luchtige boeken moeders

Luchtige boeken voor mama’s die tussendoor willen lezen

En met tussendoor bedoel ik: tussen alle dagelijkse heisa door. Tijdens dutjes, ‘s avonds en wanneer je maar tijd hebt. Ik snap namelijk heel goed dat je als moeder niet altijd tijd hebt voor een dikke, zware pil en juist behoefte hebt aan luchtige of toegankelijke boeken die makkelijk weg te leggen zijn én weer makkelijk zijn op te pakken. Dit zijn mijn tips:

The Switch / Tot snel! – Beth O’Leary (en andere boeken van Beth O’Leary)

The Switch las ik samen met mijn vriendin voor onze boekenclub. Nog beter: het was het eerste boek dat we samen lazen. En meteen een heerlijke. Een echte feelgood met nul vervelende karakters (ok, behalve ‘the bad guy’, maar dat hoort zo). Ja, was echt genieten. Een boek dat je in één ruk wil uitlezen, maar net zo goed kan wegleggen. 

Een samenvatting vind je hier.

Book Lovers / Emily Henry (en andere boeken van Emily Henry)

Dit boek hebben we als boekenclub afgelopen zomer samen gelezen. Overal las ik hoe enthousiast mensen hierover waren, dus ik had hoge verwachtingen. En hoewel die niet helemaal uitkwamen, was het echt een goed boek om te lezen. Goed verhaal. Over boeken. En niet het standaard einde dat je zou verwachten. Dus wat dat betreft: jaaa. Hoe dan ook, wederom een feelgood die zo kunt uitlezen als je wil maar ook lekker kunt wegleggen als er kinderen tussendoor komen. 

Een samenvatting vind je hier.

The Maid / Het kamermeisje – Nita Prose 

The Maid is een heel ander boek dan de bovenste twee. Geen chicklit of roman, maar meer een soort detective? Maar dan anders. Anyway, de hoofdmoot is dus niet per se: een jongen, een meisje en liefde. Maar het gaat over een moord. En The Maid – Molly – is niet zoals anderen. Ze is niet zo sociaal vaardig en daardoor komt ze in de problemen. Een luchtig boek, maar tegelijkertijd ook weer niet. Ik vond het in ieder geval geen ingewikkeld boek waar je 100 procent je aandacht bij moet hebben om het te snappen. Perfect dus.

Een samenvatting vind je hier.

The Spanish Love Deception / De Spaanse Liefdesleugen- Elena Armas 

Oké, nu ga ik even heel eerlijk zijn: dit is niet mijn meest favoriete boek. The Spanish Love Deception blijkt een ware TikTok-hit, maar ik denk dat ik er toch net iets te oud voor was (geen idee hoor, misschien is dat niet de reden). Het was allemaal redelijk voorspelbaar en sommige scènes hadden voor mij niet zó gedetailleerd gehoeven. Ik ben echt niet preuts, maar soms is het gewoon niet nodig. Snappie? De schrijfstijl daarentegen en de rest van het verhaal maken een prima boek voor tussendoor. Geen hoogstandje, maar wel vermakelijk.

Ohja, en die titel in het Nederlands…

Een samenvatting vind je hier.

The Libby Series – Samantha Garman 

Het eerste boek in de serie (Queen of Klutz) heb ik in een ruk uitgelezen toen ik ziek was. Geen dik boek, maar wel eentje met een volledig verhaal. Voor mij was het extra leuk omdat er heel veel Jiddische woorden, omdat de hoofdpersoon Joods is. Daar kan ik echt van genieten, omdat mijn vader dat soort woorden vaak ook gebruikt. Verder is het verhaal echt geen shocker, maar wel eentje die je graag uitleest & verder wil lezen. Gelukkig zijn er dus vier boeken in de serie.

Een samenvatting vind je hier. – blijkbaar is het zo niche dat je het alleen op Amazon kunt kopen. 

The Wife Who Got a Life – Tracy Bloom

Dit boek gaat over een 48-jarige die eindelijk weer eens voor zichzelf kiest. Een leuk, vrolijk en grappig boek dat ongetwijfeld bij tijd en wijle herkenbaar is voor iedere partner/ouder. Sommige dingen zijn zo stereotypisch, maar daar kan ik me nooit heel erg aan storen. Ik bedoel, mag je dat überhaupt verwachten van een boek met deze titel? 

Een samenvatting vind je hier.

Has anyone seen my sex life? (en de 4 delen erna) – Kristen Bailey

Has anyone seen my sex life? heb ik nog niet helemaal uit, maar ik kan alvast zeggen dat het fijn geschreven met leuke Brits-Engelse woorden en voor moeders herkenbare en ook grappige (normaal zou je hier hilarisch zeggen, maar ik lach niet hardop – nooit eigenlijk bij boeken) situaties. Als je dan een drukke moeke bent, dan is er dit wel eentje waar je je in kunt vinden. Ja, of helemaal niet. Ook goed, maar dat maakt het niet minder leuk!

Een samenvatting vind je hier.

*deze blog bevat affiliate links. Commissies die ik hierop ontvang zijn minimaal en kosten jou niks 🤗

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 4 Comments
  1. Irene schreef:

    Leuk! Dank voor de tips! Van een paar boeken had ik al gehoord maar heb eigenlijk alleen nog maar The Switch gelezen en die vond ik ook erg tof!En hahahaha De Spaanse Liefdesleugen… :’)

  2. nicole schreef:

    Dankjewel voor de tips! Ik kende nog niet één titel!

  3. Saskia schreef:

    Leuke tips. Ik moet alleen ‘tussen door’ niet gaan lezen haha. Als ik eenmaal in een boek zit hoor ik NIETS meer en vergeet de tijd haha. Niet heel handig dus 😉 Ik lees 9 van de 10 keer lekker in bed of in mijn pauze op werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *