I'm going to listen to podcasts - here's what I'll start with

[:nl]Ik ga podcasts luisteren, doe je (al) mee?[:en]I’m going to listen to podcasts – here’s what I’ll start with [:]

[:nl]Steeds meer mensen luisteren naar podcasts. Ten minste, zo lijkt het. Het kan zijn dat het een dingetje is dat al langer ‘hip en happening’ is, en dan loop ik gewoon weer een keertje achter. Kan gebeuren. Laatst keek ik naar de insta-stories van Merel van de Groene Meisjes en ze gaf allerlei tips voor interessante podcasts. Dus ik dacht: laat ik me er eens in verdiepen. En verhip, er zitten superveel leuke dingen tussen! Ik ben nog het één en ander aan het uitzoeken – ik vrees dat het  een megalijst gaat worden – maar inmiddels heb ik al een paar opgeslagen die ik met jou wil delen.

Hoe vind je podcasts?

Download een app die geschikt is voor jouw telefoon. Ik heb een iPhone en die heeft een standaard app genaamd ‘Podcasts’. Zag je niet aankomen he? Android heeft geen standaard app, maar geloof dat er wel genoeg alternatieven beschikbaar zijn.

Goed, in de app kun je op allerlei manieren zoeken. Ik wist niet waar ik moest beginnen, maar had al één of twee leuke tips gevonden. Vervolgens ging ik op zoek naar passende millennial-podcasts, omdat ik denk dat ik binnen dat genre de meest leuke en passende podcasts kan vinden.  Deze podcasts gaan namelijk over het leven. Over werk, over liefde, over de dagelijkse struggle en onze dromen.

Ik heb geen idee of dit leuke kanalen zijn, want ik moet er zelf nog aan beginnen. Maar het leek me wel leuk om alvast een aantal op een rijtje te zetten die nu al goede reviews krijgen. Ik denk dat ik ze in de auto ga luisteren. Ik rijd twee keer per week 2 uur heen en 2 uur terug naar én van Groningen en de radio hangt me zo onderhand wel de keel uit.

I'm going to try podcasts, how about you?

Millennial

Sja, de titel zegt het eigenlijk al he. Alle struggles, problemen en vragen waar wij mee te maken hebben, worden hier behandeld. In de omschrijving staat dat de podcasts gericht zijn op twintigers, maar volgens mij hebben dertigers (en veertigers) ook gewoon nog te maken met single mom struggles, langetermijnplannen en afscheid nemen. Ook al is de titel voor mij het meest treffend, denk ik niet dat dit de beste serie van deze lijst gaat zijn.

Sincerely Yours

Cece Denno helpt jou je doelen te bereiken. Of het nu het vinden van een nieuwe baan is, uit je comfort zone stappen of prioriteiten stellen, als jij een doel hebt wil Cece je helpen deze te behalen. De onderwerpen die ze behandeld klinken heel motiverend en zouden je zomaar vooruit kunnen helpen in het leven. Of dat echt zo is? Ik laat het je weten.

Dear Sugars

The Sugars zijn Cheryl en Steve en zij beantwoorden vragen die mensen hen opsturen. Superinteressant. Ik heb gisteren een eerste podcast van hen geluisterd en vond het heel gelikt klinken. Ik had ook een onderwerp uitgekozen dat typisch Johanne is: hoe het hebben van een huisdier menselijke relaties beïnvloedt. Nu is dat in mijn geval (niet echt, ok, heel soms een beetje) zo. Maar ik had er nog nooit zo over nagedacht. Waar het bij Dear Sugars op neer komt is dat geen enkele vraag te gek is. Het zijn wel hele menselijke vragen, laat ik dat voorop stellen. Dus het is niet alsof je je er helemaal niets bij kunt voorstellen. Dat zou een stuk minder interessant zijn.

Happier

Dit is misschien wel de podcast waar ik het meest naar uit kijk. Happier is de podcast van Gretchen Rubin, de auteur van The Happiness Project. Een boek die ik begin dit jaar heb verslonden. Ok, verslonden is een groot woord. Maar het gaf me inspiratie en een bepaald gevoel van richting. Ik houd van de manier waarop ze denkt en problemen oplost. Rubin komt over als een slimme vrouw met een duidelijk doel in het leven. Als ik naar de onderwerpen die ze (samen met haar zus) behandeld kijk, denk ik: que? De omschrijvingen zijn ietwat abstract, maar heel erg interessant denk ik. En vooral werkend naar een doel: gelukkiger worden. Mooi toch?

I'm going to try podcasts, what about you?

Wie luistert er al naar Happier en vind het net als ik heel vreemd dat de twee zussen elkaar de hele tijd aanspreken met elkaars voornaam. ‘Well Gretchen, I think this and this’ en de reactie daarop is dan ‘Yes Liz, I think I agree’. En zo gaat dat door en door.

Design Life

Twee Nederlandse meiden die het in het Engels hebben over…design. En over de problemen waar jonge creatievelingen tegenaanlopen. Het gaat over time management, over praten in het openbaar, risico’s nemen, opvallen en hoe je jezelf persoonlijk én zakelijk presenteert en wat het verschil daartussen moet zijn. Ben heel erg benieuwd!

Successtof

Eindelijk een Nederlandstalige! Sorry daarvoor. Ik heb echt mijn best gedaan om het merendeel Nederlandstalig te maken, maar als het gaat om interessante onderwerpen, kies ik toch sneller voor de Engelstalige podcasts. Is soms ietsje meer zweef en overdreven wellicht, maar tegelijkertijd heel interessant. Maar goed, Successtof van Deisy Amelsbeek is voor de marketeers en ondernemers onder ons en gaat over succesvol ondernemen. Op zoek naar een goede contentstrategie en marketingstrategie en wil je weten wat voor mindset jij moet hebben als ondernemer? Deisy is your girl. Hoop ik.

Earn your happy

Op het eerste gezicht lijkt deze podcast heel oppervlakkig leuk, maar als ik ietsje verder zoek, is het echt diepe zelfhulpshit. En dat bedoel ik niet slecht, maar ik kan me voorstellen dat het iets te veel is voor mensen. Ze heeft bijvoorbeeld een podcast over hoe je een succesvol stel kunt zijn of eentje over hoe je een magneet voor succes bent. Toch denk ik dat als je er een beetje doorheen kunt kijken, dat er best wat nuttige informatie in zit  voor het dagelijks leven.

Your Kick-Ass Life

Your Kick-Ass Life van Andrea Owen gaat echt over zelfhulp. Dus over diëten, zelfliefde, verandering, geld en liefde. Andrea heeft trouwens ook een zelfhulpboek geschreven. ’52 ways to live a kick-ass life. BS-Free Wisdom to Ignite your Inner Badass and live the life you deserve’. Korte titel, niet? Het boek lijkt een beetje in lijn met de trend dat we allemaal een badass moeten zijn en ass moeten kicken, maar toch, klinkt als een boek waar ik zo weer intrap (niet positief of negatief op te vatten overigens).

100 % Inspiratie

Dit is de podcast van Thijs Lindhout. In de appstore krijgt hij supergoede recensies en ik moet zeggen dat het onderwerp me 100 procent aanspreekt (see what I did there?). Van wat ik lees over zijn podcasts is Thijs enthousiast, inspirerend en diepgaand. Ik zie titels voorbij komen zoals  ‘Do you give a fuck?’, ‘Hoe kom je tot je volledige potentie?’ en ‘Welke boeken lees jij op vakantie?’. Klinkt interessant toch? Dus: ben jij op zoek naar het geheim achter geluk en succes? Volg dan de podcasts van Thijs. Denk ik. Want ik weet ongeveer net zoveel als jij nu.

I'm going to try podcasts, how about you?

 

 

Luister je al podcasts of wil je podcasts gaan luistern? En nog belangrijker: heb je leuke tips? Ik hoor ze graag!

 [:en]It seems like more and more people are into listening to podcasts. I don’t know if it’s true or not, but it sure looks that way. Maybe it’s been hip and happening for a while already and I’m late to the party. Again. The other day I was watching some Insta-stories and a Dutch blogger was giving tips about all kinds of interesting podcasts. So I thought: let me see if I will like this. And what do you know? It looks like I will! There are quite a few interesting channels out there. I’m still figuring out some stuff – and I fear the list is going to be long – but so far I’ve subscribed to nine podcasts, seven of which in English. Today I would like to share the ones I found and I hope maybe you have an opinion on them.

How to find podcasts?

Download the app for your phone. I know iPhone has a standard app called ‘Podcasts’. Big surprise, I know. Android has a few apps you can use, but not a standard one.

Ok, so in the app, you can search in all kinds of corners of the podcasting world. And with that I mean: there’s plenty of stuff on there. I had no idea where to start. But since I already heard of one or two good ones, I had a path to follow. Sort of. So I went to look for millennial podcasts because I think I can find the most interesting ones within this genre. These podcasts are about life. About work, love, the daily struggle and our dreams.

I have no idea whether the channels I found are any good because I have to start listening to them still. It did seem like a good idea to already post the ones with good reviews. I think I will start listening to them while driving. I drive to en from Groningen twice per week, that’s eight hours in the car and the radio isn’t all that exciting anymore. I’ve heard everything by now.

I'm going to listen to podcasts - here's what I'll start with

Millennial

I guess the name says it all. All the struggles, problems and questions we millennials deal with are dealt with right here. The description says it’s for twenty-year-olds, but I think thirty (and forty) year olds also have to deal with single mom struggles, long term plans and saying goodbye. That’s not necessarily related to being twenty, right? Although the title for me is the most catchy, I don’t think this will be my favorite podcast show.

Sincerely Yours

Cece Denno wants to help you achieve your goals. Whether it’s’finding a new job, stepping out of your comfort zone, or making priorities, if you have a goal Cece will help you. The subjects she talks about in her podcasts sound very motivating and I think they will definitely help me (and you) make the best out of my life. Is that really true? I will let you know.

Dear Sugars

The Sugars Cheryl and Steve answer all kinds of questions people send them. Super interesting. Yesterday I listened to my first podcast ever, and it sounded very very professional. I chose a typical Johanne subject: how having pets affects human relationships. Not a subject I’m dealing with necessarily, but it’s such an original subject. And something that really happens in peoples lives (never thought about it like that). No question is too crazy for The Sugars. But the questions they answer are usually very human, let me say that. So it’s not like it’s something you could never understand because it’s so abstract. Because that would be a lot less interesting.

Happier

I’m thinking that this may turn out to be my favorite one. Or at least, this is the one I’m looking forward to hearing the most. Happier is Gretchen Rubin’s podcast, the author of the Happiness Project. A book I devoured at the beginning of this year. Ok, devoured is a big word. But it inspired me and gave me a sense of direction. I love the way she thinks and solves problems. Rubin sounds like a smart woman with a clear purpose in life. When I look at the subjects she talks about (together with her sister), I think: que? Because the descriptions are a little abstract for me to be honest, but I think her shows will be very interesting. And useful, because who doesn’ want to work towards a happier life?

I'm going to listen to podcasts - here's what I'll start with

One point of critique: Am I the only one who is bothered by the fact that they keep calling each other by their first names? Like they’re colleagues or something? ‘Well Gretchen, I think this and this’ and then Gretchen responds with ‘Yes Liz, I agree’. And so on…

Design Life

Two Dutch girls who talk about…design. In English. They talk about the problems young creatives face. About time management, talking in public, taking risks, and about presenting yourself on a personal and business level and what the difference between the two should be. Sounds good, right?

Earn your happy

When I first found this podcast I thought: hmm, superficial? But it really isn’t. It’s some deep self-help shit. And I don’t mean that in a bad way, but I can imagine it’s a little too much for some people. For example one of her shows is about how to be a successful couple. Another one talks about how you become a magnet for success. I think if you can look through it a little, there’s a lot of useful information t here for everyday life.

Your Kick-Ass Life

Your Kick-Ass Life by Andrea Owen is a real self-help show. She wants to help you with your dieting strategies, self-love, change, money, and love. Andrea wrote a self-help book by the way. ‘52 ways to live a kick-ass life. BS-Free Wisdom to Ignite your Inner Badass and Live the Life you Serve’. Short and catchy, I know. The book seems to be on trend with wanting us all to be a badass ass-kicker, but it still sounds like a book I would buy.

 

Do you listen to podcasts? Or are you planning to? And most importantly: do you have any tips? I would love to hear them!

 [:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 10 Comments
 1. Mike schreef:

  Wat een super leuk lijstje met podcasts, daar ga ik me zeker verder in verdiepen. Zelf luister ik naar de podcast «The Minimalists» van Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus. Super interessant om met weinig spullen meer uit het leven te halen. Voor mij een echte life changer.
  Mike onlangs geplaatst…Mijn Noorse Avontuur Week 10: Geluksmomentjes…My Profile

 2. Rebecca schreef:

  Van die inspirerende en motiverende podcast lijken me wel wat, zoals die 100% motivatie. Ik heb er zelf nog nooit naar geluisterd of iets geprobeerd, maar misschien moet ik dit toch eens doen. Lijkt me ontspannen.
  Rebecca onlangs geplaatst…Essie fall collection 2017 | 90s inspired fall shadesMy Profile

 3. Margon schreef:

  Ha leuk! Ik ben ook laat geweest met het ontdekken vd podcasts (lees: twee maanden terug). Ik ben Master your Mindset van Michael Pilarczyk gaan luisteren. Vond ik in het begin erg interessant, maar na een paar afleveringen ben ik afgehaakt. Happier lijkt me wel interessant!

 4. Romy schreef:

  Oeh, je zet me aan het denken om ook eens podcasts te gaan luisteren. Ik maak van vlogs stiekem vraag podcasts. Of nou ja, dan zet ik een vlog aan terwijl ik iets aan het doen ben, alsof de vlogger gewoon een verhaal aan het vertellen is zonder beelden 😉 Heerlijk vind ik zo’n achtergrondgeluidje als ik bijvoorbeeld even buikspieroefeningen doe of aan het opruimen ben. Anyway, leuke podcasts noem je op! Ik ben wel benieuwd naar de podcasts van Deisy, omdat ik haar zo’n leuk mens vind. Ik ga eens kijken of ik die ook op mijn Android-telefoon kan beluisteren 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Druk, druk? | 8 tips voor omgaan met stressMy Profile

 5. Laetitia schreef:

  Leuke tips Johanne!! Ik ben een tijdje verslingerd geweest aan Happier van Gretchen Rubin, bij elke afwas mocht ik een aflevering lezen. Zo hield ik mijn verslaving een beetje binnen de perken én deed ik tenminste ook de afwas (is een tip van haar trouwens, de tactiek van ‘pairing’; vervelende klusjes combineren met iets leuks zodat het minder vervelend wordt). Ben er op een gegeven moment een beetje uitgeraakt maar nu ik je blog heb gelezen, ga ik het denk ik toch maar weer oppakken. Naast jouw tips wil ik vooral ook de podcasts van The Self Help Hipster proberen en 10 % Happier van ABC-nieuwslezer en auteur Dan Harris.
  Laetitia onlangs geplaatst…Ontboezemingen van een laatbloeier: van dromen naar doenMy Profile

  • Johanne schreef:

   goeie tips! Ik ga denk ik ook the self help hipster proberen, vind haar sowieso leuk! En ben er nog niet helemaal uit of ik Happier echt leuk genoeg vind. Maar misschien moet ik een beetje aan de stijl wennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge