ♥♥♥♥

Dear Edward – Ann Napolitano ♥♥♥♥♥

Instamom – Chantel Guertin ♥♥♥♥

How to Kill Your Family – Bella Mackie ♥♥♥

I Have Some Questions for You – Rebecca Makkai ♥♥♥

Too Late – Colleen Hoover ♥♥♥♥

Things We Never Got Over – Lucy Score ♥♥♥♥

The Collected Regrets of Clover – Mikki Brammer ♥♥♥♥♥

A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson ♥♥♥♥♥

Happy Place – Emily Henry ♥♥♥♥♥

VenCo – Cherie Dimaline ♥♥♥♥

Huisje 13 – Elin Meijnen ♥♥♥♥

The Secret Book of Flora Lea – Patti Callahan Henry ♥♥♥♥

The Bookish Life of Nina Hill – Abbi Waxman ♥♥♥

The Pumpkin Spice Cafe – Laurie Gilmore ♥♥♥

The Burnout – Sophie Kinsella ♥♥♥♥

The Guncle – Steven Rowley ♥♥♥♥

Meest favoriete boek van 2023

Ik vond Happy Place van Emily Henry zo’n fijn boek om te lezen. Ieder moment dat ik niet las, dacht ik eraan. Een echte feelgood die ook gewoon heel fijn geschreven is. Zelf vond ik ‘m beter dan Book Lovers, maar niet iedereen zal het met mee eens zijn.

“Harriet and Wyn have been the perfect couple since they met in college—they go together like salt and pepper, honey and tea, lobster and rolls. Except, now—for reasons they’re still not discussing—they don’t.

They broke up six months ago. And still haven’t told their best friends.”

A Good Girl’s Guide to Murder en The Collected Regrets of Clover kregen ook vijf sterren, maar vond ik toch minder memorabel.

Minst favoriete boek van 2023

Zekersteweten Really Good, Actually. Het idee achter het boek vond ik heel leuk en de eerste 100 pagina’s kon er nog wel eens een lachje vanaf, maar daarna was ik er al snel klaar mee. Maggie, de hoofdpersonage, vond ik uiteindelijk gewoon níet leuk meer. Op Goodreads heb ik het boek 3 sterren gegeven, maar ik ben sterk aan het overwegen om toch maar 2 sterren te geven. En hier 2 hartjes…

“Maggie is fine. She’s doing really good, actually. Sure, she’s broke, her graduate thesis on something obscure is going nowhere, and her marriage only lasted 608 days, but at the ripe old age of twenty-nine, Maggie is determined to embrace her new life as a Surprisingly Young Divorcée™.

Now she has time to take up nine hobbies, eat hamburgers at 4 am, and “get back out there” sex-wise. With the support of her tough-loving academic advisor, Merris; her newly divorced friend, Amy; and her group chat (naturally), Maggie barrels through her first year of single life, intermittently dating, occasionally waking up on the floor and asking herself tough questions along the way.” 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 1 Comment
  1. Saskia schreef:

    Mooi om je overzichtje te zien van boeken. Ik las bar weinig vorig jaar en wil dit jaar zeker meer lezen. Zal straks zeker wel goedkomen met mijn eigen leeshoekje boven op zolder <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *