Freelance tekstschrijver

Vorig jaar mei vertelde mijn vriend het nieuws: hij had een nieuwe baan aangeboden gekregen en we zouden verhuizen naar Utrecht. Natuurlijk was ik heel blij voor hem, maar ik begon te twijfelen aan mijn eigen toekomst. Hoe moet dat dan met mijn werk? Mijn hele carrière heeft zich afgespeeld in Groningen en aan dat tijdperk kwam ineens een einde. Dacht ik. Freelance tekstschrijver

Freelancer

Ik ging in gesprek met mijn toenmalige werkgever en vertelde haar dat we gingen verhuizen. Tegelijkertijd zei ik tegen haar dat ik voor het bedrijf wilde blijven werken, of dat ook mogelijk was? Haar antwoord was gelukkig een volmondige ja. Maar hoe dat vorm moest krijgen wisten we nog niet. Uiteindelijk kwamen we tot een overeenkomst: ik zou als zzp’er aan de slag gaan, want zo kon ik mijn eigen tijd indelen, thuis aan het werk en andere opdrachten in de buurt aannemen. Want zeg nou zelf, een verhuizing naar het midden van het land betekent (indirect) meer kansen. Of in ieder geval, het is mijn bedoeling om meer kansen te creëren.

In de zes jaar tijd dat ik een zogenoemde ‘young professional’ ben, heb ik aardig brede ervaring opgedaan. Maar mijn passies (en gelukkig de meeste ervaring) liggen echt bij het schrijven en social media. Waar ben ik goed in? Nieuwsartikelen en persberichten schrijven, maar ook blogartikelen en stukken voor magazines. Dat laatste is meer een gevoelsdingetje, omdat mijn persoonlijke schrijfstijl losser en informeler is dan de stijl die ik voor mijn nieuwsartikelen hanteer.

Wat kan ik voor jou betekenen? 

Schrijven

Persbericht, blogartikel, nieuwsbericht of nieuwsbrief nodig? Ik kan dit voor je schrijven. Mijn belangrijkste doel hierin is het afleveren van een simpele, duidelijke en doeltreffende tekst, uiteraard afgestemd op de wensen van jou, de opdrachtgever en rekeninghoudend met de doelgroep.

Ik kan onder meer schrijven over:

  • de gezondheidszorg
  • reclamebranche
  • nieuws op gemeentelijk niveau
  • lifestyle, geluk, zelfontplooing & millennial-kwesties
  • en als je het me vraagt, vast nog veel meer. Ik pas me snel aan.

Redigeren en corrigeren

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar ik vind redigeren leuk. Ik vind het leuk om andermans tekst een keer of drie door te lezen en vervolgens vast te stellen wat leesbaar is, wat niet en hoe het anders kan. Redigeren is misschien nog wel moeilijker dan zelf een tekst schrijven, omdat je je hier baseert op het werk van een ander. Maar goed, moeilijk betekent niet onmogelijk en zeker niet minder leuk.

Datzelfde geldt voor corrigeren. Het is heel rustgevend om dt-fouten uit een tekst te halen of de je/jouw, als/dan/ me/mij te spotten. Fouten maken is niet erg en overkomt iedereen, maar juist daarom is het goed om iemand anders de tekst te laten controleren.

Social media

Ken je Hyves nog? Toen het in 2004 een opmars maakte, was ik één van de eerste mensen die zich er aanmeldde. Datzelfde geldt voor Facebook in 2007. Niets om mee te pochen, maar wel om aan te geven waar mijn andere passie ligt. Zelfs mijn afstudeeronderzoek ging over het gebruik van social media (binnen een woningbouwcorporatie). 2004 is inmiddels alweer tien+ jaar geleden en er is heel veranderd. Gelukkig heb ik er nog dagelijks mee te maken en weet ik wat de ontwikkelingen zijn en weet ik ook hoe verschrikkelijk moeilijk het is om tegenwoordig nieuwe (actieve) volgers te krijgen dankzij de almaar veranderende algoritmes.

Communicatie

Ondanks het afwijkende carrièrepad, ben ik nog altijd stiekem een communicatiemeisje (vrouw tegenwoordig). Communicatie is niet meer de hoofdmoot van mijn werkzaamheden, maar wel een onderdeel van. Ik vind het nog altijd verschrikkelijk interessant om na te denken over doelgroepen, boodschappen (de figuurlijke dan) en uitingen.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Neem eens een kijkje op mijn Linkedin-pagina of neem contact met me op via jablevinsky@gmail.com. Als je liever onderstaand contactformulier invult, kan dat natuurlijk ook! Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op! (Ohja, niet geheel onbelangrijk: ik heb een KvK-nummer.)