Ik doe jeans in de ban

Ik doe jeans in de ban en dit is waarom

Pre-zwangerschap was ik echt een jeans meisje. Ahum, vrouw. Altijd als ik op zoek was naar een nieuwe broek, dan werd het eigenlijk een spijkerbroek. Maar nu ik moeder ben, stap ik langzaam van mijn geloof af. Wat een ondingen zijn het eigenlijk. Ze zitten gewoon níet lekker (meer). Ik weet niet meer of ik ze ooit echt comfortabel vond, maar nu niet. Ik blijf maar hijsen en trekken en twijfelen. Misschien ligt het aan mijn leeftijd (iets met with age comes wisdom, haha) of omdat mijn lijf is veranderd, maar ik wil niet meer. Dus ik besloot onlangs om jeans in de ban te doen. 

Low rise, high rise, skinny, high waist, mom jeans…ik heb ze allemaal (gehad). En van alle spijkerbroeken die ik nu heb (en pas – een stuk of 4 of 5), zit er slechts één wel aardig. Misschien koop ik wel de verkeerde spijkerbroeken voor mijn lijf, dat kan hè. Maar ik heb gewoon geen zin om dat uit te vogelen en heb ontdekt dat er ook genoeg andere soorten broeken zijn die én lekker zitten én er goed uitzien. Moet je nagaan – en dat op mijn 36ste. 

Normaal gesproken is ongeveer 6 tot 8 weken na je zwangerschap dat ‘pas bevallen’-buikje (klinkt denigrerend, bedoel ik liefkozend) vaak wel weg. Bij mij was dat niet zo. Ik leek maandenlang continu wel 20 weken zwanger. Ik had destijds al zo’n vermoeden, maar bij mijn bekkenfysiotherapeut werd het bevestigd: ik had een diastase recti. Daar kwam het dus vandaan. Prima, met de tijd zou het beter worden en zouden mijn klachten verdwijnen als ik een paar oefeningen zou doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en heb ik vaak nog steeds last van mijn buik. Dat kan nooit die kleine diastase zijn die nog over is. En dat beaamde de huisarts ook: wat er nog van over zou zijn, zou niet de oorzaak van mijn (slaap)klachten kunnen zijn. Ze vermoedt dat ik ergens verklevingen hebben dat daar mijn pijn vandaan komt. Opereren brengt alleen het risico met zich mee dat ik meer of weer verklevingen krijg. Bindweefselmassage it is. Maar goed, in de tussentijd ben ik dus uitgebreid op zoek gegaan naar manieren om mijn leven zo comfortabel mogelijk te maken. Mijn buik vooral. En jeans helpen mij daar niet bij.

Daarom heb ik onlangs besloten geen spijkerbroeken meer in huis te halen. Wat een onzin om mijn leven in zoveel ongemak door te brengen (#firstworldongemak) terwijl het ook anders kan. Inmiddels loop ik al zeker een maand jeansvrij rond. 🤠

Mijn favoriete broeken

Mijn drie favoriete broeken op dit moment kan ik de hele dag dragen, doen geen pijn aan mijn buik, hoef ik niet op te hijsen, laten me goed voelen én zitten ook gewoon echt mooi. Dit zijn ze (kleur komt later, haha): 

 1. Deze petite Missguided broek kocht ik vorig jaar (helaas niet meer beschikbaar) en gaf mij een eerste hint van het idee dat ik misschien van spijkerbroeken moest afstappen. Hij zit lekker, trekt niet en heeft ook nog eens mega leuk printje. Weer eens wat anders dan het eeuwige blauw, grijs of zwart (witte spijkerbroeken zijn voor mij een no-go 😉). En flared! Ik wist helemaal niet hoe leuk dat kon zijn.
 2. In november kocht ik deze heerlijke broek van imitatieleer bij Stradivarius. Ik was een beetje huiverig voor hoe het eruit zou zien en zou voelen, maar man, wat een lekkere broek. Misschien wel mijn favoriete broek van dit moment. Je kunt hem voor nette gelegenheden gebruiken, maar ook gewoon lekker je sneakers onder dragen. Je kunt er een spijkerjasje boven dragen, maar ook een colbert. En het beste van alles: ik krijg geen last van mijn buik en hoef niet te hijsen. Hij sluit lekker aan en is ook nog eens gevoerd: dus warm.
 3. Dit is mijn nieuwste petite broek van Even&Odd en ook meteen groot favoriet. Ook hier dacht ik dat ik moest wennen, maar nee. Hij lijkt op de foto een beetje baggy, maar dat valt eigenlijk wel mee. En al viel ‘ie wel baggy, was het nog steeds een fijne broek geweest. Ik draag ‘m graag met sneakers eronder en dat kan ook meer dan prima (oké, ik draag overal sneakers onder, maar toch). Hij valt heerlijk om je benen, sluit mooi hoog aan en is ook nog eens fijn voor als het straks ietsje warmer is (op het zwarte aspect na dan).
 4. Lijkt op de foto een beetje op een pyjamabroek 🤔 maar ik kan je verzekeren: dat is het niet. Wát een zacht stofje heeft deze petite broek (ook van Even&Odd), heerlijk. Deze donkerblauwe broek met witte stippen is iets lastiger te combineren dan de rest (vind ik), maar dat mag de pret niet drukken. En het allerbelangrijkst: geen jeans.

Dus ja, wat moet ik nog met spijkerbroeken als ik deze fijne broeken in mijn kast heb hangen? Ik ben er echt een beetje klaar mee om van die stugge broeken te dragen die je buik ook nog eens tot last zijn (maakt niet uit of ze low of high rise zijn) en waar je billen bijna altijd uit willen vallen. Nee, geef mij maar deze alternatieven. Ik doe jeans in de ban.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 4 Comments
 1. Lilian Visser schreef:

  Ik snap wat je bedoelt hoor, ik heb veel stretchbroeken, maar soms kijk ik jaloers naar Anna die gewoon de hele dag wijde trainingsbroeken draagt. Een tijdje terug was ik gevallen en had ik een open knie en toen moest ik in trainingsbroeken van Yuri gaan lopen, want zelfs mijn sportbroeken zitten strak haha. Ik denk dat ik komende zomer begin met een wijde linnen broek.Wat trouwens grappig is, als kind vond ik spijkerbroeken vreselijk zitten op mijn huid. Anna heeft nu precies hetzelfde, alleen doet zij er een maillot onder, blijkbaar slimmer dan ik haha. 😉

 2. Johanne schreef:

  Oh, dat is wel slim van Anna, haha! Ik doe dat ook weleens als ik het koud heb, maar nooit zo bij stilgestaan dat het idd beter zit.

  Wijde linnen broeken voor de zomer klinkt fijn! Trainingsbroeken zitten natuurlijk heerlijk, maar ik voel me er na een halve dag toch wel een slons door ofzo (geen idee waarom!).

 3. Saskia schreef:

  Wat een fijne broeken! Na mijn zwangerschap ben ik ook zeker andere kleding gaan dragen. Zit veel fijner!

 4. Irene schreef:

  Bij mij was mijn buik maanden na mijn bevalling ook nog altijd formaatje 5 maanden zwanger. Ondertussen is die buik weg en draag ik zelf weer met veel plezier jeans. Dat is echt mijn uniform eigenlijk. Ik heb ook super veel jeansbroeken (wel 20 denk ik). Ik kocht een tijdje terug via Vinted een mom jeans van Reserved en dat is echt dé perfecte broek vind ik. Maar het moeten voor mij wel jeans met hoge taille zijn want die zakken minder af zonder riem en dat zit bij mij net beter aan mijn buik. Ik vind dat ook het meest flatterend (niet dat dat iets uit moet maken). Moet wel zeggen dat ik ook de flared legging heb ontdekt en dat vind ik toch ook wel geweldig.Jammer dat ze voor jou niet comfortabel zijn maar als je blijer bent met andere broeken zou ik gewoon nooit meer jeans dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *