Liebster Award & Brotherhood of the World Award

[:nl]Een Liebster Award? Voor mij?![:en]A Brotherhood of the World Award? For me?![:]

[:nl]Toen ik net begon met bloggen, las ik hier en daar wel eens over de Liebster Award. Ik dacht echt dat het een Amerikaans fenomeen was en dat het hier niet echt speelde. Wel dus! Want een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Michelle (Abouthimandher.nl) dat ze me genomineerd had. Een tijdje later zag ik via Instagram ineens dat ook Sheila (beineffable.com) me had genomineerd. Twee keer! Whaaat?! Super duper leuk. Want de Liebster Awards is een soort van waardering die bloggers uitspreken voor andere (veelal beginnende) bloggers. Ik blog natuurlijk nog niet heel lang (nog maar tien maanden) en vind het dus super leuk om zulke waardering te krijgen. Dankjulliewel Michelle en Sheila! Thank you very mucho. 

De Liebster Award is…

Zoals ik al zei is de Liebster Award in het leven geroepen om nieuwe bloggers een schouderklopje te geven. Zo van: je doet het goed! Of: leuk man, jouw blog! Gewoon… positief, simpel en leuk. Natuurlijk is het een digitale award en dus gaat ‘ie gemakkelijk de hele wereld over. Een hartstikke leuk gebaar voor alle nieuwe bloggers onder ons (nog maar twee maanden jongens, en dan ben ik geen n00b meer). Dit kun je heel suf vinden, maar ik vind dat je zulke dingen niet aan je voorbij moet laten gaan en vooral dankbaar mag zijn voor de erkenning die je krijgt. En dat mag je dan ook heus wel een klein beetje laten zien. En arrogant over zijn. Want wie weet waar je over zes maanden bent!

De regels zijn eigenlijk heel simpel als je genomineerd bent. Je moet jouw nominator (?) even vriendelijk bedanken, antwoord geven op de aan jou gestelde vragen en zelf een nieuwe lijst met vragen opstellen voor diegenen die jij gaat nomineren (ALS JE WIL). De blogs die jij nomineert mag je vooraf op de hoogte stellen, maar dat hoeft niet volgens mij. En natuurlijk is het handig om ook even de foto van de award bij je blog te plaatsen.

En dan nu Michelles’ vragen!

 • Wat lees jij het liefst op de blogs die je volgt? (denk aan maatschappelijke kwesties, reisverslagen, fotoverslagen etc)

Ik houd van persoonlijke blog(ger)s. Bloggers die schrijven over kwesties die dichtbij ons staan, of kwesties waar zij zelf tegenaan lopen. Ook vind ik blogs over motiveren, het vinden van geluk, zelfhulp en self-care leuk. Oh, en blogs over boeken!

 • Op welke momenten voel jij je het gelukkigst?

Thuis. Op de bank. Heel saai misschien, maar ik ontspan compleet zodra ik weet dat ik even niets meer moet. En dat maakt me dan ook meteen heel erg gelukkig: even niets meer moeten. Het liefst natuurlijk met Buttons en vriendlief aan mijn zij. Ook ben ik altijd gelukkig als ik weer aan de eettafel zit in mijn ouderlijk huis. Met iedereen om me heen, net als vroeger. En natuurlijk vakanties, waarin ik echt even helemaal niets hoef. Alles mag en kan, maar moeten? Nee. Onze vakantie op Gran Canaria is een goed voorbeeld. Wat een rust en ontspanning. Daar word ik op en top gelukkig van.

 • Wat is het meest spannende wat je hebt gedaan in je leven?

Ik weet niet of ik echt hele spannende dingen heb gedaan. Ik heb wel heel veel debiele dingen gedaan, haha. Vaak doe ik dingen zonder erover na te denken en dan zie ik wel hoe het uitpakt, Vreemd, voor zo’n angstig persoon als ik. Maar als ik over spannend nadenk, dan is het toch de stap nemen naar het zzp-schap en zomaar verhuizen naar het midden van het land. Vooral omdat ik eigenlijk niet had verwacht dat dat zou gebeuren. Ja, ik doe ook wel eens spannende dingen als in een achtbaan zitten of gekke dingen eten, maar da’s toch anders.

 • Lees je graag? Zo ja, welk boek moet iedereen gelezen hebben volgens jou? Zo nee, jammer

Haha, gelukkig houd ik wel van lezen ;-). Ik lees tegenwoordig best veel en als ik niet lees, kijk ik graag naar mijn nog te lezen boeken.

Aanraders vind ik altijd moeilijk. Maar als je van chick lits houd, dan kan ik altijd boeken van Sophie Kinsella, Cecelia Ahern, Jojo Moyes en Lindsey Kelk aanraden (welk boek dan ook). Andere boeken…weet ik niet zo goed. Sowieso Sarah’s Key/Haar naam was Sarah, maar dat heb ik al tien keer gezegd. Oeh, en ik heb dus Eleanor Oliphant is completely fine gelezen en dat vond ik echt zo’n goed boek! En als je van zelfhulpboeken houdt: Mark Manson en Gretchen Rubin.

 • In hoeverre ben je veranderd als je kijkt naar hoe je was tien jaar geleden?

Oeh, moeilijk. Ik denk dat ik heel erg ben veranderd. Tien jaar geleden was ik 21 en leerde mezelf net een beetje kennen. Op dat moment was ik nog niet heel erg blij met mezelf. Veel te onzeker (nog steeds stiekem) en ik kon me er maar niet toe zetten om verder te studeren.

Hoewel ik nu nog steeds onzeker ben, is het stukken minder erg. Ik ben socialer dan ik toen was en heb meer doorzettingsvermogen. Als je me tien jaar geleden op een werkplek had gezet, was dat niet lang goed gegaan. Nu heb ik wel een soort van zekerheid op de werkvloer. Oh, er zijn denk ik nog zoveel andere dingen veranderd, ik kan het niet eens allemaal opnoemen. Ik zit nu in ieder geval een stuk beter in mijn vel en ik weet gelukkig ook veel beter wat ik wil, durf en kan. Ohja, en ik drink een stuk minder. Haha. Want op dat vlak was ik echt ZO’N student. Niet normaal (nait normoallll had ik toen op z’n Gronings gezegd). 

Sheila vroeg me het volgende…

 • Welke eigenschap/talent zou je willen beheersen, waarvan je denkt dat het een toevoeging zou zijn aan je persoonlijke ontwikkeling?

Jeetje, wat een goede en moeilijke vraag. Ik zou denk ik heel graag wat mindfuller (joh, da’s geen woord) willen zijn. En ik weet dat je dat kunt aanleren, maar ik vind het heel moeilijk. Ik denk namelijk dat het me zou helpen me meer op één taak te richten, want ik ben nu heel vaak ‘all over te place’. En ik zou gewoon wat zekerder willen zijn, zodat ik meer dingen echt zou aanpakken in plaats van halfslachtig omdat ik bang ben om te falen.

 • Wat is het meest avontuurlijkste wat je hebt gedaan?

Nah, wat grappig! Dit lijkt heel veel op de vraag van Michelle! En ik denk eigenlijk dat mijn antwoord daar ook hier wel past! 🙂

 • Welke gemaakte keuze in je leven is anders gelopen dan je in de eerste instantie hoopte, maar waar je wel van hebt geleerd?

Pfoe. Heel veel keuzes zijn anders gelopen dan ik in de eerste instantie hoopte. Zonder er al te veel op in te gaan heb ik vooral geleerd om los te laten en niet zo vast te houden aan het verleden. En ook: dingen gaan bijna nooit zoals je denkt, dus ga er open in (hoe moeilijk dat ook is).

 • Als je gevoelens zou krijgen voor een ander, zou je je partner daarvan op de hoogte stellen? Waarom wel/niet?

Haha, ja. Of in ieder geval, ik hoop het wel. Ik vind dat het moet. Jouw partner heeft jou altijd eerlijk behandeld en daarom moet je altijd eerlijk terug zijn. Hoe moeilijk dat ook is.

 • Waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen?

Ik had nooit gedacht op mijn 28ste weer bij mijn ouders te moeten wonen, maar ik had ook nooit gedacht dat ik op mijn 31ste in Nieuwegein zou belanden met mijn Spaanse vriend. En dat er een verhuizing naar misschien nog wel veel verder op de planning staat. Heb er even een positieve twist aan gegeven hoor. Genoeg negatieve dingen in mijn leven die mij zijn overkomen, maar die behoren tot het verleden (overkomen heeft zo’n negatieve connotatie ;-))

Mijn vragen voor de genomineerden:

 • Wat is je lievelingsdier en waarom?
 • Waarom ben je gaan bloggen?
 • Waar zie jij je blog over een jaar?
 • Welke tv-series/Netflix-series kijk je het liefst?
 • Wat is één van jouw levensdromen?

Ik nomineer…

Miss Deadline omdat Laetitia  een heel persoonlijke blog heeft (houd ik van), taboedoorbrekend is en prachtig schrijft. Plus ze is een vriendinnetje en een goed mens, dus ze verdient deze award heul heul erg. 

Seeitasajourney Ik heb de blog van See it as a journey pas net ontdekt, maar wat schrijven die meiden leuk! Persoonlijk, fris en nieuw.

Eigenlijk wil ik nog veeel nomineren, maar veel van de bloggers die ik leuk vind zijn al eens genomineerd óf zijn al langer dan een jaar bezig. En ik wilde me toch aan EEN criterium houden. 

Ja, dan vraag je je af waarom er in mijn plaatje twee awards staan. Dat is zo omdat een Engelse mevrouw mij had genomineerd voor de andere award. Niet om op te scheppen ofzo, maar het gaat best goed deze week :p. Ben zo blij met alle leuke complimenten. En heel erg dankbaar.

Nou doei maar weer![:en]

Whaaa, this is such a crazy week! Compliment-wise I mean. (Disclaimer: I’m totally going to boast.) Not only did I receive crazy-ass compliments on other blogs, but I’ve also received several nominations for awards! Aaah! Awesomesauce :). Two Dutch bloggers nominated me for the Liebster Award, which you won’t read about here because: Dutch. But I also received a nomination from the sweet Deborah Hunter Kells for the Brotherhood of the World Award. I had absolutely no idea what it was, and I still barely do haha, but it’s still an honor. As I understand it’s somewhat the same as a Liebster Award, as they both recognize the effort bloggers put into their website. So, thank you, Deborah!

The rules are as following: 

1 Thank the blogger who nominated you and post a link to his/her blog.

2 List the rules of the award and post a picture of the award.

3 Answer the questions from your nominator.

4 Nominate 10 other bloggers and be sure to let them know.

5 Write a list of questions of your nominees to answer

brotherhood-award

Where are you from?

I’m from the Netherlands. Lived in Groningen (the north of the country) for almost my entire life. In 2016 my boyfriend and I moved out of the city and now we’re living in the middle of the country.

Your favorite place to live?

For now, I’ll definitely say Groningen. It’s where I was born and it truly is a great city. I haven’t lived in a lot of other places, so I don’t really have other great cities to compare it with. Who knows what the future will bring though :).

What made you start blogging?

In 2012 I had a vague idea to start a blog. Back then I just didn’t know what to blog about and I didn’t get any further than a name. When my boyfriend and I started talking about the future and where we would live, the idea popped back into my head. This time I really wanted to make it work, especially if we were gonna move someplace where I couldn’t find a job with my background.

What are 2 good tips you would give to a new blogger?

 • Don’t underestimate it. Blogging sounds like easy, but it isn’t. It’s a lot of fun, but you need to be invested. Blogging isn’t just about writing, it’s also about taking pictures, social media, and marketing. If you want to be successful you need to be able to plan, think ahead and spend hours per week on it.
 • Invest. If you want to make it work, you need to invest. Be self-hosted, buy a nice (inexpensive) theme and maybe invest in a course or two.

If money wasn’t an issue what would you be?

I would volunteer at an animal shelter, or build my own shelter. Or I would be a foster for kittens. Also, I would continue blogging and spend more time on that. I wish!!!

What is the best advice anyone ever gave you?

I can’t think of a life-changing advice, but I did get some great pieces of advice in my lifetime (almost 32, ahem). Listening to great advice is hard though. I have a mind of my own and don’t like listening to anyone else. But I do know that when people tell me not to worry so much, that I shouldn’t. And when they tell me that life is short and should take some risks, I should. Bear with me, I’m trying :).

What inspires you?

Don’t know if there’s a thing that inspires me. But a lot of people do. My mom, dad, brothers, boyfriend, and friends all have unique qualities that are definitely inspiring. Lately, because of all the blogging I’m doing, I feel inspired by bloggers who have it all figured out. Who are moving forward and are making money with their blog. I’m still figuring out what direction I want to take and how I’ll achieve all the things I want to achieve. Which is difficult sometimes because I can be very restless.

What would you change if you could?

My nominees:

Pizza & Pull-Ups

Dorkface

Waking up at noon

Ahem and that’s about all I can think of. Others have already been nominated in the past and I don’t follow a lot of English written blogs. I should though, but apparently, I find them harder to discover… so if you have tips for personal lifestyle blogs, please let me know!

My questions:

What is the ultimate goal of and/or with your blog?

What are your favorite blogging subjects?

Where do you see your blog in 5 years?

What makes you happy?

Do you read a lot? If yes, who are your favorite authors?

If you could choose any other profession, what would you be/choose?

Thank you again and good luck everyone![:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 15 Comments
 1. Maaike schreef:

  Gefeliciteerd! En verdiend! Ik lees je blog ook graag ?.
  Maaike onlangs geplaatst…Handboek macrofotografie – Maak groot wat klein isMy Profile

 2. Romy schreef:

  Gefeliciteerd met de meer dan verdiende award! Je doet het super en ik lees jouw eerlijke persoonlijke blogartikelen altijd graag 🙂 Ik vind dat je best wel spannende stappen hebt gezet in je leven trouwens. Zo’n grote verhuizing of ineens als zzp’er beginnen, dat zijn nog best grote stappen! En ik vind het mooi hoe je dingen meer hebt leren loslaten. Soms lopen dingen in negatieve zin heel anders dan je had gehoopt, maar zo te horen hebben de dingen de afgelopen jaren ook weleens juist mooier uitgepakt dan je van tevoren had verwacht 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | Opvallend in een okergele jurk met ruches!My Profile

  • Johanne schreef:

   Lief, Romy, dankjewel! Ik onderschat mezelf nogal eens, geloof ik. Het lijkt me allemaal nooit zo speciaal, maar dat komt omdat ik mijn leven ook niet uitzonderlijk vind, haha. Maar misschien heb je gelijk 🙂

 3. Irene schreef:

  Zo leuk dat je twee keer genomineerd werd! Leuke vraagjes ook ^^ Gretchen Rubin is ook wel een favoriet geworden hier. Ze schrijft echt super leuk vind ik! Ik lees je blog ook héél graag maar om de één of andere reden mis ik het vaak als je een nieuwe post hebt geplaatst (ligt aan Bloglovin’ denk ik).
  Irene onlangs geplaatst…Change.My Profile

 4. Hihi, zo leuk! Lijkt ook alsof je al veel langer aan het bloggen bent, vind ik 🙂 Ik vind je boekentips ook leuk!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Will you date me?My Profile

 5. Mei Qi schreef:

  Wat leuk dat je genomineerd bent! Ik ken deze award nog wel. Heb hem heel lang geleden ook gedaan!
  Mei Qi onlangs geplaatst…chinees nieuwjaarMy Profile

 6. Michelle schreef:

  Jaaaaa, leuk om je antwoorden te lezen! En de award heb je echt meer dan verdiend! Ik hoop nog heel veel meer van je te lezen. De tip die je gaf van Eleanor Oliphant: daar ben ik zo vreselijk nieuwsgierig naar. Ik zag m al voorbijkomen op Goodreads 😉 Hoop m snel te lezen.
  Michelle onlangs geplaatst…Overeenkomsten en verschillen | Owen en ikMy Profile

 7. Wow! Gefeliciteerd met je driedubbele nominatie, driedubbel verdiend als je het mij vraagt! Voor mij vinkt jouw blog alles aan wat een blog goed maakt: ziet er mooi en professioneel uit, mooie foto’s en het allerbelangrijkste; interessante persoonlijke onderwerpen en lekker veel humor in je schrijfstijl. Leuk ook om je antwoorden te lezen op de vragen. Wellicht lijkt het voor jou niet zo omdat je er middenin zit maar ik vind je leven op dit moment al een aardig groot avontuur hoor haha. Ik vind het maar wat knap wat je allemaal bereikt hebt en erg inspirerend hoe je erover schrijft…. En daarom maakt het me des te meer aan het blozen dat je mij vervolgens hebt genomineerd! Wow, voel me echt vereerd, echt super lief en leuk XXX!
  Laetitia | Miss Deadline onlangs geplaatst…Liefdesverdriet: hoe heel je een gebroken hart en kom je er sterker uit? (8 tips)My Profile

 8. Margon schreef:

  Helemaal terecht die nominaties! Je schrijft super leuk en durft anders te zijn dan de menigte. Gewoon lekker jezelf. Ik volgde je al graag, maar blijf dat ook zeker doen!
  Margon onlangs geplaatst…Road to Egmond – Mission accomplishedMy Profile

 9. Kate Sinclair schreef:

  Well dome on your nomination. Great answers to your questions too especially about blogging, you definitely have to invest a lot of time in it. ??

 10. Kim Miller schreef:

  Hmm what inspires me?? Lots of things, my kids and grandson, beautiful weather, my family, Disneyland and anything beautiful.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge