Als ik denk aan de 90’s dan denk ik hieraan

Laatst zag ik een super nostalgische blog over de jaren 90 bij Vaker Vrolijk en ik voelde me helemaal geïnspireerd om mijn eigen versie ervan te maken. Ik ben geboren in 1986 en heb daardoor natuurlijk meer herinneringen aan de ‘90’s dan aan de ‘80’s. Naast dat twee van mijn drie broertjes toen geboren zijn, heb ik ook veel typische herinneringen die veel mannen en vrouwen van mijn leeftijd ongetwijfeld herkennen!

  • Celine Dion’s My Heart Will Go On aanvragen bij TMF en The Box (ik mis The Box)
  • Iedere vrijdag de Break Out! lezen 
  • Down Under van Men at Work die uit mijn stereo blies 
  • KC & JoJo – All my life
  • Hitzone 2 grijsdraaien (editie nummer 102 is inmiddels uit…)
  • CD van 2Unlimited krijgen van mijn vader en blijer dan blij zijn
  • Gesprekken opnemen op mijn cassettespeler 
  • Nintendo 8-bit met Mario Bros en Duck Hunt
  • Tuinbroeken en van die elastiekjes van je broek onder je sokken 
  • Ninja Turtles schoenen en schoenen met lichtjes
  • Diskette, ofwel floppy disk. Ik geloof dat ik een van mijn eerste floppy disks kreeg na een open dag op een middelbare school. Daar stond ook meteen mijn eerste (vast mega suffe) computerspelletje op. 
  • Mighty Morphin Power Rangers & Are you afraid of the dark?
  • Bonte Avond
  • Eerst Backstreet Boys en daarna Spice Girls aan de muur – héle muur vol met posters!
  • Barbiehuis was mijn droomcadeau 
  • Plateauzolen; man, wat ging ik vaak door mijn enkel. Maar ik leek wel eindelijk ‘lang’
  • Tamagotchi levend proberen te houden, maar altijd falen want je moest naar school. Fun fact: ik kocht een paar jaar geleden voor de gein weer eentje en ik snap écht niet waarom dat zo leuk was, haha. Vreselijk saai.           
  • Jurrasic Park – mijn eerste film in de bioscoop
  • Vrienden via de vaste telefoon moeten bereiken met het risico een vader of moeder aan de telefoon te krijgen
  • Op die fantastische telefoon met draaischijf
  • Tot tien leren tellen in het Engels dat dat ook meteen al het Engels op de basisschool was (had ik toch niet nodig, vond ik 😌)
  • Vakanties zonder gps, maar echt met een kaart & pilletjes tegen wagenziekte.

Zo kan ik nog wel even doorgaan én ik vergeet dan vast nog honderd dingen!

Wat is voor jou op en top ’90’s? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 5 Comments
 1. Giovanna Jansen schreef:

  Leuk om te lezen! Als je zegt telefoon met draaischijf hoor ik gewoon dat geluid weer dat het maakte haha.

 2. Kimberley schreef:

  Ik wil eigenlijk op elk ding reageren met “Ja, en weet je nog dit en dat”, haha. Heeeel herkenbaar! Ik was echt dol op mijn tamagotchi, maar dat ding bleef dood gaan, dus toen overgestapt naar de Furby :’)

 3. Saar schreef:

  Soms kan ik nog wel terugverlangen naar die tijd. Naar de Free Record Shop voor de nieuwste Hitzone en me zorgen maken over mijn Tamagotchi hahaha. En ja… The Box! en ik mis TMF!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *