4 ways to make money as a blogger

[:nl]Geld verdienen met je blog? Dit zijn de 4 meest populaire manieren![:en]4 ways to make money as a blogger [:]

[:nl]Heb jij wel eens gedacht aan geld verdienen met je blog? Ik wel hoor. Wat is er nu mooier dan geld verdienen met datgene waar jij je hart en ziel in steekt? Met datgene waar jouw passie ligt? Niets, vind ik. Ik weet dat er genoeg bloggers zijn die hun hobby hun hobby willen houden – en dat snap ik ook heel goed – maar ik zou er toch graag iets meer uit willen halen. Het lijkt me gewoon fijn om waardering te krijgen voor datgene wat je doet. Overigens haal ik enorm veel waardering uit mijn bezoekers en de superleuke reacties, die doen echt niet onder voor een compensatie, zeker niet. Maar mocht je nu net als ik willen verdienen met je blog en vraag je je af hoe? Kom, we gaan snel verder ;-).

Niet bloggen om het geld

Laat ik vooraf even duidelijk maken dat ik niet blog om het geld. Als dat zo was, had ik het allang opgegeven haha. In de zes maanden dat ik blog heb ik exact 0 centjes verdiend. Ik heb me onvoldoende ingezet op de kansen die affiliate marketing biedt, ik heb welgeteld twee pitches gedaan in zes maanden tijd ((bloggen is veel werk, vergeet dat niet) én de aanbiedingen die ik kreeg vroegen vaak om do-follow links. Iets waar ik gewoon pertinent tegen móet zijn. Anders blijven opdrachtgevers erom vragen en blijven wij bloggers slechter presteren in de rankings.

Ik vind dat geen enkele blogger als eerste doel moet hebben om geld te verdienen. Als dat het enige is, dan kun je beter nu stoppen. Maar als jij een passie hebt voor schrijven, online en alles eromheen én een zakcentje lijkt je leuk, dan vind ik dat dat ook moet kunnen. En dat is van de meet af aan ook mijn insteek geweest. Het lijkt me heel mooi om ooit fulltime geld te verdienen met bloggen (en freelancen ernaast), maar of dat realistisch is weet ik niet. Toen het buitenland nog op onze radar stond, moest ik op zoek naar iets waar ik voldoening uit kon halen én waar ik eventueel mijn bijdrage in het huishouden mee kon leveren. Zodoende.

Vier manieren om geld te verdienen met je blog

Voordat ik ging bloggen heb ik Pinterest helemaal uitgelezen. De meeste informatie die erop staat, is informatie afkomstig van Amerikaanse bloggers. Dat zijn heel vaak bloggers die succes hebben gehad met affiliate marketing. Je wil niet weten hoe veel geld zij daarmee hebben verdiend (zoek voor de grap eens op income report blog). Dat leek mij ook wel wat! Maar goed, natuurlijk is niets zo makkelijk als het lijkt. Ondanks de claims ‘als ik het kan, kan jij het ook’. Huh huh. Daarom heb ik andere opties bekeken naast affiliate marketing. Er zijn vier belangrijke manieren om geld te verdienen met je blog:

 1. Gesponsorde artikelen
 2. Advertenties (via bijvoorbeeld Adsense)
 3. (Digitaal) product verkopen
 4. Affiliate marketing

Gesponsorde artikelen

Als beginnend blogger is de kans klein dat een groot merk opduikt in jouw inbox met de vraag of je wil samenwerken. Nee, daar moet je hard voor werken. Maar om toch eens in de zoveel tijd een opdrachtje binnen te slepen, kun je je aanmelden bij diverse organisaties die een hele reeks van opdrachten hebben klaarstaan. Het enige dat je hoeft te doen is je daar aanmelden en jezelf en je blog te pitchen bij opdrachten die jou leuk lijken. Let je er wel op dat je opdrachten uitzoekt die bij je blog passen? Anders komt het niet geloofwaardig over.

Waar kun je je onder andere aanmelden?

Blog Brains. Aanmelden bij Blog Brains is heel simpel: je vult je persoonlijk gegevens in en licht toe wat je van de samenwerking verwacht. Vervolgens ontvang je een questionnaire in je mail waarin je allerlei vragen moet beantwoorden over je social en je blog. Ga ervan uit dat je je cijfers moet invullen, want zo schalen ze je in op niveau. Ieder niveau heeft een vast bedrag die gevraagd mag worden voor een opdracht. Je bent hierin dus niet vrij om je eigen tarief vast te stellen.

Nou, als dat klaar is, ben je aangemeld en krijg je regelmatig opdrachten in je inbox. Wat mij wel opvalt is dat veel van de organisaties waar Blog Brains mee samenwerkt om do-follow links vragen. Pas daar dus op. Ze noemen overigens nooit de organisatie waarvoor de opdracht is, dus je moet op basis van de omschrijving uitzoeken of het iets voor je is en een pitch mailen.

The Influencers Movement (TIM). Ok, ik heb hier nog niet veel mee gedaan (ook niet met Blog Bains trouwens), maar ik vind TIM overkomen als een superleuke organisatie. De communicatie en marketing klopt gewoon en het bedrijf komt jong, spontaan en betrouwbaar over.

Je kunt je aanmelden via de website van TIM, waarna je je profielgegevens invult. Ook hier moet je je social- en blogcijfers neerpennen. Vervolgens krijg je alle lopende campagnes in je mail of op de website. Daar staat ook heel netjes bij of je er een financiële vergoeding voor krijgt of dat het een barter deal wordt. Wil je meedoen? Klik dan op het knopje pitch en leg uit waarom deze opdracht bij jou en je blog past. Ik merk wel dat je voor TIM iets groter moet zijn om opdrachten te krijgen en omdat ik nu pas weer op niveau begin te komen, heb ik hier nog niet veel aan gehad. 

The Influencers Movement

LinkPizza. Linkpizza maakt van jouw linkjes automatisch affiliate links (als je wil, ik doe dat liever zelf), maar heeft ook een geheel eigen marktplaats waar je je kunt aanmelden voor campagnes. Aanmelding is eigenlijk hetzelfde als elders, maar hier moet je ook een code in je website zetten zodat je een geverifieerd Linkpizza-gebruiker bent. 

Ik vind LinkPizza tot nu toe een hele fijne plek voor kleinere bloggers. Je hebt namelijk niet altijd 10 miljoen (oké, overdreven) bezoekers nodig. Soms vragen ze alleen om een Domain Authority en als je al heel even bestaat is de kans groot dat jij voldoet aan de eisen. Of er al aardig in de buurt komt.

SocialReblz. Weet ik eerlijk gezegd nog niet heel veel over, want ik heb me pas net aangemeld. Mijn kansen hier zijn denk ik aardig klein, omdat het een groot mediabureau is waar allerlei grote bloggers zitten. Maar ja, niet geschoten is altijd mis. Dus ik doe wat ik moet doen.

Blogsociety. Heb je je aangemeld bij Blogsociety? Dan krijg je ook eens in de zoveel tijd een mailtje over een mogelijke samenwerking.

Mocht het zover komen dat een bedrijf jou rechtstreeks wil benaderen voor een samenwerking, zorg dan voor een goede mediakit op je website. Dat is een mooi vormgegeven document met daarin kenmerken en statistieken van je blog. Tips voor hoe je zoiets opstelt? Klik hier.

Advertenties bijvoorbeeld via Adsense

Als je wil, kun je ook advertenties op je website laten plaatsen. De meest populaire methode is Adsense (via Google), maar om daar echt centjes mee te verdienen heb je een goed bezoekersaantal nodig. Als je doel is om letterlijke centen te verdienen: meld je dan nu alvast aan. Ik heb het laatst bij wijze van test gedaan en ik vond het verschrikkelijk. Ik weet dat je kunt kiezen waar je de advertenties niet wil hebben en ik weet dat je kunt filteren op onderwerpen, maar ik was er niet blij mee. Het eerste wat ik zag was een compleet misplaatste advertentie net onder mijn logo: drama. Dus ik heb het snel uitgezet en ben nog in afwachting van een eventuele nieuwe dappere poging.

Of er andere soortgelijke organisaties zijn, weet ik niet. In Amerika wel, maar eigenlijk geldt daarvoor veelal dat je een bepaald bezoekersaantal moet hebben wil je je succesvol aanmelden. Dat is bij Adsense niet het geval.

Adsense

Digitaal producten verkopen

Een blog is jouw platform waarop jij je kennis en kunde (al is het ervaringsdeskunde (geen woord, weet ik)) kunt delen. Een populaire manier om een stabiel inkomen te genereren met een blog is het verkopen van een e-book of een e-course. De meeste van ons zullen direct zeggen: ‘Maar, wat zet ík nu in een e-book of e-course?!”. Snap ik, want dat zeg ik ook over mijzelf. Maar ik las laatst ergens iets heel moois over bloggen en ik wilde dat ik het kon terugvinden. De strekking ervan was dat ieder van ons wel een eigen inbreng is. Juist dat normale, is iets wat de lezer aantrekt. Het dagelijks leven is interessant.

En daarom doe ik iets waar ik nog niet eerder over heb gedacht: het schrijven van een e-book of e-course. Ik heb werkelijk waar nog geen idee waar het over moet gaan, maar dat komt vast nog wel. Schrijf over datgene waar jij goed in bent. Goed in koken? Maak een online receptenboek en verkoop ‘m voor een goed prijsje. Goed in schrijven? Maak een boek vol verhalen, schrijf een heel boek met daarin één verhaal of zoek iets anders wat daarbij past. Iets significants in jouw leven meegemaakt en daar lering uit getrokken? Misschien is jouw e-book wel de volgende bestseller op de zelfhulp-afdeling. Wie zal het zeggen!

Er zijn overigens ook veel bloggers die een Etsy-shop hebben die is gekoppeld aan hun blog. Ook leuk, maar wel een investering omdat je daar veelal fysieke producten verkoopt. Als je vormgever bent, zou je daar eventueel ontwerpen kunnen verkopen in allerlei formaten die mensen dan kunnen downloaden, uitprinten en inlijsten (of je stuurt de ontwerpen op, betalen zij de verzendkosten).

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot jij producten van een andere organisatie. In ruil voor deze promotie, krijg jij een commissie als mensen op jouw link klikken en het product vervolgens kopen (soms krijg je ook knaken voor de kliks). Er zijn diverse manieren om affiliate marketing toe te passen, maar de meest populaire is toch echt linken in een tekst, bijvoorbeeld in een review. Ik schrijf wel eens over boeken en daarin link ik door naar Bol.com. Bol.com heeft een geheel eigen partnerprogramma waar je je kunt aanmelden zodat je via daar affiliate links kunt genereren.

Het is dus niet zo dat je zomaar een linkje van bol.com, HEMA of Coolblue kunt toevoegen, je moet je eerst aanmelden. Zoals ik al zei heeft bol.com een eigen partnerprogramma, net als Wehkamp en Coolblue, maar voor andere bedrijven moet je bij Awin en Daisycon zijn. Zodra je je bij Awin hebt aangemeld kun je op zoek gaan naar de bedrijven die bij je passen en voor wie jij promotie wil maken. Heb je bijvoorbeeld heel veel met HEMA en heb je een artikel ‘Mijn tien meest favoriete HEMA-items’, dan kun je alle producten die je daarin noemt voorzien van een affiliate link. Klikt iemand daarop en stopt hij of zij het in het winkelmandje? Dan krijg jij bij aanschaf een klein percentage. Soms groot, afhankelijk van het product. 

Bol.com partnerprogramma

Daisycon heb ik me pas net bij aangemeld, maar het lijkt erop dat dat meer bedrijven zitten die niet per se productgebonden zijn. Dan heb ik het over reisorganisaties, energiebedrijven en bijvoorbeeld Relatieplanet.

In plaats van advertenties via Adsense kun je affiliate banners plaatsen. Het fijne daarvan vind ik dat je zelf kiest wie je daarvoor gebruikt en waar deze komt te staan. Ik weet niet zo goed wat het meest winstgevend is, maar ik denk dat het voor kleine bloggers niet veel zal uitmaken. Pin me er niet op vast.

Stuur je wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief? Dan kun je daarin ook affiliate links verwerken. Ik geloof dat niet alle bedrijven dat toestaan, dus controleer vooraf of het mag of niet. Ditzelfde geldt overigens voor Pinterest. Je mag op Pinterest ook affiliate links plaatsen. Heb je bijvoorbeeld mooie schoenen die je graag wil promoten? Dan kun daar een foto van pinnen op je eigen bord met een jouw affiliate link.

Word je commercieel? Blijf transparant

Er is helemaal niets mis met commercieel gaan (strakke vertaling van going commercial), maar zorg er wel voor dat je altijd eerlijk bent over datgene wat je doet. Laat je lezer dus altijd weten dat commerciële links in je artikel zitten en vertel het altijd als het om een betaalde samenwerking gaat. En wees vooral ook eerlijk over de producten die je behandelt. Als je een positieve review schrijft over een verschrikkelijk product, dan zullen lezers daarachter komen en zal het vertrouwen in jou dalen.

Nog geen geld, maar wel een leuk pakketje

Ik probeer dus van mijn blog mijn bedrijf te maken en daar wil ik me de komende tijd ook hard voor inzetten. Onlangs kreeg ik daarvoor ter ondersteuning een pakketje van Viking, een bedrijf met een mega aanbod aan kantoorartikelen. Nu vraag je je af: ‘Wat heeft Viking met bloggen te maken?’. Nou, ze hebben een superhandige map gemaakt met daarin verschrikkelijk nuttige informatie over hoe je je blog zakelijk maakt en waarmee jij rekening mee moet houden (Kamer van Koophandel, Belastingdienst, etcetera). Uit een eerdere blog van 31Flowers, die ook zo’n pakketje kreeg, begrijp ik dat Viking slechts twintig bloggers hiervoor heeft uitgekozen. Dan is het toch leuk dat ik hiertussen zat (anders natuurlijk ook, want ik word in ieder geval gevonden).

Maar een handige informatiemap was niet het enige dat ik kreeg. Er zaten vier superfijne pennen bij, waarvan ik eentje alweer kapot heb gemaakt omdat ik er zo veel mee heb geschreven. Er zat een laptopstandaard bij (gebruik ik iedere dag), een potje oploskoffie (want eigen bedrijf = veel koffie slurpen), een fisheye- en macrolensje voor de telefoon en nog wat andere handige kantoorartikelen. Superleuk om als beginnend blogger te krijgen!

Informatiemap Viking

 

Goed, dit was ‘m. Mijn excuses voor de verlate post. Ik zou ‘m eigenlijk eind september al plaatsen, maar ik kon er gewoon geen tijd voor vinden om hem af te maken, vervolgens ging ik op vakantie (moet ook gebeuren) en toen crashte mijn computer en was de hele tekst die ik al had helemaal verdwenen. Allemaal mijn domme eigen schuld natuurlijk, maar goed. Van fouten leer je, en dat soort wijze levenslessen.

Wil jij geld verdienen met je blog?

P.s.: Benieuwd naar mijn blogreeks over beginnen met bloggen? Lees dan deel 1, 2 en 3. Laat me weten wat je ervan vindt![:en]Have you ever thought about making money with your blog? I certainly have. What’s better than earning some money with that one thing you pour your heart and soul into? With that one thing that makes you passionate? Nothing, I think. I know there are plenty of bloggers who want to keep their hobby their hobby – and I understand that – but I would like to get something more out of it. It seems like a good way to feel appreciated for what you do. Of course, even more important are my readers and the comments I receive, but you know what I mean. If you’re like me and you want to know how you can earn some money? Let’s go.

Do not start blogging for the money 

Let me make one thing clear: I do not blog for or because of the money. If that was the case, I would have given up a long time ago haha. In the six months I’ve been blogging, I’ve made exactly 0 euro’s/dollars/yens. I’ve not taken the time to make affiliate marketing work, I’ve done a total of two pitches in the last six months (blogging is a lot of work, don’t forget) ánd the offers I did get asked for do-follow links. And that is something I have to be against. Otherwise, companies will keep demanding it and they’ll keep making us bloggers look bad.

No one’s first goal should be to make money. At least, that’s what I think. If that’s the only thing you can think of, it’s better to stop blogging now. If you actually do have a passion for writing, online and everything around it AND a little blogging money seems nice, then I think you should do everything in your power (except for sell out) to make that happen. And that has been my idea from the beginning. I mean, I would love to be able to earn a fulltime wage with blogging (and freelancing), but I don’t know if that’s realistic. When we were still thinking about moving abroad, I had to find something that made me feel useful. Something I could make a financial contribution with. And that’s how I started.

Piggy Bank

Four ways to earn money as a blogger 

As I’ve said before: before I started blogging, I devoured Pinterest. Most of the information I found on there was from American bloggers. A lot of bloggers who’ve been successful with affiliate marketing. You don’t want to know how much money they made with it (I mean, just search for income blog report). I wanted that too! But, of course, nothing is as easy as it seems. Despite the claims that anyone can make 10.000 dollars with affiliate marketing, even if you have a small audience. Uhhuh, if you’re a blogger who blogs about blogging, maybe. That’s why I looked at ALL the options to make money as a blogger. The four most important ones:

 1. Sponsored posts
 2. Advertisements (through Adsense for example)
 3. Sell products (digitally)
 4. Affiliate marketing

Sponsored posts 

I have absolutely no experience with any of the companies I will mention because I’m a Dutch Blogger, but I’ve heard (read) some good stories about BlogHer, TapInfluence, She Speaks, Collectively and Izea. As I understand it, you need to be an ad network member to become a full member of BlogHer, but there is a program open to non-network members. Here’s a list of the (mostly) American sites to apply to (scroll down a little). Better to refer you to someone else than to make someone elses information mine, right? 😉 

Advertisements (through Adsense)

If you like, you can add advertisements to your blog. The most popular method is through Adsense (owned by Google), but you really have to have plenty of visitors to actually make good money off of that. If your goal is to literally make cents: apply now. I added Adsense to my blog a couple of months ago and I hated it. I know you can choose the location of your ad and that you can choose what kinds of ads you don’t want on your blog, but I just wasn’t happy with it. The first thing I saw was a completely misplaced ad, just beneath my logo: I was not happy. So I turned it off quickly and I’m awaiting a valiant effort on my part to try again.

Some alternatives are Amazon Associates, Adversal, and Chitika. I read that for some of them you have to have a certain amount of visitors. I applied for one the other day (waaay back in may), and for the life of me I can’t remember the name, but they rejected me because I was just starting out.

Adsense

Sell products (digital or physical) 

When you own a blog, you own a platform where you get to share your knowledge and skills (even if it’s just through personal experiences). A popular way to generate a stable income through a blog is selling an e-book or an e-course. Most of us will say: ‘But, what can I say in an e-book or e-course?!’. And I get that because I’m the same way. The other day I read something that really piqued my interest: this girl said that any one of us has something to say. Even if it’s something ‘ordinary’ or ‘normal’. Because that is what attracts other people: the everyday life.

And that’s why I’m doing something I’ve never done before: I’m actually thinking about writing an e-book or course. I have absolutely no idea what it’s supposed to be about, but I’ll figure it out. I can say this to you though: write about something you excel in or something that really really has your interest. Are you a pretty good cook? Create an online cookbook and sell it for a good price. Are you a good writer? Write stories and put them all together or write one big story. Did you encounter something that completely changed your life? Maybe your e-book is your next bestseller on the self-help department. Who knows!

By the way, there are bloggers who own an Etsy shop that’s connected to their blog. That’s a fun idea too! But you have to keep in mind that that will probably be a big investment because most of the products that are sold there are physical products. If you’re a designer you could sell your designs there in all shapes and sizes. People could download it, print it and frame it, or you send them the designs.

Affiliate marketing 

Affiliate marketing basically entails you selling another organizations products. In exchange for this promotion, you get a commission if you actually make a sale (sometimes you even get paid per click). There are a lot of different ways to use affiliate marketing, but the most popular one is where you add the affiliate link in a blog post, in a review, for example. I sometimes write about books and I use affiliate links that refer people to a bookstore.

Most companies don’t have their own affiliate programs. You have to apply for one bigger company that connects you to all the different programs. One company that has its own affiliate program is Amazon. When you apply there and you’re approved you can use any product link you want to make into an affiliate link and promote it on your website. Apple, Tripadvisor and eBay also have their own programs, but when you apply to Clickbank, Shopify, CJ Affiliate, Viglink or shareasale.com you get to choose the companies you work with. CJ Affiliate alone works with 3.000 brands.

Front page ShareAsale

After you’re done applying as an affiliate, you get to use their links. These links are most effective in tutorials and reviews, but can also be used in lists. Let’s say you have an article called ‘These are my most favorite books of 2017’. You tell your readers why the books are your favorite and you tell them they can buy it HERE. You ad an affiliate link there and when someone puts it in their basket: the commission goes to you!

Instead of using Adsense you can place affiliate banners on your website. What I like about that is that I get to choose which ad I use and where. I don’t know what’s more profitable, but I think the difference isn’t that big for small bloggers. Don’t hold it against me though.

Do you have a newsletter you send out on a weekly or monthly basis? You’re also allowed to put affiliate links in there. I don’t think all companies allow you to do that, so check it before you do it! The same goes for Pinterest. You’re allowed to use affiliate links there now too (again). So, for example, if you have nice shoes you want to promote, you can add a picture of that pair to one of your own boards with an affiliate link.

Thinking about going commercial? Stay transparent 

There’s absolutely nothing wrong with going commercial, but make sure you’re honest about everything you do. Let your readers know you have commercial links in your post and always let them know when you’re collaborating. Also, be honest about the products you talk about. If you write a positive review about a horrible article, readers WILL find out and their confidence in you will go away.

Have you ever thought about making money with your blog? 

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 41 Comments
 1. Marloes schreef:

  Wij hebben in het half jaar dat we bloggen nog geen cent verdiend, haha. Maar dat hoeft van ons ook niet. Ik vind het leuk om gewoon lekker te schrijven over wat mij bezighoudt en extra geld heb ik niet per se nodig. Wel heel interessant om te lezen over verschillende manieren om wel geld te verdienen! Daar had ik me sowieso nog nooit in verdiept.

 2. Shirley schreef:

  Een mooi overzicht van de mogelijkheden. Ik heb in het afgelopen jaar een paar tientjes verdiend met affiliates. Ik kan dus bijna mijn baan opzeggen 😉 Alle kleine beetjes zijn leuk meegenomen. Er kwam ook een moment dat de samenwerkingen opeens binnenkwamen in mijn mailbox, maar eerlijk gezegd zat daar niets bij dat me aansprak. Aangezien ik van mijn blog geen werk wil maken, moet er echt iets heel gaafs bij zitten, wil ik er tijd in stoppen.

  • Johanne schreef:

   Haha, nou best goed toch! Ik hoor nooit zoveel over succesvolle affiliate marketing hier, dus een paar tientjes vind ik al heel wat! En inderdaad, da’s hartstikke mooi meegenomen! Wel vleiend dat je aanbiedingen binenn krijgt. Dat alleen al is superleuk.

 3. Annika schreef:

  Ik baal echt enorm van de aanbiedingen die een do-follow eisen. Ik heb nog geen cent verdiend, maar ik laat me niet verleiden en ga dat dus principieel niet doen. Alle aanbiedingen die ik tot nu toe heb gehad willen een do-follow.

  De meeste andere opties die je hier noemt, heb ik al verwerkt in mijn site. Maar ja, die opdrachten, hè, dat is toch wel wat ik het liefste zou doen. Gelukkig krijg ik al regelmatig iets opgestuurd, dus ik hoef niet meer altijd bakken met geld uit te geven. Want naast veel tijd, kost bloggen ook gewoon geld.

  Ow, en ik blog natuurlijk omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen, maar ik zou het graag willen uitbreiden.

 4. Judith schreef:

  Wat een handig artikel! Ik ben pas een paar maandjes bezig met mijn blog, dus hier heb ik zeker wat aan 🙂

 5. sarah schreef:

  This is a very helpful post. I am trying to learn more about sponsored post. I am doing affiliate marketing now and it is great way to make money from a blog.

 6. Romy schreef:

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Er staan ook een paar links tussen van sites die ik nog niet kende, maar waar ik zeker even een kijkje ga nemen. Ik heb zelf een aantal betaalde samenwerkingen gehad, maar het is niet bepaald zo dat het geld met bakken binnen stroomt 😉 Dat vind ik ook niet erg, want bloggen doe ik echt puur voor mijn plezier. Ik zie trouwens in je sidebar dat je ook bij Blog Society bent aangesloten. Wist je dat je daar ook weleens kunt pitchen voor samenwerkingen? Ik krijg regelmatig e-mails van hen voor echt leuke samenwerkingen en na een pitch voor hen mag ik binnenkort met iets aan de slag. Verder vind ik het inderdaad vervelend dat zoveel bedrijven do-followlinks eisen. Ik denk dat dat bij het merendeel van de bedrijven wel het geval is helaas.

  • Johanne schreef:

   Nah, hoe kan ik Blog Society nou vergeten!!! Ik wist overigens niet dat je daar ook kunt pitchen. Ik ga eens kijken, want dan mis ik dus echt wat. Wat leuk dat je al betaalde samenwerkingen hebt gehad. Verrast me overigens niet hoor 😉

 7. Mevrouw Marloes schreef:

  Interessant artikel! Ik kom pas net kijken, dus vind het heel interessant om over ervaringen van andere, meer ervaren bloggers te lezen!

 8. Laetitia schreef:

  Wat een super fijn artikel! En juist ook omdat je zelf ook nog maar net met dit alles begint. Bloggers die al een poosje bezig zijn, lijken nogal eens te vergeten hoe vreselijk overweldigend het allemaal is. Zo voelt het voor mij tenminste. Ik zou ook graag wel een zakcentje verdienen met mijn blog. Dit weekend me net aangemeld bij bol.com maar verder ben ik er nog niet aan toe gekomen (lees: steeds uitgesteld want zo veel informatie !) andere mogelijkheden te onderzoeken. Dus hier alles op een rijtje zien staan met de voors en tegens , waar je om moet denken en welke aanbieders er allemaal zien staan…ideaal!
  Trouwens, lijkt me ook al heel leuk om pakketjes te krijgen zoals jij van Viking hebt gehad. En ben helemaal benieuwd naar je e-book! Wat super gaaf dat je dat gaat doen!!! Ben ontzettend benieuwd ?

  • Johanne schreef:

   Goed, dat je je al hebt aangemeld! Dat is al stap één. De rest komt vanzelf wel. Ik heb me ook niet in één dag overal aangemeld hoor. Kom af en toe iets tegen en als ik enthousiast ben, dan meld ik me wel direct aan. Anders vergeet ik het weer!

   Is ook superleuk om zo’n pakketje te krijgen. Zaten superhandige dingen in. En m’n e-book, we zullen zien of en wanneer deze van de grond komt 😀

 9. Wat een fijn artikel. Ik ben net als jij bezig om mijn blog naar een hoger niveau te tillen. En dan zijn deze tips meer als welkom. Wat leuk dat je dat pakket van Viking kreeg. Zeker handige spulletjes als blogger zijnde. Succes met alle stappen die je gaat nemen.

 10. Rianne schreef:

  Wat een super interessant artikel! Ik had hier echt geen idee van.. Zelf heb ik (nog) niet bepaald plannen om geld te verdienen met mijn blog, omdat ik het graag verder wil uitgroeien als freelancer, en ik het idee heb dat dat niet echt overeen komt. Ik heb hier in nog veel te leren geloof ik, haha 🙂

  • Johanne schreef:

   Bloggen en freelancen gaat juist perfect samen! 😉 Een blog is een mooi platform om je potentiele opdrachtgevers te laten zien wat je kunt! Je zou eventueel een kopje portfolio kunnen toevoegen aan je blog. Blij dat je er wat aan hebt!

 11. Rebecca schreef:

  Heel duidelijk en goed overzicht van alle mogelijkheden die er zijn. Ik blog nu bijna twee jaar op deze blog en doe het eigenlijk nog steeds niet om het geld. Hier en daar verdien ik een keer wat, maar eigenlijk hecht ik daar vrijwel geen waarde aan. Een leuke samenwerking waar ik echt achter sta vind ik veel leuker dan een factuur hihi

  • Johanne schreef:

   Je hebt ook helemaal gelijk! Een samenwerking waar je echt trots op kunt zijn, zegt ook veel meer. En je blog is ook super leuk. Nergens lijkt het alsof je het voor het geld doet 😉

 12. Marlous schreef:

  Goed artikel! Ik had zelf het meeste moeite met dat ‘commercieel gaan’. Ik blog al jaren, voordat er überhaupt sprake was van geld verdienen met je blog. Inmiddels gaat het me beter af, al ben ik voor veel dingen nog te lui 😉 Ik gebruik het Bol partnerprogramma, maar ben bv te lui om me bij andere affiliate sites aan te melden. Misschien een agenda puntje voor 2018..

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Marlous! Haha, dat lui zijn herken ik wel. Ik wil best graag, heb soms ook geen zin om er té veel tijd in te steken na een hele werkdag. Vind toch dat ik het moet proberen, gewoon om te kijken óf het kan!

 13. I love that your point out people shouldn’t start blogging to make money! Thats a really common mistake I think and it adds so much unnecessary stress and i think makes it harder to succeed/monetize!

 14. Sarah Belanger schreef:

  I love your first point not to start blogging for money! Many people think that it’s easy money, but it’s not. You have to want to write first.

 15. Beth schreef:

  I have made some money with sponsored posts and affiliate marketing, but I think it is super important to only work with brands you know and trust. If I won’t use the product with my family and dogs (since my blog is for dog lovers), I can’t promote it.

 16. Seppy schreef:

  Even though my main purpose of blogging is to inspire and empower others to love themselves more, I hope that I can make an income from it one day! I’m going to try and implement some strategies soon!!

  http://www.elleisforlove.com

 17. Def the 4 most popular ways! I’m partial to affiliate sales and sponsored posts myself, but it would be so cool to have a digital product up for sale one day!

 18. Taylor Mobley schreef:

  These are great. Sponsored posts are the best way for me to make my money. I’m still figuring out affiliate sales. 🙂

 19. Joleisa schreef:

  I’m pleased to say that I do use these four methods to earn from my blog too! And I enjoy blogging so much, it makes the process worthwhile.

 20. Farah schreef:

  This is a very helpful post. I’ve been struggling to make money on my blog. I think I need to dedicate more time to it.

 21. Nice tips schreef:

  Mooi artikel, maar inderdaad: een artikel geschreven enkel en alleen om geld te verdienen zal vaak niet goed scoren. Schrijven uit eigen interesse werkt, op lange termijn, een stuk beter.

 22. Merel Anne schreef:

  Dit is nou écht een handig artikel! Ik ben nu eerst bezig met mijn statistieken wat opkrikken (lees: Niet zo lui zijn op social media en consequent bloggen), maar dit is misschien voor de toekomst wel heel handig voor mij. Ik hoop na de zomervakantie ook blogger te worden bij studentensteden.nl, dat is echt iets voor mij, dus daar kan ik tegen die tijd ook een aardig zakcentje mee verdienen. Tot die tijd vind ik het niet echt nodig om te verdienen met mijn blog, maar ik zou ook niet klagen als ik dat wel deed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *