Life update: guess who's back, back again (from being gone for way too long)

[:nl]Life update: terug van (iets te lang) weggeweest [:en]Life update: guess who’s back, back again (from being gone for way too long) [:]

[:nl]Nieuwe carrière: check. Vakantie: check. Nieuw huis: check. Nieuwe stad: check. Internet: check. Ik ben er weer hoor jongens! Het heeft even mogen duren, maar ik kon het echt niet opbrengen (geestelijk niet, maar ik had ook werkelijk geen tijd). Het zijn een paar hectische, bijna hysterische, weken geweest. Alles kwam samen, waardoor ik mijn blog even heb laten liggen. De inspiratie was ver te zoeken, en de beschikbare tijd maakte het nog lastiger. Vandaag een persoonlijke update, want er zijn al zo veel weken verstreken sinds mijn laatste post.

Carrière: check

Zoals ik in mijn vorige blogpost al zei: ik ga een carrièreswitch maken. Dit is inmiddels gebeurd en ik ben officieel mijn eigen baas. Superspannend, maar ik denk wel dat het goed voor me is. Ik heb een heel goed vangnet, dus een perfecte manier om te starten en misschien wel voor lange tijd zo vol te houden. Sinds een paar weken ben ik weer aan het werk. Ik rijd twee keer per week naar Groningen om daar op kantoor te zitten en de overige dagen werk ik vanuit huis. Nu nog in de puin, maar daarover later meer. Ik heb er helemaal zin om uit te zoeken wat voor kansen ik hier kan creëren en hoe dit mijn leven gaat verrijken.

Vakantie: check

Voordat we gingen verhuizen moesten we er nog even tussenuit. Misschien niet slim, want perfect is het echt niet hoor: direct vanuit de vakantie een verhuizing invliegen. Maar zonder was ik helemaal niets meer waard geweest. De laatste paar dagen voor vertrek was ik niet alleen een zeef, maar ook een zombie, een vaatdoek en een koffieslurper (ik drink niet zo veel koffie). Noem me niet-stressbestendig, maar ik zat er een klein beetje doorheen. In ieder geval: vakantie! Man, wat was ik blij toen ik aankwam op het vliegveld van Santiago de Compostela. Iedereen spreekt Spaans (of voornamelijk Galicisch eigenlijk), heeft een lekker mediterraans uiterlijk en het zonnetje scheen (soort van).

Dat was de eerste twee dagen wel een dingetje: de zon. We hebben direct op de eerste dag een strandpoging gewaagd. Daar lagen we dan, bibberend op een handdoekje. Tegen elkaar aan, want anders was het veel te koud. Poging mislukt. De volgende dag tourden we op de motor door het noorden van Galicië. Fantastisch, maar jeetje wat een kou. Zelfs met jas aan was ik nog niet warm te krijgen. De dagen erop werd het gelukkig steeds beter en heb ik de laatste paar dagen aan helemaal niets gedacht. Mijn Galicië post komt zo snel mogelijk online. Eerst nog even alle foto’s sorteren.

Nieuw huis: check

Op de donderdagochtend dat we terugkwamen, kwamen we om tien uur ’s ochtends aan op Schiphol. Hop, de auto in. Snel naar huis en door naar Groningen om daar het laminaat voor ons nieuwe huurhuis op te halen. Trouwens, in Spanje kijkt iedereen je heel raar aan als je vertelt dat er geen vloer in je nieuwe huur- of koophuis zit. ’s Avonds laat kwamen we terug in Heerenveen en de volgende dag moesten we de laatste dingen inpakken. Zaterdag was het zover: we wilden alles in één keer van Heerenveen naar Nieuwegein brengen. Challenge accepted en zo goed als accomplished.

Nieuwe stad: check

Tja, Nieuwegein. Laat ik voorop stellen dat er voor mij als Groninger niets boven Groningen gaat. Niets kan mijn stadje van de eerste plek verslaan. Dus toen we naar Heerenveen verhuisden was dat aanpassen. Want: wat er gebeurt er nu eenmaal in Heerenveen? HE-LE-MAAL NIETS. Echt, iedere keer als ik op de zaterdagmiddag door de stad liep, verbaasde het me weer hoe rustig het was. En de winkels, tja. Het enige wat Heerenveen echt doet leven is het Abe Lenstra Stadion en Thialf. Als je dan vervolgens naar Nieuwegein verhuist, heb je eigenlijk geen verwachtingen. Dus het valt me tot nu toe niet tegen. Het is misschien niet de meest gezellige stad, maar het heeft een prima winkelcentrum en Utrecht is tien minuutjes rijden. Ik denk dat ik wat dat betreft een stuk minder ga klagen dan ik het afgelopen jaar heb gedaan. Nieuwegeiners (Nieuwegeinezen?)/Utrechters: als jullie nog supermegatips hebben op het gebied van restaurants, leuke winkels en andere ‘hotspots’ (wat een woord), dan hoor ik dat heel graag!

Last but not least: internet: dikke vette check

Ok, zo lang heb ik niet zonder internet gezeten, maar vandaag – mijn eerste echte thuiswerkdag – was een struggle. Gisteren om 18:00 hadden we internet moeten hebben. Ik alles installeren: internet doet het niet. Kak. Na twee uur lang van alles uit te proberen, wil ik Tele 2 bellen. Klantenservice gesloten. Dubbel kak. Hmm, wanneer zijn ze open? 9.00 uur ’s ochtends? Da’s lekker laat (ik zeur niet, maar wel superonhandig voor mij). Driedubbel kak. Woensdag dus de hele dag via een hotspot op mijn telefoon gewerkt, maar ik ben er eindelijk! Het echte werk kan beginnen. En het bloggen ook.

Side note: dit is stiekem alweer twee weken geleden. Ik ben hartstikke druk met werk en het vinden van een nieuw ritme. En dingen beleven. Maar daarover later weer meer, jeetje, het leven is niet saai hoor.

En verder?

Ik merk nu ik dit schrijf dat de inspiratie weer terugkomt, de zin er weer is en mijn hoofd weer enigszins rustig is. Eindelijk. We zitten nog steeds middenin de zooi, maar we boeken vooruitgang. As we speak zit ik aan ons nieuwe bureau omgeven door dozen en andere rotzooi. Vriendlief heeft laatst ons kantoortje afgemaakt. En onze slaapkamer is ook af. Wat was dat lekker zeg, de eerste keer dat we daadwerkelijk in de slaapkamer OP/IN bed konden slapen. Goed, ik dwaal weer eens af. Ik ga proberen weer een ritme te vinden in het bloggen en lekker veel te schrijven. De rest komt vanzelf wel weer. Blij dat ik er weer ben. En ook heel blij dat ik weer andere blogs mag lezen, want dat heb ik ook gemist zeg!

Hebben jullie dat ook dat als je stress hebt, de inspiratie en motivatie voor het bloggen verdwijnt? In mijn laatste artikel voordat ik van de aardkloot verdween kon je al lezen hoe goed ik kan omgaan met stress en verandering.[:en]New career: check. Vacation time: check. New house: check. New city: check. Internet: check. I’m back you guys! I know, it took me a while. A whole month even… but I just couldn’t manage. Mentally, but it was also a struggle to do everything I needed to do within the time I had. It’s been a few hectic, almost hysterical, weeks. Everything came together, which made me decide to ignore my blog for a little while. I had no idea where to find inspiration, and I had even more trouble finding the time. Today a personal update, because it’s been over a month.

Career: check

As I said in my last blogpost: I’m going to make a career switch. That happened and I am now officially my own boss. Super exciting, but I think it will be good for me. My (former) employer’s got me covered, so it’s a perfect way to start my own business. I’ve been back at it since the beginning of august. I drive to Groningen (a two hour drive) twice per week to work at the office and on the other three days I work from home. It’s a complete mess here now, but we’ll cover that later on. I’m so excited to find out what life has in store for me now and how this is going to contribute to my new life.

Holiday: check

Before we started our big move we had to take a break. Not the smartest step maybe, because a holiday in the middle of a move is not perfect: we came home and not an hour later we had to do so much work for our move. But without some me-time I would have been nothing. A few days before I left I was not only dead, but also a zombie, a cloth and a coffee drinker (I don’t drink a lot of coffee). Call me stressy, but I just had about enough of everything. So: yay, vacation time! Man, I was so happy when I arrived at the airport in Santiago de Compostela. Everyone spoke Spanish (technically Galician), has a nice meditteranean look and the sun was shining. Sort of. And best of all: I finally got to see my boyfriend again. He left ten days early so he could take his bike (motor) to Spain.

The first two days were a litte meh: where was the sun? On the first day there we tried to lie on the beach, but man, we were shivering so bad. We were lying against eachother, because it was so cold. Mission failed. So the next day we toured through the northern part of Galicia. Incredibly beautiful, but cold. Even with my jacket on I wasn’t warm. The days after got better and better and at some point I even managed not to think about anything. My Galicia post is pending. First I have to sort out all the pictures.

New house: check

So, when we came back from our very relaxing holiday the first thing we had to do was buy a floor. No, we didn’t have a floor yet. We arrived at Schipohol at ten in the morning, got into the car, drove home and drove on to Groningen to buy the floor for our new rental place. By the way, everyone in Spain looks at you weird when you tell them that there’s no floor in your (rental) house. We arrived back in Heerenveen late at night and the next day was spent packing. Because Saturday was the day: moving day. We wanted to take everything with us in one drive: challenge accepted and accomplished (as good as).

New city: check

Let me just say this first: if you come to the Netherlands. Don’t just go to Amsterdam, go to Groningen. Nothing beats Groningen. And nothing ever will. So when we moved to Heerenveen I needed to adjust a little. Because, really…NOTHING happens in Heerenveen. So when we walked through the ‘centre’ in the weekends, we continued to be surprised about how quiet it was. And the stores, what can I say. The only thing that makes Heerenveen look alive is the football (soccer) stadium and Thialf. When I moved to Nieuwegein I basically expected nothing. Luckily so far it’s not too bad. It’s not the most cozy city in the World, but it has a nice mall (sorta) and Utrecht is ten minutes away. I think we will complain a lot less here.

Last but not least: internet: big fat check

Ok,  I haven’t been without internet for that long. But my first day working from home was hellish. We were supposed to have internet the day before, so I installed everything and…nothing. Shit. After two full hours of trying and trying I called the provider. Customer service closed. Dubbel shit. Hmm, when are they open? Nine the next day. Triple shit. My first day of working at home could have gone better, but now I’m completely settled. I’m trying to find my rythm and I have been working through some strange things that have set me off a little bit mentally. More about that later… life’s not boring, let me tell you that!

And now?

My inspiration is back, my motivation is back and my mind is sort of back to normal. Finally. We’re still in the middle of finishing the house, but we’re close! I’m going to try to find my blogging rythm and write a lot. I have so much to catch up on. The rest will come. I’m happy to be back and to be reading your blogs! Boy, did I miss that!

When you guys are stressed, do you loose all inspiration and motivation to blog? In the last blogpost before I left the blogging world, you might have noticed already how well I deal with stress and change…[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 23 Comments
 1. Laetitia schreef:

  Yes!! Welkom terug meis en mennn wat een come back, krijg ’t spaansbenauwd (sorry, flauw, maar kon ’t niet laten) als ik dat allemaal zo lees!! Volgens mij is ’t tijd voor vakantie… Maar ben hee blij dat je er weer bent meis, heb je blog echt gemist!

 2. Shirley schreef:

  Dat klinkt echt heel erg druk. Gelukkig begint het nu langzaam wat meer vorm te krijgen en kun je ook je nieuwe ritme gaan zoeken. In Nieuwegein ben ik een tijdje geleden bij Proeflokaal Bregje geweest, waar je voor €12,50 een driegangenmenu kunt eten. Voor die prijs vond ik het nog best verrassend. Voor Utrecht kan ik je wel aan wat meer tips helpen, of zelfs een hoogstpersoonlijke rondleiding wanneer je wat meer gesetteld bent 😉
  Shirley onlangs geplaatst…Toerist in eigen land(en)My Profile

 3. Ayla schreef:

  Welcome back! Wat een enorme veranderingen allemaal zeg!! Gaaf dat je nu voor jezelf bent begonnen, en dat je de mogelijkheid hebt dat dit goed kan.
  En ja, heel herkenbaar. De laatste maanden is er totale onrust in mijn hoofd en met alle wil van de wereld komt er geen blogpost uit. Tenzij ik er een soort dagboek van zou maken, maar dat wil ik de wereld niet aandoen.
  Het komt vanzelf wel weer!
  Ayla onlangs geplaatst…Stil eens…? Lekker stil hè?!My Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, ja dat heb ik ook een beetje. Lief dagboek, vandaag was een zware dag. Ik heb nog geen inspiratie. Doei. Vervelend dat jij ook zo’n last hebt van onrust! Maar wat je zegt, het komt ook allemaal wel weer! Forceren helpt ook niet

 4. Loes schreef:

  Wat een drukte afgelopen periode! Fijn dat je weer alles wat meer op een rijtje hebt. Ben benieuwd wat je vernieuwde inspiratie komende tijd voor je blog gaat betekenen!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes op Reis – LiverpoolMy Profile

 5. Welkom terug! Laat de rustige periode nu maar aanbreken!
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Snack Time! Dr. Oetker Mug Cake Salted CaramelMy Profile

 6. Maaike schreef:

  Ik ben een aantal jaar geleden van Utrecht naar Groningen ‘geëmigreerd’. Groningen voelt qua sfeer een beetje als Utrecht maar dan iets kleiner. Dus Utrecht ga je vast leuk vinden! En Nieuwegein , daar is wel veel aan faciliteiten… In ieder geval veel woonplezier toegewenst!
  Maaike onlangs geplaatst…Fotograferen in LuxemburgMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dat heb ik ook altijd gezegd inderdaad, dat Groningen echt een klein Utrecht is. Mijn vriend vindt het meer een variant van Amsterdam, maar ja, hij heeft niet lang genoeg in Groningen gewoond om het te snappen ;-). En je zegt het goed haha, genoeg faciliteiten in Nieuwegein haha.

 7. Romy schreef:

  Yay, wat leuk om weer een blog van je te leven! En wauw, wat is er veel veranderd in een paar weken tijd! Ik schreef vandaag mijn blog over een jaar vol veranderingen, maar jij hebt gewoon alle veranderingen in één maand gestopt, haha. Ik doe het je niet na! Ik kan me voorstellen dat zo’n verhuizing best hectisch is, zeker net na de vakantie, en met een baanswitch erbij. Wel zó stoer dat je als zzp’er aan de slag gaat. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal gaat doen als zelfstandig ondernemer. Hopelijk wennen jullie snel in Nijmegen. Ik ben er een paar keer geweest en vind het wel een fijne stad/dorp. In ieder geval ideaal om dicht bij Utrecht te zitten, omdat je vanuit daar eigenlijk overal wel kunt komen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk | Zoveel (mooie) veranderingen in 1 jaar tijd!My Profile

  • Johanne schreef:

   Jaaa, ben er weer! En reageer veel te laat want je weet nu allang dat ik er weer ben ;-). Inderdaad veel veranderingen, maar alles begint eindelijk een plekje te krijgen. We zijn al aardig aan het wennen gelukkig, scheelt dat we met zijn tweeën zijn!

 8. Anne schreef:

  Welcome back! Ik heb je leuke verhalen gemist! Het leukste aan Nieuwegein is dat IJsselstein vlakbij is 😉 Lekker eten kan NIET bij Goya maar wel bij Far East. Het is ideaal dat je alles bij de hand hebt, ik ga regelmatig even naar City voor de MediaMarkt of de H&M. Qua uitgaan heb ik geen idee, dan kom ik niet verder dan de Stee in IJsselstein haha.
  Anne onlangs geplaatst…Allebei een aanzoek: het verhaal van Ellen en CintiaMy Profile

  • Johanne schreef:

   Lief! Haha, ohjaaa IJsselstein is mega dichtbij! En dat is pas een goede tip, want ik zat toevallig al naar deze restaurants te kijken. Ik moet mijn vriend namelijk nog bekendmaken met het all you can eat concept. Wie weet zie ik je wel in City Plaza! 😀

 9. Michelle schreef:

  Leuk dat je weer terug bent! Ik zat laatst op je insta te kijken omdat je zolang niet had gepost, maar gelukkig had je pas nog gereageerd 😉 Het minder bloggen herken ik nu ook. Niet omdat ik geen inspiratie heb, maar omdat ik het ook zo druk heb met verbouwen, overwerken, kind.. En soms heeft andere ontspanning prioriteit (zoals ’s avonds lezen, heerlijk) anyway, leuk dat je weer gaat posten. Ik ben benieuwd naar de foto’s van Spanje!
  Michelle onlangs geplaatst…De laatste keerMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, wat leuk dat je me opzocht! Verhuizen, verbouwen, overwerken en kind komen voor het bloggen, dat snap ik heel goed! En vooral ontspannen is soms zo hard nodig. Die behoefte heb ik de laatste paar weken ook gehad. Om ’s avonds even niets te doen in plaats van de hersenen door te laten werken!

 10. […] maand augustus komt bijna tot zijn einde. Het was een chaotische maand en een maand vol nieuwe ervaringen. September staat voor mij in het teken van ritme, controle en […]

 11. HUIZEHAAKNAALD schreef:

  Ik herken het!! Hier ook veel (leuke!) veranderingen en dus al een hele tijd geen blog gepost.
  Wat fijn dat alles vorm begint te krijgen! En Heerenveen, tsja, dat is inderdaad niks 😉
  Hopen dat Nieuwegein je meer kansen biedt!

 12. Johanne schreef:

  Haha, nee Heerenveen is tien keer niks ;-). Dat weet ik nu zeker. En blij te horen dat ik niet de enige ben die haar blog links laat liggen als drukte en veranderingen de overhand nemen. Misschien niet gek, maar voelde me toch een beetje schuldig. Ben benieuwd wat voor veranderingen jij allemaal hebt meegemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge