Reading challenge 2021

Mijn leesdoel voor 2019: ik ga 35 boeken lezen

Eind vorig jaar maakte ik een heel streng lijstje voor mezelf. Een lijst van dertig boektitels die ik moest lezen. Heel leuk, maar na een halfjaar ging ik daar niet meer zo goed op. Ik besefte namelijk dat er veel boeken tussen zaten waarvoor ik in de juiste bui moest zijn. En ja, als je moet dan komt die bui natuurlijk nooit. Zodoende zijn best veel boeken ongelezen gebleven en heb ik er een hele lijst van andere boeken aan vastgeplakt. Dit jaar ga ik het dus anders doen. Niet één lijst met boeken die ik MOET lezen. Maar een lijstje van 15 boeken die ik dit jaar sowieso wil lezen (want vooral chick lit en daar ben ik altijd voor in de mood) en compleet lege lijst voor twintig andere boeken die ik wil lezen. Ik wil mezelf die vrijheid gunnen, anders laat ik het lezen zo twee maanden liggen. Lesje van dit jaar.

Hoe is mijn reading challenge voor 2018 mij eigenlijk vergaan?

Mwah. Ik heb het echt niet slecht gedaan, maar heb mijn doel van dertig niet gehaald. Puur omdat ik dus te veel boeken op mijn lijst had staan waarvoor ik niet in de juiste bui was. Aan zo’n boek beginnen was dan hartstikke leuk, maar ik kwam niet verder dan de eerste tien pagina’s. Zonde, want het haalde me uit mijn leesflow. Daarom dit jaar dus een andere aanpak.

Reading challenge 2019

Dit zijn de 15 boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze ga lezen

Nine perfect strangers – Liane Moriarty

Leah on the offbeat – Becky Albertalli

Surprise me – Sophia Kinsella

Becoming – Michelle Obama

Girl, Wash your face – Rachel Hollis

Where the light gets in – Lucy Dillon

I owe you one – Sophia Kinsella

One in a million – Lindsey Kelk

The Single Girl’s To-Do List – Lindsey Kelk

Maybe this time – Jill Mansell

Better than before – Gretchen Ruben

Big magic – Elizabeth Gilbert

Girl Code – Cara Alwill Leyba

Verity – Colleen Hoover

The Rain Watcher – Tatiana de Rosnay

Optioneel (een klein tipje van de sluier)

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Nice girls don’t get the corner office – Lois Frankel

Pogingen iets van het leven te maken: het geheime dagboek van Hendrik Groen

Zolang er leven is: het tweede geheime dagboek van Hendrik Groen

Onbreekbaar reeks – Lisette Jonkman

To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Self care – Nadia & Katia Narain

Three Wishes – Liane Moriarty

De millennium reeks

On the come up – Angie Thomas

Internment – Samira Ahmed

Outer order, Inner calm – Gretchen Rubin

If I’m being honest – Emily Wibberley

The Immortalists – Chloe Benjamin

This love story will self-destruct – Leslie Cohen

The Lovely bones – Alice Sebold

Catch 22 – Joseph Heller (al in begonnen, maar zit geen schot in de zaak)

Freedom – Jonathan Franzen

Where Rainbows End – Cecelia Ahern

The memory box – Eva Lesko Natiello

A tiny bit marvelous – Dawn French

En de rest van alle boeken die ik nog in mijn leven wil lezen, heb ik in mijn Goodreads-account gezet. Volgen wij elkaar daar al?

Enne, welke boeken ga jij komend jaar sowieso lezen?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 23 Comments
 1. Shirley schreef:

  Ik plan nooit welke boeken ik ga lezen, dat zou voor mij niet werken. Desondanks heb ik mijn reading challenge ook niet gehaald, haha. Leuk om inspiratie op te doen in jouw lijst. Ik ben ooit begonnen in het eerste boek van Hendrik Groen. Ik weet hoe leuk en aandoenlijk iedereen het vindt, maar ik kwam niet door de schrijfstijl met korte stukjes heen.

  • Johanne schreef:

   Ik ben vorig jaar voor het eerst begonnen met een ‘verplicht’ lijstje en merkte wel dat ik gerichter ging lezen en er ook echt zin had in het behalen van een doel. Maar op een gegeven moment is het niet zo leuk meer als je alleen nog een lijst van boeken overhebt waar je geen zin in hebt…

   En idd, iedereen is super enthousiast over Hendrik Groen. Grappig dat jij er niet doorheen kwam. Klinkt ook wel als een obstakel voor mij eigenlijk, korte stukjes.

 2. Romy schreef:

  Wauw, dat is nog best wel een ambitieus doel! Wel een heel leuke lijst met boeken en slim idee om onderscheid te maken tussen boeken die je zeker weten wil lezen en boeken die optioneel zijn. Dan blijft lezen toch vooral iets wat je doet omdat je er zin in hebt 🙂 Taal voor de leuk heb ik hier ook liggen. Mijn werkgever deed het me cadeau om te lezen ter inspiratie voor een campagne die wij opzetten. Ha, dat soort “vakliteratuur” lees ik natuurlijk graag 😛 Verder heb ik vooral veel zelfhulpboeken op mijn lijstje staan om te lezen. Veel daarvan heb ik al een tijdje liggen en moet ik nu toch echt eens gaan lezen.

  • Johanne schreef:

   Leuk dat je dat boek ter inspiratie hebt gekregen! Vind haar boeken altijd heerlijk om te lezen. Ik heb stiekem ook nog aardig wat zelfhulpboeken op de lijst staan, maar ik merk dat ze toch niet mijn voorkeur hebben. Ja, heel af en toe. Maar dat zijn echt van die boeken waarvoor ik in de juiste bui moet zijn.

   Vind het ook wel een ambitieus doel, haha. Maar ik hoop ‘m met deze andere aanpak toch te kunnen behalen ;p

 3. Irene schreef:

  Ik plan ook niet welke boeken ik op voorhand ga lezen want dat zou voor mij ook niet werken, net als bij Shirley. Ik heb mijn leesdoel van 25 boeken wel gehaald dit jaar! Ik las er 49 dus ik zet m’n doel voor volgend jaar op 50 denk ik! Kan hier wel wat inspiratie op doen! Leuke lijst! Taal voor de leuk heb ik ook net op mijn e-reader gezet maar ik lees nu Wat Alice vergat van Liane Moriarty en een kerstroman waarvan ik even de titel kwijt ben :p haha.

  • Johanne schreef:

   Wauw, wat heb je veel gelezen! Wat heeerlijk! Jij leest ook veel onderweg he? Dat vind ik echt het jammere aan veel in de auto zitten. Als ik met de trein kon (wat qua tijd gewoon niet uit kan), zou ik ook zooo veel lezen. Lijkt me zo fijn, haha.

 4. Karin schreef:

  Succes met je lijstje! Ik heb het afgelopen jaar bar weinig boeken gelezen. Ik geef m’n vriend de schuld, want hij bietst altijd mijn ipad en daar lees ik meestal mijn boeken op…

 5. Stella schreef:

  Oeee, ik heb Big Magic voor mijn verjaardag gekregen en die ga ik dus ook ECHT lezen dit jaar. Ik ben echt to-taal geen leesmiep. Zou het wel graag willen zijn, maar ik heb er vaak het geduld niet voor. Toch kan ik echt genieten van lezen. Zeker inspirerende boeken waar ik iets van kan leren. Zo lees ik nu ‘Goed genoeg’, over perfectionisme en wat je daartegen kunt doen. Daar heb ik echt wat aan ook! Ik hoop dat je, naast dat je natuurlijk graag je doel behaalt, lekker gaat genieten van het lezen. Dat is natuurlijk het belangrijkste <3 Fijne dagen en veel liefs!

  • Johanne schreef:

   Jeetje. Weet je wat ik las? Dat je een big mac voor je verjaardag had gekregen. Slaat nergens op. Maar heb nu wel honger.

   Goed genoeg klinkt ook als een heel fijn boek. Big Magic (jaja, ik kwam er op een gegeven moment wel uit) is er nog zo eentje. Zelfhulpboeken lezen vind ik fijn, maar wel met mate! En genieten van het lezen komt helemaal goed :D/

   Jij ook hele fijne dagen gewenst! X

 6. Darina schreef:

  Mooie boeken heb je op je leeslijst staan. Ik weet nog niet welke boeken ik ga lezen maar jouw lijstje is wel inspirerend!

 7. Heerlijke lijst! Er staat veel tussen wat ik al heb gelezen en echt goed of leuk vond. Wij hebben wel enigszins dezelfde leessmaak volgens mij dus gaat je dit jaar vast lukken met je challenge dit jaar! Ik sneak ondertussen een pasr titels van je lijstje naar de mijne vopr 2020 …
  Goed plan om het dit jaar minder streng te doen. Ik heb mijn doel van 36 boeken wel gehaald masr vooral doordat ik vanaf het begin niet de verplichting had opgelegd me aan mijn lijstje te houden. Heb vooral gelezen waar ik zin in had en wat ik tegenkwam, een derde van wat er voor 2018 op mijn leeslijst stond, bleef daardoor ongelezen, maar wat geeft dat? Ik heb er hele mooie boeken voor in de plaats gelezen. Veel leesplezier in 2019 meis! x

  • Johanne schreef:

   Dat geeft helemaal niets!! Heerlijk dat je zo veel hebt kunnen lezen dit jaar. Ik kom uit op 22, maar ach, ik heb wel alleen boeken uitgelezen die ik echt fijn vond. En dat is veel meer waard. Heb ook lekker een paar boeken van jouw lijstje ‘gejat’! 😬

 8. Mei Qi schreef:

  Wow! Dat is een heel lijst! Echt een super leuk doel! Ik lees heel weinig boeken en plan helemaal niet wat ik wil lezen haha

 9. Annelies schreef:

  Ik plan een aantal boeken die ik wil lezen en verder laat ik het afhangen van mijn humeur van de dag, haha. Maar ik merk dat als ik onvoorbereid boeken kies, ik vaak minder tevreden ben van mijn keuze achteraf. Dus zo’n lijstje hebben is zeker niet slecht. Nu me er nog aan houden :D.

 10. Aukje Leermakers schreef:

  Afgelopen jaar las ik veel meer boeken dan verwacht, dus twijfel nog hoe hoog ik de lat zal leggen voor komend jaar. Ik bepaal niet van te voren wat ik ga lezen, maar meestal kom ik uit bij een spannende thriller.
  Dat zal komend jaar niet veel anders zijn. 🙂

  Maar wie weet wat ik nog tegen ga komen, er zijn nog zoveel boeken te ontdekken. Ik ga je in ieders geval volgen op Goodreads.

 11. Glamourista schreef:

  Mooie lijst! Ik ga voor mezelf ook leesdoelen stellen maar zonder te zeggen wat ik moet lezen, dat hangt zo erg van inspiratie af 🙂

 12. Saskia schreef:

  Ik heb zeker nog een hoop boeken die ik graag wil gaan lezen! Inderdaad een heel ander genre dan wat er bij jou in je lijstje staat haha. Nu ga ik beginnen in De jongen in de sneeuw van Samuel Bjork, heb de vorige 2 ook al van hem gelezen dus ben benieuwd. Op een nieuw mooi (lees)jaar!

 13. Silke schreef:

  Het klinkt goed dat je nu voor jezelf hebt besloten om de boeken te gaan lezen die je WILT lezen. In plaats van dat je moet. Big magic van Elizabeth Gilbert is zeker een aanrader! Niet alleen leuk geschreven, maar ik heb het ook echt kunnen toepassen in mijn dagelijks leven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *